>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Finals -Rijad (01.11.2025 - 08.11.2025)

tarki_16 488,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Ostatnia edycja:
inkub1986 813,3K

inkub1986

Użytkownik
Anisimova 9,00 sts

Kilka finałów, parę zwycięstw. Potrafiła w tym roku ograć praktycznie każdą przeciwniczkę. Jak jest w gazie, nikt nie może jej zatrzymać. Pamiętny rowerek z Igą raczej się prędko już nie powtórzy. Trzeba uważać na poprzednią triumfatorkę Gauff, czarnego konia Rybakinę oraz oczywiście Sabalenkę. Reszta chyba nie ma nawet podejścia.

arass1 1M

arass1

Użytkownik
Po przeprowadzonym we dzisiaj losowaniu osiem uczestniczek WTA Finals trafiło do dwóch czteroosobowych grup.

Grupa Sereny Williams:
  • Iga Świątek
  • Amanda Anisimova
  • Elena Rybakina
  • Madison Keys
Grupa Steffi Graf:
  • Aryna Sabalenka
  • Coco Gauff
  • Jessica Pegula
  • Jasmine Paolini

adik1992 844,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Keys +6,5 gemów @1,44
STS

Zaczynamy turniej mistrzyń i forma wielu jest niewiadomą. Amerykanka ostatni mecz zagrała pod koniec sierpnia w 1 rundzie US Open gdzie przegrała z Zarazuą. Później już na kortach jej nie oglądaliśmy. Swoją nieobecność tłumaczyła kontuzją nadgarstka i chęcią jej wyleczenia oraz kilku innych drobnych urazów. Miała sporo czasu i powinna być przygotowana do tego turnieju. Iga natomiast ostatni mecz zagrała 10 października z Paolini w Wuhan doznając srogiej porażki. Polka ugrała zaledwie 3 gemy i nie istniała na korcie. Miała czas na regeneracje i odpowiednie przygotowanie do turnieju. Jednak uważam, że buki trochę przeceniają naszą zawodniczkę. W tym turnieju występuje 8 najlepszych zawodniczek i żadna nie jest tu przypadkowo. Dodatkowo w Rijadzie jest dość szybka nawierzchnia co bardziej powinno sprzyjać Amerykance. Celt z Furjanem w swoim podcaście już usprawiedliwiali ewentualne niepowodzenie Igi, choć to samo przez lata było powtarzane o Wimbledonie i Cincinnati, a wystarczyło odpowiednie przygotowanie i Iga te turnieje wygrała. Kurs na wygraną Igi w tym meczu jest nieopłacalny ze względu na niewiadomą w jakiej formie są obecnie. Dlatego próbuje handicapu w stronę Keys bo nawet jeżeli przydarzy się porażka w dwóch setach to sądzę, że nie będą to szybkie sety i Amerykanka swoje ugra. Za drobne spróbuje też wygraną Keys.

z meczu Anisimova - Rybakina próbuje Dwa asy z rzędu w gemie NIE @1,78 i trzy przełamania z rzędu NIE @1,4
1xbet

zestawienie kursów na asy: Rybakina w STS o9,5 @1,85; w betclic o7,5 @1,8; w superbet o9,5 @2,05

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +312
Pablito91 2,6M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Anisimowa Rybakina poniżej 6.5 przełaman @1.74 ,forbet 4

Dzisiaj swoje mecze rozgrywa grupa imienia Sereny Williams. Po Idze i Madison wyjdą Amanda i Jelena. Ten drugi mecz trudniejszy do wytypowania. Rybakina wyrwała sobie ten awans swoja dobrą grą. Amanda odpoczywała a końcówkę sezonu miała świetną. Od Wimbledonu szła w górę jak żadna inna zawodniczka. Faworytką jest Rybakina, ale pewnie dlatego, że prezentowała ostatnio się nieźle, ale na pewno ma prawo czuć się zmęczona. Moja propozycją na ten mecz są przełamania. Linia ustawiona na 6.5. Myślę, że nie powinno być w tym spotkaniu aż tak wiele przełaman. Korty szybkie i Obie powinny trzymać swoje podania. Nawet patrząc na ostatnie spotkania Rybakiny z innymi tenisistkami to te mecze nie obfitowały w wielką ilość przelaman.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +180
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Aryna Sabalenka - Jasmine Paolini
under, 6,5 asów Aryna Sabalenka
1,70 (STS)

Bardzo ciekawy kurs bukmacherzy zaproponowali na liczbę asów Białorusinki w pierwszym jej meczu tego turnieju. Zdanie w pierwszym meczu tego turnieju dla niej jest kluczowe, ponieważ Aryna w tym roku rozegrała 15 turniejów i uwaga tylko jeden jedyny raz złamała tą linie w pierwszym meczu turnieju w którym rozgrywała. Jak wiadomo pierwsze mecze rządzą się zawsze swoimi prawami. Presja, nowa nawierzchnia, wielka niewiadoma jak wyglądać będzie forma na pierwszą rywalkę, często po prostu trzeba swoje przebić lub zaserwować aby wejść dobrze w turniej. Sabalenka do tego notuje bardzo nierówną grę podczas swoich spotkań, często tracąc swoje podanie, dlatego też nie wykluczam, że mecz z Włoszką będzie bardziej z tych szarpanych. Włoszka dobrze się porusza po korcie i należy do tych walecznych, więc nie zdziwię jak się jak Sabalenka będzie zmuszona do częstego biegania co wpłynie na dokładność serwisu. Osobiście uważam, że kurs wystawiony na tą linie jest zdecydowanie zawyżony do tego statystyka mówi zupełnie co innego. Sabalenka miała dużą przerwę od gry, nie jest w rytmie turniejowym, tym bardziej uważam, że będzie problem aby tą linie przekroczyć.

louisarmstrong 2,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Aryna Sabalenka v Jasmine Paolini
Lose 1st Set Win The Match Paolini kurs 11.00
williamhill w Forbet dają nawet 14.00

Dobre kursy by spróbować .W h2h 5:2 dla Sabalenki a ostatnie 4 mecze jakie grały to gładkie 2:0 dla Białorusinki i dzisiiaj to raczej najbardziej prawdopodobny wynik.
Te dwa zwycięstwa Paolini dosyć dawno bo 2017 na trawie 2:1 po tajbreku decidera i przegranym pierwszym secie
i Indian Wells 2022 również 2:1 po przegranym pierwszym secie .
Nic nie widziałem ale Paolini wczoraj gładkie zwycięstwo w deblu w parze z Errani , więc z nawierzchnią zapoznana.
Sabalenka od US open zagrała tylko w Wuhan gdzie doszła do pólfinału i uległa Peguli 2:1 mimo że wygrała pierwszego seta.
Paolini grała trochę więcej , bardzo udane dwa łamaki na BJK na Xinyu Wang i Switolinie , potem w Wuhan jeden łamak na Yue Yuan i jeszcze jeden w Ningbo na Bencic .
Hm kondycja u Jasminki jest , Eranni pewnie też pojawi się w boxie .
Sabalenka w ostatnich sezonach jeśli do ugryzienia to i tak raczej po deciderze.
Na 2:1 dla włoszki też dobre kursy 7+

Ostatnia edycja:
H 170,2K

hasbaart

Typer
Amanda Anisimova - Madison Keys

Madison Keys po przegranej w US Open z meksykanką Zarazuą chyba dała sobie już spokój z tenisem w tym roku. Opuściła całą azjatycka cześć sezonu a jest w WTA Finals ze względu na rewelacyjna postawę w pierwszej części sezony i tu w Rijadzie trochę odcina od tego kuponu. Dowodem na to był pierwszy mecz ze Świątek w ktorym ubrała tylko 3 gemy popełniajac az 7 DF. Myślę, że z Anisimową może być podobnie. Proponuję to dzisiaj oprócz czystego zwycięstwa Amandy również rozważyć powyżej 4,5 podwójnych błędów Madison. Jak nie idzie to nie idzie..

Amanda również przegrała swój pierwszy mecz z Rybakiną. Jednak w po przegranej w Finale US Open z Sabalenka była jeszcze w stajnie wygrać turniej w Pekinie po drodze pokonując Noskowskiego, Gauff, Paulini, Muchową, Zhang. Myślę ze Amanda jest dokładnie w odwrotnej sytuacji do Madison.

Do tej pory ze sobą nie grały więc nie ma h2h

2:0 Anisimova - 1,88
Over 4,5 podwójnych błędów Keys - 1,87
@Superbet

Ostatnia edycja:
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Iga Świątek - Elena Rybakina
Iga Świątek
1,66 STS

Miałem przyjemność oglądać zarówno mecz Igi Świątek jak i Eleny Rybakiny. Właściwie to wszystkie mecze miałem przyjemność obejrzeć w tym turnieju. Na ten momet w Riyadzie liczą się tylko trzy zawodniczki: Sabalenka, Świątek, Rybakina. Potem jest gruz, dwa metry mułu i potem jest Pegula, za nią dwa metry szamba i potem spruchniałym i dziurawym kajakiem z jednym obgryzionym wiosłem płynie Amanda Anisimova która ciągnie na starym porwanym sznurku do prania Keys, Coco Gauff i Jasmine Paolini. Włoszka na ostatnim miejscu ale przynajmniej udaje jej się przepchnąć czasami piłkę za siatkę. To jest kompromitacja tenisa i zarazem druzgocący obraz aktualnego poziomu tenisa damskiego. Przyjeżdża na turniej 8 najlepszych dziewczyn na świecie pograć fajny tenis i wygrać kilka ładnych milionów dolarów. W zamian za to widzimy festiwal wyrzucania piłek na kilkumetrowe auty i ofiarne próby przebicia piłki przez siatkę. Tak Coco, tutaj właśnie chodzi o Ciebie. Pewnie tej analizy nie czytasz, mniejmy nadzieje, że Twój trener od zadań specjalnych którego zatrudniłaś do nauczenia Ciebie serwowania dostaje dobrą gaże albo chociaż leki na uspokojenie. Kto nie widział, ten niech dobrze usiądzie. Coco Gauff mając gema serwisowego na wygraną seta popełnia cztery błędy podwójne. W całym meczu zrobiła 17 błędów podwójnych. Trzecia rakieta świata popełniła w turnieju finałowym na który miała czas się przygotować 17 błędów podwójnych i mase błędów niewymuszonych. Coco nie potrafiła praktycznie przez cały mecz wygrać chociaż jednego gema przy swoim podaniu. Mówimy o rakiecie numer 3. Pewnie się zastanawiacie jakim cudem więc grała 3 sety. Ponieważ Pegula grała równy piach. Myślałem, że Amanda zagrała piach. Potem zobaczyłem Paolini i stwierdziłem że jednak może być gorzej. Po meczu Gauff z Pegulą stwierdziłem, że poziom Challengerów to jest istny finał Wimbledonu w stosunku do tego co pokazały obie Amerykanki. Mam nadzieje że oddali ludziom pieniądze za bilety. Wracając do meczu Igi. Polka przystąpiła do tego turnieju przygotowana. Pokazała się z naprawdę dobrej strony serwisowej, ma bardzo dobre czucie piłki, zagrywa blisko lub na liniach po ataku po forehandzie. Klasycznie dużo rotacji. Jeżeli Iga tak gra, Rybakina będzie miała problem. Obie zawodniczki mają już i tak raczej pewny awans. Jeżeli oglądały mecz Amerykanek chyba są spokojne o awans. Sama siatka na korcie będzie już za dużym wyzwaniem dla Jankesek. Rybakina zagrała ze zestresowaną Amandą której nic nie wychodziło na korcie. Serwis Rybakiny funkcjonuje bardzo dobrze, więc będzie to wyrównany mecz, jednak szala przechodzi na stronę Polki jeżeli piłka znajdzie się w polu i dojdzie do intensywnych wymian. Tutaj przewaga regularności odbić po stronie Igi. Obie grają agresywnie więc spodziewam się gry na granicy przeciągnięcia piłek. W tej kwestii bardziej podobała mi się Polka. Obie dziewczyny miały fatalnie dysponowane rywalki oceniam więc ich grę w polu i serwis. Uważam, ze Iga która od jakiegoś czasu ma patent na Rybakinę powinna ją ponownie w tym roku pokonać. Dziewczyny grały ze sobą w tym roku cztery razy i za każdym razem Polka byla lepsza. Uważam, że teraz będzie tak samo, ponieważ Polka jest dobrze dysponowana, podobał mi się jej serwis który w końcu był ustablilizowany przez prawie cały mecz. Celownik forehandu też na plus. Rybakina według mnie ma przewagę dopóki siedzi serwis, jeżeli chodzi o wymiany jest mniej regularna i bardziej podatna na błędy. Rybakina to kilku strzałowiec, Polka w dobrej dyspozycji jest w stanie z reguły wytrzymać kilka więcej szybkich odbić.

adik1992 844,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Gauff @1,5 6:3 6:2
superbet

Amerykanka w zeszłym roku wygrała turniej w Rijadzie. W tym może się pożegnać już dziś jeżeli przegra z Paolini, a Sabalenka wygra z Pegulą. Mecze w tegorocznej edycji nie stoją na wysokim poziomie. Jak do tej pory w każdym meczu każda zawodniczka zanotowała więcej błędów niewymuszonych niż zagrań kończących. Kwintesencją był wczorajszy mecz Anisimovej z Keys gdzie było ich prawie 80 przy 26 winnerach. Gauff w meczu z Pegulą zagrała bardzo słabo. 17 df, 58 UE z czego 45 ze strony FH. Mimo to potrafiła doprowadzić do 3 seta. W tym sezonie zdarzały się już Coco takie mecze, gdzie notowała ponad 20 df a mimo to mecz potrafiła wygrać. Na jej korzyść przemawia fakt, że tak słabe mecze nie zdarzały się jej seriami. Umiejętności duże ma co pokazała w ciągu roku, tylko problem by przełożyć je na kort w konkretnym momencie. Paolini od przyjazdu do Rijadu narzeka na problemy zdrowotne. Dopadło ją przeziębienie co widać w jej postawie na korcie podczas meczu i treningu. Na jej niekorzyść gra codziennie, bo występuje w singlu jak i w deblu i nie ma czasu na odpowiednią regenerację. Liczę, że Amerykanka wykorzysta słabszy moment Włoszki i zwycięży dziś przedłużając sobie szansę na wyjście z grupy. Choć jeżeli zaprezentuje formę z ostatniego meczu to sam fakt pojawienia się na korcie Paolini da jej wygraną, a Gauff sama przegra spotkanie.

Dwa podwójne błędy serwisowe z rzędu w gemie NIE @1,85 1xbet Gauff w 1 secie tylko dwa df i musiała je zrobić pod rząd

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom