>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Bruksela & Strasburg, 21-26.05.2012

Status
Zamknięty.
S 212

synpresleja

Użytkownik
Kwale-Bruksela
Zaniewska-Rogowska 1 2.50 b365
⛔
Ukrainka to młoda zawodniczka rocznik &#39;93,powoli wkracza na seniorskie korty,notując bdb wyniki w tym roku ma bilans 35/4 [11/2-clay],przegrała ledwie ze Smitkovą,Pliskovą,Savic i Oudin ,wygrywając 4 turnieje w tym 1 na ziemi.Olivia to zawodnikcza preferująca hard i w tym sezonie szło jej świetnie ,dopóki nie przeszła na korty ziemne,na których jej wyniki są mizerne[jak co roku].Porażki z Kiick,Vaisemberg[których wyniki w tym roku nie powalają] oraz Min i Birnerovą..jedyne zwycięstwa na ziemi odniosła z..Soulamainen oraz Maranz czyli zawodnikami z odpowiednio 395miejsca i 1190miejsca w rankingu. Obie zawodniki wydają się na podobnym poziomie.Wyborna forma tej młodszej oraz rodzaj nawierzchni znacznie zwiększają szanse tej młodszej i tak gram;)

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Hampton-Bergot 6,00
Hampton grala o 12 debel w Rzymie a za 10min ma zaczac kwale w Strasburgu. Niewiadomo czym by sie przemiescila to jest to jakies zmeczenie wiec taki kurs biore z mila checia.
edit : mecz przelozony na jutro.. to juz bym tego nie ruszal...

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Na jutro wybrałem pojedynek z WTA Bruksela pomiędzy Wickmayer a Rosjanką Chakvetadze. Logiczne, że na turniej we własnej ojczyźnie Belgijka Wickmayer będzie się spinać i dążyć do jak najlepszego wyniku. Aby można było powiedzieć o dobrym wyniku na wstępie trzeba pokonać Chakvetadze. Rosjanka fajnie zaczęła turniej w Rzymie na cegle. W R1 pokonała Tatishvil 2-0, następnie Lepchenko 2-1, choć nie był to jak widać po wynik zacięty pojedynek, po prostu Chakvetadze nie weszła dobrze w mecz, przegrała 1. seta, a potem odkręciła wynik meczu na swoją korzyść. Rosjanka odpadła w R3 z Amerykanką Stephens 1-2. Wickmayer w Rzymie totalna klapa, poległa w pierwszym spotkaniu z Ivetą Benesovą po wyrównanym pojedynku, który w 3. secie w TB na swoją korzyść rozstrzygnęła Czeszka. Jutro gram na Yanine Wickmayer tylko i wyłącznie z uwagi na fakt wspomniany powyżej, atrybut turnieju rozgrywanego u siebie. Niby błahy powód do stawiania na Yaninę, ale spróbować warto.
Yanina Wickmayer v Anna Chakvetadze @ 1,57

S 212

synpresleja

Użytkownik
Begu-Hsieh 1 1.55 Panbet
Obie zajmują zbliżone miejsca rankingowe i obie osiągnęły tę pozycję głównie dzięki grze na swojej ulubionej nawierzchni, w wypadku skośnej jest to hard, w wypadku rumunki-clay. Turniej odbywa się na ziemi,więc spory atut dla Begu,która poprzedni rok zakończyła z bilansem [40/8na ziemi].W 2012 MA 5/5,przy czym porażki z samą światową czołówką[m.in Sharapova,Errani] prócz wpadki z Brianti. Skośna jak co roku na ziemi wyniki ma mizerne,porażki ze Stephens,Hlavackovą,Martic,z sensownych rywalek które pokonała na ziemi jest jedynie Babos. Jakby ten mecz rozgrywany był na kortach twardych typował bym zupełnie inaczej,lubię Hsieh ale jej styl gry na ziemi nie przynosi efektów i powinna gładko przegrać z rumunką.

L 10

leszekalar

Użytkownik
Minella-Davis 1 1.7

Ormachea-Rus 2 1.9

Tsurenko-Mirza 2 2.40

Stawiam tu przeciwko zawodniczkom ktore graja w kwalifikacjach do RG ! Mysle ze czas juz zapiepszac do Paryza bo startujemy chyba w srode.To ze tam pojada jest niemal pewne. Jedyna niewiadomo to czy dzis czy jutro.

Jestem ciekaw co tutaj grasz ? Kurs wskazuje na Davis jednak dajesz ze Minelle. Najgorszy kurs na nia przed meczem jaki widzialem to 1,8 a najlepszy 2,25 wiec dziwne. Tak to jest jak daje sie suche typy bez opisywania a potem ludzie nie wiedza co maja grac ;).
Jak BYK napisalem czemu gram te zawodniczki ( z uwagi na kwale do RG ) a to solidny argument. I jak pisalem oo tym to w buki gdzie gralem kurs byl na Minelle wynosil 1.70 a ze podniosl sie to chyba nie moja wina?

W jakim buku grales bo ja 1,7 nie widze w zadnym zeby bylo nawet na poczatku ? huehue
Pierw sie czepiasz ze suche typy teraz sie czepiasz o kurs. Jak Cie to tak ciekawi to gralem w fortunie.Poniewaz tylko tam dzis moglem pograc. Widzialem ze w netowych bukach byly wyzsze kursy tak samo jak na Mirze i Rus.

Otrzymane punkty reputacji: +9
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Minella-Davis 1 1.7
Jestem ciekaw co tutaj grasz ? Kurs wskazuje na Davis jednak dajesz ze Minelle. Najgorszy kurs na nia przed meczem jaki widzialem to 1,8 a najlepszy 2,25 wiec dziwne. Tak to jest jak daje sie suche typy bez opisywania a potem ludzie nie wiedza co maja grac ;).

Jak BYK napisalem czemu gram te zawodniczki ( z uwagi na kwale do RG ) a to solidny argument. I jak pisalem oo tym to w buki gdzie gralem kurs byl na Minelle wynosil 1.70 a ze podniosl sie to chyba nie moja wina?
W jakim buku grales bo ja 1,7 nie widze w zadnym zeby bylo nawet na poczatku ? huehue

Pierw sie czepiasz ze suche typy teraz sie czepiasz o kurs. Jak Cie to tak ciekawi to gralem w fortunie.Poniewaz tylko tam dzis moglem pograc. Widzialem ze w netowych bukach byly wyzsze kursy tak samo jak na Mirze i Rus.
Nie czepiam tylko pokazuje ze jeden z punktow regulaminu forum o podawaniu buka w dzialach tematycznych jak i pisanie analiz jest jednak po cos a nie jakies &quot;widzi mi sie&quot;.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
Begu-Hsieh 1 1.55 Panbet
Obie zajmują zbliżone miejsca rankingowe i obie osiągnęły tę pozycję głównie dzięki grze na swojej ulubionej nawierzchni, w wypadku skośnej jest to hard, w wypadku rumunki-clay. Turniej odbywa się na ziemi,więc spory atut dla Begu,która poprzedni rok zakończyła z bilansem [40/8na ziemi].W 2012 MA 5/5,przy czym porażki z samą światową czołówką[m.in Sharapova,Errani] prócz wpadki z Brianti. Skośna jak co roku na ziemi wyniki ma mizerne,porażki ze Stephens,Hlavackovą,Martic,z sensownych rywalek które pokonała na ziemi jest jedynie Babos. Jakby ten mecz rozgrywany był na kortach twardych typował bym zupełnie inaczej,lubię Hsieh ale jej styl gry na ziemi nie przynosi efektów i powinna gładko przegrać z rumunką.
styl przyniósł efekty zmitła z kortu Begu załatwiła ja jak ostatnio chyba Arn i i Babos z tego co kojarze 1 set przegrany a póżniej jak walec przejechała sie po przeciwniczkach
ogólnie Begu bez formy

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Varvara Lepchenko - Urszula Radwańska 1.45 Bwin⛔
Jednak jej się nie chciało :razz: Wszystkie 7 gemów serwisowych przegrała i to z kim!? Brawo!

Kursy trochę spadają, ale typ dalej godny uwagi. Nasza Urszula przebijała się do głównego turnieju przed dwie rundy kwalifikacji w których ograła dwie niżej notowane rywalki. Męczyła się ponad dwie godziny z Amerykanką Glatch by w drugim spotkaniu w kwalach gładko pokonac Lenke Wienerovą. Za dużo nam te nazwiska nie mówią, ale już w głównej drabince Ula wpadła na bardzo niewygodną Lepchenko. Varvara gra ofensywny tenis oparty na mocnym serwisie i silnych uderzeniach z forehandu. Warto zwrócic uwagę na warunki fizyczne - 180cm wzrostu i to, że Lepchenko jest leworęczna. Zapewne cały czas Ula będzie pod presją mocnych uderzeń Amerykanki - nie wiem czy Ula będzie w stanie nawiązac walkę z doświadczoną rywalką.
A teraz wyniki z tego sezonu:
Ula w tym roku 4/4 - nigdy nie wygrała w głównych turniejach dwóch spotkań pod rząd. Forma na cegle słaba - przegrywała z Kiki Bertens, Melindą Czink, Eleną Baltachą i Lucie Hradecką. O ile Hradecka ostatnio zrobiła furorę w Madrycie o tyle reszta zawodniczek nie prezentuje poziomu Varvary Lepchenko. Po kontuzji kręgosłupa Ula gra po prostu słabo.
Varvara po bardzo dobrym turnieju w Madrycie - fakt, tam była szybka nawierzchnia - gdzie pokonała między innymi Franię Schiavone czy Anabel Medine Garrigues, czyli jakby nie patrzec specjalistki od gry na mączce, spuściła nieco z tonu, bo w kwalach do Rzymu odpadła z solidną Chakvetadze.
Będzie to pierwszy występ Varvary w Brukseli - mam nadzieję, że nie przyjechała pozwiedzac instytucji Unii Europejskiej i... rozbije naszą niewyraźną Ulę - bo tak to wygląda na papierze. Varvara zrobiła na mnie wrażenie turniejem w Madrycie, długo męczyła się z nią Agnieszka Radwańska - jest o wiele lepszą tenisistką od młodszej Uli, która... ma ujemny wskaźnik, jeżeli chodzi o spotkania rozgrywane na clayu.​

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Varvara Lepchenko - Urszula Radwańska 1.45 Bwin Kursy trochę spadają, ale typ dalej godny uwagi. Nasza Urszula przebijała się do głównego turnieju przed dwie rundy kwalifikacji w których ograła dwie niżej notowane rywalki. Męczyła się ponad dwie godziny z Amerykanką Glatch by w drugim spotkaniu w kwalach gładko pokonac Lenke Wienerovą. Za dużo nam te nazwiska nie mówią, ale już w głównej drabince Ula wpadła na bardzo niewygodną Lepchenko. Varvara gra ofensywny tenis oparty na mocnym serwisie i silnych uderzeniach z forehandu. Warto zwrócic uwagę na warunki fizyczne - 180cm wzrostu i to, że Lepchenko jest leworęczna. Zapewne cały czas Ula będzie pod presją mocnych uderzeń Amerykanki - nie wiem czy Ula będzie w stanie nawiązac walkę z doświadczoną rywalką. A teraz wyniki z tego sezonu: Ula w tym roku 4/4 - nigdy nie wygrała w głównych turniejach dwóch spotkań pod rząd. Forma na cegle słaba - przegrywała z Kiki Bertens, Melindą Czink, Eleną Baltachą i Lucie Hradecką. O ile Hradecka ostatnio zrobiła furorę w Madrycie o tyle reszta zawodniczek nie prezentuje poziomu Varvary Lepchenko. Po kontuzji kręgosłupa Ula gra po prostu słabo. Varvara po bardzo dobrym turnieju w Madrycie - fakt, tam była szybka nawierzchnia - gdzie pokonała między innymi Franię Schiavone czy Anabel Medine Garrigues, czyli jakby nie patrzec specjalistki od gry na mączce, spuściła nieco z tonu, bo w kwalach do Rzymu odpadła z solidną Chakvetadze. Będzie to pierwszy występ Varvary w Brukseli - mam nadzieję, że nie przyjechała pozwiedzac instytucji Unii Europejskiej i... rozbije naszą niewyraźną Ulę - bo tak to wygląda na papierze. Varvara zrobiła na mnie wrażenie turniejem w Madrycie, długo męczyła się z nią Agnieszka Radwańska - jest o wiele lepszą tenisistką od młodszej Uli, która... ma ujemny wskaźnik, jeżeli chodzi o spotkania rozgrywane na clayu.
Typ swietny ale mam jedno ale.. to jest turniej przed French Open wiec moga dziac sie cuda. Wie ktos moze kiedy kwale gra ktoras z tych zawodniczek ?

L 10

leszekalar

Użytkownik
Larsson - Davis #1 @1.72
Dla mnie ten mecz to totalna promocja. Kurs mnie zaskoczyl ale wiem ze spadnie.Davis nadal jest w drabince na kwalifikacje do RG.Dzis juz wtorek a w srode ruszaja kobiety w Paryzu.Wczoraj Davis postanowila sie jeszcze przeslizgnac aledzis juz ne bedzie moim zdaniem takiej opcji.Dodatkowo zdecydowanie bardziej cenie Larsson i gralbym pewnie ja nawet nie wiedzac ze jej rywalka bedzie chciala jechac na kwalifikacje.

Otrzymane punkty reputacji: +1
win1988 164

win1988

Użytkownik
Larsson - Davis #1 @1.72
Typu nie neguję, uważam, że ma nawet duże szanse na wejście, ale chciałem nawiązać do jednej rzeczy. Wiadomo, RG wielka impreza, wielu zawodników i zawodniczek chce się tam pokazać, ale warto zastanowić się nad jedną rzeczą. Przecież są znane przypadki, że dany gracz odpuścił duży turniej, bo przyszła szansa na odniesienie sukcesu w zawodach poprzedzających. Przecież taki zawodnik, który zajmuje dalekie miejsce w rankingu co osiągnie na szlemie ? Przejdzie może jedną, max 2 rundy, nielicznym się uda dostać do drabinki głównej. Z drugiej strony może znacznie lepiej pokazać się w turnieju rozgrywanym przed mastersem czy właśnie szlemem. Wielu odpuszcza, ale tutaj właśnie pojawia się okazja na dobry wynik. Dla takiego zawodnika co od święta bywa w ćwierćfinale, czy półfinale takich imprez to z pewnością większy sukces, większe pieniądze i chyba większa satysfakcja niż odpadnięcie w kwalach.

Otrzymane punkty reputacji: +10
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tennis, WTA Brussels – Singles, 21-05-2012
Monica Niculescu v Sania Mirza
Typ: Sania Mirza @ 1.83 | bet365 ⛔ 6-1 7-5 i się Rumunka przełamała...
Typ: Sania Mirza wygra 2-0 @ 3.00 | bet365 ⛔

Ciekawa sytuacja z tą Mirzą.. Wczoraj w kwalifikacjach zafundowała Tsurenko klasyczny rowerek (6-0 6-0), która to Tsurenko właśnie w tej chwili (widocznie ktoś musiał się wycofać) demoluje w 1 rundzie Arn w podobnym stylu. Najwidoczniej Hinduska jest w niezłej formie, choć to jej pierwszy turniej na mączce, więc w tym roku na Clayu jeszcze nie straciła gema:smile: A tak serio, to mój typ jest raczej powodowany kiepską formą jej przeciwniczki. Niculescu – przecież klasowa tenisistka – w ciągu ostatnich 2 miesięcy wygrała jeden mecz ( Savinykh), odpadając 3 razy pod rząd w 1 rundach i do tego do zera. A przeciwniczki nie były ani wielkimi zawodniczkami, ani w wielkiej formie (Schiavone w Stuttgarcie, Dominguez Lino w Madrycie, Mchale w Rzymie). Zdaję sobie sprawę, że to ryzyko stawiać na zawodniczkę, która ledwo weszła na korty ziemne w tym roku, ale beznadziejna forma jej przeciwniczki mnie do tego zachęca. Oczywiście dodatkowo ten rowerek na Tsurtenko w kwalach też mi nie przeszkadza:smile:

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Monika 1.90✅

W końcu musi przyjść przełamanie. Rumunka to dla niektórych &quot;pokraka&quot; tenisowa, ja jednak lubię jej styl. Czasami przesadza z tymi &quot;kręciołkami&quot; ale przynajmniej jest trochę smiechu...a tak na powaznie Mirza to uznana marka WTA, jednak od dłuższego czasu jest zagubiona, jej wyniki to dramat, ratuje się deblami...Monika mam nadzieję, że w końcu się przełamie i zanotuje pozytywny wynik. Umiejętności obu pań spore, liczę na to że więcej rozsądku zachowa Monika, dla mnie jej tenis jest ciut lepszy...

Andre@

@ wczoraj Lesia pojechała na rowerze z Sonią, no cóż WAŁ DNIA pewnie za spore pieniądze...dzisiaj Lesia ogrywa niezłą Arn - to są dopiero przekręty...Lesia wiedział już ze zagra w turnieju głównym!!!

@ Monika w końcu się przełamała, kursy które buki sztucznie podniosły smiechu warte...

@ Wiki popołudniu u siebie, będą jaja jak berety, belgijka ma nierówno pod sufitem...

@ jutro ruszają transmisje LIVE, w końcu...

@ Mona Barthel już pojechała do Paryza, szybko...mogła zacwierkać że jest spakowana, po kursie~~10 dla Panovej

@ od wielu lat obserwuje co się dzieje przed RG, zazwyczaj były wały w Duseldorfie, pokazówce pod Paryzem...

@ Wiktorowski mówił coś o elastyczności...Lesia dla mnie to już duze zagrozenie dla Radwisi, jutro już sroda, moze Radwisia da coś zarobić? chyba że od razu przed meczem wsiądzie do samolotu przed kolejną fazą turnieju ?

Miłego dnia, Andre@

Otrzymane punkty reputacji: +19
N 77

noobcior

Użytkownik
Alexandra Cadantu - Francesca Schiavone

W Strasbourgu spotkają się Cadantu i Schiavone. Dwie zawodniczki w słabej formie, jednakże umiejętności przeważają po stronie Schiavone. Uważam, że musi ona trochę poczuć grę przed zbliżającym się Roland Garros i w końcu coś wygrać. Rumunka Cadantu jest idealną osobą, na której może tego dokonać Schiavone. Jest ona w dość sinusoidalnej formie. Tydzień temu udało jej się ugrać z Rybarikovą 3 gemy, gdy 2 tygodnie temu sama ją zdemolowała 6:2 6:1. Myślę, że w tym meczu zdominują umiejętności i doświadczenie Włoszki, która musi sobie przypomnieć, jak się gra.

Alexandra Cadantu - Francesca Schiavone 2 @ 1.35 tobet ✅

G 4

gladius

Użytkownik
Typu nie neguję, uważam, że ma nawet duże szanse na wejście, ale chciałem nawiązać do jednej rzeczy. Wiadomo, RG wielka impreza, wielu zawodników i zawodniczek chce się tam pokazać, ale warto zastanowić się nad jedną rzeczą. Przecież są znane przypadki, że dany gracz odpuścił duży turniej, bo przyszła szansa na odniesienie sukcesu w zawodach poprzedzających. Przecież taki zawodnik, który zajmuje dalekie miejsce w rankingu co osiągnie na szlemie ? Przejdzie może jedną, max 2 rundy, nielicznym się uda dostać do drabinki głównej. Z drugiej strony może znacznie lepiej pokazać się w turnieju rozgrywanym przed mastersem czy właśnie szlemem. Wielu odpuszcza, ale tutaj właśnie pojawia się okazja na dobry wynik. Dla takiego zawodnika co od święta bywa w ćwierćfinale, czy półfinale takich imprez to z pewnością większy sukces, większe pieniądze i chyba większa satysfakcja niż odpadnięcie w kwalach.
French Open, czy warto grać przed turniejem na maksa, czy odpuszczać, to dość długi temat i argument znajdzie się na każde rozwiązanie. Jednak pomijając ten fakt trzeba wziąć pod uwagę umiejętności i formę obu zawodniczek. Szwedka jest teoretycznie lepsza, ale obecny rok nie należy do udanych. Amerykanki w akcji jeszcze nie widziałem, ale po wynikach widać, że jest w formie, jest ograna w tym roku na clayu i granie przeciwko niej nie jest najlepszym pomysłem, tym bardziej kiedy naprzeciwko stoi nierówna Larsson.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Będzie troche chaotycznie ale co mi tam.Jutro Schiavone ogrywa Lucic,kurs w granicach 1,20-1,30 ale powinno być izi,jak dla mnie Włoszka może sięgnąć tutaj po zwycięstwo a Lucic wymęczyła ze słabą Martniez Sanchez i Keothavong zwycięstwa po trzysetówkach.Wątpie też,że Aga tutaj wygra więc można grać jakąś progresję na jej porażkę bo RG zaraz się zaczyna i nie warto dla takiego turnieju tracić sił przed Szlemem.Kanepi jeśli podejdzie skoncentrowana do meczu to spokojnie ogra Jovanovski,która jest cienka jak barszcz i mecz z Falconi to pokazał.Halep może zajść tutaj daleko i Niculescu powinna jutro ograć,Monica dzisiaj ograła Mirzę ale na clayu ona zbyt dobrze nie a dyspozycja Niculescu w ostatnim czasie pozostawia wiele do życzenia.Halep wydaje się być solidna.Nie zdziwie mnie jakiś cyrk ze strony Petrovej i porażka,ona już dzisiaj była jakaś niepewna więc nie warto według mnie w nią inwestować.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Takie moje wyliczenia, może Iska da coś zarobić pod warunkiem, że będzie chciała przegrać...bo jak po wygranym meczu poleci do Paryza z Brukseli to &quot;nici&quot; z tego wszystkiego...

23 maj gra 1/8 z Lesią
24 maj ...cwiercfinał
25 maj ...półfnał
26 maj ...finał

27 maj - rozpoczęcie RG 2012
28, 29 - zapewne 1 runda Iski

@ To kiedy Radwisia ma odpoczać i nabrać swizości?
@ W wywiadzie Radwanski cały czas mówi o kontuzji pleców Iski...
@ Wiktorowski mówił o elastyczności i treningu w Brikseli...w podtekscie wygrania rundy i komunikatu o kontuzji ( wylot do Paryza)

Moze RAdwisia da się ograć komuś, oprócz Cetkovskiej i Azie...

Spokojnej nocy, Andre@

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Jak szaleć to szaleć. Tym razem poprę swój typ analizą. Mocno zdziwiłem się widząc tak wysoki kurs na Lucie. Myślałem, że to będzie 1.20, maks. 1.25 A tutaj mamy całkiem przyjemne 1.40. Ktoś zdecydowanie przecenił wagę zwycięstwa Panovej nad Barthel. Wiadomo, tenis czysty sport, nie ma ustawek, nie ma odpuszczania. Ale czy na pewno? Panova miała dzisiaj z Niemką niemal 20 szans na przełamanie. Kto siedzi w WTA i zna potencjał jednej i drugiej wie, że coś tutaj śmierdzi. Popatrzmy na to kogo poważnego ograła w ostatnim czasie Rosjanka. Dubois, Dolonc? Proszę ... Hradecka z kolei pokazała w Madrycie naprawdę fajny tenis. Popatrzmy kogo odprawiła: Peng, Kvitova, Makarova i Stosur, to naprawdę nie są przypadkowe nazwiska proszę państwa. Dzisiaj były małe problemy z Minellą, ale Luksemburka miała tylko dwie szanse na przełamanie a w WTA to nie jest duża liczba. Wydaję mi się też, że nie odpuści przed RG. Stawka w Strasbourgu jest żenująco słaba i Lucie ma niemałe szanse na pierwszy indywidualny triumf. Biorąc pod uwagę wszystkie powyższe fakty gorąco zachęcam.

Lucie Hradecka 1.40

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom