Alycia Parks v Mirjam Bjorklund
Bjorklund kurs 6.00
Livescorebet
HM TYP Z GATUNKU ZDZIWIĘ SIĘ GDYBY TO SIADŁO ALE TEN KURS MOCNO PRZESADZONY W MOJEJ OPINII!!!
Faworytką Aycia Parks , tenisistka bardzo specyficzna , a co do Bjorklund trudno jest mi określić czy to ciągle jeszcze tenisistka , bo w ostatnich dwóch sezonach bardzo znikoma aktywność Miriam Bjorklund więc cięzko coś powiedzieć o aktualnej formie.Kilka dni temu zagrała mecz w Brisbane gdzie ugrała 3 gemy z rumunką Todoni a w całym 2024 roku ledwie 9 meczów , 7 startów i 2 razy przeszła do drugiej rundy obecie jest gdzieś w ośmeh setce rankingu.
ALe jeden z zeszłorocznych stratów to Kwalifikacje do US open i przeszła tam do drugiej rundy.
Parks miała udany sezon , wygrała turniej na trawie we włoskiej Gaiba , kilka dni temu ponownie wygrała turniej halowy we francji w finale pokonując powracającą Benic , 2 lata temu wygrał równiez we Francji na halii pokonując w finale Garcię , jest w rytmie meczowym ma ostatnio dobry bilans , przed US open wygrała też Chellengera w Warszawie.
Na ubiegłorocznym AO doszła do trzeciej rundy zatrzymując sie ma Gauff.
U Parks spory progres w ostatnich dwóch sezonach ale najlepsze wyniki ciągle Alycia notuje na hali .
Jest też jeden mecz w h2h z Lutego 2023 na hardzie w
USA w pierwszej rundzie Austin , gdzie wygrała 2:1 Bjorklund .
I to chyba jedyny argumęt by próbować coś w stronę Szwedki , ale jak wiadomo to
WTA i rózne cuda się zdarzają ,
Myślałem że wystawią tu coś okolo 3.50 na Miriam a jest 5.00-6,00 nawet.
Mocno życzeniowo ale Parks też od czasu do czasu trafiają się mecze fatalne , np gdzie jest 2xwięcej DF niż asów.
Może to warto wsadzić w 2 lub 3 tasiemki za dobne , na pewno warto też się przyjrzeć na
Live.