>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2007

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja osobiście pewnie jak wielu z was pod wrażeniem gry naszych rodaczek.Jeszcze niedawno mowiłem mamie ???? że nie awrto oglądac naszych siatkarek bo i tak przegrają.Teraz sam chętnie bedę ogladał poczynania naszych siatkarek wcześniej szczerze mówiąc nie lubiłem kobiecej siatki.Gołym okiem widac pracę Marco Bonitty który tchnoł nowego ducha w ten zespoł.Oby tak dalej mam nadzieję że awasnujemy do Finałów GP ????

pozdRo

radek03 90

radek03

Forum VIP
17 sierpnia:

Polska- Rosja typ:1 kurs:3,20 (bwin)

Kurs na Polki wysoki, ale mysle ze nasze dziewczyny w tym meczu będą walczyły o zwyciestwo. Rosjanki nie są na pewno w najwyzszej formie, mozna spojrzec nawet na ostatni mecz z Kubą kiedy kubanki popelnily mase bledow to jednak rosja zwyciezyla dopiero w 5 secie. Polki natomiast w ostatnim turnieju GP zlapaly wiatr w zagle i graly chyba najlepszą siatkowke od czasu ME w 2005 roku pod wodzą Niemczyka. Dlatego mysle ze Polki wygrają ten mecz w stosunku 3-1.

Chiny- USA typ:2 kurs:2,40 (bwin)

Widac ze amerykanki sa teraz w wysokiej formie, natomiast chinki z racji organizatora finalow GP nie musza walczyc o awans. Mimo tego ze w Rzeszowie to chinki zwyciezyly to mysle ze teraz ametykanki wezma rewanz.

Kuba-Holandia typ:1 kurs:1,20 (bwin)

holenderki w tegorocznej edycji GP grają slabo, mają na koncie 3 wygrane mecze ale tylko jeden z jakims mocniejszym przeciwnikiem (wygraly z Japonkami). Natomiast kubanki to swiatowa czolowka, zespol ten dysponuje bardzo silną zagrywką (wystarczy spojrzec na indywidualne statystyki w elemencie zagrywki), dlatego mysle ze kuba odrzuci holenderki od siatki i spokojnie wygra ten mecz moze nawet 3-0.

Natomiast Wloszkami, Japonkami i Brazylijkami nie ma co sobie glowy zawracac ze wzgledu na bardzo niskie kursy

midel 189

midel

Użytkownik
Spotkanie: Polska - Rosja ✅
Typ:1
Kurs:3,20
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Jutro o 8. rano (piszę tą analizę we czwartek) polki zagrają 7 mecz w tegorocznej edycji Grand Prix. Ich rywalkami będę obecne Mistrzynie Świata - Rosjanki, które zawsze są niewygodnym rywalem dla Polek. Jeżeli nasze &quot; Złotka&quot; chcą awansować do Finału, to muszą pokonać Rosjanki. W tej edycji już raz się te reprezentacje spotkały - w Rzeszowie nasze dziewczyny przegrały niestety 0:3, ale przez 2 poprzednie dni grały wyczerpujące 5. setowe spotkania. A tydzień temu nasze dziewczęta wygrały turniej w Hongkongu pokonują Włochy, Chiny i Dominikanę.

mecze Rosji w GP 2007:
Rosja - Chiny 3:1
Rosja - USA 0:3
Polska - Rosja 0:3
Rosja - Kazachstan 3:0
USA - Rosja 2:3
Rosja - Kuba 3:2

Mecze Polski w GP 2007:
Polska - USA 2:3
Polska - Chiny 2:3
Polska - Rosja 0:3
Włochy - Polska 1:3
Chiny - Polska 2:3
Dominikana - Polska 0:3

Tabela GP 2007:
1. Brazylia 12
2. Rosja 11
3. Włochy 10
4. Kuba 10
5. USA 10
6. Chiny 9
7. Japonia 9
8. Holandia 9
9. Polska 9
10. Kazachstan 7
11. Dominikana 6
12. Tajwan 6

daimler 14

daimler

Forum VIP
Helloł

:siata: Poland-Russia handi +2.5 seta 1 1.28 ✅

Typ dość &quot;ostrożny&quot; ,ale wejdzie :wink: Polki po dobrych meczach i zwyciestwach 3-1 z Włoszkami i 3-2 z Chinkami bardzo dobrze sie prezentuja.Jutro czeka je cięzki mecz z Rosjankami , zagrają Merkulova i Sokolova ,które miały dłuższa przerwe i powracają na boisko.Z Rosjankami zawsze sie nam grało cięzko ,ja wierze w dziewczyny że jutro pokaża na co je stać i powalcza, przynajmniej ugrają seta... myśle ze ich ambicje nie konczą sie tylko na jednym ugranym secie...Liderką siatkarek ze Sbornej jest Godina , ktora bardzo dobrze prezentuje sie w każdym meczu, w jej cieniu jest Gamova i to jest dosyć duże zaskoczenie.
Jutro istotnym elementem bedzie mocna zagrywka i dobre przyjecie,te dwa elemanty bedą kluczem do zwyciestwa w meczu.Trzeba bedzie uwazac na środkową Alimovą,ktora w kazdym meczu prezentuje dobra i wysoką forme.

Do Boju Polsko !!!

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Polska 3 - 0 Rosja
(25:21 25:19 28:26)

Brawo !!!!
Bardzo dobry mecz w wykonaniu &quot;Naszych Złotek&quot;.Niestety ja oglądałem tylko 3-ci set bo zaspałem.Ale i tak było warto.Myślalem ze Siatkarki ze Sbornej stawią większy opór,ale były bezradne...Polki zdobyly 50 pkt atakiem a Rosjanki 41,więc duża różnica.Do końcowego wyniku przyczyniła sie bardzo dobra gra całego naszego zespołu.Wszystke zawodniczki grały bardzo dobrze.W 3-cim secie Polki serwowały przy stanie 23-24 i rosjanki miały setową piłke w górze i poszła piłka na lewą stronę do Godiny iiii... została zablokowana ;-) w nastepnej akcji Godina dostała piłke na przełamanie i znowu, 2 raz z rzedu została zablokowana.W końcówce Sokołova zaatakowała w aut i Polki wygrały :jupi: Polki bardzo dobrze grały w obronie,duża ilość obronionych ataków,lecz brakowało troche szczescia w tych obronach bo ,albo pilka była podbijana zbyt nisko,albo przechodziła na drugą strone... Przyznam szczerze ze sie nie spodziewałem takiego pogromu Ruskich :grin:

Brawa za ten mecz ????

S 0

sport-stats

Użytkownik
Ukraiński sukces Bełchatowa, za jaki należy uznać remis wicemistrzów Polski w meczu z Dnipro, dostarczył również gotówki, wszystkim odwiedzającym serwis xxxx To już 5 z rzędu trafiony typ, coraz bliżej wyrównanie najdłuższej serii typów bez pudła, która w lipcu sięgnęła magicznej liczby siedem. Dziś swoje pieniądze powierzam w ręce chińskich siatkarek, które zmierzą się z USA w kolejnym meczu rozgrywek z cyklu Grand Prix. Chinki, póki co zawodzą. Przegrały 2 mecze z Polska i Włochami (oba po 2:3) podczas ostatniego miniturnieju w Hongkongu. Forma Chinek jednak powinna iść w górę, biorąc pod uwagę, fakt, iż za kilka dni odbędzie się turniej finałowy, do którego reprezentacja Chin ma zapewniony awans. Drużyna USA, co prawda może pochwalić się kilkoma sukcesami w tegorocznym GP, min: zwycięstwa z Rosją i Kubą, ale mnie gra drużyny Stanów Zjednoczonych nie przekonuje. Obserwowałem ich mecz przeciwko Polkom podczas turnieju w Rzeszowie i naprawdę nie wiem na jakiej podstawie bukmacherzy wystawili dziś aż 1,72 na reprezentację Chin. Być może liczą na to, iż Chinki odpuszczą spotkanie, trzeba bowiem pamiętać, że USA ciągle walczy o udział w finałowym turnieju. Ja sądzę jednak, że Chinki nie odpuszczą i pokonają reprezentację Stanów Zjednoczonych, podobnie jak podczas turnieju w Rzeszowie.

17.08. Chiny - USA
Typ: Chiny @1.72
Stawka: 6 Unibet

Pozdrawiam
sport-stats

daimler 14

daimler

Forum VIP
Witam

:siata: Chiny - USA handicap +1.5 2 1.55 ⛔

Amerykanki spisują sie znacznie lepiej w tym turnieju.Chinki jak dotąd to mnie osobiście rozczarowują swoją grą.Jest to ważny mecz dla USA bo walczą o udział w finałowej rozgrywce,przypomne ze tylko 6 zespołów uzyska taką szanse.Chinki jako gospodarz mają zapewnione miejsce więc nie muszą sie starać do upadłego.Jeśli dziś Amerykanki wygrają to mają szanse wskoczyć do tej 6 ! Myśle ze Amerykanki powalcza i nie zaprzepaszczą takiej szansy.Kurs wysoki wiec warto grac.Chinki w dotychczasowych spotkaniach nie zaprezentowały niczego co by dawało ich na faworyta tego spotkania (jak dla mnie )Nie wykorzystywały kontra ataków i popełnialy dużo własnych błędów.Ponadto myśle że urwanie dwóch setów do tego typu jest spokojnie w zasiegu Amerykanek :wink:

edit: to sie nie popisały Amerykanki :/
3-0 ...

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Rosja - Kazachstan Under 160.5 1.60 ⛔

Rosjanki po dzisiejszej porażce z Polkami 3:0 ,jutro pewnie bedą chciały sie zrehabilitować i pokonać Kazaszki pewnie i szybko 3:0.Dzisiejsza porazka siatkarek ze Sbornej to był łomot,nic nie mogły poradzić na gre naszych &quot;złotek&quot;.Rosjankom z Kazaszkami gra sie dość trudno i dosyć na &quot;równym poziomie&quot;.Myśle jednak ze Godina,Gamova i Alimova wezma jutrzejszy mecz w swoje ręce i doprowadza swoj zespoł do zwyciestwa.W zespole Kazachstanu motorem napedowym jest Pavlova ,to ona wykonuje najwiecej ataków i ona zdobywa najwiecej pkt. Jednak sama meczu nie wygra.

pozdro i dobranoc ;-)

daimler 14

daimler

Forum VIP
Polska 3 - 1 Japonia
25:20 16:25 25:23 25:14

To był piekny mecz !
Warto go było obejrzeć w Tv ????
Polkitym zwycięstwem przybliżyły sie do grupy 6-ściu zespołów które wywalczą awans do finałowego turnieju.Polko bardzo dobrze zaczęły mecz i na pierwsza przerwętechniczną schodziły prowadząc 8-4 ale coś sie zacięło i na zagrywke weszła Takahashi &quot;Shin&quot; straciliśmy przy jej zagrywce 5 pkt pod rząd.Lecz dziewczyny sie pozbierały i walka toczyła sie dalej zacięcie.Przy stanie 15-16 na zagrywkę w naszym zespole Powędrowała nasza rozgrywająca Sadurek i w tym ustawieniu zdobyliśmy 5 pkt pod rzad! I zwyciestwo w pierwszym secie to była formalność.W drugim secie Polki sie pogubiły,nie grały zespołowo i myślami nie były na boisku.Konsekwencja tego było przegranie seta.Przerwa 10-minutowa po 2 setach wyszła Polkom na dobre i wygrały 2 pozostałe sety, 4 set to był popis Polskiego Bloku!!.Po prostu Nasze Złotka zmiażdżyły Japonki.
Przypomnę ze Polki zdobywały seriami pkt wtedy gdy malutka rozgrywająca Takeshita była pod siatka i wtedy piłka przeważnie wedrowała na lewe skrzydło do Ani Podolec która swoim zasiegiem kończyła akcje atomowymi uderzeniami.
Statystyki meczu:
Blok 22 : 4 :!: ????
Atak 41 : 49
Serwis Asy 4 : 4

Widać ogromną przewage w bloku.

Najlepiej punktujące siatkarki :

Polska - E.Dziękiewicz 17pkt. A.Podolec 15pkt. L.Maria 14pkt.

Japonia - M.Takahashi &quot;Shin&quot; 16pkt. O.Shuka 12pkt. A.Erika 9pkt.

Troszkę sie rozpisałem ,ale jak ktoś nie oglądał to ma w skrócie opis meczu i statystyki.

pozdrawiam :spokodfhgfh:

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: China - Cuba 1 1.55 ⛔ 1-3

Jak oglądałem grę Kubanek to wydawała mi sie bardzo chaotyczna. Nic nadzwyczajnego nie pokazują w tym turnieju ten mecz bedzie dla nich bardzo ważny bowiem jeśli przegrają to ich szanse na wejscie do finałowej 6-tki bedą znikome.Czytałem z innego zrodla w internecie ze niby Chinki wygrają ten mecz ,by jeszcze otworzyć drogę Japonką do finału.Ale ogólnie rzecz biorąc to ze sportowego punktu widzenia to Chinki prezentują sie lepiej mimo ze obie drużyny mają taki sam bilans meczów.Wiec typ na 1 jak najbardziej.

pozdrawiam

edit: Totalna lipa i klapa :/
daimler

ulas 0

ulas

Użytkownik
:siata: Włochy - Brazylia -8,5pkt 1,8 Unibet ⛔

Polecam taką perełkę w Unibecie. Brazylijki są zdecydowanie lepszym zespołem i nie powinny mieć problemu z Włoszkami , mimo wcześniejszego wyniku 3-2 dla Brazylii w meczu rozgrywanym między tymi zespołami. Mecz ten odbył się na początku rozgrywek i to w dodatku we Włoszech i były to jedyne sety stracone przez Brazylijki , ktore mają bilans 8 zwycięstw - 0 porażek a sety 24-2. Podczas tego meczu mimo iż Włoszki potrafiły walczyć z Brazylijkami przez 5 setów to i tak dzisiejsze hadi spokojnie by weszło na korzysć Brazylijek , które zdobyły wówczas o 11 punktów więcej.Dziś nie powinny mieć absolutnie żadnego problemu z pokryciem tega handi.

K 0

krawat74

Użytkownik
:siata: China - Cuba 1 1.55

Jak oglądałem grę Kubanek to wydawała mi sie bardzo chaotyczna. Nic nadzwyczajnego nie pokazują w tym turnieju ten mecz bedzie dla nich bardzo ważny bowiem jeśli przegrają to ich szanse na wejscie do finałowej 6-tki bedą znikome.Czytałem z innego zrodla w internecie ze niby Chinki wygrają ten mecz ,by jeszcze otworzyć drogę Japonką do finału.Ale ogólnie rzecz biorąc to ze sportowego punktu widzenia to Chinki prezentują sie lepiej mimo ze obie drużyny mają taki sam bilans meczów.Wiec typ na 1 jak najbardziej.

pozdrawiam
No sorry, ale po dzisiejszym meczu Polek, wszystkie miejsca już zajęte. :spokodfhgfh:
Nie wiem co Chinki mają umożliwić Japonkom.....
Oba zespoły są już pewne swojej sytuacji, CUB odpadły, pytanie czy jeszcze chcą powalczyć.
Faktycznie nie grają ostatnio rewelacyjnie, a Chinki swoje potrafią. Jest duża szansa, że nie odpuszczą dzisiaj meczu, więc powinny wygrać po raz kolejny.
Mecz trudny do przewidzenia, ale większe szanse daję CHN.

pozdrawiam

daimler 14

daimler

Forum VIP
No sorry, ale po dzisiejszym meczu Polek, wszystkie miejsca już zajęte. :spokodfhgfh:
Nie wiem co Chinki mają umożliwić Japonkom.....
Witam

zobacz o której ja to godzinie pisałem. Jeśli by Polki przegrały to wtedy kto wie co by sie z Japonkami stało.... ale wygrana Polek wszystko pokreśliła, jeśli chodzi o te gdybania co do Japonek... Ale ważne ze Polki awansowały do finałowego turnieju GP :jupi: I to jest najważniejsze :wink:

Mecz trudny do przewidzenia, ale większe szanse daję CHN.
No Chinki zaczęły od 10.00

pozdro

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Rosja - Włochy 1 1.75 ⛔ 1:3

To będzie bardzo ważny i zacięty mecz. Włoszki tegoroczne Gp rozpoczęły całkiem dobrze,w porównaniu do Rosjanek.Rosjanką przydarzały sie słabe mecze.Myśle ze dzis siatkarki ze Sbornej pokonają Włoszki.Rosjanki mają swietne siatkarki Gamova,Godina,Alimowa,Safarowa.Rosjanki po przegranej z Polkami dzis sie zrehabilitują.Może w tegorocznym GP nie grają jakoś olśniewająco,ale dzis pokażą klasę.Mają wysoki blok i bardzo duzą siłę ataku.Swietną srodkową Alimovą,ktora w kazdym meczu robi duzo pkt dla swojego zespołu.Godina ma bardzo dobre i mocne serwy.Miałem wrażenie ze Gamova od poczatku Gp była oszczedzana,wiec dzis wystrzeli.Nie wiem czemu ale jestem za Rosjankami ;-)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Dzis Polki dostały tęgi lanie do Brazyli.No coż w nastepnych meczach należy trzymać kciuki za nasze złotka zobaczymy na co je stać już sama gra w finale World Grand Prix to wielki sukces ale mam nadzieję że ugrają jeszcze cos więcej ????

N 0

nevillmark

Użytkownik
Cóż, też spodziewałem się że Złotka ugrają seta z Brazylijkami - nie udało się ale pierwsze 2 sety nie były najgorsze (przegrane do 21)

Za 30min rozpocznie się ostatni mecz Chiny-Holandia. W fazie elimianacyjnej w ostatnim turnieju 18.08. Holenderki wygrały 3-2 (25:18, 21:25, 23:25, 25:22, 13:15), jednak Chinki miały awans zapewniony i wydaje mi sie że bardziej treningowo podeszły do tego meczu. Dlatego też myślę, że mozna grać na Chinki nawet z -1.5 handi i kuresem 1,65

Buk: Betgun
China-Netherlands 1(-1.5)@1.65

daimler 14

daimler

Forum VIP
Jeszcze jeden typ na szybko, bo wczesniej prądu nie bylo :/

:siata: Chiny - Holandia #1 set wiecej niz 45.5 pkt #1.70 ✅ 26-28

Bedzie ostra walka w tym meczu , wiec typ spokojnie moim zdaniem wchodzi .Holenderki mają dobry skład i bedzie ciekawy mecz. Moze Holandia sprawi niespodzianke? Moze zawodniczka z 12 w Holandii poprowadzi swoj zespol do zwyciestwa ;) FLIER do boju !!!

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Holandia 3 - 2 Chiny

To był piękny mecz ! Pierwsze 2-sety do bardzo dobra gra Holenderek i bezradność Chinek.Pozniej role sie nieco odmienily,lecz tie-break ukazał kto dziś zasluguje na wygrana.
Holenderki dużo pkt zdobyły ze środka Najlepszym przykladem jest środkowa Visser Ingrid ktora zdobyła 20 pkt !,Chinki były bezradne na ataki ze srodka.Na pochwałe zaslugują
Flier Manon 24 pkt,Staelens Cha 19pkt,Stam Debby 13 pkt Cały zespoł Holandii grał świetnie.Holenderki przeważały w ataku.świetny mecz FLIER jest to zawodniczka o wielkim potencjale, według mnie jedna z najlepszych siatkarek świata, ma atomowy serwis i atak ,wysoko i dynamiczne wyskakuje do ataku... coś wspaniałego :oops:

Statystyki meczowe :
Holandia - Chiny
Atak: 80 - 64
Blok: 12 - 9
Serwy: 0 - 7

Jeszcze raz wielkie brawa dla Holandii ;-)

daimler 14

daimler

Forum VIP
Witam

Jutro kolejne ciekawe mecze.Więc zapraszam do komentarzy !

Ze swojej strony proponuje

:siata: Russia-Brazil *handicap : 1.5-0* *2* 1.50 ⛔

Kurs na Brazylie na czystą 2 za niski bo w granicach 1.30 wiec z handi też nie powinno być problemu.Rosjanki dziś po prostu dostały baty od Włoszek.Nie potrafiły nawiązać z nimi walki.Udało się siatkarką ze Sbornej ugrać seta przez typowego farta, bo walka była zacieta do konca.W pozostałych setach nie mialy nic do powiedzenia, byly po prostu bezradne.Przegrały mecz z Włoszkami w ataku 40:61.Dużo błędów własnych szczegolnie w polu serwisowym.Brazylijki pewnie pokonały Polki 3-0 choc na poczatku Polki świetnie zaczeły spotkanie,lecz pozniej moment dekoncentracji i wtopa na całego.Myśle że słabo spisujące sie Rosjanki nie bedą miały jutro większych szans.Może ugrają seta,ale wiecej nie .Brazylijki są po zasięgiem Rosjanek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom