>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Wpłata na zlikwidowane konto

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Witam, mam duży problem. Na allegro typek wysłał mi kasę na nie to konto co trzeba (z mojej winy bo nie zmieniłem w opisie). Zamiast wysłać kasę na moje konto wysłał na zlikwidowane konto mojego brata. Wpłacał kasę na poczcie. Czy na spokojnie odzyska on swoje pieniądze czy będzie trzeba z tym gdzieś biegać.

S 11

support75

Użytkownik
poszperałem z ciekawości w google.

powinny wrócić do wpłacającego. Bank nie ma żadnych powodów, aby
je zatrzymać
Ktoś miał podobny problem, pytał co będzie itp. Po czym sam napisał jak się sprawa rozwiązała.

Okazało się, że pieniądze wróciły automatycznie na konto po sesji elixir w dniu dzisiejszym. Bez rekalmacji w żadnym z banków. Dziękuje wszsytkim za odpowiedzi i pomoc

Więc pieniądze odzyska, że wpłacał na poczcie sądzę że będzie tylko więcej zabawy w papierki niż gdyby wpłacał z własnego konta bankowego.

C 4

cartoo

Użytkownik
Miałem podobną sytuacje. Zmieniłem bank, nie uaktualniłem numeru rachunku na allegro (bo rzadko coś sprzedaje, przeważnie kupuje). Niestety zdarzyło się tak, że akurat sprzedawałem telefon. Pieniądze zostały przelane przez pocztę na nieinstniejący numer rachunku. Kasa powróciła do tej osoby, z tymże trwało to koło miesiąca. Myślę, że gdyby to był zwykły przelew z innego banku trwałoby to znacznie krócej. Niestety poczta wiemy jaka jest, ale najważniejsze że pieniądze wróciły do nadawcy.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Tak... dostałem meila od tego Pana co kupił, że pieniądze wpłynęły! A to konto było zlikwidowane jakieś 2 lata temu... chyba, że poczta na siłę chce zrobić nas w konia.
edit: ale to jest nonsens... przeciez przy przelewie takto by sie nie zgadzaly nazwiska

S 11

support75

Użytkownik
edit: ale to jest nonsens... przeciez przy przelewie takto by sie nie zgadzaly nazwiska
przy przelewach krajowych nikt tego nie sprawdza, dane nie muszą się zgadzać.
nawet jeśli do kogoś te pieniądze wpłynęły nie oznacza że je straciliście. Jest coś takiego, że pieniądze które się danej osobie nie należą i zostanie to potwierdzone zostaną odebrane. Czyli jeśli będę kupował samochód za 100 000 i pomylę się w przelewie, kasa dojdzie do Ciebie zamiast do salonu nie oznacza to że ja straciłem, a Ty zyskałeś kupę kasy.

C 4

cartoo

Użytkownik
Tak... dostałem meila od tego Pana co kupił, że pieniądze wpłynęły! A to konto było zlikwidowane jakieś 2 lata temu... chyba, że poczta na siłę chce zrobić nas w konia.

Jak ja miałem ten sam problem w banku powiedzieli mi, że nie przydzielają numeru rachunku zlikwidowanego konta przez min. 5 lat. Nie masz się co obawiać, napewno przez 2lata nikomu nie przydzielili tego numeru rachunku (a w banku powinni nawet trzymać archiwa tego numeru rachunku).

Jak już pisałem w poście wyżej, ja czekałem prawie miesiąc aż pieniądze zostaly odbite. Gość mi już groził, że zgłosi sprawe do allegro (w sumie nie dziwie sie, też bym myślał że zostałem oszukany). Niestety też robił przelew przez poczte, także myślę ze w Twoim przypadku może to potrwać trochę. Jak przelew jest realizowany z banku to ponoć kasa wraca po 3-4 dniach. No a jak przez pocztę to różnie bywa ????

Do góry Bottom