>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Worlds 2025 – Analizy, drużyny i prognozy Mistrzostw Świata w League of Legends

Przemkowsky. 405,7K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
1760012835942.png

Cześć wszystkim! 👋

Rozpoczynam wątek poświęcony Mistrzostwom Świata 2025 w League of Legends, czyli najważniejszemu wydarzeniu e-sportowemu roku.
W tym temacie znajdziecie analizy, prognozy, newsy oraz typy bukmacherskie związane z tegorocznym turniejem Worlds 2025.

Będą tu publikowane zarówno aktualizacje dotyczące fazy Play-In, jak i pełnej drabinki głównej. Zachęcam wszystkich do dzielenia się swoimi typami i przemyśleniami – wspólnie zbudujemy solidne źródło informacji dla fanów e-sportu i zakładów!

📅 Podstawowe informacje o Worlds 2025

• Kraj-gospodarz: Chiny
  • Daty: października – listopada 2025
  • Format:
    • Faza Play-In (eliminacje)
    • Faza Swiss (druga runda grupowa)
    • Faza Knockout (ćwierćfinały, półfinały, finał)
  • Miasta: Pekin, Szanghaj, Chengdu
  • Finał: Dong’an Lake Sports Park, Chengdu

🌍 Uczestniczące drużyny i regiony

W turnieju Worlds 2025 występuje 18 drużyn z 5 głównych regionów e-sportowych.
Oto pełna lista ekip biorących udział:

1. Gen.G – Korea (LCK)
  2. Hanwha Life Esports – Korea (LCK)
  3. KT Rolster – Korea (LCK)
  4. Bilibili GamingChiny (LPL)
  5. Anyone’s LegendChiny (LPL)
  6. Top EsportsChiny (LPL)
  7. G2 Esports – Europa (LEC / EMEA)
  8. Fnatic – Europa (LEC / EMEA)
  9. Movistar KOI – Europa (LEC / EMEA)
  10. FlyQuestAmeryka Północna (LCS)
  11. 100 ThievesAmeryka Północna (LCS)
  12. Vivo Keyd StarsBrazylia (CBLOL)
  13. CTBC Flying OysterAzja-Pacyfik (PCS)
  14. PSG TalonAzja-Pacyfik (PCS)
  15. Team Secret WhalesAzja-Pacyfik (VCS)
  16. T1 – Korea (Play-In)
  17. Invictus GamingChiny (Play-In)
Łącznie: 17 drużyn reprezentujących 5 głównych regionów świata – Korea, Chiny, Europa (EMEA), Ameryki (LCS / CBLOL) oraz Azja-Pacyfik (PCS / VCS).

🔍 Co znajdzie się w tym wątku

• Analizy formy drużyn i ich szans w poszczególnych fazach turnieju.
  • Typy bukmacherskie oparte na aktualnej mecie i wynikach scrimów.
  • Komentarze dotyczące zmian w patchach i ich wpływu na styl gry.
  • Podsumowania faz: Play-In, Swiss, Knockout.
  • Ciekawostki, statystyki i przewidywania społeczności.

🎯 Cel wątku: stworzyć miejsce, w którym znajdziemy rzetelne, aktualne i analityczne spojrzenie na Worlds 2025 – z myślą o fanach e-sportu i typerach szukających wartościowych informacji przed każdym meczem.

P.S. Thank you ChatGPT - wszystko wygląda chyba dobrze, za błędy przepraszam, ale post w sumie tylko pod analizy etc.

Otrzymane punkty reputacji: +469
Przemkowsky. 405,7K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
Dziś mamy pierwszy dzień mistrzostw świata w LOL'u.

No i na dzień dobry fajne spotkanie, które niestety sprawi, że jedna drużyna już teraz pożegna się z walką o mistrza świata.

Mamy legendarne T1 kontra IG, które w ostatnim czasie po zmianie właściciela i władowania mnóstwo kasy bardzo dobrze sobie zaczęło radzić. Myślę, że dziś szybkie pożegnanie się IG z mistrzostwami świata, niestety - chociaż będę grał na T1, a IG by wygrało to naprawdę bym się cieszył. Zawsze cieszy fakt, że drużyna, która jest skreślana na starcie wygrywa swoje spotkanie, tak jak było z Forsaken początkowo w EMEA Masters. Jednak nie da się ukryć, że dane i fakty potwierdzają tylko, że T1 to drużyna kompletna, która już potrafiła zaskoczyć i przejść znacznie dalej niż zakładano, że da radę. W tym roku bukmacherzy i wszyscy faworyzują drużynę GenG, z którą T1 zamierzyło się w ćwiercinałach LCK i przegrała po mocnym i pełnym BO5.

Co ja uważam o tym spotkaniu? Myślę, że T1 sobie poradzi z IG. Argumenty:

- Faker 🐐- czy trzeba dużo mówić? Legenda LOL, najlepszy gracz, który naprawdę miał duży wpływ na tę grę. Na mistrzostwach zawsze dowozi.
- Oner - niesamowity dżungler, bardzo agresywny, można śmiało powiedzieć, że topka dżunglerów na świecie.
- Doran - troszkę szkoda, że to nie Zeus jest w tym składzie, ale to właśnie sprawia, że drużyna zaczyna grać lepiej, zmiany.
- Gumayusi - uwielbiany przez kibiców atakujący, świetny gracz, który musi udowodnić, że poradzi sobie przeciwko Gali.
- Keria - ten sezon naprawdę był jego, pokazał swoje niesamowite zagrania na Poppy, Ali. Ten gracz ma niesamowite zagrania, ruchy na mapie, ale nie ma co się dziwić mając bardzo dobrego trenera. Nie będę zdziwiony jeżeli zobaczymy od tego wspierającego coś nadzwyczajnego, dobrze pamiętamy jak ten gracz potrafi zmienić bieg gry, a nawet metę.

Moje typy na to spotkanie:

Wygrana T1 - 1.18 @ Betclic
Mapa Handicap T1 (-1,5) - 1.50 @ Betclic
Zawodnik Oner - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - Powyżej 17.5 - 1.72

Więc krótko jeszcze napiszę, T1 wygrywa, bierze to maks 3:1. Oner wybiera agresywnego dżunglera, Pantheon, Xin, Seju i mamy to. Myślę, że na pierwszej mapie już zobaczymy z 10 - 14 asyst z jego strony, a później to tylko druga mapa dobijanie na obiektach. Chociaż z Pantheonem zawsze się obawiam, że to bardziej zabójstwa zbiera niż asysty, ale zobaczymy!

Pozwolę sobie do tego posta dodać również zakłady długoterminowe.

Zwycięzca - World Championship 2025 - GenG - 2.30 @ Betclic
Finalista - World Championship 2025 - GenG - 1.30 @ Betclic
Najlepsza drużyna z LTA - World Championship 2025 - FlyQuest - 1.38 @ Betclic
Awans do Knockout Stage - World Championship 2025 - G2 - 1.80 @ Betclic

Po tym spotkaniu będą losowane pary, więc oglądamy do końca!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +612
Przemkowsky. 405,7K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
Dodatkowy typ (do typów dnia), o którym zapomniałem, nie wiem czemu tego nie zauważyłem, kurs niesamowicie kuszący:

Meiko powyżej 8.5 śmierci na mapie 1 & 2 - 2.00 @ Betclic

Gumayusi i Keria tworzą duet, który potrafi całkowicie zdominować dolną aleję, a ich synergia i agresywna gra często przechylają szalę zwycięstwa na stronę T1. Właśnie ta agresja może być kluczowym problemem dla Invictus Gaming. Meiko znajdzie się pod ogromną presją i będzie wielokrotnie celem ataków, zwłaszcza przy rotacjach Onera na dolną linię. Jeśli T1 utrzyma swoje tempo i styl, dolna aleja IG może stać się jednym z głównych punktów przełamania w tym spotkaniu. T1 wchodzi w ten mecz jako zdecydowany faworyt i wszystko wskazuje na to, że potwierdzi swoją dominację także w starciu z Invictus Gaming. Myślę, że ratowaniem Gali Meiko będzie musiał się właśnie poświęcić często własnym życiem. Sam postawiłem ten zakład i polecam go bardzo.

Spotkanie oglądamy tutaj:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +978
M 10K

marcin9182

Użytkownik
Zaczynamy święto :D

Oglądałem dziś popisy TheShy, przy troche innej dyspozycji wynik mógłby być całkiem inny. Fakty są takie że dziadek Faker będzie miał okazję bronić tytułu,
Na początek proponuję drużyny w mojej opinii lepsze i które ostatnio prezentowały dobrą formę. Owszem minęła chwila od ostatnich oficjalnych gier stąd też stawka wakacyjna :)

KT Rolster -7,5 @1.77
GenG -11,5 @1.7
Bilibili -11,5 @1.7

sts

M 5,4K

malizna

Użytkownik
Team Secret Whales @1,55 Betclic
CTBC Flying Oyster @1.55 Betclic
Idę w takiego dubla. Reprezentanci LCP będą grać na przedstawicieli Ameryki Południowej i Europy. Drużna Trymbiego moim zdaniem nie ma czego szukać na tych Worldsach, obok 100T jest najgorszą drużyną w całej stawce i powinni skończyć z bilansem 0-3. Tajwańczycy za to będą się mierzyć na Fnatic, które mnie w ogóle nie przekonuję. Niby wygrali na KC w playoffach, ale tam były problemy wewnątrz drużyny, MKOI już sobie z nimi poradziło wygrywając 3-1, a moim zdaniem jest to gorsza drużyna od CTBC Flying Oyster (dla mnie nawet G2 miałoby z nimi spory problem). Ze względu, że to BO1 to ze stawką ostrożnie.

Otrzymane punkty reputacji: +149
Przemkowsky. 405,7K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
To i ja dołożę swoje typy na jutro, początkowo bez rynków na zawodników, które gdzieś tam mam w głowie, muszę to bardziej sprawdzić - może dodam tylko te, które na dzień dobry będą sensowne, bez głębszej analizy, o!

Zaczniemy od:

G2 Esports v TOP Esports

Tutaj mimo kibicowania dla G2, niestety nie widzę, aby TES przegrało u siebie. Top potrafi czasem zaskoczyć i naprawdę pokazać się ze złej strony, ale mimo wszystko grają u siebie, wyszli z pierwszego miejsca, no i mają w składzie takie gwiazdy jak 369, Kanavi, JackeyLove. Mimo, że G2 to naprawdę mocna europejska drużyna z Capsem na czele, myślę, że jednak mimo wszystko na Chiny nie mają szans. Chiny i Europa to dwa inne regiony, które co prawda mogą powalczyć, ale nie widzę w większości szans dla Europy - dla Nas - niestety. Kanavi również lubi agresywnych dżunglerów, więc myślę, że jutro z rana jeszcze dodam jakieś typy na zabójstwa / asysty. Oby bez niespodzianki TES, bardzo proszę.

Wygrana TES - 1.62 @ Betclic

CTBC Flying Oyster v Fnatic

Z jednej strony człowiek chciałby aby wygrało Fnatic, ale uważam, że Taiwan to mocny przeciwnik, pokazali się u siebie bardzo dobrze i tak jak M malizna uważam, że sobie poradzą. Po takim kursie fajnie złapać. Chociaż trzeba mieć pod uwagą, że to Fnatic, wiele razy ostatnio byli skreślani, a potrafili wyciągać gierki.

CTBC Flying Oyster - 1.55 @ Betclic

FlyQuest v T1

Poruszę to spotkanie tylko dlatego, że mieliśmy wczoraj pierwsze spotkanie właśnie T1, które odesłało do domu IG. Na mapach było czasem blisko, ale finalnie udało im się wygrać 3:1, bez problemu, bodajże dwa powroty z przegranej pozycji, ale nie będę się rozdrabniał jako, że oglądałem pierwsze dwie mapy w pełni. No i Inspired będzie próbował upolować pewnie Fakera, więc zobaczymy tak naprawdę jak będzie czuł się Kacper, ale tak jak mówię, Europa, USA - mają niestety mały podjazd do takich drużyn. Chociaż tutaj chciałbym się zdziwić! Kurs na smoki mały, ale po tym jak T1 z IG miało problemy, myślę, że czasem znacznie częściej decydują się oddać smoka za darmo, dosłownie.

Wygrana T1 - 1.25 @ Betclic
Obie druzyny pokonaja smoka - 1.20 @ Betclic
Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 - Bwipo - Powyżej 3.5 - 1.50 @ Betclic

Na ten moment na tyle, może później coś mnie jeszcze najdzie na sprawdzenie, ale obecnie takie typy wyglądają dość sensownie. Trzeba oglądać pierwsze spotkania, aby więcej widzieć jak zawodnicy czują się w Chinach, gdzie publiczność wiadomo, które regiony będzie dopingować.

Do góry Bottom