>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour [09.02.09-15.02.09] (Pattaya City,Paris)

Status
Zamknięty.
pawelqqq1987 12

pawelqqq1987

Użytkownik
Serena Williams - Elena Dementieva
Mój typ: SERENA WILLIAMS
Spotkanie tych dwóch Pań zapowiada się szalenie interesująco. Co składania mnie na postawienie na Serenę??Powodów jest kilka...
Serena to zawodniczka bardzo solidna. Obecnie jest w dobrej formie co potwierdziła na AO wygrywając cały turniej. W Francji radzi sobie dość dobrze ale niektóre zagrania może jeszcze poprawić ale nie miała tak wymagającej rywalki na którą musiała by się spinać. Dziś zmierzy się z szalenie niebezpieczną i dobrze grającą Eleną. Jak duża część z Was wie Elena boryka się ciągle z servisem a nawet zaryzykuję stwierdzenie że nigdzie servisu nie miała dobrego i po części spowodowane to jest przegranymi meczami..Nie można przeciez wygrywać meczy nie wykorzystując swojego podania...Grając Dziś z amerykanką musi pokazać wszystkie walory tenisa na co napewno się nie zanosi bo rosjanka nie poprawi servisu z dnia na dzien, a Serena to nie zawodniczka z 1 łapanki:p

J 19

jajo

Użytkownik
Dementieva - Mauresmo
typ: 0-2
kurs: 5,1
buk: betsson
W finale mocno obsadzonego turnieju w Paryżu spotka się reprezentantka gospodarzy Amelie Mauresmo i Rosjanka Jelena Dementieva. Dla mnie, wbrew przewidywaniom bukmacherów to Francuzka jest faworytką. W pierwszych trzech rundach (Errani, Niculescu, Radwańska) oddała ona zaledwie 6 gemów. W półfinale pokonała Jankovic 6:2, 0:6, 6:1. Fakt, że we wcześniejszych turniejach tego sezonu nie zachwycała, teraz jednak najwyraźniej jest już w formie. Jej przeciwniczka nie prezentuję się źle, jednak czy to drabinka w AO, czy rywalki w tym turnieju nie wydają się być tak silne jak Amelie. Do finału bowiem Dementieva awansowała nie rozgrywając meczu z Sereną Williams, która wycofała się z turnieju. Przyznaję, że nie widziałem żadnego z meczy w tym turnieju, ale obserwując same wyniki, Amelie może przejąć główną rolę w okresie bezkrólewia kobiecego tenisa.
Ten typ jak i na samo zwycięstwo Amelie wydaję mi się bardzo value.

M 15

maciekgks

Użytkownik
Przyznaję, że nie widziałem żadnego z meczy w tym turnieju, ale obserwując same wyniki, Amelie może przejąć główną rolę w okresie bezkrólewia kobiecego tenisa.
No bez przesady ???? . Co do typu się nie wypowiadam. Amelie gra naprawde super. To co zrobila z Errani to była poprostu miazga, z Isią zapewne było to samo. Dzisiaj Jankovic tez całkiem gładko (no może za wyjątkiem 2 seta:p). Rosjanki nie widziałem póki co i to mi uniemożliwia zabieranie głosu. Przyczepiam się jedynie do cytatu. Mauresmo miałaby zacząć znowu grać 1 skrzypce w kobiecym tenisie? Jakoś tego nie widzę...

C 0

czajek

Użytkownik
Dementieva - Mauresmo
typ: 2
kurs: 2.62
buk: bet365

Analiza :Jutro zapowiada sie bardzo widowiskowy mecz z udzialem gwiazdy francuzkiego tenisa i Rosjanki , która na chwile obecna jest najlepszą tenisistka swojego kraju. Ameli po wielu miesiącach walki samej ze soba pokazuje , ze jeszcze potrafi grac jak za dawnych czasów. W dzisiejszym meczu z Jelena ,gdyby nie pierwszy set mecz mozna by było zaliczyc do jednych z najlepszych od kilkunastu sezonów Francuzki. Natomiast gdy spojrzymy na Dementieva nie moza jej zbytnio zachwalac , bo nic specjalnego nie pokazuje. Jednak to wystarczyło do tej pory.W Paryzu grały ze soba raz wygrała ten mecz Mouresmo. Do tego wygrala jeden finał w 2005 roku . Dzisiejszy mecz to bedzie ich 17 spotkanie i 2 finał .Mysle ,ze zagranie Ameli po kursie 2.62 to dobra inwestycja tym bardziej forme , która prezentuje jest Mouresmo jest naprawde dobra . Na koniec chciałbym przedstawic historie spotkac , bo moze kogos to zaciekawi .

24/10-08 Luxembourg, Luxembourg Quarterfinals Europe Hardcourt indoor Dementieva, Elena 2:0 64 60
02/10-07 Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart, Germany R32 Europe Hardcourt indoor Dementieva, Elena 2:0 62 75
11/11-05 Sony Ericsson WTA Tour Chmp&#39;s, LA, USA America Hard Mauresmo, Amelie 0:2 26 36
06/11-05 Advanta Championships, Philadelphia 2005 Final America Hard Mauresmo, Amelie 1:2 57 62 57
08/10-05 Porsche Tennis Grand Prix, Filderstadt, Germany Semifinals Europe Hard Mauresmo, Amelie 0:2 36 46
18/09-05 Individual matches Dementieva, Elena 2:1 64 46 62
07/09-04 US Open, Women Quarterfinals America Hard Dementieva, Elena 2:1 46 64 76
01/06-04 Roland Garros Quarterfinals Europe Clay Dementieva, Elena 2:0 64 63
07/11-03 Bank of America, Los Angeles Mauresmo, Amelie 0:2 36 26
04/10-03 Kremlin Cup, Moscow Europe Hard Mauresmo, Amelie 0:2 46 16
16/08-03 Rogers ATT Cup, Toronto America Hard Dementieva, Elena 2:1 36 64 62
08/02-03 Open Gaz de France, Paris Europe Hard Mauresmo, Amelie 0:2 06

F 0

filweb

Forum VIP
Jakie bezkrólewie? Przecież każdy chyba musi ( z ciężkim sercem) przyznać, że nową królową jest Serena, która jeśli gra to jest bezkonkurencyjna. Przypomnę, że zdobyła 2 ostatnie GS, 3-ciego przegrała w finale z siostrą ???? Jak Serena gra i jest zdrowa to większość Pań nie ma z nią szans.
Mauresmo natomiast pewnie zajmie w tym roku miejsce w top 10, miejsce, które zwolni Agnieszka Radwańska ????
i jestem zdania, że ktoś powinien uważniej moderować to forum, bo co ma za sens temat o żeńskim tenisie, w którym ktoś pisze bzdury, do tego kompletnie negując wszelkie zasady języka polskiego, składni i sensu.

midel 189

midel

Użytkownik
No bez przesady ???? . Co do typu się nie wypowiadam. Amelie gra naprawde super. To co zrobila z Errani to była poprostu miazga, z Isią zapewne było to samo. Dzisiaj Jankovic tez całkiem gładko (no może za wyjątkiem 2 seta:p). Rosjanki nie widziałem póki co i to mi uniemożliwia zabieranie głosu. Przyczepiam się jedynie do cytatu. Mauresmo miałaby zacząć znowu grać 1 skrzypce w kobiecym tenisie? Jakoś tego nie widzę...
Już kiedyś była numerem jeden i to przy duzo lepszej konkurencji, bo to co jest teraz to trochę parodia. jankovic - czołowa zawodniczka, która wywala regularnie po 2-3m piłkę. Wiliams w jakiej formie by nie była to i tak dochodzi do finału, Dementieva, u której wszystko zależy od nastroju czy Ivanović, Safina - patrz Janković.

F 0

filweb

Forum VIP
No Ivanovic to żenada w tej chwili, jeśli nie poprawi gry to pewnie wypadnie poza 20-tkę bardzo szybko, wystarczy, że odpadnie szybko w RG i jej nie ma, bo punktów za Wimbledon i US Open nie ma, wtedy zostanie jej tylko kilka za dobry turniej w Linzu.
Jankovic to też raczej nie jest zawodniczka na 1 miejsce WTA, niby często prezentuje niezła formę, ale od królowej wymagałbym więcej.

Szkoda, że niemal wszyscy, łącznie za mną, kompletnie zapomnieli o takiej zawodniczce jak Maria Szarapowa, która z powodu kontuzji musiała na długo opuścić pierwsze miejsce w WTA. Jak dla mnie to zdrowa Maria deklasuje obie Serbki czy Zvonarevą i pierwsza piątka (obiektywnie) powinna kształtować się tak:

Serena, Venus, Dementieva, Szarapowa, Safina (kolejność przypadkowa), z tym, że Mauresmo w formie też może na takie szczyty spokojnie aspirować.

Kto jeszcze może dołączyć do TOP 10? No Bartoli w dobrej formie, i tutaj wszystkich może zaskoczę, ale także Zheng Jie, której osobiście umiejętności cenię bardzo wysoko.

W obwodzie Jankovic, Aga, Azarenka, Kuzi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom