>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Worlds 2025 – Analizy, drużyny i prognozy Mistrzostw Świata w League of Legends

Przemkowsky. 493,1K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
Gen.G v Hanwha Life Esports

Kolega powyżej dużo napisał o samych drużynach, jak i zawodnikach. Ciężko cokolwiek dodać, poza faktem, że ja tutaj niestety nie widzę możliwości wygrania HLE niestety. Wydaje mi się, że zdecydowanie na tle lat, poprzednich spotkań, jak i samych zawodników, GenG wypada wszędzie lepiej. HLE ma momenty, w których naprawdę grają fajnie, ale ja od początku stawiam na wygraną GenG w na tych mistrzostwach, nie widzę innej opcji. Mogę zgodzić się co do tego, że rzeczywiście HLE ma najlepszy moment na udowodnienie, że są drużyną, która może zagrozić GenG, ale nie sądzę, że będzie to na tyle, aby wygrać to spotkanie. Co ja typuję na to spotkanie? Mocny dojazd HLE przez GenG. Powiem tak, Peanut będzie miał niesamowicie ciężko, nie widzę tego, że poradzi sobie przeciwko Canyon'owi, który gra moim zdaniem obecnie niesamowicie dżunglę, lepiej od swojego przeciwnika. Zeus, super gracz, ale wystarczy agresywny pick dla Kiin'a i myślę, że poradzi sobie - szczególnie na długich mapach. Myślę, że zobaczymy takie 3:1 dla GenG, przy 2:0 może zapalić się lampka dla HLE. Reszty zawodników nie będę też opisywał jako, że stawiam swoje typy bardziej na walkę w dżungli i o cele na mapach, jak i samą wygraną.

Więc:

Czas trwania dowolnej mapy powyzej 40:00 - 2.00 @ Betclic
Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 & 2 - Peanut powyżej 7.5 - 1.65 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2332
Przemkowsky. 493,1K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
KT Rolster v CTBC Flying Oyster

Troszkę mnie nie było, ale postaram się już być na bieżąco!

Na jutrzejsze spotkanie pójdę w pewniejszy typ moim zdaniem, a dokładnie asysty zawodnika BDD, który ma świetną serię na Oriannie oraz Cassio, a nie wspomnę na świetniej grze na Aurorze. Obecnie KT jak i CTBC mają serię 3:0, fajny win streak dla obu zespołów, ale pomimo tego, że wiele osób mocno liczy na CTBC, ja uważam, że tutaj przyjdzie zmierzenie się z rzeczywistością i porażka z Koreańską drużyną. Co prawda Flying Oyster ma Doggo, który moim zdaniem jako atakujący z dolnej alejki jest niesamowicie dobry i po tych mistrzostwach myślę, że śmiało zespół z Tajwanu musi mu rzucić gruby bonus za cały performance, który robi na nich. BDD, niesamowite KDD, wybiera czempionów, które mają wpływ nie tyle co na jedną linię, ale i na większą liczbę przeciwników, co moim zdaniem jest jego największym atutem, jak i potwierdzeniem tego, że ma duży wpływ na walki drużynowe. Oczywiście wiele czempionów ma wpływ na walki drużynowe, ale jedne bardziej od drugich i tutaj liczę na to, że BDD zostanie przy tym by jak najbardziej wspierać drużynę, co można zobaczyć po tym również jakie przedmioty zazwyczaj składa na swoich wyborach. Liczę na to, że jutro zobaczymy bardzo fajne spotkanie, w którym KT będzie dominować górną, środkową alejkę, a z dolną? Niech będzie pod kontrolą deokdam'a i Peter'a, a w póżniejszym etapie gry z pewnością będzie to dużym plusem - kontrola.

Więc:

Wygrana KT - 1.52 @ Betclic
Mapa 1 Zwycięzca - KT - 1.68 @ Betclic
Zawodnik - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - Bdd Powyżej 16,5 - 1.80 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2564
micer 24,7K

micer

Użytkownik
KT Rolster vs CTBC Flying Oyster

Drugi dzień ćwierćfinałów przed nami. Dzisiaj pojedynek drużyn, które grają na tych mistrzostwach zdecydowanie lepiej niż tego od nich oczekiwano. Z jednej strony KT Rolster, czyli 3 seed z Korei, które łatwo i szybko przeszło przez swiss stage z wynikiem 3:0. Ich drabinka nie była wyjątkowo trudna, bo trafili na słabiutkie TSW i mało zdyscyplinowane MKOI. Jednak trzeba im oddać, że w pewnym i przekonującym stylu odprawili Top Esports, a to już o czymś świadczy. Nawet pomijając fakt, że TES underperfomuje na tym turnieju. Czy szybkie wyjście do fazy pucharowej się zemści na KT? Ostatni mecz grali aż 12 (!) dni temu i mogli lekko zardzewieć. Wiadomo, że w tym czasie grali scrimy, ale nijak to się ma do gry o stawkę.

Z drugiej strony mamy rewelację tego turnieju czyli CFO. Niewielu przed startem turnieju stawiało, że wyjdą ze swiss stage'a, a udało im się to zrobić w przekonywującym stylu. Byli jedną mapę od wyjścia z tej fazy z z wynikiem 3:0. W fajnym stylu rozprawili się z T1, które mimo braku formy zawsze jest groźne. Powalczyli z fenomenalnym Anyone's Legend oraz napsuli krwi wspomnianemu przeze mnie wczoraj HLE. Na sam koniec wgnietli w ziemię FlyQuest z Inspiredem w składzie. CFO to drużyna, której nie można lekceważyć. Mają w swoim szeregach Doggo, który jest jedną z gwiazd tego turnieju. Gdyby nie Viper to możnaby powiedzieć, że jest najlepszym strzelcem na całych mistrzostwach. Drużyna gra pod niego, a on ten kredyt zaufania pięknie spłaca.

Nie odważę się wytypować zwycięzcy tego meczu. Ale mam inny pomysł. Na STSie znalazłem zakład, który wyjątkowo mi się spodobał. Konkretniej chodzi o H2H zabójstw między Doggo, a BDD. O tym drugim kolega Przemkowsky. Przemkowsky. wspominał już wyżej. Jeśli CFO chce czegoś szukać w tym starciu musi w dalszym ciągu pchać wszystkie zasoby w Doggo. I tak pewnie się stanie. BDD jest ograniczony swoim champion poolem i tym, że deokdam (jak to strzelec) zbiera większość zasobów, które generuje KT.

H2H zabójstw: Doggo vs BDD, @1.75, STS 10:16

Również linia na zabójstwa Doggo w STSie jest wyjątkowo skromna. Na Superbecie mamy linię o oczko wyżej, a w Betclicu na 1 i 2 mapie już linię 9.5 killa. Dlatego próbuję:

Doggo +3.5 zabójstwa (1 mapa), @1.65, STS 2
Doggo +3.5 zabójstwa (2 mapa), @1.65, STS 4
Doggo +3.5 zabójstwa (3 mapa), @1.65, STS 4​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1536
Przemkowsky. 493,1K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
G2 Esports v Top Esports

I mamy kolejne spotkanie 1/4 finału mistrzostw świata, na które wiele z nas czeka. Mimo tego, że secem jestem za G2, to niestety doświadczenie z poprzednich spotkań mówi, że na tym etapie nasza ostatnia europejska drużyna musi się pożegnać z marzeniami odnośnie mistrza świata - niestety. Oglądałem spotkanie między tymi drużynami, które było około 2 tygodnie temu, oglądałem również kilka, które odbyły się w międzyczasie i niestety nie widzę tego dobrze dla G2. TES znacznie lepiej wypada podczas kontroli mapy, przejmowaniu obiektów, jak i samej eliminacji przeciwników. Czuję, że to kolejny raz będzie mocny docisk na dolną alejkę i środkową. BB będzie sobie pewnie tylko farmił i próbował przetrwać przeciwko 369, który ostatnio tak dobrze zagrał, że nie można o tym zapomnieć. Widziałem właśnie, że G2 wypuściło filmik, w którym oglądało jak gra Baus na górnej alejce, więc domyślam sie, że albo to mocna zmyłka albo G2 będzie szukać twardego topa, który będzie mógł przeciwstawić się 369. Jednak coś czuję, że zobaczymy jakiś dziwny wybór ze strony G2, nie jestem pewien tylko czy będzie to górna alejka czy tym właśnie zaskoczy nas Caps na środkowej. Myślę, że na jednej z map tak właśnie będzie, ale czy to pomoże G2? Niestety wątpię w to bardzo. Jeżeli TES podejdzie do tego spotkania w 100% skupione, bez jakiś dziwnych wyborów bohaterów, to z pewnością G2 będzie maksymalnie mogło osiągnąć 1:3. Myślę, że Creme i Hang będą dość kluczowymi zawodnikami TES, którzy będą inicjować walki, co równa się i możliwość zdobycia asyst. TES lubi grać do końca, przedłużać lekko mapy, więc te opcje są jak najbardziej kuszące.

🔽🔽ANALIZA ⬇⬇

Zwycięzca meczu - TOP Esports - 1.40 @ Betclic
Zawodnik - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - Creme Powyżej 14,5 - 1.80 @ Betclic
Zawodnik - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - Hang Powyżej 23,5 - 1.80 @ Betclic
Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 & 2 - Caps Powyżej 6,5 - 1.58 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +318
Przemkowsky. 493,1K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
T1 vs AL

Moim zdaniem najbardziej ciężkie spotkanie do wytypowania odnośnie tych mistrzostw świata, niestety. Z jednej strony mamy T1, które jest legendą samą w sobie, a z drugiej chińską drużynę AL. Ja niestety pójdę troszkę inną drogą niż większość osób, które będą obstawiać to spotkanie, a mianowicie idę w wygraną AL. Krótko i na temat, dlaczego? T1 miało wiele słabych momentów na tych mistrzostwach, niewiele brakło, aby tracili mapę z słabymi zawodnikami. Doran, najsłabsze ogniwo, które wiele razy właśnie powodowało, że T1 było bliskie przegranej. AL moim zdaniem jest zespołem bardziej skupionym na finale, wiedzą, że pokonanie TES jest jak najbardziej możliwe, tak samo jak T1. Myślę, że zobaczymy tutaj 5 map, odwrotną sytuację z MSI, ale na korzyść AL. Mimo, że w statystykach lepiej T1 wypad na tych mistrzostwach, biorę pod uwagę fakt, że grali z znacznie słabszymi drużynami. Może totalnie się mylę, ale to czas, aby odesłać T1 z kwitkiem z tego wydarzenia. Jak widać poniżej, większość głosów idzie w stronę T1...

1761826425661.png

+ moja analiza:

Zwycięzca meczu - Anyone’s Legend - 1.80 @ Betclic
Zakłady Specjalne - Czas trwania dowolnej mapy powyżej 40:00 - 1.75 @ Betclic
Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 & 2 - Doran Powyżej 6,5 - 1.72 @ Betclic

EDIT:

Powtórka z MSI, Guma co zrobił 🌠

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom