>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Doha, Acapulco 23.02-28.02.2015

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Garcia C. - Lucic-Baroni M. 1 @ 1,33
Karatantcheva S. - Puig M. 2 @ 1,40 ⛔ 2-6 7-6 6-4 3 piłki meczowe dla Puig przy własnym serwisie w 2 secie...Wszystko jasne...
AKO: 1,86 @ SportingBet ⛔
Oglądałem wczoraj Puig z Errani i w końcu zobaczyłem Monice grającą tak, jak powinna. Fakt, że Sara na szybkiej nawierzchni i ze swoim miałkim serwisem raczej gra średnio, ale wczoraj młoda tenisistka wytarła Nią kort i oddała zaledwie 2 gemy. Portorykanka trafiała dosłownie wszystko. FH, BH, serwis, bez różnicy. Po 1 secie spodziewałem się, że w końcu się wystrzela jak to ma w zwyczaju, ale nie, grała tak i w 2 secie. Sesil na szybkiej nawierzchni grać potrafi, ale w Meksyku gra jako LL. W nocy wygrała o dziwo z Bertens, ale Puig to zdecydowanie wyższa półka, szczególnie, że forma zwyżkuje. Bułgarka również prezentuje agresywny i siłowy styl, ale to może być za mało na Monice, która świetnie się czuje w Acapulco.
Garcia miała lekkie problemy w 2 secie z Mattek-Sands, ale zamknęła mecz w 2 setach. Organizatorzy nie uraczyli nas stream&#39;em i pozostają suche statystyki, które wyglądały przyzwoicie. Caroline stara się grać szybko, jest trochę jak ściana, która bije większość piłek cross&#39;owo. W Acapulco broni punktów za 1/2 finału sprzed roku i jest o krok od powtórzenia tego rezultatu. Musi tylko wygrać z Lucic-Baroni. Serbka wczoraj miała ogromne problemy z Torro-Flor, która na hardzie za dobrze nie gra. Obie panie co chwile się łamały, a łączna ilość oddanych serwisów jest zatrważająca. Mirjana popełniła bardzo dużo DF i 1 serwis praktycznie nie funkcjonował. A trzeba dodać, że to największa broń tej zawodniczki. Bez niego ma ogromne problemy w wymianach i brakuje jej regularności, popełnia bardzo dużo UE. Francuzka na początku sezonu jakoś mnie nie przekonała, ale moim zdaniem jest w lepszej formie niż jej rywalka i powinna sobie poradzić.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Azarenka 2:0 2.05 Bwin⛔

Czarny dzień dla polskiego sportu. Porażka Radwańskiej, słaby wystep Stocha, kompromitacja Legii w LE i przede wszystkim nietrafione typy, za które z góry przepraszam, mam nadzieję, że od jutro wrócimy na prostą. Nie będę się dużo rozpisywał, kto oglądał Williams i Azarenkę dzisiaj, to nie powinien się dziwić, skąd ten niby ryzykowny typ. Venus zaliczyła kolejną 3 setówkę i ponad 2 godzinny pobyt na korcie, w 3 secie już ledwo chodziła na korcie, a i tak była w stanie ograć Polkę, która zagrała jak zagrała, juz nie ma co krytykować, po prostu powinna to wygrać, patrząc na grę Amerykanki. Vicka, za którą ogólnie nie przepadam, gra tutaj fantastyczne zawody, w Dubaju jej nei widzieliśmy, bo musiałaby grać w kwalach, więc na zawodniczkę z takim nazwiskiem, gra w eliminacjach to wręcz hańba. Popracowała nad formą, odpoczęła po AO i efekty są widoczne, nie dała dzisiaj najmniejszych szans Wozniackiej. Jutro będzie pewnie to samo, jakos nie wierzę, że Venus nagle odżyje, zwłaszcza, że 35 lat na karku i jest po 3 męczących spotkaniach, i to było widać dzisiaj na korcie. Nie sądzę, że nagle złapie wiatr w żagle, gra momentami dobrze, ale przychodzi taki moment, że zaczyna seriami psuć proste piłki. Tajną bronią Amerykanki jest serwis, ale i on często zawodzi, więc na tak dobrze dysponowaną Białorusinkę, serwis to będzie za mało. Polka nie potrafiła dzisiaj tego wykorzystać, ale agresywna Azarenka powinna zrobic to z łatwością, tak jak w Dubaju zrobiła to Safarova. Trzy sety, i przede wszystkim porażka będzie już tutaj dla Mnie niespodzianką. Vicka po odpadnięciu Kvitovej, jest tutaj dla Mnie główną faworytką do końcowego zwycięstwa w Doha, czysty win jak najbardziej do pobrania do kombinacji, koniec i .

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Victoria Azarenka wygra turniej w Doha @ 2,00 Betsafe/Bet365
Tarki16 po części napisał o Azarence i rozumuje podobnie do mnie. Od początku turnieju grałem na Azarenkę i oglądałem jej występy w tym turnieju. Nie ukrywam, że darzę ją sympatią i cieszy mnie jej wysoka forma. Dzisiaj z Wozniacki zagrała po prostu świetnie. Po sytuacji z challengem, którego nie mogła wziąć, Caro wypierała się i grała Greka, pokazała prawdziwą złość. 2 set to był pokaz bezsilności Dunki. O finał zagra z Venus. Cieszyłem się, że Amerykanka wygrała z Polką, której po prostu nie znoszę. Problem w tym, że przebijanki i baloniki grane przez pIsie były masakrowane przez Venus, ale coś takiego nie będzie miało miejsca w meczu z Azarenką. Białorusinka będzie naparzać z całą siłą, bo chce pokazać wszystkim hejterom, że się mylili skreślając ją. I wierzę, że to zrobi, bo jej charakter i umiejętności powinny na to pozwolić. Williams zagrała w 3 meczach łącznie 9 setów, a spotkanie z Zahlavovą-Strycovą trwało praktycznie 3h i była już jedną nogą poza turniejem. Wiem, że umiejętności są, ale lata już nie te i w końcu te 3-setówki odbiją się na jej zdrowiu. Na 4 ich spotkania Vee wygrała wszystkie 4. Teraz trochę się zmieniło i myślę, że Vicka w końcu przełamie tą serię i zagra w finale.
O wygraną w Doha zagra z Safarovą/Suarez-Navarro. Osobiście wolałbym Hiszpankę w finale, bo na hardzie to raczej łatwiejsza rywalka dla Victorii. Ok, wygrała z Kvitovą w niezłym stylu, ale Czeszki na początku sezonu gra po prostu beznadziejnie i jest kompletnie bez formy. Co innego Safarovą, która odprawia kolejne rywalki. Jak dla mnie jest to spore zaskoczenie, bo w tamtym sezonie często oddawała nawet prowadzenie w secie 5*-1, a tu jeszcze nie widziałem takiej sytuacji. Albo Czeszka ustabilizowała mózg, albo to tylko cisza przed burzą. Niemniej, jeśli Azarenka doszłaby do finału to Lucie byłaby trudniejszą rywalką i kurs na jej wygraną byłby wyższy. W poprzednich latach Czeszka nie wygrała żadnego z 6 spotkań z byłą liderką rankingu. Teraz umiejętności na pewno wyższe, ale Vicka na bank by nie odpuściła takiej okazji.
Typ to tak naprawdę ako z 2 meczy i myślę, że jest lepszą opcją niż kombinowanie na wygrane w 1/2 finału i ewentualnym finale. Nie chce dokładać do Białorusinki jakiegoś typu, więc wolę zagrać coś takiego. Z Venus mamy kurs ~1,40, a w finale dostaniemy zależnie od rywalki: Safarova ~1,40 max, Suarez-Navarro ~1,20. Kurs na połączenie obu meczy będzie i tak raczej mniejszy niż 2,00. Mam już zagrane zwycięstwo Sharapovej w Acapulcu po niezłym kursie, ale zagram również na Azarenkę.

bauvan 34

bauvan

Użytkownik
Typ to tak naprawdę ako z 2 meczy i myślę, że jest lepszą opcją niż kombinowanie na wygrane w 1/2 finału i ewentualnym finale. Nie chce dokładać do Białorusinki jakiegoś typu, więc wolę zagrać coś takiego. Z Venus mamy kurs ~1,40, a w finale dostaniemy zależnie od rywalki: Safarova ~1,40 max
Dla mnie kurs 1.4 na Azarenke przeciw Safarovej byłby sporym zaskoczeniem, spodziewam sie ok 1.6-1.7. Niemniej pomysł na zagranie zwycięstwa Azarenki w turnieju po @2.0 w pełni popieram, lecz podobnie jak przed pojedynkiem Makarovej z Safarovą przestrzegałbym przed lekceważeniem Czeszki, więc pobiorę także win Safarovej w turnieju po pięknym kursie @5 w bet 365. Jestem przekonany, że te dwie tenisistki spotkają się w finale, więc taki pseudo-surebet (bez szaleństw ze stawkami, to przecież WTA) wydaje mi się bardzo komfortowym rozwiązaniem

E: gratuluje koledze Maciasowi00 oceny poczynań oddsmakerów, w mojej ocenie jednak kurs 2.9 na Safarzovą to spore value, warte zagrania są handicapy gemowe na Czeszkę, lub (jak proponuje kolega Tarki16) over meczowy. Dzisiejszy mecz Azarenki z Williams pokazał jak trudne jest typowanie WTA, gdyby Venus utrzymała jeszcze przez parę gemów ten niebotyczny poziom jaki zaprezentowała w 1 secie, nie oglądalibyśmy Azarenki w finale. Jeśli ktoś skorzystał z mojej rady, może spokojnie obejrzeć finał i cieszyć się z zarobionych pieniędzy ???? .

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Kolejne kapitalne spotkanie w wykonaniu Lucie Safarovej. Czeszka rozegrała po prostu perfekcyjny mecz, wznosząc się na naprawdę kosmiczny poziom jak na WTA. W tej chwili to jest chyba jedyna zawodniczka obok Pliskovej i Sereny w formie, której serwis w 100% pomaga, a nie przeszkadza. Naprawdę z przyjemnością się to ogląda i po cichu życzę jej, żeby zdobyła tytuł w Doha, bo zasługuje na niego nawet bardziej niż Azarenka (oczywiście w mojej skromnej opinii ???? ).
No i podobnie jak koledzy wyżej, stawiam na zwycięstwo Białorusinki w meczu z Venus. Jeżeli by do tego nie doszło to wszelka logika tenisowa zostałaby zaburzona. Amerykanka powinna wreszcie udać się na odpoczynek, bo w końcu zginie nam śmiercią tragiczną na korcie ???? . Jak będzie, przekonamy się za niedługo.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Kursy moim zdaniem lekko przesadzone. Safarova rozgrywa tutaj swoje najlepsze zawody od dawna, trafiła z formą rewelacyjnie, dzisiaj nie dała szans dobrze spisującej się ostatnio Suarez Navarro i przez żaden moment wynik nei był zagrożony, wynik w pełni kontrolowany przez Czeszkę. Podobnie wygląda tutaj sprawa z Azarenką, dobrze przygotowana do zawodów, wczoraj gładko ograła Wozniacką, dzisiaj straciła seta z Venus Williams, ale Amerykanka grała po prostu kosmos, wszystko jej wchodziło, praktycznie zero błędów, stąd gładko przegrany pierwszy set chyba nikogo nie powinien dziwić. Później Białorusinka się ogarnęła, trochę Williams opadła z sił i serwis już nie był takim sprzymierzeńcem co wcześniej. Moim zdaniem lekką faworytką jutro jest mimo wszystko Azarenka, jednak kursy w okolicach 1.40 nie warte gry i powinny byc większe, bo Safarova ewidentnie trafiła tutaj z formą. Co zauważyłem, obydwie trzymają swój serwis, i wielkiej ilości przełamań raczej nie zobaczymy jutro. Można próbować coś delikatnie pograć w kieruunku Safarovej, bo na pewno tanio skóry nie sprzeda, a moim zdaniem pewniejszy jest tutaj over gemowy, bo coś czuję, że zobaczymy 3 setową walkę, a linia 21.5 spokojnie powinna zostać pokryta....

Otrzymane punkty reputacji: +8
kombajn 283,8K

kombajn

Użytkownik
Kursy moim zdaniem lekko przesadzone. Safarova rozgrywa tutaj swoje najlepsze zawody od dawna, trafiła z formą rewelacyjnie, dzisiaj nie dała szans dobrze spisującej się ostatnio Suarez Navarro i przez żaden moment wynik nei był zagrożony, wynik w pełni kontrolowany przez Czeszkę. Podobnie wygląda tutaj sprawa z Azarenką, dobrze przygotowana do zawodów, wczoraj gładko ograła Wozniacką, dzisiaj straciła seta z Venus Williams, ale Amerykanka grała po prostu kosmos, wszystko jej wchodziło, praktycznie zero błędów, stąd gładko przegrany pierwszy set chyba nikogo nie powinien dziwić. Później Białorusinka się ogarnęła, trochę Williams opadła z sił i serwis już nie był takim sprzymierzeńcem co wcześniej. Moim zdaniem lekką faworytką jutro jest mimo wszystko Azarenka, jednak kursy w okolicach 1.40 nie warte gry i powinny byc większe, bo Safarova ewidentnie trafiła tutaj z formą. Co zauważyłem, obydwie trzymają swój serwis, i wielkiej ilości przełamań raczej nie zobaczymy jutro. Można próbować coś delikatnie pograć w kieruunku Safarovej, bo na pewno tanio skóry nie sprzeda, a moim zdaniem pewniejszy jest tutaj over gemowy, bo coś czuję, że zobaczymy 3 setową walkę, a linia 21.5 spokojnie powinna zostać pokryta....
Wszystko sie zgadza, tylko nie wspomniales, ze Bialorusinka miala problemy zdrowotne - chyba lekko naciagniete miesnie nog - kilka razy probowala je rozciagnac....

D 41

dalrid

Użytkownik
Prośba do oglądających.
Jeżeli coś było nie tak, z jedną z grających - prośba o info.
Jeżeli Safarova czy Azarenka miały/brały medicale - prośba o info.
Jeżeli widać było że coś im dolega - prośba o info
Takie informacje maja niebagatelne znaczenie przy overach gemowych, czy ogolnie podczas wyboru typow.
Na forum takie informacje są bezcenne, poza subiektywnymi ocenami zawodnikow/zawodniczek.
Z gory dziekuje.
Ps. Dzis gram mega grubo, pewnie jak wiekszosc, tym bardziej, że u panów mamy szlagier.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
]]]
Ps. Dzis gram mega grubo, pewne jak wiekszosc, tym bardziej, że u panów mamy szlagier.
Zwracam uwagę na słowa kolegi.
To, że mamy szlagier nie znaczy, że musimy grać grubo.
Szczerze mówiąc podziwiam ludzi którzy grają ogromne stawki na finały w których gra np Novak z Rogerem czy Serena z Azarenką. Te mecze często są w dużym stopniu 50/50, zależne od dyspozycji dnia.
Osobiście np nie gram dzisiaj żadnego z dwóch największych finałów i sugeruję zrobić to samo.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +9
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Mirza/Hsieh - Kops-Jones/Spears
0-2(4-6,4-6)
Kops-Jones/Spears 2.60 Pinnacle
✅✅✅
Jak wiadomo Sania z Su-Wei to nowa para, która gra ze sobą dopiero od początku tego sezonu. Trzeba przyznać, że współpraca nie układała im się idealnie. Jest to ich dopiero pierwszy finał. Za to Kopsy grają już ze sobą dłuższy czas i wejście w sezon zaliczyły lepsze. Finał w Brisbane i QF w AO pokazują, że z formą jest u nich lepiej. Uważam, że to, iż Sania z koleżanką dopiero zaczynają swoją wspólną przygodę, to iż Kopsy grają ze sobą dłuższy czas, powoduje, że szanse w tym spotkaniu powinny się rozkładać trochę inaczej, niż na to wskazują kursy. Czy to jest 50/50? Możliwe, jednak nawet biorąc poprawkę na to dostajemy bardzo wysoki kurs, przy którym możemy już mówić o jakimś value.
Hlavackova/Hradecka - Torro-Flor/Arruabarrena
Hlavackova/Hradecka 1.63 MarathonBet
⛔ Co za tępe dzidy!
Tutaj widzę zdecydowane faworytki. Czeszki są znacznie wyżej w rankingu od swoich rywalek, ale to nie jest aż tak ważne. Moim zdaniem największym atutem Lucie i Andrei będzie niesamowite zgranie. 192 wspólne mecze przy 3 ich rywalek jest imponującą liczbą, która znacząco przekłada się na zrozumienie na korcie. Oprócz tego moim zdaniem umiejętności, jak i doświadczenie stoją także po ich stronie. W obliczu tego kurs w granicach 1.6 jest dobrą opcją.

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 278,3K

dx2

Użytkownik
C.Garcia-Bacsinszky 1 @ 2.3
Tutaj na przyklad mam powody, zeby stawiac na Francuzke. I oplacalnosc kursu tez jest. Garcia naprawde dobra zawodniczkla, blysnela kilak razy w tamtym roku. Swietne mecze w Fed Cupie, wygrany turniej w Bogocie. Umiejetnosci bardzo duzo, prospekt jest na klasowa zawodniczke bez watpienia. Rok temu byla Bogota, wiec moze teraz tez jakies bardziej poludniowoamerykanskie czy raczej klimaty srodkowoamerykanksie dobrze zapisza sie w CV zawodniczki. Widzialem ostatnio Garcie w meczu z Goorgi podczas Fed Cupu, gdzy Frnacuzki odworcily mecze rywalizacji i forma jest bez watpienia. Poza tym Garcia rok temu byla tu w polfinale i nieznacznie tylko ten polfinal przegrala, a tam byly bardzo zaciete mecze do knca turnieju. A jakis miesiac pozniej przyszedl wlasnie triumf w Bogocie. Tym razem Francuzka duzo bogatsza o doswiadczenia moze wygrac. Timea Bacsinszky wrocila w ubieglym roku z odchłani, ze tak powiem. Szwajcarka tez wygrywala turnieje swego czasu. Z pewnoscia duzo wysilku ja kosztowalo, zeby wrocic do badzo dobrego grania. Mysle, ze szanse sa duzo wyrownane, a ze Garcia ma juz za soba doswiadczenia ubiegloroczne i forma wdaje sie bardzo dobra to nie widze powodu, zeby nie miala zawalczyc o tytul w Acapluco. Historia w koncu pokazuje, ze finaly mniejszych turniejow nieraz koncza sie zwyciestwami zawodniczek, ktore na papierze bukmacherskim maja -teoretycznie tylko- mniejsze szanse.

charlson 226

charlson

Użytkownik
Prośba do oglądających.

Takie informacje maja niebagatelne znaczenie przy overach gemowych, czy ogolnie podczas wyboru typow.

Na forum takie informacje są bezcenne, poza subiektywnymi ocenami zawodnikow/zawodniczek.

Z gory dziekuje.

Ps. Dzis gram mega grubo, pewnie jak wiekszosc, tym bardziej, że u panów mamy szlagier.

Azarenka jak to Azarenka, to udaje skurcze, to udaje, że ją bolą mięśnie brzucha przy zepsutym zagraniu, także tego się do końca przewidzieć nie da czy na serio coś ją boli czy po prostu udaje.

namemartin 550

namemartin

Użytkownik
Prośba do oglądających.
Z gory dziekuje.
Jak ktoś regularnie ogląda mecze z udziałem Białorusinki to wie, że nawet jak słabo wchodzi w mecz i dość mocno przegrywa 1 lub 2set lubi się przy tym pokrzywić, postękać, robić miny jakby cytrynę lizała ???? W przypadku Azy nic to nie znaczy, ponieważ wiele razy już udowodniła, że potrafi odwrócić mecz.
Uważam, że finał w Doha jest ciężki do wytypowania, ponieważ Aza gra nierówno i przy dłuższej niedyspozycji w meczu będzie miała duże problemy z Czeszką, która gra naprawdę solidny tenis w Doha.
Z drugiej strony jeśli Białorusinka dobrze wejdzie w mecz i nie będzie popełniała prostych błędów, możemy zobaczyć szybkie 2-0 dla Viktorii.

Osobiście gram czysty win w stronę Safarovej ✅
licząc, że przysłowiowa &quot;noga się podwinie&quot; Białorusińce. @3 na otwarcie było do wzięcia. - Typ bardzo ryzykowny, ale nie bez szans i porażkę Białorusinki nie będzie można nazwać tutaj wielką niespodzianką przy jej obecnej formie.
Ed: wynik: 6-4 ; 6-3

Otrzymane punkty reputacji: +4
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Lucie Safarova &amp; Viktoria Azarenka

Lucie Safarova 2.75 William Hill ✅✅
6:4 6:3 Lucka zagrala fajnie ale Vika nie wiem dokonca czy to kontuzja czy teatrzyk niewazne

Azarenka nie jest taka faworytka jak wiekszosci sie wydaje,dzisiaj czeka ja ciezsze zadanie niz w cwiercfiale i polfinale.
Kursy na Czeszke spadaja i wcale sie nie dziwie.Safarova jest w gazie doszla do finalu(!)tak prestizowego turnieju ogrywajac bez najmniejszych problemow Stosur ,Makarova,Petkovic Suarez Navarro czyli wielkie nazwiska a teraz kurs jest troche z kosmosu.Zawsze wiedzialem ze Safarova w pewnym momencie odpali z grubej rury ,ponadprzecietne umiejetnosci tylko zawsze ja ta glowa blokowala,swieta trojca jesli chodzi o problemy z sfera mentalna Safarova,Ivanovic,Lisicki,od polowy drugiego sezonu nastapil przelom i Czeszka idzie jak burza,problemy z psychika zniknely,nie zdarzaja ja sie momenty kiedy seriami traci gemy i wyrzuca wszystko w outy i w ostatecznosci przegrywa wygrany mecz (nigdy nie wymarze z pamieci pamietnego meczy W AO z NA LI kiedy Czeszka byla 2 cm od wyeliminowania pozniejszej trumfatorki tego turnieju) naszczescie to juz przeszlosc i jestem dzisiaj dobrej mysli.Teraz wypadaloby powiedziec kilka slow o Bialorusince ,zmienila trenera ,jest zwyzka formy,doskonale sobie radzi w Doha ale w meczu z Venus juz tak kolorowo nie bylo zdarzaly sie jej duze przestoje owszem Venus momentami grala jak za dawnych lat ale posune sie o stwierdzenie iz gdyby Amerykanka byla swiezsza i kilka lat mlodsza to ona bylaby dzidsiaj w fianle.Azarenka zbliza sie sie do swojej szczytowej formy jaka prezentowala gdy byla liderka rankingu ale jeszcze troche brakuje.Dzisiaj uwazam ze dyspozycja serwisowa odegra bardzo duza role ,Czeszka trzyma serwis od samego poczatku na dobrym poziomie bedzie o wiele trudniej ja przelamac niz Azarenke.Safarova od poczatku turnieju w wszystkich spotkkanaich stracila tylko 4 gemy serwisowe natomiast Azarenka 11.H2H zdecydowanie na korzysc Bialorusinki ale ich ostatnie spotkania mialy miejsca 4 lata wczesniej gdy Aza byla na fali a Safarova nie koniecznie.Nie moge sie juz doczekac tego fianlu,Zycze Safarovej tytulu w Doha na nia stawiam i jej bede kibicowal.

Otrzymane punkty reputacji: +15
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom