Ten typ odrazu rzucił mi się w oczy
Garcia C. -Curenko- 2 ZWROT
Do dziś pamiętam jak ze spokojem rozgrywała turniej w Brisbine przegrywając na własne życzenie z serwowanie na mecz z Pliskova Karolina w drugim secie, pokonała Osake w półfinale która wygrała AO to jednak coś znaczy mimo porażki z Ansimovą i w fed cupie nie zrażam się i wchodze w czyste 2 Curenko 2.39
Fortuna
Buzarnescu M.- Ostapenko J.- 1
Rumunka przegrywa każdy mecz od czasu strasznie wyglądającej kontuzji w Montrealu gdzie prawie wygrała ze Svitoliną, Ostapenko jeden wygrany szlem potem kicha wielka kicha.W zeszłym roku również panie sie spotkały w tym turnieju gdzie przegrała Ostapenko a rumunka doszła do 1/8 finały polegając z Georges.
Moim zdaniem lepiej bedzię dysponowana Buzarnescu i w końcu wygra swój pierwszy mecz w tym sezonie. 1.97
Fortuna
Jabeur O.- Suarez Navarro C. -1
Młoda Tunezyjka w moich oczach jest zdecydowaną faworytką w tym spotkaniu, końcówka poprzedniego sezonu bardzo solidna, gorzej rozpoczęła ten sezon, lecz nie aż tak bardzo, pojedynek z Kenin która powalczyła z Halep w AO, pierwszego seta miała na wyciągniecie ręki któż wie jak potoczyło by się spotkanie dalej, bardziej gram przeciwko 30 letniej Navarro. Jabeur 2.07
Fortuna
Pierw sądziłem by grać Sevastovą lecz kolega wyżej lekko mnie zaniepokoił i odpusciłem ten mecz, Bertens raczej nie polecam grać po marnym kursie 1.41 z nieokiełznaną Giorgi, również ciężko ocenić kto wygra w meczu Sansovich - Hsieh, niby Tajwanka świetnie zaczeła sezon, lecz młoda białorusinka też nie ma sobie niczego do zarzucenia, h2h przeciwko mocnej Kvitovej, lepiej wyglądała 33 letnia tajwanka, pierwsza myśl była za nią lecz młody wiek Sasnovich i masa spotkań w tym sezonie jak na ten etap wydaje mi się że może to wziąć