>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA French Open 2025 - kwalifikacje

tarki_16 412,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Roland-Garros-2025.jpg

Miejsce: Paryż, Francja
Data rozgrywania: 19.05.2025 - 23.05.2025
Nawierzchnia: Outdoor Clay
Kategoria: WTA Grand Slam - kwalifikacje
Oficjalna strona turnieju: https://www.rolandgarros.com/en-us/
Lista Startowa: https://www.rolandgarros.com/en-us/...ition=QD&country=all&tab=Women&favorite=false
Drabinka
: https://www.rolandgarros.com/en-us/results/QD?round=0
Plan gier: https://www.rolandgarros.com/en-us/...oriteFilter=false&country=all&date=2025-05-16

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

dx2 319,5K

dx2

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Errani-Niemeyer 1 @2.85
Errani +1,5 seta @1.75

Wloszka zapowiedziala, ze bedzie to jej ostatni singlowy turniej, pozniej skupi sie juz wylacznie na wystepach w deblu. Zakladam, ze byla finalistka French Open zagra na miare mozliwosci, nie wiem czy wyczaruje cos, ale tak patrzac na obsade tej czesci drabinki w dalszej czesci, to wcale nie jest taka trudna i to moze byc kluczowy mecz.
Errani w ubielgym roku przeszla eliminacje do French Open i wygrala w turnieju glownym nawert mecz. Ogolnie w tamtym sezonie, poza tym meczem na French Open, wygrywala tez mecz w turnieju glownym w Madrycie (pokonujac rowniez kwalifikacje) oraz Rzymie.
W tym sezonie tak dobrze nie jest i mozna opierac sie jedynie na dobra sprawe na 3-setowym pojedynku z Joint w Madrycie, ktory Errani przegrala (warto zaznaczyc, ze Joint awansowala pozniej do turnieju i tam wygrala tam nawet mecz) oraz pojedynku w Rzymie z Osaka, ale tutaj Japonka byla zdecydowanie lepsza.

Kalkulujac jednak to Niemeyer tez od dluszego czasu nie blyszczy. Ja tam licze, ze Errani sie postara, powod do tego ma i noz wyjdzie z tego jeszcze cos dobrego.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2412
louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
+1
Sara Errani v Jule Niemeier
Lose 1st Set Win The Match kurs 11.00
Williamhill
Errani & over 19.5 gema kurs 4.20
Ostatnio w Sztutgarcie było blisko łamaka na Fręch , Sara miała nawet prowadzenie w tajbreku decidera.
W niedzielę w finale gry podwójnej w Rzymie w obu setach wracały z Paolini od 0:4 , w pierwszym secie wygrały nawet 6 gemow z rzędu.
Gruba Julka ma tendencje do kłopotów z kondycją i celownikiem im dalej w mecz .
Tyle łamakow co Sara nie wygrał nikt
Ani Giles Simone ani Del Potro:)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3960
Pablito91 2M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Inisan wygra swój pierwszy gem serwisowy? NIE @1.60 fortuna gładko poszło:)

Nie wiem czego się spodziewać po tej szesnastolatce z Francji, która przystępuje do tych kwalifikacji z dziką kartą. Carle nie jest jakąś wybitną zawodniczką jednak na pewno bardziej doświadczoną i ograną. Spróbuję pójść tutaj w pierwszy gem tej nastolatki. Patrząc na jej ostatnie mecze to przegrywa swoje pierwsze podanie. Nie imponuje warunkami fizycznymi I serwisu na pewno nie ma wygrywającego. Decydować tu będą wymiany. Liczę, że jednak będzie na początku zestresowana i nie utrzyma swojego serwisu .

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1949
Pablito91 2M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Galfi wygra swój pierwszy gem serwisowy? TAK @1.44 Fortuna

Węgierka Galfi zagra z młodą Czeszką Velentovą. Velentova zrobiła furorę w zeszłorocznym turnieju wielkoszlemowym w Paryżu, bowiem wygrała w singlu i w deblu także zdobyła podwójną koronę na Paryskich kortach. W tym roku startuje już w kwalifikacjach w seniorskim tourze. Dzisiaj jej przeciwniką będzie Galfi, która ostatnio miała bardzo dobry okres gry. Szczególnie pewna jest na swoim podaniu. Dodatkowo patrząc na ostatnie 5 spotkań to przeciwniczki Velentovej zawsze wygrywały swoje podanie. Patrząc na to oraz jak Galfi jest pewna na podaniu Idę w ten typ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1284
louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
+1
Petra Marcinko v Joanna Garland
Garland kurs 2.50
Garland & over 19.5 gema 4.20 6:3 , 6:4 19 grmów
williamhill
Słabo znam obie zawodniczki i dawno nie oglądałem obu więc chcę się przjrzeć.Ale wydaje mi się że potencjał jes bardzo zbliżony.
Marcinko to talęt ma dobrego trenera ale i dopiero 19 lat , reprezentująca Tajwan Garland ma lat 23 i sporo więcej doświadczenia i 16 tytułow singlowych ITF na koncie .Joanna w styczniu wygrała 2 W35 w Nairobi na cleyu wygrywając 10 meczy z rzędu , co może zwarzywszy obsadę tych turniejów nie jest jakimś super mocnym wynikiem , ale jej rezultat tu na Garossie z pierwszej rundy wyglada dosyć groźnie .Pokonała w dwóch setach Szwajcarkę Naef 7:6 6:3 i również była dogiem.Wydaje mi się że dziś Marcinko to podobnej skali trudności przeciwniczka i może w tych kursach jest Value.
Pozatym chyba warto się przyjrzeć obu paniom.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +665
louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
Anna-Lena Friedsam v Sara Errani
Errani & over 19.5 gema 3.70 williamhill
Niewiele zabrakło był nawet MP przy serwisie Friedsam w trzecim secie
hm Anna - Lena Friedsam to nie jest jakieś dużo trudniejsze zadanie od Jule Niemeyer , kursy wskazywały by nawet że łatwiejsze z czym można by polemizować.Errani ma cięzki długi mecz z grubą Julką w nogach ale i dostała jeden dzień odpoczynku więcej.
W h2h 1:0 dla Friedsam wygrała z sarą 2 lata temu na hardzie w hali w Linz dosyć gładko.Więc teoretycznie ostatnia szansa by w tym H2H wyjśc na remis .Friedsam też już najmłodsza nie jest , a i miewa rózne dyspozycje dnia , w jakiejś gorszej potrafi dostarczyć przeciwniczce sporo pkt po niewymuszonych błedach.
Myślę że może waro by się znowu przyczaić na livie na jakiś dobry kurs na Sarę ???do zagrania za niska stawkę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +152
dx2 319,5K

dx2

Użytkownik
Sobolieva-F.Jones (-3,5 gema) @1.45

Wydaje mi sie, ze Francesca Jones zasluguje na awans do turniej uswoja postawa w ostatnich tygodniach. Troche to kaprysna zawodniczka, ktora czesto kreczuje i chociazby w tym orku jedne mecz puszczla na wozku, ale tez umiejentosci ma i gdyby regularnie grala na poziomie to naprawde bylaby duzo wyzej rankingowo. Brytyjka, ktora slunie ze zdeformowanej reki wygrala od marca dwa turnieje ITF, byla tez ostatni o Madrycie, gdzi przegrala zaciety mez z Yastremska, ktory mlogl pojc w obydwie strony. Forma jednak zdecyowanie jest i Jones jest wyrozniajaca sie postacia w turniejach ITF. Brytyjka nie lapie sie wsrod 4-5 najzwyzej rozstawionych zawodniczek, wiec mozan zalozyc, ze ona szanse na szczesliwe dolosowanie i tak ma nieduze. Mysle, ze Jones wygrywa, mam nadzieje, ze uda sie pokrcy handicap gemowy i tyle.

Do góry Bottom