>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

WTA Tour - Doha (09.02.2025 - 15.02.2025)

Status
Zamknięty.
tarki_16 337,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Announcer-Andy-Taylor.-Qatar-TotalEnergies-Open-Logo-500x149.png

Miejsce: Doha, Katar
Data rozgrywania: 09.02.2025- 15.02.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: WTA 1000
Pula nagród: $3,654,963
Oficjalna strona turnieju: https://www.facebook.com/qatartennis/
Lista Startowa: https://www.tennisteen.it/entry-list/wta/24302-wta-entry-list-10-16-febbraio-2025.html
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournament/1003/doha/2025/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournament/1003/doha/2025/order-of-play
Zwycięzca singla 2024: I. Świątek
Zwycięzcy debla 2024: D. Schuurs / L. Stefani

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

B 14,3K

Benjaminus Czapka

Użytkownik
Od dziś rozpoczynam 30 dniowy okres próbny publikacji tutaj swoich typów. Obstawiam tenis od 15 lat. Opieram się głównie na WTA. Otworzyłem również swoje konto w serwisie X (gdzie dodatkowo będę podawał swoje typy live). Tutaj skupię się tylko na zakładach przedmeczowych. Jeśli ktoś jest zainteresowany płynniejszą formułą to można znaleźć mnie również na Discordzie gdzie stworzyłem swój serwer. Mieszkam od lat w Belgii więc nie będę podawał, z którego bukmachera korzystam tylko kurs.

#1. SOFIA KENIN vs Ashlyn Krueger @ 2.22 10.02.2025 godz 12:00

Krueger dwa dni temu zakończyła turniej w Abu Dhabi gdzie w finale przez pierwszy set stawiała opór rewelacyjnej Bencic. Kolejne dwa sety to już spadek intensywności wynikający z braku sił, ponieważ Asklyn heroicznie pracowała w obronie. Dwa dni to za mało na regeneracje głównie psychiczną dla takiej zawodniczki jak Krueger. W dodatku nawierzchnia w Doha jest jedną z najwolniejszych z hardów w turze. Tutaj atuty Krueger nie będą znacząco eksponowane. Kenin jest nieobliczalna aczkolwiek gra deblowa w ubiegłym sezonie pozwoliła jej nabrać pewności w grze. Końcówka roku w singlu była bardzo udana. Ostatnie mecze w tym roku bez sukcesów ale tak na prawdę wygrała co mogła wygrać i przegrała mecze, które powinna przegrać. Dziś ma bardzo korzystny matchup.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3512
B 14,3K

Benjaminus Czapka

Użytkownik
#2. MAGDA LINETTE +1.5 SETA vs Veronika Kudermietova @ 1.64 10.02.2025 godz 13:30.

W tym matchupie w zależności od dnia może wygrać każda z zawodniczek. U obu widzę tendencje wznoszącą jednakże Veronika to zawodniczka, której z trudem przychodzi utrzymanie koncentracji na dystansie całego meczu. Łatwo się gotuje i traci kontrole. Dodatkowo zastanawiająca jest jej kondycja fizyczna. W ostatniej rundzie kwalifikacji do tego turnieju grała prawie 3 godziny z Ericą Andreeva, która w mojej opinii jest pod formą. Magda pomimo porażki z Noskovą w Abu Dhabi zaprezentowała się dobrze (jak na swoje możliwości i miejsce w którym jest z dyspozycją). Tak samo runde wcześniej z Pavluchenkovą. Tak wolny kort to męka dla Veroniki, Errani zdobyła na niej 5 gemów i była kompetetywna w 1 secie. Z racji na chwiejność obu rywalek nie zagram czystego zwycięstwa ponieważ nie uprawiamy ruletki, natomiast set wygrany przez Polkę to dobra inwestycja i duże value.

Ostatnio zmieniony przez tarki_16:
Otrzymane punkty reputacji: +3135
Pablito91 1,6M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Sakkari wygra swój pierwszy gem serwisowy? NIE @1.92 fortuna jazda :)

Iga rozpoczyna marsz o obronę tysięcznika w Doha. Jej rywalką będzie Maria Sakkari. Jednak Greczynka to już nie jest taka zawodniczka jak chociażby 2/3 lata temu. Notuje ona regularny regres. Jak gra wygląda fatalnie. Błąd za błędem. Nie ma tej regularności. Moim typem na ten mecz jest to, że Iga przełamie odrazu Marię w jej pierwszym gemie serwisowym. Iga świetna na returnie, poza tym bardzo dobrze w chodzi w mecz. Zawsze jest dobrze przygotwana i rozgrzana. Dodatkowo Maria przegrała swoje podanie w dwóch ostatnich meczach. Patrząc na 5 ostatnich to tylko 2 razy utrzymała swój pierwszy serwis. A Iga jest o wiele lepsza pod każdym aspektem od tamtych rywalek. Myślę, że ten typ ma spore szanse powodzenia. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4964
B 14,3K

Benjaminus Czapka

Użytkownik
#3. LINDA NOSKOVA vs Yulia Putintseva @ 1.75 11.02.2025 godz. 12:00

Noskova jest w dobrej formie, chociaż to nie jest jej wymarzona nawierzchnia. Kazaszka nie wygląda dobrze od dłuższego czasu, nie jest to dyspozycja z ubiegłego sezonu. Wczoraj męczyła się z Uchijimą, która jest bardzo słaba na wolnych kortach. Myślę, że formuła trochę się wyczerpuje dla Yulii, rok temu grała na max swoich możliwości. Linda Noskova swoją mową ciała bywa irytująca. Dodatkowo kończy piłki, które nie powinny wpadać. To łatwo wyprowadza rywalki z równowagi a Putintseva słynie z gorącego temperamentu. Żeby pokonać Noskovą potrzebuje dobrego stabilnego serwisu, którego wczoraj nie było.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2946
louisarmstrong 1,8M

louisarmstrong

Użytkownik
Co sądzicie o meczu Linette - Fręch? Według mnie Fręch to bierze.
Bardzo możliwe że Magda Fręch to wygra ale zgodził bym się tu z Bukamii że szanse 50/50 przy kursach 1,9 na obie chyba żadnego value w tym nie ma .Obie są ciut nie przewidywalne na Trawie faworyzował bym Fręch na maczce Linette ale są 2 mecze w h2h na mączce i jest 1:1 a na hardzie?? Tu moim zdaniem Fręch wypada najsłabiej choć ostatnie pól roku zdawało by sie temu przeczyć , a co do wyników Linette na hardzie to tu jest duża amplituda , 2 lata temu półfinał AO , ostatnio dwa świetne powroty z Pavluschenkovą i ten ostatni mecz z Kudermetovą świetny ale porażki z Uchijimą i Brązetti , ciężko przewidzieć na jaką Linette się trafi.
Jak dla nnie no bet , może zaczaił bym się z czymś na Livie ale oferta bogata i jest kilka lepszych meczów w jutrzejszej ofercie zarówno do obejrzenia jak i obstawienia.

adik1992 619,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Parks o7,5 podwójnych błędów serwisowych @1,85 14 asów, 16 df
superbet

Amerykanka dysponuje bardzo szybkim serwisem. Jednak nie potrafi z niego należycie korzystać. Miewa mecze gdzie zaserwuje sporą liczbę asów, ale też podobną osiąga df. Tak jak w meczu z Diana Shnaider gdzie miała 7 asów i 7 df. W Doha jest dość wietrznie co utrudnia serwowanie. Tym bardzie w przypadku Amerykanki. Liczę, że dziś może mieć spore problemy z podaniem co przełoży się na sporą liczbę podwójnych błędów serwisowych.

Paolini u2,5 asów @1,55 0
Samsonova - Ostapenko o10,5 df @1,97 15

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6499
B 14,3K

Benjaminus Czapka

Użytkownik
#4. EKATERINA ALEXANDROVA +2.5 GEMA vs Elise Mertens @ 1,75 12.02.2025 godz. 15.00

Elise nie jest zawodniczką, która jest w stanie rywalizować kompetetywnie przez długi okres. długi win-trip to nie jej bajka. Szczególnie gdy kolejny turniej przypada na tysięcznik. W każdej chwili jest w stanie sabotować grę i doznać dotkliwej porażki bez woli walki. Alexandrowa jako underdog to duża pomyłka. Po wygranym turnieju w Linz i wczorajszej wygranej z Sabalenką (dobry dla niej matchup) zbudowała dużą pewność siebie. Podejrzewam, że ten mecz wygra i zatrzyma się w kolejnej rundzie na Peguli. Czysto teniosowo lepsza jest Alexandrowa.
Zmiana trenera dużo jej pomogła. Nie było tego jeszcze widać w meczu AO z Raducanu ale wiadomo, że przy takich zmianach potrzeba czasu, szczególnie gdy poprzednim trenerem był członek rodziny. Wpływ trenera na jej poziom jest oczywisty,. Andreev odszedł od Shnaider i młoda rosjanka cofnęła się o dwa kroki. Jedyne niebezpieczeństwo dla Ekateriny to te beznadziejne technicznie uderzenia Belgijki, które wybijają z rytmu i mogą wyprowadzić z równowagi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2614
adik1992 619,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Paolini u1,5 asów serwisowych @2,20 3
superbet

Włoszka z racji swoich warunków fizycznych nie należy do czołówki zawodniczek posyłających największa liczbę asów. Jest bliżej końca tego zestawienia. Sporo meczów kończy z zerowym dorobkiem w tej statystyce. Dziś mecz z Ostapenko i sporo może zależeć od humoru Łotyszki i od przebiegu meczu. Jelena znana jest z tego, że gdy nie idzie potrafi obrazić się na cały świat i nawet nie próbuje returnować piłek, które są w jej zasięgu. Po słabej serii, która trwała od sierpnia, jeden wygrany mecz przez Ostapenko, w Doha wygrała już dwa i pozostaje liczyć, że jednak wyjdzie zmobilizowana na to spotkanie i nie będzie łatwo oddawać gemów serwisowych Paolini.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Rybakina 🇰🇿 vs. Sramkova 🇸🇰
Spotkanie o ćwierćfinał zawodów rangi 1000 na Bliskim Wschodzie, gdzie od lat dominuje Świątek, lecz przed rokiem w finale rywalizowała właśnie z Rybakiną, której te turnieje także odpowiadają. W Abu Zabi zaczęła bardzo źle od wygranej w słabym stylu z Volynets, lecz już z Jabeur i Bencic wypadła lepiej. Tu także zaczęła całkiem nieźle, gdyż ograła pewnie Stearns, choć prawie uciekł jej drugi set, gdyż wygrywała 5-0, a Amerykanka wyszła na 5-4 plus serwis. Elena, jeśli nie ma pierwszego serwisu to robi się problem i można ją spokojnie ograć z głębi kortu, o ile są to konkretne uderzenia lub z głową. Sramkova nie jest fizyczną rywalką i musi zagrać mądrze, a potrafi to robić. Ograła tu już Kalinine i Andreevą, a przed tygodniem urwała seta Bencic, więc wcale nie jest źle z jej formą. Pytanie jaką formę dnia zaprezentuje Kazaszka, bo warto podkreślić, że dzień wcześniej zawieszono jej trenera Vukova, czego powodem miało być jego zachowanie w stosunku do zawodniczki, lecz ta go broni i chyba mamy do czynienia z toksyczną relacją czy też syndromem sztokholmskim. Wracając do meczu to Rybakina będzie dyktować warunki, a Sramkova odpowiadać i szukać luk. Na pewno pojawią się okazje na przełamanie. Jednak kursy wyraźnie wskazują zwycięstwo Eleny i nawet jeszcze bardziej spadają, co trochę mnie dziwi, gdyż forma faworytki jeszcze nie jest optymalna. Raczej nie warto szukać tu zakładów pod nią, bo kursy są fatalne i najciekawiej wyglądają specjale. Panie znają się jeszcze ze szczebla ITF.

👉 Sramkova powyżej 1,5 przełamań @1,6 (betclic) ✅

Typ bez analizy:
👉 Świątek powyżej 3,5 przełamań @1,45 (superbet) ✅

Zapowiedź meczu 🇵🇱 znajdziesz na tenisbydawid.pl.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +627
louisarmstrong 1,8M

louisarmstrong

Użytkownik
Marta Kostyuk - Magda Linette
1szy set Kostyuk/mecz Linette
Kurs 13.00 forbet
Hm Kostyuk odwaliła Gauff a Alexandrova Sabalenkę i trochę się przezedziło w turnieju , w kolejnej rundzie Fernandes lub Alexandrova i zwyciężczyni tego meczu może spokojnie powalczyć o conajmbiej półfinał.
Hm w h2h 1:0 na hardzie w USA dla Ukrainki, 2:0 ale w drugim secie grały tajbreka wiec całkiem blisko decidera.
LINETTE ostatnio nawet wychodzą łamaki i decidery , mnie się najbardziej podobał ten z Sorribes na BJK.
Kurs kuszący 😀
Zdrówko Madzi w drugim secie się skończyło i mam taką refleksję , trzeba było 3 tajbreki zagrać z Fręch!!!!!
Jakoś Rosjanki , Czeszki czy Amerykanki potrafią sie dogadać jedna puszcza drugą a Fręch i Linette muszą męczyć 34 gemy a można było te siły tutaj zachować!!!!bez sęsu!

Ostatnia edycja:
M 63

matek_1991_

Użytkownik
Anisimova-Fernandez 1
Anisimova w dobrym gazie. Nie widziałem, meczu Fernandez, ale obejrzałem Amerykankę i myślę, że z taką grą ogra Kanadyjkę mimo wszystko

dx2 294,4K

dx2

Użytkownik
Rybakina-Swiatek 2 @1.46

Tutaj po dzisiejszym meczu Swiatek z Noskova nie wypada nie zagrac na Polke. To co Noskova uderzala dzis to kosmos i rownie dobrze ten mecz mogl pojsc w obydwie strony. Jako ciekawostke warto zaznaczyc, ze przy zwyciestwie Swiatek 6-7 6-4 6-4 ... to Noskova wygrala w calym meczu trzy punkty wiecej, co naprawde praktycznie sie nie zdarza przy takim wyniku. Trzeba bylo ten mecz wyszarpac i Polka pokazala duza klase w ostatnich kilku gemach.

Swiatek juu gra o turniejowe zwyciestwo mozna zalozyc. Obecnie notuje bodajze serie 14 zwyciestw z rzedu w Doha, na co skladaja sie dwie ostatnie wygrane edycje tegoz turnieju plus wygrane z obecnej edycji. Rok temu Swiatek byla w finale lepsza wlasnie od Rybakiny i mysle, ze tym razem powinno byc podobnie.

Ostatnia edycja:
A 42,1K

ar0nek

Użytkownik
Rybakina-Swiatek 2 @1.46

Tutaj po dzisiejszym meczu Swiatek z Noskova nie wypada nie zagrac na Polke. To co Noskova uderzala dzis to kosmos i rownie dobrze ten mecz mogl pojsc w obydwie strony. Jako ciekawostke warto zaznaczyc, ze przy zwyciestwie Swiatek 6-7 6-4 6-4 ... to Noskova wygrala w calym meczu trzy punkty wiecej, co naprawde praktycznie sie nie zdarza przy takim wyniku. Trzeba bylo ten mecz wyszarpac i Polka pokazala duza klase w ostatnich kilku gemach.

Swiatek juu gra o turniejowe zwyciestwo mozna zalozyc. Obecnie notuje bodajze serie 14 zwyciestw z rzedu w Doha, na co skladaja sie dwie ostatnie wygrane edycje tegoz turnieju plus wygrane z obecnej edycji. Rok temu Swiatek byla w finale lepsza wlasnie od Rybakiny i mysle, ze tym razem powinno byc podobnie.
Mała poprawka, nie dwie ostatnie edycje wygrala , a trzy. Teraz idzie po 4 wygrana z rzędu.

Otrzymane punkty reputacji: +582
M 63

matek_1991_

Użytkownik
Rybakina-Świątek 2
Kostjuk-Anisimova 2
Nasza rodaczka pokazała wczoraj ambitnej czeszce co znaczy top tenisa. Według mnie wygra kolejny raz ten turniej.
Anismova dalej swoje, mocne płaskie uderzenie z którymi nie radzą sobie rywalki i uważam, że to samo będzie z niestabilną Ukrainką.

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Marta Kostyuk - Magda Linette
1szy set Kostyuk/mecz Linette
Kurs 13.00 forbet
Hm Kostyuk odwaliła Gauff a Alexandrova Sabalenkę i trochę się przezedziło w turnieju , w kolejnej rundzie Fernandes lub Alexandrova i zwyciężczyni tego meczu może spokojnie powalczyć o conajmbiej półfinał.
Hm w h2h 1:0 na hardzie w USA dla Ukrainki, 2:0 ale w drugim secie grały tajbreka wiec całkiem blisko decidera.
LINETTE ostatnio nawet wychodzą łamaki i decidery , mnie się najbardziej podobał ten z Sorribes na BJK.
Kurs kuszący 😀
Zdrówko Madzi w drugim secie się skończyło i mam taką refleksję , trzeba było 3 tajbreki zagrać z Fręch!!!!!
Jakoś Rosjanki , Czeszki czy Amerykanki potrafią sie dogadać jedna puszcza drugą a Fręch i Linette muszą męczyć 34 gemy a można było te siły tutaj zachować!!!!bez sęsu!
Nie powiem. Zainteresował mnie komentarz że Polki w przeciwieństwie do innych nie potrafią się dogadać. Postanowiłem sprawdzić.

Tylko w tym turnieju bo dalej nie chce mi się już grzebać

Rosjanki - Kudemertova - Andreeva 6:1,6:7,6:3

Amerykanki - Kenin - Parka 7:6,3:6,6:2

Czeszki - nie grały między sobą.

Ja rozumiem intencje, ale tenis to nie jest sport q którym podlegają pod tego samego trenera żeby umówić się że gramy serio pierwszego seta i przegrana drugi odpuszcza. Każda gra na swój rachunek i na swój ranking i nie ma znaczenia czy po drugiej stronie jest rodaczka czy ktoś obcy. Więc nie siejemy dezinformacji że inne potrafią się dogadać

A 42,1K

ar0nek

Użytkownik
Nie powiem. Zainteresował mnie komentarz że Polki w przeciwieństwie do innych nie potrafią się dogadać. Postanowiłem sprawdzić.

Tylko w tym turnieju bo dalej nie chce mi się już grzebać

Rosjanki - Kudemertova - Andreeva 6:1,6:7,6:3

Amerykanki - Kenin - Parka 7:6,3:6,6:2

Czeszki - nie grały między sobą.

Ja rozumiem intencje, ale tenis to nie jest sport q którym podlegają pod tego samego trenera żeby umówić się że gramy serio pierwszego seta i przegrana drugi odpuszcza. Każda gra na swój rachunek i na swój ranking i nie ma znaczenia czy po drugiej stronie jest rodaczka czy ktoś obcy. Więc nie siejemy dezinformacji że inne potrafią się dogadać
E tam. Tu się na pewno dogadały Rosjanki:)

Załączniki

adik1992 619,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Ostapenko o5,5 podwójnych błędów @1,725 zbyt krótki mecz
superbet

Łotyszka wreszcie wygrała więcej niż jedno spotkanie w turnieju co nie udało jej się już od dłuższego czasu. W Doha prezentuje się naprawdę dobrze. Nie przegrała jeszcze seta. Dziś jej rywalką o półfinał będzie Jabeur, która też wydaje się wracać do wysokiej dyspozycji. Grały ze sobą tydzień temu w Abu Dabi i tam górą była Tunezyjka wygrywając 7:6 7:5. Dziś Łotyszka będzie mieć okazję do rewanżu. Zapowiada się ponownie długi i zacięty mecz patrząc na dyspozycje obu zawodniczek. Idę w df Jeleny z uwagi na fakt, że pod presją nie radzi sobie za dobrze a często miewa problemy z serwisem notując sporą liczbę df. W tym sezonie wygląda to następująco: 12, 9, 7, 10, 8, 4, 5 i 3.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom