Piszesz, że Caro popełniła sporo błędów, rozpływasz się nad Dementievą, a Rosjanka serwisowo zagrała podobnie jak Dunka, obie po 4 DF o ile dobrze pamiętam. Dementieva zagrała bardzo dobrze z Erakovic, jednak nie było to nic ponad poziom normalnie prezentowany przez Golden Girl, wystraczy spojrzeć i pomyśleć, co by było gdyby dyspozycja serwisowa Nowozelandki była lepsza? Zamiast 9 DF kilka asów? Wg mnie mielibyśmy trzeciego seta.
Jeśli chodzi o zawodniczki, które są dla Dementievy zagrożeniem, to tutaj wymienię wszystkie dobrze serwujące zawodniczki grające oczywiście na wysokim poziomie. Elena lepiej czuje się w odbiorze niż przy własnym podaniu.
Jeśli chodzi o mecz Wozniacki - Vesnina, to na początku powiem, że Vesnina mnie w żaden sposób nie przekonuje, kolejna zawodniczka, który potrafi przełamać przeciwniczkę 3 razy pod rząd tracąc przy tym 5 serwisów ????
Oceniając formę Caro, przyznaję rację, że granie Dunki po kursach, jakie zapewne będą oferowane - 1,2, max 1,3? to samobójstwo.
Nie mogę nigdzie odszukać statsów z meczu Safina - Hsieh 2:1, w nocy Dinara zmierzy się z Alize Cornet i jeśli kurs na Francuzkę będzie odpowiednio wysoki to z pewnością zaryzykuję.