Teoretycznie nie, praktycznie tak, wystarczy dokonać depozytu przez p24.Witam, czy jest możliwość wpłaty np. z mojego konta mbank na konto skrill kolegi?
No dobrze, ale skoro przesyłanie pieniędzy z kont trzecich ma służyć przedziwdziałaniu praniu brudnych pieniedzy to jaki to ma sens, skoro ja ten ich punkt mogę spokojnie ominąć przez PSC albo właśnie przez P24 ? Kolejna sprawa to w jakim sensie oni widzą nadawcę ? BO trochę tego nie rozumiem. Załóżmy, że konto o takim nr jest na Jana Kowalskiego, a Skrill na Marcina Wiśniewskiego to właśnie oni widzą po numerze konta, że to konto konkretne jest Jana Kowalskiego, czy widzą tylko numer i podobne pytanie co buk widzi ? Zadałem tutaj podbne pytanie, ale jeszcze nikt nie odpowiedział, może ty, albo ktoś inny mi pomoże ? Z góry dziękuję za odpowiedźTo proste bo przelewy24 to pośrednik, i skrill nie widzi z jakiego konta bankowego to idzie (przynajmniej tak było, może to się zmieni). Paysafecard to już całkowita anonimowość. A bezpośredni przelew z konta, to oni widzą nadawcę. A według ich regulaminu zabroniona jest wpłata od osób trzecich. Tak mają w regulaminie. Ale już otrzymywać pieniądze z innych kont skrill można dowoli ???? Masz swoje konto skrill i musisz je zasilać tylko z własnego konta bankowego. Tak samo przelew na poczcie też nie przejdzie, bo nie jest od ciebie.