tarki16
Użytkownik
WTA - SINGIEL: Bastad (Szwecja), ziemna
Barthel M. (Ger) - Soler-Espinosa S. (Esp)
Typ. Soler-Espinosa 2.27 Pinnacle Wróciłem z kawalerskiego
Barthel M. (Ger) - Soler-Espinosa S. (Esp)
Typ. Soler-Espinosa 2.27 Pinnacle Wróciłem z kawalerskiego
Czas na półfinały w Szwecji. W jednym z nich zmierzą się Niemka, Mona Barthel i Hiszpanka Soler-Espinosa. Trochę jestem zdziwiony kursami wystawionymi na ten pojedynek i faworyzowanie nieobliczalnej Niemki, bo Hiszpanka gra w ostatnim czasie i w tym turnieju bardzo dobrze. Wiele o tej zawodniczce napisał kilka postów wcześniej "dx2" i w 100% się z nim zgadzam. Po kolei odprawiła do domu Arvidsson, która na własnych śmieciach chciała się pokazać i grała dobrze, potem Niemka Georges w 3 setach oraz dzisiaj po łatwym spotkaniu Rosjankę Panova. Nie skreślałbym w jutrzejszym starciu Hiszpanki, widać w porównaniu do poczatku roku progres gry u tej zawodniczki, drugi plus to na pewno nawierzchnia Clay, którą preferuje i ogólnei dobra dyspozycja podczas tych zawodów. Niemka tez w optymalnej formie, ale jest bardzo nieobliczalną zawodniczką, dzisiaj po ładnym spotkaniu i dobrej formie odprawiła do domu Kanepii, która w końcu musiała przegrać, a jutro możemy nie poznać tej zawodniczki i zobaczyć jej bardzo słabą forme i gładką porażkę, z tego jest znana właśnie Barthel, wiele razy ją widziałem w akcji, i nic w tym roku się nie zmieniło. Skoro Soler-Espinosa była w stanie uporać się z Georges, to w jutrzejszym dniu nie jest na straconej pozycji, bo w mojej opinii Julka bardziej przekonuje w tym sezonie, a przynajmniej jest w stabilniejszej formie w porównaniu do swojej rodaczki. To jest szansa dla Hiszpanki, jej nawierzchnia, dobra, równa forma, jeśli wszystko będzie iskrzyć to powinna uporać się jutro z rywalką, po takim kursie warto spróbować.