>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

WTA Tour - Doha (09.02.2025 - 15.02.2025)

Status
Zamknięty.
Pablito91 1,6M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Jabeur Ostapenko
Typ: powyżej 7.5 przelaman @2.0 superbet 6, szkoda że jabeur nie dojechała na mecz

Dzisiaj spróbuję pójść w przełamania w meczu Jabeur z Ostapenko. W zeszłym tygodniu spotkały sie w Abu Dhabi i tam w dwóch setach było aż 11 przelaman. Obie panie nie serwują na tyle dobrze i pewnie, że returnujaca nie ma szans na przelamanie. Szczególnie overowo wygląda tu Ostapenko, która często przełamuje rywalki równie często traci podanie. Korty w Katarze nie są jakieś szybkie, więc widzę szanse na powtórkę z ostatniego meczu i festiwal przełamań z obu stron.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +583
louisarmstrong 1,8M

louisarmstrong

Użytkownik
Nie powiem. Zainteresował mnie komentarz że Polki w przeciwieństwie do innych nie potrafią się dogadać. Postanowiłem sprawdzić.

Tylko w tym turnieju bo dalej nie chce mi się już grzebać

Rosjanki - Kudemertova - Andreeva 6:1,6:7,6:3

Amerykanki - Kenin - Parka 7:6,3:6,6:2

Czeszki - nie grały między sobą.

Ja rozumiem intencje, ale tenis to nie jest sport q którym podlegają pod tego samego trenera żeby umówić się że gramy serio pierwszego seta i przegrana drugi odpuszcza. Każda gra na swój rachunek i na swój ranking i nie ma znaczenia czy po drugiej stronie jest rodaczka czy ktoś obcy. Więc nie siejemy dezinformacji że inne potrafią się dogadać
Przedewszystkim ja nie mówiłem o tym turnieju tylko o pewnym zjawisku , które było , jest i będzie w tenisie !!!!
Jak nie chce Ci się grzebać to i nic nie wygrzebiesz .Najbardziej jaskrawy przykład tego zjawiska to Serena i Venus Williams , na turniejach wielkoszlemowych jeśli się spotykały w drabince a spotykały się i to w zaawansowanych rundach zazwyczaj wygrywała Serena gładkim 2:0 a jeśli spotykały się na jakiejś 250-tce to raczej wygrywała Venus najczęściej 2:1 łamakiem.A takich przykładów jest wiele.
Ja nie mam na celu siać teori spiskowych , czy dezinformacji , chodzi mi o co innego.Mamy teraz 3 Polskie tenisistki w pierwszej 50-ce rankingu .Jest takie przysłowie gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta , Na cięzkim niemal 3 godzinnym meczu między Fręch i Linette skorzystała Kostyuk.
Dzisiaj zagra z Anisimovą która w meczu z Fernandez wygranym 2:0 6:3 6:0 spedziła na korcie godzinę i 5 minut .
I tu tak to wygląda jak napisałeś , kto wygra pierwszego seta wygra mecz 2:0.
Może Kanada nie jest jeszcze kolejnym stanem USA i nie wiadomo czy będzie , może Anisimova tak naprawdę jest Rosjanką a Fernandez Meksykanką ale jak widać rozumieją sęs zawarty w przysłowiu : Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta , a tu skorzystały raczej obie bo Anisimova przystąpi świerza do ćwierćfinału a Fernandez może liczyć na jakiś rewanż w przyszłosci.

A Ty kolego pewnie nie wiesz kto to Venus i Serena Williams ale zamiast zarzucać komuś sianie dezinformacji to rusz głową od czasu do czasu ;-);) korzystaj

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,8M

louisarmstrong

Użytkownik
Elena Rybakina v Iga Swiatek
over 26.5 gema kurs 3.0 livescorebet
Rybakina 2;1 w setach kurs 5.00 Ladbrokes
Lose 1st Set Win The Match Rybakina 10.00 williamhill

H2H raczej wyrównane , jeśli dobrze liczę 5:5 , może warto tu pójśc w stronę doga i overovego meczu??
Wczoraj Noskova pokazała że Świątek do ugryzienia w zasadzie gdyby trafiła winnera na 0:40 w końcówce trzeciego seta może dziś by grała z Rybakiną.Elena jako nieliczna potrafiła wygrać z Igą również na mączce.Ostatni mecz na UNITED CUP wygrała 2:0 Światek ale mecz był bardzo na styku , w zasadzie rozbiło się o jedno udane przełamanie powrotne w drugim secie .
Chyba przedwczesny finał , zwarzywszy odpadnięcie Sabalenki i Gauff i jest o co grać.Świątek broni tu tytułu kolejny raz z rzędu , to trudna sztuka , obronić tytuł podobno trudniej niż zdobyć a udało się już jej 3 razy.Liczę że zobaczymy mecz gody finału który dostarczy wielu wrażeń i emocji.Wydaje mni się że znowu może być na styku i zadecyduje forma dnia i detale.

Ostatnia edycja:
B 14,3K

Benjaminus Czapka

Użytkownik
Jak na razie mój bilans za ten turniej wynosi 7 wygranych 0 porażek. 4 typy podane tutaj a trzy ekskluzywnie na X. Tyle w ramach krótkiego podsumowania.

#5. EKATERINA ALEXANDROVA WIN @ 1.66 vs Amanda Anisimova 1.5 u 14.02.2025 godz 16.30

Żeby wygrać z Ekateriną będącą w takiej formie musisz być wypoczęty, dobrze pokrywać kort co związane jest z efektywnym ruchem oraz być skoncentrowanym. W innym wypadku spodka Cię los Peguli. Co obecnie mamy i wiemy? Zgodnie z moimi przewidywaniami, Kostyuk przegrała ten mecz sama z sobą, obie zagrały tragicznie. Anisimova wyglądała ociężale, przy serwisie miałem wrażenie, że przewróci się do przodu. Większość uderzeń przeciągniętych do granic, w samą linie. Bardzo chwiejny forehend i brak serwisu. Pod koniec 2 seta lekkie łzy wynikające z frustracji. Mowa ciała zniechęcająca dodatkowo o wiele większe worki pod oczami niż wcześniej. W tym meczu zostawiła mnóstwo energii i jutro niestety będzie egzekucja. Alexandrowa miała znacznie więcej czasu na regeneracje w dodatku jest w rytmie meczowym (dużo spotkań ale w pozytywnym rytmie). Kontuzjogenna Anisimova wracająca po kontuzji, tyle meczy w krótkim odstępie czasu to dla niej za dużo ( wciąż na walizkach).

#6. JELENA OSTAPENKO OVER 8.5 GEMÓW vs Iga Świątek @ 1.78 14.02.2025 godz 15:00 1u

Bilans 4-0 na korzyść Łotyszki zobowiązuje. Zachowując skale to ewenement na miarę pojedynków Monfilsa z Djokovicem lub Fritza z Djokovicem. Grająca średnio Ostapenko w meczach z Igą wznosi się na maks swoich możliwości i przypomina swoją wersję z czasów świetności. Iga zaś ma swoje dołki mentalne i Jelena jest jej ewidentnym ciężarem. Ostapenko gra bardzo dobry turniej. Zawsze szuka winnerów a to może rozstroić Igę i wybić ją z rytmu. Do tej pory Iga nie znalazła planu jak sobie poradzić z uderzeniami Jeleny pomimo iż jest najlepsza na świecie w grze obronnej. Kompleks Sakkari został wyleczony, na pewno tak samo będzie z Jeleną. Natomiast na ten moment przy całym szacunku do dotychczasowej gry Igi na kortach w Doha, wybieram opcje gemową - minimum 9 gemów Jeleny. Tenis to gra psychologiczna a tu przewaga jest po stronie Ostapenko.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1921
dx2 294,4K

dx2

Użytkownik
Ostapenko-Swiatek (-3,5 gema) @1.57
Swiatek @1.3

Za dobrze Swiatek gra i wydaje mi sie, ze te najtrudniejsze mecze ma juz za soba. Polka tenisistka ma mega praktyke i w dwoch ostatnich meczach musiala ujarzmic potezne uderzenia rywalek w postaci Noskovej i Rybakiny, przy czym juz dawno nie widzialem w kobiecym tourze tak bruatlnej sily z jaka uderzala pilke w meczu z Polka Noskova.
Jak powszechnie wiadomo, Ostapenko jest takim nemesis polsiej tenisistki i w bezposrednich pojedynkach h2h jest 4-0 na korzysc Łotyszki, o czym pewnie nie raz przypomna komentatorzy, ale tutaj nie ma co gdybac, bo Swiatek gra znakomicie. Najbardziej pamietny mecz to ten sprzed sprzed lat w Dubaju, gdzie Ostapenko ograla Swiatek bodajze w meczu otwarcia turnieju 4-6 6-1 7-6 po dramatycznym meczu, po ktorym wysypalo sie troche krytyki na poslak tenisistke, a paradoksalnie Ostapenko wygrala wtedy kilka dni pozniej caly ten turniej.

Dubaj to jednak zdecydowanie duzo szybsza nawierzchnia, a tutaj w Doha korty nie sa juz tak szybkie, co powinno dzialac na korzysc polskiej tenisistki. Ostapenko przeraza troche wynikami dwoch ostatnich meczow, ktore wygrywala 6-2 6-2, ale nie sadze by byl to wykladnik. Zobczylem jeden w tych meczow Lotyszki, mianowicie wczorajszy z Jabeur i nie wiem jak Jabeur znalazla sie w tych cwiercfinalach z tym co wczoraj pokazala. Na moje oko, to Swiatek z zapasem gemowym lub po prostu Swiatek wygrana w wiekszym zakladzie kombinacyjnym.

Ostatnia edycja:
Pablito91 1,6M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Liczba przełamań serwisu: Alexandrova powyżej 3.5 @1.65 superbet tyle szans, tyle błędów. Masakra

W drugim półfinale zagrają Rosjanka Alexandrova z Amerykanką Anisimovą. W tym pojedynku skłaniam się ku typowi, że Rosjanka 4 razy przełamie serwis Amerykanki. Alexandrova jest w świetnej dyspozycji. Od turnieju w Linzu, który wygrała zresztą ma serię 9 zwycięstw z rzędu. W każdym z tych meczów przynajmniej 4 razy przełamała rywalke. A były to mecze zarówno długie i krótkie. Anisimowa np wczoraj aż 6 krotnie straciła podanie z Kostyuk. Alexandrova jest w formie, gra mocno i pewnie a Anisimowa to nie jest zawodniczka, która wygrywa swoje podanie mocnym czy pewnym serwisem. Myślę, że okazji powinno być sporo I te 4 przełamania będą po stronie Rosjanki. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,8M

louisarmstrong

Użytkownik
Jelena Ostapenko v Iga Swiatek
Świątek wygra 2:0 6:0 6:0 kurs 76.00 Betfair
-dają 76 ponad 2razy wiecej niż na rower z Potapową hm ja się skuszę na całe 3 euro bo kto bogatemu w kaloszach

Iga Swiatek to Win 2-0 & win each set 6-0, 6-1 OR 6-2 kurs 4.2 Betfair

Jelena Ostapenko 0 asów w meczu - kurs 4.20 Betfair

Świątek handicap - 6.5 gema kurs 3.00 Betfair

Zacznę od H2H 4:0 no i co???Pstro H2H jest ważne bo można przeanalizować statystyki , przebieg meczu , taktykę etc ale najważniejsze jest Tu i Teraz!
Sama Ostapenko też ma np z Radwańską 0:2 , z Sabalenką 0:3 , z Azarenką 0:5 , Cilic z Djokovicem ma bodajrze 1:14 a Isner z Murrayem 1:16 ale to jedno zwycięztwo Johna z przytupem 3:0 na Wimbledonie.

Pierwszy raz grały na trawie w Birningham 2019 wygrała 2:0 Ostapenko 6:0 , 6:2 -Iga miała wtedy 17 lat a Ostapenko miała już wygranego Garossa i kilka startów na trawie w drabince głownej Wimbledonu - raczej Iga nie miała prawa tego wygrać.

Drugi raz Indian Wells 2021 2:0 6:3 6:4 Ostapenko 0 asów , też tu Iga raczej nie miała prawa wygrać bo to była chyba jej pierwsza wizyta w IW gdzie korty są bardzo specyficzne.

Trzeci raz Dubai 2022 2:1 4:6 , 6:1 , 7:6 (7:4) i tu mecz bardzo na styku jak pokazał półfinał AO tajbreki deciderów nie są mocną strona Igi.

Czwarty raz US open 2023 2:1 3:6 6:3 ,6:1 i tu moim zdaniem nie wyciagnieto wniosków z meczu w Dubaiu

Dzisiaj chyba na ulubionych kortach twardych Igi Światek , gdzie wygruwała 3 razy , wczorajszy mecz Ostapenko z Jabeur raczej treningowy , Ons przebijała pod winera na rakietę Ostapenko zamiast w pusty kort , za to mecz Świątek z Rybakiną wyśmienity poprzedni z Noskovą również , forma jest i okazja by wreszcie ograć Ostapenko.
Tylko jak to zrobic???
Trzeba zagrać lepiej i innaczej niż w dwóch poprzednich meczach.
Najlepiej przełamać minimum dwa razy w każdym secie i utzrymać własny serwis.
Ostapenko też ma słabe punkty , słabo gra przy siatce i dobiega do skrótów , słabo gra niskie , płaskie piłki z niskim kozłem gdzie jest ciut mniej czasu na uderzenia.Trzeba zagrać agresywniej na serwisie , podejmować próby asów.( tak mniej więcej ograła Ostapenko Tatjana Maria na Wimbledonie 2022 choć wszyscy skazywali ja na porażkę)
Gdzie się podziały te 10 asów z meczu z Krejcikovą z WTA finals pojawiły się i znikły.Trzeba po nie sięgnąć!!!
Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów – powiedział kiedyś Albert Einstein.
Typy trochę życzeniowe ale w końcu Walentynki:)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1050
adik1992 621,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Ostapenko @1,62
superbet

wróciła stara Ostapenko. 10 df, 36 niewymuszonych przy 19 winnerach. Anisimova niezły mecz a i tak konczy na -2. Mogła tak wczoraj zagrac z Igą.

Jedyna zawodniczką, która może obecnie pokonać Jelenę w takiej formie jest ona sama. Gra rewelacyjnie w Doha. Demoluje kolejne rywalki. Łotyszka nie straciła jeszcze seta w tym turnieju. Paolini, Jabeur i Świątek oddała po 4 gemy każdej. Aż trudno uwierzyć, że dopiero w Katarze potrafiła wygrać więcej niż jedno spotkanie co nie udawało jej się od Wimbledonu. W tym czasie wygrała zaledwie dwa spotkania. Ale Ostapenko to jest właśnie taki typ zawodniczki, jeżeli odpali to ciężko ją powstrzymać, jednak takie wyskoki jak w tym turnieju zdarzają się rzadko. Anisimova tez notuje bardzo dobry wynik. Pokonała kilka znaczących zawodniczek. Podobny styl to Jeleny, jednak nie wydaje mi się by była w stanie wytrzymać napór z jej strony i miała odpowiedz na nadlatujące pociski. Ostapenko była już w finale w Doha 9 lat temu i jak sama przyznawała w wywiadach, że ten turniej zaczął jej karierę i ma do niego sentyment. Podsumowując jeżeli Ostapenko zaprezentuje poziom z ostatnich dni to będzie ciężko ją powstrzymać.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom