Kompletnie się nie zgadzam. Nastawienie na walkę jest całkowicie inne. Wystarczy posłuchać wywiadów itd. z trenerem, Adamek, Chyckim. Polecam vlog Pana Garncarczyka na YT.
xavi90 W gwoli ścisłości w walce z Szpilką wygrywał ostatnie rundy i zaczął walkę z opóźnieniem, ale kompletnie nie ma sensu porównywać tamtych walk do stanu z rzeczywistości. To jest inny wszechświat.
Inny Adamek, starszy, ale lepiej przygotowany, zdecydowanie lepiej. Inny trener, trener od motoryki, inny promotor. Adamek jasno stawia sprawę, mu się marzy pas MŚ w wadzę ciężkiej i jeśli wygra to praktycznie będzie go miał, bo będzie walczył o niego z lekkim bume Fresem Oquendo. Jestem praktycznie pewien na sto procent, że jeśli Adamek będzie przegrywał na punkty to pójdzie na całość i prawdopodobnie padnie znokautowany. Zrozumcie, że mu nie zależy na kasie czy na kolejnych bumobiciach w Polsce. On chcę pasa i jest chory na tym punkcie.
Do tej pory zarówno Chycki i Guss Curren byli szczerzy, mówili prawdę o przygotowaniach i faktycznie widzieliśmy dobrego Adamka w ringu. Góral z walki z Abellem wytarłby ring Szpilką, Wachem i nawet nie ma sensu ich porównywać. Trenerzy twierdzą, że te przygotowania były najcięższe i TA osiągał najlepsze rezultaty. Jeśli to się przełoży na walkę to Miller będzie miał bardzo ciężko.
Zobaczcie sobie walkę Millera z rozbitym francuzem lub jeszcze lepiej - z Wachem. Przecież gdyby nie kontuzja polaka to mógłby tę walkę wygrać! Nie mówię, że na sto procent, ale do czasu kontuzji był według wielu widzów po prostu lepszy. Wiadomo, że Wach ma morde z betonu i lepsze warunki, ale jednak trzeba to zauważyć.
Moim skromnym zdaniem - Kurs pokroju 9-13 na Tomasza górala Adamka to przesada i Value. Scenariusze widzę dwa. Albo Adamek go wypunktuje albo dostanie ciężkie KO i koniec kariery. KO spodziewam się po tym jak Adamek się otworzy i będzie chciał za wszelką cene wygrać.
Gram na Adamka za symboliczne 200 zł, bo po protu dla mnie mimo wszytko to jest Value i każdy expert tak twierdzi, ja nim nie jestem, ale ufam takim ludziom jak gancarczyk, miszkin itd. Tym kursem bukmacherzy pokazali, że traktują Adamka jako starego buma, ktory sprzedaje rekord i przyjeżdza po kasę, a tak nie jest! Adamek nie jest faworytem, jak dla mnie jest nim Miller 75-25, ale kurs jest grubo przesadzony.
Pozdrawiam.