Juvan vs. Townsend
Na początek zaznaczę, że oferta jest co prawda szeroka, ale moim subiektywnym zdanie trudna i ciężko wybrać najlepsze zakłady. Po dłuższym namyślę wybrałem spotkanie pań II rundy kwalifikacyjnej, które zapowiada się bardzo ciekawie. Z jednej strony mamy Amerykankę, której gra nigdy nie była kojarzona z mączką, lecz w ostatnim czasie osiągnęła życiowy wynik czyli finał turnieju
WTA 125 we Florencji, gdzie uległa gospodyni - Paolini. Po drugiej stronie siatki zobaczymy doświadczoną Słowenkę, która przechodzi bardzo trudny okres, co jest spowodowane m.in. problemami prywatnymi i nawet planowała zawieszenie kariery, lecz jak widać próbuje. Według bukmacherów faworytką jest Townsend, co w tej sytuacji nie powinno dziwić, choć przed sezonem prawdopodobnie Juvan byłaby zdecydowanie faworyzowana. Osobiście spodziewam się wyrównanego meczu, a mecze pierwszej rundy za wiele nam nie powiedziały, bo rywalka jednej jak i drugiej nie była wyznacznikiem formy. Teraz będzie to dobry test dla obu pań, lecz wyniku spotkania nie obstawię. Z jednej strony mamy niski kurs na Taylor i nie widzę z nim żadnego value, a z drugiej strony nie ufam jeszcze Kai, która zbyt często zawodzi. Dlatego dziś obieram kierunek asów, ponieważ obie potrafią je inkasować, a szczególnie fizycznie grająca Townsend. Potrafi poszukać asów, co widzimy po regularnych wynikach w ostatnich meczach, w których zaliczała od dwóch do czterech asów, więc mamy tu potencjał na pokrycie linii meczowej nawet przez nią. Z kolei Juvan ostatnio nie robi zbyt wielu asów, bo kręci się między zerem, a jednym asem na mecz, choć w I rundzie zrobiła dwa w dwóch setach. Wcześniej widziałem spotkania, w których robiła ich więcej, lecz były to nieco szybsze korty. Podsumowując, linia asów zaproponowana przez bukmachera wydaje się dość dobra dla gracza, ponieważ potencjał na over jest dość duży, lecz musimy liczyć głównie na faworytkę, a z drugiej strony warto by oponentka mówiąc potocznie "dojechała", ponieważ jak to w przypadku zakładów overowych - im dłuższy mecz tym lepiej, a w obecnej dyspozycji stać ją w zasadzie na wszystko in plus, jak i minus. Skusiłem się głównie ze względu na niską linię.
powyżej 2,5 asów @1,6 (
betclic)