>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Charleston, Katowice 6.04-12.04.2015

Status
Zamknięty.
superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
▶ Angelique Kerber @2,50 bet365 (zazwyczaj gram płaską stawką 1/10, na ten typ przeznaczam 3j)
6-4, 6-4 ✅ Kerber świetnie, Petković bezradna, w końcu ktoś ją wyrzucił z turnieju

Oglądałem wczoraj oba mecze ćwierćfinałowe i powiem tyle, korzystajcie, póki taki kurs wisi. Jeśli chodzi o poziom to mecze Kovinić - Petković oraz Kerber - Begu dzieliły lata świetlne. Starcie Kerber z Begu było w ogóle najlepszym żeńskim spotkaniem, jakie widziałem od długiego czasu, a na pewno w tym sezonie. Właściwie nie ma niczego, za co mógłbym zganić Irinę Camilię Begu we wczorajszym meczu, to Angie po słabym początku włączyła tryb &quot;robot&quot;. Świetne poruszała się po korcie, nie odpuszczała żadnej piłki, biegała do skrótów i wygrywała wymiany w widowiskowy sposób. W pierwszym secie wróciła ze stanu *5-2 dla Rumunki, przy czym, tak jak pisałem to nie było tak, że Begu jej oddała podanie, spaliła się psychicznie, jak to często w WTA bywa, nie nie. Ona wszystko sobie wywalczyła. W 2 secie też broniła setballe przy swoim podaniu i wyszła z tego obronną ręką, więc jest mocna psychicznie. Kerber miała nieudany początek sezonu i tutaj również zaczęła niemrawo w 1 secie z Rodiną, ale od drugiego seta tego meczu zmieniła swoją grę o 180 stopni, a to co pokazała wczoraj to był majstersztyk.
Petković broni punktów za zwycięstwo w Charleston, ale niewiele brakowało, by już wczoraj została odprawiona przez 20-letnią kwalifikantkę z Czarnogóry, Dankę Kovinić. Młoda tenisistka dosłownie zmiotła z powierzchni kortu Petković i chyba tylko głowa nie potrafiła jej kontynuować tego w 2 secie, bo naprawdę była sporo lepsza. Grała odważnie, agresywnie, dysponowała groźnym serwisem, styl bardzo podobny do Angelique Kerber. Niestety Petković wygrała drugiego seta, a potem już cały mecz z rozsypaną Kovinić. Pragnę przypomnieć, że męki reprezentantka Niemiec przechodziła też dwie rundy temu z Scheepers, gdzie również została totalnie zneutralizowana w 1 secie, ale po raz kolejny udało jej się wrócić. Ciężko powiedzieć, by Andrea Petković dała się tu w Charleston zapamiętać z dobrej strony czymkolwiek. Serwis słabiutki, często do &quot;zabicia&quot; returnem, co Kerber akurat potrafi, zdarzają się DF&#39;y, w tym elemencie do Kerber nie ma podjazdu. Kondycyjnie? Na tle Kerber, która wczoraj biegała jak dzik też słabo (jeśli założymy, że zbytnio wczorajsze spotkanie nie będzie Angie ciążyć w nogach). Mógłbym wymieniać prawie wszystkie elementy tenisowego rzemiosła i zawsze wychodzi mi, że mniejszą lub większą faworytką jest Kerber. Mam szeroką wiedzę, bo ten turniej oglądam i widziałem co najmniej po dwa mecze każdej z zawodniczek, dla mnie Kerber jest faworytem, kurs uważam za okazję i mocno się zdziwię, jeśli Petković znowu psim swędem się prześlizgnie.

Otrzymane punkty reputacji: +104
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Powiem szczerze ze chyba mnie przekonales swoim typem na Kerber,kurs z kosmosu buki sugeruja sie obecna foma Kerber a na tym turnieju spisuje sie calkiem niezle ,filmik ktory zamiesciles jest tego dowodem Kerber grala ksiazkowo praktycznie nie popelniala bledow jak za dawnych..lat ?,ganiala Rumunke od prawej do lewej ,wytrzymywala bardzo dlugie wymiany co ostatnio jej sie zadko zdarza.Kerber podobnie chyba jak Radwanska wziely sie za siebie i zaczynaja na powaznie zabawe w tenisa ,koniec z brylowaniem na bankietach,reklamami i wiecznym dasaniem sie na korcie.Efekty widac odrazu obie sa juz w polfinalach niby turnieje malej rangi ale od czegos trzeba zaczac.Boje sie troche szalec ze stawka na Kerber bo jeszcze daleka jest od swojej szczytowej formy, bardziej pewna opcja jest wydaje mi sie over gemowy ,Petkovic wygrala tutaj w tamtym roku bardzo lubi ten turniej.Kerber glodna sukcesow plus Petkovic broniaca tytulu 3 sety jak w morde strzelil :cool:
Anqulika Kerber Andrea Petkovic
over 21.5 gemow w meczu 1.80 bet365 8/10
powyzej 2.5 set 2.25 bet365
6/10
Kerber win 2.5 bet365 2/10

vojo 19

vojo

Użytkownik
Kerber wydaje się logicznym wyborem ..ale biorąc pod uwagę tylko ostatni mecz. Jak dla mnie to za mała próba w WTA i generalnie.
Akurat widziałem mecz Petkovic i faktycznie to było bliskie dna, ale pytanie czy takie dwa mecze zdarzą się jej pod rząd. Zwróćcie uwagę że było 2-0 dla Petko ..potem dostała run 0-7 w gemach do stanu 6-2 1-0 ; po czym nastąpiło 12-3 dla Petko ..trochę dziwne co nie? (gdyby nie ten przestój ten mecz mógł się skończyć jakieś 6-1 6-2 i czy wtedy powstałyby wasze analizy ?) Nie wiem co miał znaczyć ten przestój w pierwszym secie, co znaczą dwie rozbite rakiety i łykanie jakiejś tabletki w przerwie po pierwszym secie, ale mam nadzieję że dziś łyknie tą tabletkę przed meczem ????
A z drugiej strony mamy fenomenalny mecz Kerber, którego widziałem tylko skrót i to samo pytanie czy takie dwa mecze zdarzą się jej pod rząd, skoro męczy się cały obecny sezon i przynajmniej pół poprzedniego.
Z jednym z czym się z Wami zgodzę to fakt że lepiej wtopić po @2,5 niż @1,6 ????
Petkovic -2,5 gema @1,85 Pinnacle 1/5
to może być punkt przełomowy w bidnym do tej pory sezonie Angie, byłoby dobrze bo jeśli się nie dąsa to fajna z niej zawodniczka. Bardzo solidny i stabilny mecz.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Spotkanie: Radwańska - Giorgi
Typ: Giorgi +1,5 seta
Kurs: 1.90 ✅✅✅
Bukmacher: Betsson

/było gorzej niż przewidywali najstarsi górale.../
Analiza:

Za dobrze coś idzie Agnieszce w tych Katowicach... Lubię grać przeciwko polskim tenisistom i zazwyczaj dobrze na tym wychodzę. Do rzeczy - do tej pory Polka tak naprawdę nie miała z kim pograć. Przeciwniczki łatwe i przyjemne. Włoszka to pierwsza zawodniczka, która może Agnieszce trochę krwi napsuć. Czy wygrać - raczej nie, ale zdobycia seta przez Giorgi jest czymś możliwym. Mocne płaskie piłki, zero kalkulowania, mocne serwy - to jest jakaś tam bron. Jak zacznie wchodzić - ratunku nie ma.
Sporo zależy od dyspozycji Włoszki, ale sama Agnieszka też może wyciągnąć pomocną dłoń. Wszyscy pamiętamy mecz Isi z Kuzniecovą w Krakowie w ramach Fed Cup-u. Okoliczności są podobne: pełna hala, weekend, wielkie oczekiwania, w finale już czeka słaba przeciwniczka - Radwańska nie lubi takich meczów, które już wygrała na papierze. Giorgi nie jest juniorkę, będzie walczyła do końca. Nie sądzę, żeby było aż tak łatwo jak wielu się wydaję...

Otrzymane punkty reputacji: +24
K 183

kamil_bdg

Użytkownik
Radwańska - Giorgi DW 2:0 @1.80
A ja się nie zgodzę. Ten brak kalkulacji Giorgi może spisać ją na straty. Już w poprzedniej rundzie grałem przeciwko Włoszce, pomyliłem się. Agnieszka spokojem i doświadczeniem powinna pobić rywalkę na głowę. Do tej pory piłki grane przez Giorgi nie wydawały się być nieosiągalne i w dużym stopniu pomagały jej rywalki. Jeśli Polka dobrze rozpocznie, to tym razem Camila może już się nie podnieść. Nos mi &quot;podpowiada&quot;, że to będziemy udany wieczór w Katowicach.

Otrzymane punkty reputacji: +5
V 37

von-manstein

Użytkownik
Ja również ponownie przeciwko Giorgi, Kulichkova powinna ten mecz wygrać niestety dał o sobie znać brak doświadczenia i się młoda Rosjanka spaliła. W ostatnim meczu ponad 10 podwójnych błędów Giorgi. A. Radwanska to jednak nie M. Linette, Kulichkova
czy Allertova.
Warto też pograć ponownie w stronę Lucie Hradecka linia wysoka 4,5.
Czeszka jak na razie miała mocniejsze przeciwniczki i jest uważam w stanie spokojnie pokryć handi a nawet wygrać ten mecz
Radwańska, Hradecka +4,5
Ako 2,48

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Giorgi-Schmiedlova 1 @1.4
Bylo blisko rok temu... powinno sie udac tym razem. Schmiedlova naprawde zrobila swietne wrazenie, latwe wygrane polfinale i cwiercfinale. Tyle, ze jak Giorgi przylozy to nie ma czego zbierac czasem, a Schmiedlova do mocno bijacych zawodniczke nie nalezy, wec mozna tu miec jakies porownanie z Radwanska. Giorgi ogra najllepiej chyba prezentujace sie w Katowicach zawodniczki, czyli Kulichkova i Radwanska, wiec faworytem finalu jest. Niby niewiele, warto chyba w kombinacji. Niespodzianki sie tutaj nie spodziewam, zasluzyla Wloszka na pierwszy tytul w mojej opinii.

Otrzymane punkty reputacji: +6
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Giorgi-Schmieldova 0-2
Giorgi 1.45 Pinnacle
⛔ Ale przecież najważniejsze, że Cama jest ładniejsza.
vs

Stawiam tutaj zdecydowanie na Włoszkę i mam jeden główny argument, to uroda. W tym aspekcie Włoszka bije na głowę swoją młodszą rywalkę. Camila potrafi się ładnie uśmiechnąć, cały czas na korcie pokazuje swoje wdzięki. W jej oczach można dostrzec coś specjalnego. Na pewno wyróżnia się swoją kobiecością. U jej rywalki, 20-letniej Karoliny z takimi argumentami jest słabiej. Ona stawia na sam tenis. Nie można zaobserwować u niej zachowań niczym z wybiegu. Nie stroi się w piękne sukienki, nie pokazuje pięknych uśmiechów, zdecydowanie koncentruje się tylko i wyłącznie na grze. Z wyglądu to niestety nic specjalnego. Dlatego też szanse, na podstawie tego co napisałem, oceniam na jakieś 95/5. Bardzo duże value, bo w końcu Camila jest bardzo ładna.
Bum, zejdźmy na ziemię. Chcemy coraz więcej takich analiz w dziale?
Kurs nie powala, wydaje się być dobrze wystawiony. Musiałem coś wybrać na ciepłą niedzielę, padło na pojedynek Włoszki rozstawionej w Katowicach z numerem 3 oraz Słowaczki, która tutaj została rozstawiona na 8 pozycji. Popatrzmy najpierw z kim obie dziewczyny mierzyły się tutaj w turnieju.
Camila grała z Allertovą, Linette, Kulichkovą oraz Radwańską. Z pierwszego spotkania imo nie dostaniemy nic, co by mogło nam się przydać. Jednak w kolejnych meczach mamy już czego szukać. Mecz z pierwszą Polką pokazał, iż Włoszka tracąc seta nic sobie z tego nie robi i walczy dalej. Giorgi przegrała tamtego seta przez własne błędy, następie ograniczyła ich ilość i od razu była poza zasięgiem Magdy. Następnie mecz z rewelacją tego turnieju. Wprawdzie w obu setach Cama przegrywała od początku, w pierwszej partii 1-3, w drugiej 0-4, jednak z tych wyników potrafiła obrócić losy i wygrać 2-0. Wiele w tym zasługi nieopierzonej Rosjanki, jednak Włoszka także musiała zrobić swoje. Podobnie jak w meczu z Linette ograniczyła ilość błędów, czym powrót nawet z tak nieprzyjemnej sytuacji nie był dla niej problemem. Na koniec mecz z Isią. Tak już będzie w świecie dzisiejszego tenisa. Zawodniczki grające siłowo będą coraz częściej ogrywały naszą najlepszą tenisistkę. Camila zdecydowanie należy do grona młodych, zdolnych zawodniczek, które opierają swoją grę na ciągłym naparzaniu. Jak widać, jeśli to uderzanie na siłę nie ogranicza się do tłuczenia w siatkę oraz po autach, to Cama ma z tego wymierne korzyści. Dodatkowo trzeba zaznaczyć, iż sam turniej, jak i korty leżą Camilce, gdyż powtarza już swój wyczyn sprzed roku, gdzie dotarła do finału.
Teraz pora na tę niżej rozstawioną. Abduraimova, Siniakova, Cornet, Van Uytvanck. Ewidentnie rzuca się tutaj w oczy Chomik, czyli triumfatorka sprzed roku. Jednak jak wiadomo, Francuzka nabawiła się urazu i nie była w stanie grać na swoje 100%. Dlatego też uważam, że jako odnośnik można popatrzeć jedynie na ostatni mecz, czyli bój o finał z Van Uytvanck. Niezły mecz, w drugiej partii już dominacja. Ale Alison to też nie jest jakiś wielki poziom, żeby móc go odnosić do Giorgi. Popatrzmy jeszcze na statystykę Słowaczki. Najwięcej swoich meczów rozegrała na cegle, a to już coś mówi o charakterystyce jej gry. Takie właśnie zawodniczki nie lubują się w grze z nową generacją, która bazuje własnie na &quot;naparzaniu&quot;.
Następnie popatrzmy na doświadczenie. Pośrednio może wyrazić je ranking, tutaj mamy 34 pozycję Włoszki oraz 67 Słowaczki. Blisko 400 spotkań rozegranych przez Camilę do trochę ponad 200 Karoliny. Giorgi ma na swoim koncie już sporo sukcesów wyrażonych w finałach, półfinałach, czy ćwierćfinałach turniejów rangi WTA. Schmiedlova do sezonu 2015 praktycznie grała na poziomie ITF, więc nie miała jeszcze okazji zasmakować świata żeńskiego tenisa na wyższym poziomie, jak zrobiła to jej rywalka. Oczywiście, Karolina miewała już momenty dobrej gry, gdzie przykładowo osiągnęła 3 rundę French Open, ale uważam, że dalej jej doświadczenie dzieli spora różnica ode tego, co zaznała już Cama.
Podsumowując, uważam, że więcej czynników stoi po stronie Włoszki z wyższym rankingiem. Kurs nie powala, ale można go spróbować na lekkim singlu, bądź dubelki także z niewygórowaną stawką. Grubsze granie polecam odłożyć na większe turnieje, bo tam jest na prawdę co grać.

namemartin 550

namemartin

Użytkownik
Camila Giorgi v Anna Karolina Schmiedlova
Typ: 2-0⛔
Kurs: 2,1
Camila Giorgi -3,5 gemów⛔
Kurs: 1,8
Buk: bet365

Ed: nie wiem co się tam stało, bo nie oglądałem...
Dla mnie to jest mecz, w którym o wszystkim będzie decydować Włoszka.
Wiadomo, że jej gra jest bardzo agresywna i ciężko znaleźć jest moment w meczu kiedy Camila staje się bardziej pasywna. Taki po prostu ma styl gry. Bardzo silny serwis i ekspresowy atak zazwyczaj kończy akcję punktami (w tym turnieju). Giorgi cały czas napiera do przodu, każde kolejne uderzenie jest bardzo mocne i wypycha rywalki poza kort. Serwisy przeciwniczek są prawie zawsze atakowane mocnym returnem. Karolina będzie miała tutaj bardzo ciężki mecz. Niestety nie dysponuje żadną bronią, która może zagrozić Włoszce. Serwis jest bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby, porządny return i szybka gra ofensywna też pozostawia wiele do życzenia. Umie grać BH, ale siła tych uderzeń jest za słaba, żeby Giorgi do tego nie dobiegała szczególnie, że nie są to zagrania wzdłuż linii. Ogólnie prędkość posyłanych przez Schmiedlovą piłek jest idealna dla Camili, żeby na nie wpadać i mocno atakować przyspieszając grę każdym swoim uderzeniem. To jest właśnie sposób na sukces Giorgi i ciężko będzie ją zatrzymać Słowaczce.
Oczywiście nie jest tak kolorowo jakby się wydawać mogło. Wszystkie argumenty Camili muszą w dzisiejszym finale funkcjonować, żeby wygrała ten mecz w dwóch setach, a nie przegrała w trzech... Karoliny plusem jest gra dokładna, nie bije piłek mocno, ale trafia regularnie. Więc jeżeli Giorgi utrzyma poziom, a cały turniej jest skoncentrowana, powinno się zakończyć 2-0 dla Włoszki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom