>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Cincinnati, 7.08-15.08.2010

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Kim Clijsters - Flavia Pennetta
Typ: Kim Clijsters; @1,368
PinnacleSports

Kim Clijsters znowu pokazuje dobrą formę na północnoamerykańskim hardzie, zatem na pewno chodzi jej po głowie kolejny skalp w US Open. Ale na razie mamy Cincinnati, gdzie powinna wygrać cały turniej. Na jej drodze w 1/4 finału staje Pennetta, która pokazała w zeszłorocznym US Open, że lubi takie korty. W tegorocznym US Open Series także spisuje się nieźle - w San Diego doszła do półfinału, a tutaj w Cincinnati jeszcze nie straciła seta. Czy to wszystko wystarczy na świetną Clijsters? Wątpię. Stawiam na zwycięstwo Belgijki.

W 4

wiesiu

Użytkownik
Sharapova M. - Bartoli M. - 2

Dokladnie; jak ogladalem wczoraj Bartoli w pojedynku z Wozniacki bylem w lekkim szkou ..Bartoli ja zmiazdzyla, byla bardzo przecyzyjna, swietny return i dodatkowo kapitalny serwis. Jesli Bartoli zagra tak jak wczoraj to Szarapowa nie ma najmniejszych szans. Rowniez stawiam na Bartoli!!

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Akgul Amanmuradova - Ana Ivanovic
Typ: 1 (+1,5 seta)
Kurs: 2,05
Kolejny raz bardzo kuszący kurs na Amanmuradovą. Pewnie przeszła kwalifikacje, a potem gładko pokonała po kolei Date Krumm, Jovanovski i nr turnieju Jankovic. Czas wyeliminować trzecią i ostatnią Serbkę z turnieju. Ktoś może się czepiać, że powiedziałem &quot;gładko&quot;. Tak, mimo że z Jeleną wynik to 7-6 (7-3) 6-4, to wygrała ten mecz bardzo pewnie, co potwierdzają statystyki. Otóż 12 asów (0 podwójnych błędów), 67% trafność pierwszego serwisu i aż 80% wygranych punktów - Jankovic nie miała w całym meczu ani jednego break pointa. To duża kobitka i nie wierzę, że swoim serwisem nie sprawi problemów Ivanovic. W dodatku jest chyba w życiowej formie, w tym roku była w 3 rundzie Roland Garros, więc może pokusi się o &quot;życiówkę&quot; podczas US Open. Ana od świetnego dla niej 2008 roku (finał AO, wygranie RG) kiedy była rakietą numer 1 nagle przestała się liczyć w kobiecym tenisie. Tak to bywa, gdy ktoś w zbyt młodym wieku (w jej przypadku było to 20-21 lat) wkracza do świata ogromnych sum, myśli że jest niepokonany, poświęca więcej czasu sesjom zdjęciowym i podbojom miłosnym niż treningom. Długo by wymieniać. Przecież myślała nawet o zakończeniu kariery, bo nic jej nie szło w grze. Nie żebym nie lubił Ivanovic, bo jest wręcz przeciwnie (w końcu mam jej sygnaturę w profilu), oprócz tego że to prawdopodobnie najseksowniejsza tenisistka, niejednokrotnie umilała mi czas niszcząc inne zawodniczki swoim forehandem. Jednak te czasy głównie były, niż są, lecz mam wielką nadzieję że jeszcze będą. Jeśli chodzi o ostatnie 3 turnieje na kortach twardych, to tak: Stanford - druga runda, pokonanie Kleybanovej, co źle rokuje na dzisiejszy mecz, bo Rosjanka gra podobnie do Uzbekistanki, a w drugiej przegrana z Bartoli; San Diego - porażka w 1 rundzie z Peer i wreszcie Cincinnati, wytargane 3-setowe zwycięstwo z zdecydowaną faworytką tego spotkania czyli Azarenką 2-6 7-6 6-2. Gdyby nie sporo błędów Białorusinki pod koniec drugiego seta (prowadziła bodajże 5-3 i nic nie wskazywało na przegraną) to Any już by tutaj nie było. Potem pokonała kolejno Shvedovą i Vesninę, czyli teoretycznie dużo słabsze tenisistki, grające inny, delikatniejszy tenis, co jak widać jej przypasowało. Akgul nie odpuści. Dała zarobić grubą kasę dwa razy pod rząd (wczoraj po kursie 7,10), więc dziś próbuję nawet czysty win po kursie przeszło 3,70. Seta chapnie na 70%, więc warto się zabezpieczyć. Nieźle wygląda także handicap +4,5 z kursem 1,85. Ivanovic daleka od swojej najwyższej formy powinna się pomęczyć w tym meczu - jakoś nie wierzę w 2-0 dla Serbki, ale i taki wynik wybaczyłbym Amanmuradovej po jej ostatnich dwóch pojedynkach.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Gdzie oglądałeś mecz Isii, bo ja nigdzie streama nie mogłem znaleźć.
Ale Sharapova wygrała pewnie do 2 i 3 i myślę, że jest w dobrej formie, w tak dobrej, że powinna pokonać Bartoli bez problemu. A co do Wozniackiej to ona gra kiedy chce, pewnie po przegranym pierwszym secie zaczęła wyrzucać wszystkie piłki w aut, rzucała rakietą. Wygrała tylko ten swój turniej w Kopenhadze i nic więcej.

Tak więc co do dubla jasmina się zgadzam, ale sądzę, że Clijsters nie będzie miała łatwej przeprawy, bo jak na razie Flavia gra bardzo ładnie.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Jak dla Mnie dziś
Sharapova M. - Bartoli M. - 2
Bartoli bez problemu uporała sie z Carolin Wozniacki zaś Sharapova pokonała kto ogladał to widział bez problemu zmeczona A. Radwańska kótra nie miała sił zeby przecistawic sie rosjance . Radwańska w ostatnim czasie rozegrała dużo meczów w porzpednim turnieju doszła do finału. Mój typ na dziś to zdecydowanie M.Bartoli
Wozniacki to nie ta Wozniacki co dawniej. Wygrala turniej w Kopenhadze, ale jakich miała tam przeciwników...? Mogła odpaść już w ćwierćfinale ze słąbiutką Georges ( 5:4 i serwis Julii ) ale cudem się wybroniła, jedyny jej poważny pojedynek to z Chakvetadze, która choć wraca powoli do formy, to z czołówką nie ma co się mierzyć. Na tym turnieju Caroline wygrała z Bammer, która także jest już cieniem samej siebie, więc Twój argument w tym momencie nie ma żadnego oparcia;-) Bartoli owszem, ma momenty, ma oryginalny, niekiedy sprawiający zawodniczkom problemy tenis, ale to nie jest siła wystarczająca, żeby pokonać Sharapovą, która najwyraźniej dobrze się przygotowała do US Open series. Maria w ciągu ostatnich dziesięciu dni wygrała z będącą w dobrej formie Svetlana, Petkovic, pokonała także m.in Zheng i Dementievą. Nie widze żadnych powodów by nie miała wygrać z chimeryczną Bartoli;-)
Co do Clijsters i Flavii to Flavia, choć ostatnio unormowała swoją formę i poprawiła praktycznie każdy element tenisowego rzemiosła, to np wczoraj z Verą już nie grała tak dobrze jak w ostatnim turnieju. TO Vera grała tak słabo;-) Z tego co patrzyłem to Flavia miała bardzo słaby percentage pierwszego serwisu, a Vera, zwłaszcza w takiej formie przecież jakąś świetną returnerką nie jest ????

W 4

wiesiu

Użytkownik
Akgul Amanmuradova - Ana Ivanovic
Typ: 1
Kurs: 3

Widze LubieKebab ze spodobala Ci sie Amanmurad ???? a przynajmniej jej gra ???? . Ja mam podobne zdanie. Wczoraj zaimponowala mi rozsadna/konsekwentna gra i mocna psychika. Mysle ze mozna sie nawet pokusic o jej zwyciestwo. Mecz poiwnien byc bardzo zaciety. Choc to kobiecy tenis i wszytsko moze sie zdarzyc.

W 4

wiesiu

Użytkownik
A co sadzicie o meczu Y. Wickmayer vs A. Pavlyuchenkova ?? , ja bym tutaj upatrywal zwyciestwa Y. Wickmayer, pokonala wczoraj w dobrym stylu Li. wydaje sie byc mocna ...

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
A co sadzicie o meczu Y. Wickmayer vs A. Pavlyuchenkova ?? , ja bym tutaj upatrywal zwyciestwa Y. Wickmayer, pokonala wczoraj w dobrym stylu Li. wydaje sie byc mocna ...
Nie analizowałem jeszcze tego meczu, ale na pierwszy rzut oka, to było jedno z pierwszych spotkań, jakie rzuciło mi się w oczy. W mojej opinii Wickmayer powinna to wygrać, ale więcej napiszę po południu jak jeszcze się temu przyjrzę dokładnie.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Maria Sharapova - Marion Bartoli 3.05
Kurs z pewnością poleci w dół. Dlatego gram już teraz. Marion, która wczoraj ograła jak dziecko Wozniacki, myślę, że powinna poradzić sobie z piękna Marią. Dlaczego ? Pierwszy argument Marion to z pewnością serwis. Wczoraj miała sporo asów (jak na kobiecy tenis). Serwis był zawsze celowany, nie waliła przed siebie i liczyła tylko na moc, ale uderzała i mocno i celnie po narożnikach kara serwisowego. Drugi argument to wymiany. Biegała do każdej piłki, odgrywała ją w sposób bardzo trudny. Sami komentatorzy zwracali na to uwagę, iż Bartoli odgrywała, tak nisko piłke, że Caroliona nie raz uderzała piłkę rakietą nieczysto tak, że piłka wychodziła 10 metrów w aut. Marii przyznam, że ostatnim czasie nie widziałem w grze. Jednak pamiętam ją sprzed roku i wiem, że jej psychika nie była za mocna. A jeżeli Marion zagra tak jak Wozniacki, czyli będzie ganiać po korcie Marie i dawała takie cięzkie piłki do odgrywania, to spokojnie będziemy mogli czekać na przełamanie serwisu Rosjanki. Taki kurs aż żal nie skorzystać. Myślę, że +1.5 seta w Sportingbet (@1.90), można uznać za &quot;peffke&quot; dnia ????

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Yanina Wickmayer - Anastazja Pawliuczenkova
Typ: Anastazja Pawliuczenkova; @1,990
PinnacleSports

Pawliuczenkova ostatnio w bardzo dobrej formie - wygrany turniej w Stambule (gdzie w finale przegrywała z Wiesniną 5:7 0:4 a mimo to potrafiła odwrócić mecz i przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść, co na pewno dobrze o niej świadczy). Tutaj w Cincinnati zwycięstwa z Hantuchovą, Dementievą i Peer. Jeśli chodzi o Wickmayer, to jest to dla mnie jedna z najbardziej przereklamowanych zawodniczek WTA. Grała przed Cincinnati kilka turniejów na północnoamerykańskim hardzie, ale nie były to jakieś bardzo udane występy. Tutaj w Cincinanti trochę lepiej - zwycięstwa ze słabiutką Arn, z przeciętną Dulko, no i pokonanie Na Li (to już jest dobry wynik). Porównując obie zawodniczki (Anastazję i Yaninę) myślę, że w lepszej dyspozycji jest ostatnio Rosjanka i to ona wygra ten mecz.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Ana Ivanovic - Akgul Amanmuradova
Typ: Akgul Amanmuradova +4 gemy; @1,971
PinnacleSports

Amanmuradova w życiowej formie. Przeszła kwalifikacje, a w turnieju głównym wygrała z Date-Krumm, Jovanowski (te nazwiska nie powalają, ale dla Akgul, która jest tenisistką spoza pierwszej setki rankingu, każda wygrana jest cenna) oraz z Jankovic. Teraz na przeciwko staje Ana Ivanovic, próbująca wrócić do formy sprzed kilku lat. Serbka także spisuje się dobrze w Cincinnati. Myślę, że spotkanie pomiędzy Aną, a Akgul będzie wyrównane i Amanmuradova pokryje handicap +4 gemy.

B 59

blox

Użytkownik
Kim Clijsters - Maria Sharapova [2.25] ⛔

Belgijka nie jest w swojej najwyższej formie. Doszła do finału, ale nie miała wymagajacych przeciwniczek, może za wyjątkiem Pennetty, która postawiła jej opór. Clijsters w tym meczu doskonałe uderzenia kątowe przeplatała prostymi błędami, często wyrzucała piłkę z fh w aut. Szybkościowo wg mnie też nie wyglądała najlepiej.
Sharapova jest bardziej ograna, w Stanford doszła do finału, gdzie uległa Azarence. Gra mocno i płasko i, co zawsze podkreślam, jest bardzo zdeterminowana, by odnosić zwycięstwa i wrócić do ścisłej czołowki rankingu. Dzisiejsze zwycięstwo bardzo jej w tym pomoże. Nie sądzę, by po przegranym ostatnim finale wypuściła kolejny tytuł z rąk.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Kim Clijsters - Maria Szarapowa
Typ: Ile setów będzie granych? 3. sety; @2,00
Bet-at-home

Finał turnieju w Cincinnati. Obydwie zawodniczki wiedzą jak się gra na północnoamerykańskim hardzie (zarówno Belgijka, jak Rosjanka poczuły już smak zwycięstwa w wielkoszlemowym US Open). Na razie mamy przedsmak US Open, czyli duży turniej w Cincinnati. Troszkę więcej wiemy o obecnej dyspozycji Marii - finał w Stanford i bardzo dobra gra tutaj, w Cincinnati. Jeśli chodzi o Clijsters, to także prezentuje się tutaj dobrze. Liczę na wyrównany, trzysetowy pojedynek pomiędzy tymi zawodniczkami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom