>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Cup of Darts - Frankfurt (11-14.06.2015)

Status
Zamknięty.
hiro 112,3K

hiro

Użytkownik

World Cup of Darts 2015

Data: 11-14 czerwca 2015

Miejsce: Eisporthalle, Frankfurt (Niemcy)

TV: Sky Sports

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/world-cup-of-darts

Formaty gry
Pierwsza runda
Lepszy z 9 legów 501, mecze deblowe
Druga runda, ćwierćfinały i półfinały
Lepszy z 7 legów 501, 2 mecze singlowe. Przy stanie 1:1 po singlach rozgrywany będzie mecz deblowy - lepszy z 7 legów 501.
Finał
Lepszy z 7 legów 501, 4 mecze singlowe. Przy stanie 2:2 po singlach rozgrywany będzie mecz deblowy - lepszy z 7 legów 501.
Drabinka
England (1) v Denmark
Japan (16) v China
Austria (8) v Czech Republic
Germany (9) v India
Belgium (5) v Philippines
Spain (12) v Norway
Australia (4) v Russia
Gibraltar (13) v Italy
Scotland (2) v Singapore
Sweden (15) v Hungary
Wales (7) v Hong Kong
Republic of Ireland (10) v Poland
Northern Ireland (6) v Thailand
Canada (11) v New Zealand
Netherlands (3) v United States of America
South Africa (14) v Finland
Uczestnicy
Rozstawieni
England (1) Phil Taylor &amp; Adrian Lewis
Scotland (2) Gary Anderson &amp; Peter Wright
Netherlands (3) Michael van Gerwen &amp; Raymond van Barneveld
Australia (4) Simon Whitlock &amp; Paul Nicholson
Belgium (5) Kim Huybrechts &amp; Ronny Huybrechts
Northern Ireland (6) Brendan Dolan &amp; Mickey Mansell
Wales (7) Mark Webster &amp; Jamie Lewis
Austria (8) Mensur Suljovic &amp; Rowby-John Rodriguez
Germany (9) Jyhan Artut &amp; Max Hopp
Republic of Ireland (10) Connie Finnan &amp; William O’Connor
Canada (11) John Part &amp; Ken MacNeil
Spain (12) Cristo Reyes &amp; Antonio Alcinas
Gibraltar (13) Dyson Parody &amp; Manuel Vilerio
South Africa (14) Devon Petersen &amp; Graham Filby
Sweden (15) Magnus Caris &amp; Daniel Larsson
Japan (16) Haruki Muramatsu &amp; Morihiro Hashimoto
Nierozstawieni
China Jun Chen &amp; Xuejie Huang
Czech Republic Michal Kocik &amp; Pavel Jirkal
Denmark Per Laursen &amp; Per Skau
Finland Kim Viljanen &amp; Marko Kantele
Hong Kong Scott MacKenzie &amp; Ting Chi Royden Lam
Hungary Nandor Bezzeg &amp; Gabor Takacs
India Ashfaque Sayed &amp; Nitin Kumar
Italy Daniele Petri &amp; Marco Brentagani
New Zealand Rob Szabo &amp; Warren Parry
Norway Robert Wagner &amp; Vegar Elvevoll
Philippines Lourence Ilagan &amp; Gilbert Ulang
Poland Tytus Kanik &amp; Mariusz Paul
Russia Boris Koltsov &amp; Aleksei Kadochnikov
Singapore Paul Lim &amp; Harith Lim
Thailand Thanawat Gaweenuntawong &amp; Attapol Eupakaree
USA Darin Young &amp; Larry Butler
Plan gier
Thursday June 11 (20:00)
First Round x8
Spain (12) v Norway
Japan (16) v China
Austria (8) v Czech Republic
Gibraltar (13) v Italy
Belgium (5) v Philippines
England (1) v Denmark
Germany (9) v India
Australia (4) v Russia
Friday June 12 (20:00)
First Round x8
Canada (11) v New Zealand
Sweden (15) v Hungary
Wales (7) v Hong Kong
Republic of Ireland (10) v Poland
Northern Ireland (6) v Thailand
Scotland (2) v Singapore
Netherlands (3) v United States of America
South Africa (14) v Finland
Saturday June 13
Afternoon Session (14:00)
Belgium/Philippines v Spain /Norway
Australia /Russia v Gibraltar/Italy
Northern Ireland/Thailand v Canada/New Zealand
Wales/Hong Kong v Republic of Ireland/Poland
Evening Session (20:30)
Scotland/Singapore v Sweden/Hungary
Netherlands/USA v South Africa/Finland
England/Denmark v Japan/China
Austria/Czech Republic v Germany/India
Sunday June 14
Afternoon Session (14:00)
Quarter-Finals
Order of Play TBC
Evening Session (20:00)
Semi-Finals
Final
Nagrody
Zwycięzca - £25,000 każdy
Przegrany w finale - £13,000 każdy
Przegrany w półfinale - £7,500 każdy
Przegrany w ćwierćfinale - £5,000 każdy
Przegrany w 2. rundzie - £3,500 każdy
Przegrany w 1. rundzie - £1,500 każdy
Razem - £250,00

Kursy na końcowe zwycięstwo (Marathonbet)

Otrzymane punkty reputacji: +14
brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Nie ma jeszcze kursów na dane spotkania a w zwycięzce tego turnieju nie mam zamiaru się bawić. Wydaje mi się jednak, że MVG jest w tak świetnej formie, że sam może wygrać ten turniej dla Holendrów. Choć forma Barneya jest niewiadoma to w półfinale Premier League zagrał fajne spotkanie przeciwko swojemu rodakowi. Jak dla mnie Anglicy nie liczą się na tym turnieju. Phil jest strasznie nierówny w tym roku i nadal nie może odnaleźć formy po tym jak umarł mu jeden z rodziców (nie pamiętam dokładnie czy mama czy ojciec). Warto także wspomnieć, że nie wiadomo w jakiej formie jest G.Anderson, który będzie grał w teamie z Wrightem. Oboje są świetnymi darterami jednak Peter jest strasznie niestabilny. Kogo grać to ja nie wiem, może spróbuję Holendrów. Widzę jednak, że Polacy wjeżdżają na ten turniej w bardzo słabym składzie i nie widzę po prostu opcji żeby pokonali Irlandczyków w pierwszej rundzie. Chciałbym tylko stwierdzić, że na takim turnieju powinien pojawić się Czarny Koń, który będzie chciał trochę namieszać. Wydaje mi się, że takim zespołem może być Austria. W pierwszej rundzie podejmują oni Czechów a potem najprawdopodobniej zagrają z Niemcami. Wydaję mi się, że oboje reprezentacje nie będą stanowiły dla nich żadnego problemu. I Rodriguez jak i Suljovic bardzo fajnie grali na ostatnim ET. Jednego jestem pewien, w pierwszej rundzie gram jakąś tasiemkę na wygrane faworytów a potem zobaczymy. Czekam aż jakieś buki wystawią kursy i wtedy konkretniej napiszę o danych spotkaniach.

Otrzymane punkty reputacji: +15
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
The waiting is almost over.
The party is starting!

Wreszcie coś ciekawego na darterskiej mapie. World Cup of Darts to jeden z moich ulubionych turniejów z kalendarza PDC. Co prawda formuła w tym roku mnie nie rajcuje, ponieważ dla mnie bardziej emocjonująca, a co za tym idzie widowiskowa jest opcja pojedynków grupowych w pierwszej fazie (tak, jak przed dwoma laty), ale mimo wszystko i tak powinno być wesoło. WCoD to duża odskocznia. Mecze deblowe to zupełnie inna bajka, niż singiel. Sprawdźcie te zawody, warto.

Czas, jak zwykle nie jest moim sprzymierzeńcem, dlatego nie będzie długo, ale kilka słówek postaram się puścić w eter.

Seeded nations: 1. Anglia (Phil &#39;ThePower&#39; Taylor &amp; Adrian &#39;Jackpot&#39; Lewis):
Finał z Holendrami ? Kurwunia, farta mają z tą drabinką i tyle. Bardzo możliwe, choć mnie nie przekonują. Oczywiście nie zdziwi mnie, jak rozniosą wszystkich w pył, w końcu to Taylor+Lewis, HALO!, ale jakoś bardziej trafia do mnie scenariusz, w którym to obaj się strasznie męczą i ciułają tak te mniejsze punkciki. Phil już powoli w stronę emeryturki zerka, a Lewis jak nie mogiła to San Francisco. Co roku się ślizgają, ileż można ? Chciałbym, żeby im bracia H. utarli nosa. 2. Szkocja (Gary &#39;The Flying Scotsman&#39; Anderson &amp; Peter &#39;Snakebite&#39; Wright):
Pary na ich drodze turniejowej nie są wymagające. Czy stać tych dwóch szalonych lotników na małą niespodziankę, bo chyba sensacja to nie jest odpowiednie słowo ? Czemu nie. Skoro Gary mógł wygrać PremierLeague, to dlaczego teraz ma nie zatriumfować z kolegą w WCoD ? Jak u niego z formą, to nie wiem. Albo jest super, albo będzie dramat na kończących. Co z &#39;Wężem&#39; ? Też wielka niewiadoma. W tym roku ten facet już pokazał, co potrafi. Finał w UK Open to już coś. Kusi grać na nich zwycięstwo, ale chyba odpuszcze. Poobserwujemy pierwsze fazy i coś się wykombinuje.
3. Holandia (Michael &#39;MightyMike&#39; van Gerwen &amp; Raymond &#39;Barney&#39; van Barneveld):
Wygrają turniej czy nie ? van Gerwen wiadomo, najlepszy na świecie, a nawet i w galaktyce. Non toper o nim wałkowane, że bajka, że poza zasięgiem. Wszystko powtarzane co tydzień i niemalże zawsze się sprawdza. Mnie zastanawia tylko to, jak zagra jego wspólas. Coś czuję, że &#39;Zielony&#39; będzie musiał nieźle się napocić, żeby prostować sprawy po starszym koledze. Drabinka łatwa. Mnie ich win nie rajcuje, dlatego podziękuje. 4. Australia (Simon &#39; TheWizard&#39; Whitlock &amp; Paul &#39;TheAsset&#39; Nicholson):
Nicholsona kurwunia nie lubię, od zawsze. Niby kiedyś czołówka, ale jakiś taki nijaki był. Od baardzo dawno bez sukcesu i formy. Blamażu nie będzie, nie, ale ileż on wyciśnie ? Simon mnie bardzo mocno irytuje od miesięcy. Nie wiem co się z nim dzieje. Przepadał nam gdzieś ten &#39;Czarodziej&#39;. Już nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio coś fajnego wyczarował. Niby na dniach się jakoś pokazał, ale daj Pan spokój, co to jest. Nie wróżę im długiej kariery w Niemczech.
5. Belgia (Kim &#39;TheHurricane&#39; Huybrechts &amp; Ronny &#39;TheRebel&#39; Huybrechts):
Bracia! Znamy ich, doskonale. Pamiętamy turniej z 2013, coo ? Ich finał z Anglią. Ajj, pięknie grali tamte zawody. Kim, jak ma formę to wiemy, że ładuje, aż miło. Jak mu brat nie przeszkadza, a i jeszcze coś dołoży to naprawdę jest gorąco. Rok temu polegli w 1/4 z Holandią, ale walczyli, Ta para ma duży potencjał. Martwi słaby sezon Ronniego, ale WCoD to wyjątkowy turniej, więc może się uruchomi. Kim ostatnio błysnął. W ET dobre cyferki kręcił. Sezon bez medali, czas coś wygrać. Liczę na to, że obaj depną. Stać ich na finał.
6. Irlandia Północna (Brendan &#39;Armagedon&#39; Dolan &amp; Michael &#39;Mickey&#39; Mansell):
Doświadczona para. Rok temu zrobili półfinał, grając świetny turniej. Mansell sezon ma średni. Dolanowi brakuje depnięcia do zrobienia czegoś ciekawszego. W tym roku bez fajerwerk, ale kilka prób wystrzału było. Jak się zmobilizują, to może być ciekawie.
7. Walia (Mark &#39;Webby&#39; Webster &amp; Jamie &#39;Rasta&#39; Lewis):
&#39;Rasta&#39; nie taki stary, a już ograny nieźle. W tym roku sporo rzucał. W objazdówkach kilka razy szarpnął, do tego w jednym z turków ET doszedł do 1/2. Nie powinien zrobić w gacie na scenie, zdecydowanie. Pytanie, jak mocno zepnie się &#39;Webby&#39; ? Szkoda mi go, dla mnie już dawno się skończył. Sezonu nie ma fatalnego, ale brakuje jakiegoś lepszego wyniku. Drabinka nie najgorsza dla nich, ale muszą się mocno spiąć, łatwo nie będzie.
8. Austria (Mensur &#39;TheGentle&#39; Suljovic &amp; Rowby-John &#39;Little John&#39; Rodriguez):
&#39;Mały John&#39; jest za krótki. Nie lubię go, za nazwisko chyba. Młody jest i próbuje szarpać, na razie bez większych efektów. Byle nie był piątym kołem u wozu. Jak nie będzie przeszkadzać, to może Mensur coś wyczaruje. Tego gościa szanuję. Klawy jest. Czekam na chwilę, aż wreszcie ustabilizuje dobrą formę i będzie częściej straszył czołówkę. Jak trafi z dniem, to jest lux. Ostatnio mógł narobić smrodu &#39;Shrekowi&#39;. W marcu zrobił 1/4 UK Open.
9. Niemcy (Jyhan Artut &amp; Max &#39;Maximiser&#39; Hopp):
Artut w tym roku lipa. Ma wsparcie Niemców, ale on coś ne może odpalić. Raz w życiu błysnął i tyle. Hopp to małolacik, wielka nadzieja niby. Co turniej ma coś pokazać, a zazwyczaj kończy się słabymi cyferkami. Ostatnio coś tam szarpnął. Jak trafi z formą to podgoni, ale jak to będzie, tego nie wiem. 10. Irlandia (Connie Finnan &amp; William &#39;TheGagpie&#39; O&#39;Connor):
Trafią i będą robić smród, albo underek 80 na trzech lotkach i kaplica. O&#39;Connor kilka dni temu nieźle w ET, choć odpadł po drugim meczu. Wcześniej sporo rzucał z jednym sukcesem tylko - 1/4 na ET w Niemczech.
Finnan w tym roku malutko rzucał. Ciężko cokolwiek powiedzieć. Będzie stopował czy pomoże i razem coś skleją ? No właśnie. Ich atut to doświadczenie.
11. Kanada (John &#39;Darth Maple&#39; Part &amp; Ken &#39;Silver Dart&#39; MacNeil):
Part to emeryt, którego nie lubię. Powinien już sobie odpuścić granie. W tym sezonie lipa straszna. Nie ma o czym pisać. MacNeil nie wiele lepszy. Poważna walka ich czeka o 2.rundę.
12. Hiszpania (Cristo &#39;TheSpartan&#39; Reyes &amp; Antonio &#39;ElDartador&#39; Alcinas):
Alcinas znana twarz, kilka razy błysnęła. Reyes trochę mniej, ale absolutnie to nie jest no-name. Cristo w tym roku rzucał w &#39;objazdówkach&#39;, Q UKO i turkach z cyklu ET. Bez medali, ale i bez blamażu. Haa, Barnsley chyba kocha. Dwie dziewiątki tam zanotował w tym sezonie. Powinni coś zdziałać, jak co roku.
13. Gibraltar (Dyson &#39;Dynamite Dyson&#39; Parody &amp; Manuel Vilerio):
Parody do tej pory zawsze rzucał w duecie z Duo. W tym roku zagra z Vilerio, o którym wiadomo tylko tyle, że rzuca u siebie w kraju. Ostatnio zagrał W ET, gdzie odpadł po pierwszym meczu, w którym to zrobił Ave3-74.29. Dyson w tym roku próbował swoich sił w szkółce PDC i Q UKO. Bez sukcesów.
14. RPA (Devon &#39;TheSpartan&#39; Petersen &amp; Graham &#39;The Detornator&#39; Filby):
Ciekawa para. &#39;Afrykańce, te czy też inne &#39;lubieją&#39; sprawić od czasu do czasu niespodziankę. Ta para pokusiła się o takową rok temu, kiedy to dotarli aż do 1/4. Po drodze pokonali Niemców i Singapur. Petersen doświadczony, Filby rok temu bez wielkiej tragedii. Ten pierwszy, jak trafi z dniem to może podgonić. W 2014 zrobił przecież 1/8 MŚ. Lubię gościa ! RPA skazywana zawsze na pożarcie dawała i pewnie da radę jeszcze nie raz.
15. Szwecja (Magnus &#39;PokerFace&#39; Caris &amp; Daniel Larsson):
Caris grał w każdej edycji. Jakieś drugie rundy z kimś tam robił. Znana morda, w PDC od dawna. W tym roku rzucał w &#39;objazdówkach&#39; głównie. W marcu zrobił ćwierćfinał. Nic więcej w tym sezonie. Larsson kojarzony z BDO. Na ostatnich MŚ tej federacji poleciał w 1/16.
16. Japonia (Haruki &#39;Hal&#39; Muramatsu &amp; Morihiro &#39;TheOgre&#39; Hashimoto):
Doświadczona para, Muramatsu szczególnie. W 2013 sprawili nie małą niespodziankę przegrywając dopiero w 1/4 z Anglią przysparzając im sporo problemów. Obaj z występami na MŚ PDC. Ten pierwszy w tym roku próbował sił w turkach PDC, bez sukcesów. Unseeded nations:
Chiny (Jun Chen &amp; Xuejie Huang):

O Huangu nie wiem nic. O Junie tylko tyle, że na Hong Kong Open odpadł w 1.rundzie, a turniej ten wygrał znany MacKenzie, pochodzący z tegoż właśnie kraju. Czechy (Michal Kocik &amp; Pavel Jirkal):

Debiut reprezentacji. Obaj bez jakiejkolwiek przeszłości. Kirkal chociażby poleciał w tym roku w Policach w pierwszej rundzie (Police Open - turniej w Polsce rangi śmiesznej, choć grają i znane mordy). Dania (Per Laursen &amp; Per Skau)

Laursena znamy, to nie świeżak. Średnią coś koło 80-85 będzie kręcił. Skau ogórek. W skandynawskich turniejach słabiutko sobie radził, więc raczej będzie przeszkadzał koledze. Finlandia (Kim Viljanen &amp; Marko Kantele):

Para lipna, wolę Komule i Haavisto, których lubię. Dla Kentele to będzie trzecia impreza tego typu. W tym roku w Skandynawii mizernie rzucał. Jego ziomuś przeciwnie. Dwa turki i dwie wygrane. W styczniu odpadł w pre-eliminacjach MŚ ze Steinem. Średnia over 60. W tym roku Finowie raczej fatalnie.

Hong Kong (Scott MacKenzie &amp; Ting Chi Royden Lam):

Rok temu w debiucie wygrali w 1.rundzie z Norwegią 5-2 ze średnią 84.98, a w 2.rundzie przegrali tylko 2-1 z Australią. Z Nicholsonem 4-1 wygrał Scott. On podobnie, jak Fin powyżej opadł w Last 72 MŚ. Średnia 82zkwałkiem. Mogą delikatnie nasmrodzić. Węgry (Nandor Bezzeg &amp; Gabor Takacs):

Gabora nie znam, a dla Beezega to trzecia impreza będzie. Średnia coś koło 80 pewnie. Rzucał w PDC. W tym roku poległ w 1/4 w Policach chociażby. Indie (Ashfaque Sayed &amp; Nitin Kumar):

? Włochy (Daniele Petri &amp; Marco Brentagani):

