Dyscyplina: Tenis -
WTA singiel: Bogota - Kwalifikacje, ziemna
Godzina: 20:00
Spotkanie: Anna Blinkowa - Maria Camila Osorio Serrano
Typ: 2
Kurs: 7,40
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 1 rundy turnieju głównego w Bogocie. Spotykają się tutaj ze sobą dwie bardzo młode zawodniczki 19-letnia Rosjanka Blinkowa z reprezentantką gospodarzy 16-letnią Kolumbijką Serrano. Zdecydowaną faworytką buków jest tutaj Anna ale ja spróbuję niespodzianki i mam duże nadzieje co do tego typu. Jakoś grubo nie polecam tego grać ale za niską stawkę idzie spróbować. Serrano występuje tutaj dzięki temu, że organizatorzy przyznali jej dziką kartę. Zagra u siebie przed własną publicznością i zna tutejsze warunki gry doskonale. Zawodniczka ta oczywiście ze względu na swój wiek gra przede wszystkim w turniejach juniorskich, gdzie odnosi sukcesy i póki co dobrze się zapowiada. W tamtym roku zagrała nawet na kilku turniejach
ITF. W tym roku jest w gazie i wygrała juniorskie turnieje w Sao Paulo (
Brazylia), Cricumie (
Brazylia), Lambare (Paragwaj), Barranquilla (
Kolumbia) i San Jose (Kostaryka). Wszędzie były to turnieje grane na cegle oprócz Kostaryki, gdzie jest nawierzchnia twarda. Tak więc widać, że całkiem dobrze poczynia sobie na turniejach juniorskich w Ameryce Południowej. W Sao Paulo oprócz tego, że wygrała w singlu to zwyciężyła jeszcze w deblu w parze z Argentynką Carle. No ale wiadomo juniorskie turnieje to całkiem inna bajka niż te seniorskie. Dzisiaj jednak myślę, że może pokusić się o niespodziankę i wygrać z Blinkową. Rosjanka w tym roku jeszcze na cegle nie wystąpiła a więc nieco ogrania na tej nawierzchni może jej brakować. Do tego warunki w Bogocie nie są łatwe dla europejskich zawodniczek. Stolica Kolumbi leży na wysokości 2 640 m n.p.m. więc z pewnością Anna nie jest przyzwyczajona do gry w takich warunkach i ciekawi mnie jak sobie poradzi. Serrano z tym problemów nie powinna mieć i myślę, że czym dłużej to spotkanie będzie trwać tym szanse na niespodziankę tutaj rosną. Blinkowa jest faworytką ale na cegle i w tych warunkach myślę, że jest spora szansa na niespodziankę. Zobaczymy jak będzie ale ja mocno wierzę tutaj w Serrano.
2-0 (6-1 , 6-4)
EDIT:
Podobno Serrano grała z urazem, ja tego nie wiedziałem przed spotkaniem nigdzie tego nie doczytałem. Jeśli tak faktycznie było to nie grałbym tego a tym bardziej nie polecałbym tego typu w analizie.