# 5. Rumunia - Urugwaj
Dla mnie spore value w tym meczu, mimo, że to tylko towarzyski.
No ale gdy gra średnia ekipa z drużyną najwyższej światowej klasy warto zaryzykować po ładnym kursie. Rumuni zakończyli
eliminacje do ME na 3 miejscu.
Dopiero budują nową drużynę i mieszają starą gwardię (Mutu, Niculae, Goian) z młodszymi piłkarzami.
Urugwaj - najlepsza drużyna Ameryki Południowej 2011, 4 drużyna MŚ 2010. Ja nie mam wątpliwości kto w tym meczu będzie dyktował warunki tym bardziej, że Celestes przyjeżdzają najmocniejszą ekipą. Cavani w wielkiej formie, Suarez głodny gry po ostatniej pauzie, Forlana pewnie też zobaczymy chociaż ostanio zmaga się z kontuzją. Powołani:
Goalkeepers: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Olimpia, Paraguay)
Defenders: Diego Lugano (Paris Saint Germain), Diego Godin, (Atletico de Madrid), Sebastian Coates, (Liverpool), Maximiliano Pereira, (Benfica), Martin Caceres, (Juventus), Jorge Fucile, (Santos), Gaston Ramirez (Bologna), Mauricio Victorino, (Cruzeiro).
Midfielders: Alvaro Gonzalez, (Lazio), Egidio Arevalo Rios, (Tijuana), Walter Gargano, (Napoli), Sebastian Eguren, (Sporting Gijon), Diego Perez, (Bologna), Nicolas Lodeiro, (Ajax), Cristian Rodriguez (Porto).
Forwards: Diego Forlan (Inter Milan), Luis Suarez (Liverpool), Abel Hernandez, (Palermo), Edinson Cavani, (Napoli), Sebastian Abreu (Botafogo), Sebastian Fernandez (Malaga).
Urugwaj @ 2,18 Pinnacle
200 zł
będzie co odrabiać....