W turniej Florianopolis finał:
O.
Puchkova-M.Niculescu 1@3,75 bet365
Sugeruję się tym co widziałem dotychczas w tym turnieju.
W półfinale Niculescu wygrała z Mladenovic, a właściwie to Mladenovic przegrała ze swoją głową. Rumunka gra skutecznie aczkolwiek bez fajerwerków. Dwa zero wygrała ze wspomnianą Mladenovic, Babos i Mrdezą. Jednak nie było tak różowo w pierwszej rundzie, wygrała po męczarniach z Medina-Garrigues. Gra technicznie nie siłowo.
Puchkova wygrała w półfinale z Venus Williams 2-1 choć mogła wygrać spokojnie w dwóch setach. Dość dobrze serwuje i jest dokładna. Przekonało mnie wczorajsze spotkanie, że w ten turniej może być dla niej. W ćwierćfinale grała z Cepelova-którą wręcz zniszczyła siłą serwisu i wymian. Wcześniej w pierwszej rundzie wygrała, niespodziewanie w trzech setach z Filipkens, a w ćwierćfinale z Garcią również w trzech setach. W finale wydaje mi się, że Puchkova wygra. Przekonuje mnie jej siła i dyspozycja Ruski w tym turnieju. W moim odczuciu pokonała również dotychczas bardziej wymagające przeciwniczki(MOJA INDYWIDUALNA OCENA)Dodatkowym atutem jest kurs,który dla mnie jest mocno zawyżony na Ruskę, co jest opłacalne.
WTA Accapulco
S.
Errani-C.Suarez Navarro 1 -3,5 gema @1,8 bet365
S.
Errani-C.Suarez Navarro 1 @1,44 bet365
Errani broni tytułu. Powoli łapie formę . Dobrze spisuje się na clayu, wtym turnieju-wszystkie spotkania raczej gładko,w dwóch setach wygrywała. Grała do tej pory z Cadantu, Bouchard, Bartens i Cornet
Suarez Navarro: widziałem ją w meczu w Dubaju, z Petrovą. W tamtym meczu(w zasadzie egzekucji), zagrała jak jakaś amatorka.Na mączce gra jednak dużo skuteczniej.W tym turnieju to potwierdza. 1 runda,1/16 i półfinał w dwóch setach-gładko. Jednak Johansson, Foretz-Gacon czy Soler-Espinoza z którymi grała, krzywdy jej zrobić nie mogły. W ćwierćfinale Schiavone postawiła się i walczyły w trzech setach.
Moim zdaniem Errani wygra w dwóch setach. Grała z bardziej wymagającymi przeciwniczkami, poza tym Suarez-Navarro jest bardziej chimeryczna niż Włoszka