Rok temu debiut i 5-2 w plecy z Holandią. Średnia 75zkwałkiem. Poza tym nic. Nowa Zelandia (Rob Szabo &amp; Warren Parry):
Parry wraca po trzech latach. W pierwszych dwóch edycjach imprezy ze swoim ziomkiem urywali legi. Baa, w 2010 wyeliminowali Polskę wygrywając 6-2. Średnia ~85. Później przegrali z Walią tylko 6-4, średnia ~85. Szabo znany. Mowa! W 2014 w 1.rundzie MŚ urwał sensacyjnie set Taylorowi. Przegrał 3-1 rzucając średnią over 90. Ciekawa para. Norwegia (Robert Wagner &amp; Vegar Elvevoll): Debiutowali przed rokiem. Plecy 5-2 z Hong Kongiem, średnia ~85. O Elvevoll nic, za to o Wagnerze coś. Próbował sił w PDC. W tym roku zaliczył 3Q UKO, w których oczywiście poległ na starcie. Kiedyś już walczył w &#39;objazdówkach&#39;. Filipiny (Lourence Ilagan &amp; Gilbert Ulang): Ilagan grał w WCoD w 2012. Z innym koleżką 5-3 w plecy z USA, średnia ~78. Ulang raczej cienki, jak barszcz. &#39;Doświadczony&#39; Lourence w tym roku wygrał mocno obsadzony turniej soft tip -aha, właśnie, on nagina w plastikowego darta. Polska (Tytus Kanik &amp; Mariusz Paul): Kanik ? Statów brak. Coś tam chyba w Niemczech próbował. Mariusz ? Wiem, firma z artykułami z tegoż sportu, ale nic poza tym. Raczej lipa, jak się masz. Rosja (Boris Koltsov &amp; Aleksei Kadochnikov): Roman kiedyś rzucał w jakichś pojedynczych turkach ósmej kategorii, ale bez sukcesów, Aleks podobnie. Dramaaa będzie. Singapur (Paul Lim &amp; Harith Lim): Debiut przed rokiem i sensacyjne zwycięstwo 5-3 z Irlandią. Średnia ~86. Później przegrana 2-1 z RPA. Harith wygrał singla 4-3 z Filby. &#39;Pierwszego&#39; Lima znamy, legenda. Powinni powalczyć o jakieś legi. Tajlandia (Thanawat Gaweenuntawong &amp; Attapol Eupakaree):
O drugim nic nie ma, a pierwszy debiutował przed rokiem. Z jakimś kolegą przegrali z Anglią 5-0 rzucając trzy lotki na poziomie ~81. USA (Darin Young &amp; Larry Butler): Znane mordy, groźna niższa półka. Young rzuca od dawna, ale z Butlerem od 2013. W tymże roku polecieli w grupie urywając Finom 4 legi, a Niemcom 3. W 2014 w 1.rundzie wygrali 5-1 z Węgrami, średnia ~95. W 2.rundzie polegli z Anglią 2-1, singla z Lewisem wygrał Young, aż 4-1! Ten w tym sezonie nawet nieźle tam za Oceanem, sporo wygranych. Larry też sporo rzucał, więc kto wie, czy i w tym roku nie pokusza się o małą niespodziankę. Ahh, na start Holendrów mają, no tak, ale może chociaż smrodu im narobią ?

Otrzymane punkty reputacji: +16
hiro 112,3K

hiro

Użytkownik
Anglia v Dania
Typ: Anglia @ 1,11 ✅ 5-0

Tu nie może być niespodzianki, Taylor i Lewis zrobią swoje i pewnie wygrają. Anglicy to zwyciezcy tego turnieju z lat 201 2 i 2013, a przed rokiem przegrali w finale. Dania w składzie Per Laursen, Per Skau. Pierwszy, Laursen, w miarę znany publiczności, grał 3 razy w MŚ PDC (3 razy 2. runda) oraz w 2012 zagrał w World Cupie. Skau w telewizji ostatnio prawdopodobnie w 1996 w Last 16 MŚ BDO. Obaj grają w Skandynawskim cyklu, nawet z sukcesami. Ale tutaj nie zagrożą, nie wierzę.
Japonia v Chiny
O Chińczykach znalazłem 1 informację, Chen w 2010 był w Last 16 Hong Kong Open, interesujące, prawda? Japonia w niezmienionym składzie, czyli Muramatsu i Hashimoto. Według mnie, Japończycy powinni sobie spokojnie poradzić.
Austria v Czechy
Czesi w słabym składzie, obaj bez jakichś sukcesów singlowych. Austria to Rowby-John i Mensur. Nie wiem jak się zgrają, bo to 2 przeciwieństwa, RJ to pseudo-showman, Mensur natomiast spokojny do bólu. Austriacy powinni wygrać, ale ich nie lubię, więc na nich nie stawiam ????
Niemcy v Indie
Gospodarze czyli Artut i Welge kontra 2 no-name&#39;y. Niemcy powinni wygrać, Artut powinien pociągnąć grę, ale to nie są &quot;killerzy&quot;, żeby na nich stawiać i ryzykować po takim niskim kursie.
Belgia v Filipiny
Typ: Belgia @ 1,26 ✅ 5-1

Pierwszy z żartów bukmacherów. Dwóch doświadczonych braci kontra dwóch softoców (jeśli tak mogę napisać).Kim i Ronny to finaliści w roku 2013 oraz ćwierćfinaliści sprzed roku. W zespole Filipin wystąpi utytułowany softowiec Ilagan oraz no-name Ulang. Ilagan występował na scenie PDC, w MŚ zanotował 1. rundę (w PRE wygrał z Jamie&#39;m Lewisem 4-3, średnie 78-84, przegrał z Osbornem 0-3 w setach, 5-9 w legach). Ilagan zagrał w 2012 w parze z Perezem na World Cupie, odpadli w 1. rundzie, przegrywając z USA na średniej 77 (przeciwnicy 87). Kim w dość dobrej formie, nie wiadomo jak Ronny, ale na Azjatów powinno wystarczyć.
Hiszpania v Nowegia
Tu jest dopiero zagadka. Wagner pewnie znowu narzuca furę maksów, Elvevoll nie będzie umiał skończyć. Reyes sam ma pociągnąć grę? No może, kto wie.
Australia v Rosja
Wszystko zależy jak zagra Nicholson, którego ostatni raz widziałem na MŚ w grudniu. Później był jeszcze na UK Open, ale nie na scenie. W międzyczasie jeździ po Players Championshipach, kwalach do ET i przegrywa z &quot;ogórami&quot;. Whitlock się ogarnął i w Venray zagrał dobrze, niestety nie skończył 3-ech lotek meczowych i przegrał z Kingiem 5-6. Raczej Australia ze względu na doświadczenie, ale nie gram.
Gibraltar v Włochy
To raczej będzie najsłabszy mecz. Parody jeszcze cokolwiek gra, ale Vilerio to już jest porażka. Włosi natomiast przed rokiem z Holendrami zrobili ledwie 75 na średniej i przegrali 2-5 (Holendrzy tylko 85 na średniej, ale gra się jak przeciwnik pozwala). Tu zadecyduje, za przeproszeniem &quot;forma dnia&quot; i ten wygra. Gdybym miał stawiać (losować) to Gibraltar ze względu na nieco większe doświadczenie.
Szkocja v Singapur
Gary i Peter, czyli tak jak wspominałem, jedni z trzech faworytów do zwycięstwa. Powinni ograć duet Lim&amp;Lim bez większych problemów.
Szwecja v Węgry
Wyrównany mecz, ze wskazaniem na Szwedów. Doświadczony Caris powinien tutaj pociągnąć grę. Węgrzy w składzie Bezzeg i Takacs. Bezzeg był w maju w Policach, ogólnie &quot;coś&quot; gra w eventach BDO, ale bez szału. Takacs to zupełny no-name. Według mnie wygrają Szwedzi.
Walia v Hong Kong
Walia w zmienionym składzie, za zawieszonego Burnetta zagra Jamie Lewis.W Hong Kongu Lam i MacKenzie, czy Lam będzie rzucał BULL-a mając 50 do końca i 3 lotki w ręce? Jego specjalność ???? Poważniej - Walijczycy powinni wygrać, ale nie skreślałbym Azjatów, którzy mogą tu sprawić sensację.
Irlandia v Polska
Typ: Irlandia @ 1,36 ✅ 5-0

Przepraszam, ale kieruję się rozumem. Sercem za Polakami, rozumem za Irlandią. Tu jest druga niespodzianka bukmacherów, bo kurs jest znacznie przesadzony. William praktycznie z turnieju na turniej gra lepiej, jego ubiegłotygodniowy występ w ET w Venray również niczego sobie. Jeśli miałbym coś doradzić, z Irlandczykami trzeba mocno zacząć, bo to nie są &quot;killerzy&quot;, którzy grają cały mecz równo. Przed rokiem mocno zaczęli z Singapurem, prowadzili 3-0, &quot;prąd odcięto&quot;, Lim&amp;Lim zaczęli grać i skończyło się 3-5. Teraz w ET O&#39;Connor również prezentował się podobnie, początki świetne, a pod koniec już były problemy z kończeniem, jakieś &quot;fury&quot; się pojawiały ...
Irlandia Północna v Tajlandia
Zastanawiałem się czy nie dodać tego spotkania do AKO, ale jednak boję się Mansella, który już nieraz przegrywał wygrany mecz. Z Tajlandii dwóch panów o wdzięcznych nazwiskach - Thanawat Gaweenuntawong i Attapol Eupakaree (spróbujcie przeczytać na głos ???? ).
Kanada v Nowa Zelandia
Emeryt John Part z MacNeilem to może być ciekawe połączenie, niekoniecznie mocne. John powinien sobie już dać spokój z graniem, a zająć się tylko komentowaniem, bo to wychodzi mu bardzo fajnie. Z Nowej Zelandii Rob Szabo, który na MŚ 2013 napędził stracha Taylorowi w 1. rundzie, gdzie go naprawdę dobrze cisnął (a może to Taylor zagrał słabo?). Rob w parze z Parry&#39;m, czyli gościem, który niemalże rok temu wygrał z Van Gerwenem od stanu 2:5 do 6:5. Stawiam tutaj na Nową Zelandię, ale nie gram u buka.
Holandia v USA
Typ: Holandia @ 1,12 ✅ 5-2

Michael &amp; Raymond typowani na zwycięzców turnieju.I trudno się dziwić, bo obaj w świetnej formie. USA to Darin Young oraz Larry Butler. Panowie wystąpili dwukrotnie w tym składzie, w 2013 (3/3 miejsce w grupie, przegrali z Finlandią 4-5 (84 średnia) oraz z Niemcami 3-5 (89 średnia). Rok temu wygrali z Węgrami 5-1 (średnia 94,15), aby w 2. rundzie zagrać z faworyzowaną Anglią. W singlach, Taylor wygrał z Butlerem 4-1, aby Lewis przegrał z Young&#39;iem 1-4. W deblu górą Anglicy 4-1, gdzie spięli się i &quot;coś&quot; zagrali. Reprezentanci USA nie są bez szans, bo jak widać, potrafią zagrać, ale jednak z Holendrami nie daję im za dużo szans
RPA v Finlandia
I tu ciekawe zestawienie u Finów, Viljanen i Kantele.Viljanen grał w PRE na MŚ 2014, przegrał 1-4 ze Steinem, grając na średniej 67 ... Kantele gra w SDC bez jakichś większych sukcesów. Na papierze wygrywają reprezentanci RPA, czyli Petersen i Filby, którzy w ubiegłym roku zanotowali ćwierćfinał, ulegając Anglii.
Do zagrania:
Anglia + Belgia + Irlandia + Holandia = 2,13 @ Bwin 6/10j ✅

Na koniec przedstawiam porównanie kursów, które ja bym wystawił na mecze, a kursy, które są w rzeczywistości wystawione. Kolorem zielonym zaznaczyłem kursy, które są podobne, na czerwono te, z którymi się zupełnie nie zgadzam. Te ~1,10 na Anglię, Holandię czy Szkocję jest śmiechowe, wobec tego, co było rok temu w 1. rundzie (1,01x1,01x1,01), a przecież Włochy, Tajlandia i Rosja z ubiegłego roku to poziom podobny do Danii, Singapuru czy USA, a ich rywale powiedziałbym, że są mocniejsi niż rok temu.
http://www.oddsportal.com/darts/world/world-cup-teams-2014/results/

Otrzymane punkty reputacji: +53
brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Austria + Belgia + Niemcy + Anglia + Irlandia Północna + Irlandia + Australia + Szkocja + Holandia
AKO: 3.82/totolotek (bez odjęcia na razie)
Stawka: 4j

✅✅✅
Dużo już zostało wspomniane o tych typach. Jest to po prostu tasiemka na zespoły, które nie mają prawa odpaść w pierwszej rundzie. Najwyższy kurs z tych wszystkich zespołów jest na wygraną Irlandii. Zespół z Wielkiej Brytanii podejmuję reprezentację Polski. Oczywiście jak każdy chciałbym żeby to jednak drużyna reprezentacji Polski wygrała w tym spotkaniu. Jednak nie wydaję mi się żeby taka sytuacja miała miejsce gdyż Polacy na ten turniej przyjechali w bardzo dziwnym składzie. Do tego warta wspomnieć, że O&#39;Connor grał bardzo dobrze na ostatnim ET. Moim zdaniem kurs przesadzony na Irlandię, która powinna ograć Polskę bez większych problemów. Australia także jest nierówna, bo jak wiadomo Whitlock to jeden z lepszych darterów w PDC jednakże jego partner jest strasznie nierówny. Pamiętam go ostatni raz z PDC Championship w grudniu na, których się za dobrze nie zaprezentował. Niemcy także nie są jakoś dużo lepsi niż ich rywale jednak Hopp zagrał fajnie na ostatnim ET a warto także wspomnieć, że grają oni u siebie gdzie publika powinna im strasznie pomóc. Poza tym zostały reprezentacje, które w swoim składzie mają samą śmietankę darterów z PDC. Holandia, Anglia, Szkocja, Belgia czy Irlandia Północna ma w swoim składzie przynajmniej jednego dartera, który jest elitą w darcie. Także nie wydaję mi się żeby mieli oni przegrać już w pierwszej rundzie. No to teraz trzeba czekać na mecze!

Otrzymane punkty reputacji: +6
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
DŁUGOTERMINÓWKI:
Zwycięzcy kwarty:

IMO 4/4, jeśli chodzi o faworytów w tym roku. Do tej pory 3/4 było.
Kwarta 1. - Anglia @ 1,20 sportingbet ✅
Kurs śmieszny, ale kto ma im zagrozić ? Duńczyków łykną, kogoś z Azji tak samo. Austriacy smrodu mogą narobić, ale sam Mensur nie da rady. Niemcy ? Pff.
Kwarta 2. - Belgia @ 2,625 sportingbet ✅ półfinał
Teoretycznie w 1/4 z Australią ? Bracia ten półfinał powinni zrobić. Od drugiej rundy Kim powinien ratować dupę, jak będzie trzeba. Nicholson czy inny ogórek z pozostałych reprezentacji od Ronniego lepszy nie jest.
Kwarta 3. - Szkocja @ 1,444 sportingbet ✅
Szkoci. Niech im ten dubel nawet kuleje, to w singlach powinni się ślizgać. Kto może im podskoczyć ? Irlandia ? Hong Kong ? Za krótcy są, mimo wszystko.
Kwarta 4. - Holandia @ 1,285 sportingbet ✅
Pójdą, nie będzie powtórki z 2013.

H2H:
Kim Huybrechts v Ronny Huybrechts kto zdobędzie więcej punktów 1 @ 1,65 bwin + DNB 1 @ 1,55 bwin ✅ + ✅ 2-1
Kursiwo prima. Pisałem już. Młodszy brat jest lepszy i to on będzie ciągnął wózek. Tak było przecież w poprzednich turniejach.
Mensur Suljovic v Rowby-John Rodriguez 1 @ 1,70 bwin ZWROT

DNB, więc kurwunia grzech nie pyknąć zdrowo! Mensur jest po prostu lepszy, a z drabinki wychodzi, że pary będą podobne, jeśli chodzi o poziom umiejętności patrząc z perspektywy &#39;Małego Johna&#39;.
Scott MacKenzie v Ting Chi Royden Lam 1 @ 1,85 bwin ⛔ 0-1
Jak łykną Walię, to dalej przeciwko Irlandii tylko Scott może coś zrobić.

Otrzymane punkty reputacji: +6
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Luźne typy na 1.rundę. Tak na orientację. Wróćcie tutaj - http://forum.bukmacherskie.com/f425/world-cup-of-darts-hamburg-11-14-06-2015-a-121889.html#post5428545 przy okazji tego pościwa.
Hiszpania v Norwegia 1 @ 1,44 sportingbet ✅ 5-0
Alcinas najlepszy z całej czwórki zawodników. Reyes nie gorszy od drugiego z Norwegów, czyli wychodzi, że jeden.
Japonia v Chiny 1 @ 1,43 marathonbet ✅ 5-0
Wygrają doświadczeniem.
Austria v Czechy 1 @ 1,33 bwin ✅ 5-2
Kurs śmieszny. Gdzie któryś z Czechów do Mensura ?
Gibraltar v Włochy 1 @ 1,72 marathonbet ✅ 5-2
Parody to wyciągnie. Włosi pewnie, jak rok temu. Mecz na styku.
Belgia v Filipiny 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-1
Skoro bracia wysoko ...
Anglia v Dania 1 @ 1,08 marathonbet ✅ 5-0
Bez żartów.
Niemcy v Indie 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-0
Kurs z kosmosu. Indie ? Poważnie ?
Australia v Rosja 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-1
Niespodzianka nie teraz.
Kanada v Nowa Zelandia 2(+1,5) @ 1,73 WilliamHill ✅ 4-5
Czemu niby Kanadyjczycy ? Obaj przecież nic nie grają. Szabo nie wiele gorszy, do tego Parry wraca po laach, może trenował w piwnicy? Mecz na styku, handi biorę w ciemno. IMO &#39;dwa&#39;, ale handi bezpieczniejsze.
Szwecja v Węgry 1 @ 1,53 bwin ⛔ 2-5
Caris zrobi różnicę.
Walia v Hong Kong 2(+2,5) @ 1,67 WilliamHill ✅ 3-5
Gdzieś sensacja musi być. Liczę na Scotta, który wydaje się być w formie. Na szybko trzy legi Azjaci mogą wygrać.
Irlandia v Polska 1 @ 1,363 marathonbet ✅ 5-0
Przepaść między lotnikami. Kurs z kosmosu.
Irlandia Północna v Tajlandia 1 @ 1,19 bwin ✅ 5-2
Choć nie znam dziewczyn z siusiakami, to jednak w ciemno na Wyspiarzy. Dla mnie oni walczą o 1/4 na spokojnie.
Szkocja v Singapur 1 @ 1,14 bwin ✅ 5-1
Szkoci w finale, coś tak przebąkuje, tak ?
Holandia v USA 1 @ 1,12 bwin ✅ 5-2
Sensacja nie teraz.
RPA v Finlandia 1 @ 1,67 Unibet ✅ 5-4
Kurs baja. Finowie w tym roku raczej kiepsko. Ich para nie zapowiada się dobrze.

Hiszpania v Norwegia 1 @ 1,44 sportingbet ✅ 5-0
Japonia v Chiny 1 @ 1,43 marathonbet ✅ 5-0
Austria v Czechy 1 @ 1,33 bwin ✅ 5-2
Gibraltar v Włochy 1 @ 1,72 marathonbet ✅ 5-2
Belgia v Filipiny 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-1
Anglia v Dania 1 @ 1,08 marathonbet ✅ 5-0
Niemcy v Indie 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-0
Australia v Rosja 1 @ 1,26 bwin ✅ 5-1
Kanada v Nowa Zelandia 2(+1,5) @ 1,73 WilliamHill ✅ 4-5
Szwecja v Węgry 1 @ 1,53 bwin ⛔ 2-5
Walia v Hong Kong 2(+2,5) @ 1,67 WilliamHill ✅ 3-5
Irlandia v Polska 1 @ 1,363 marathonbet ✅ 5-0
Irlandia Północna v Tajlandia 1 @ 1,19 bwin ✅ 5-2
Szkocja v Singapur 1 @ 1,14 bwin ✅ 5-1
Holandia v USA 1 @ 1,12 bwin ✅ 5-2
RPA v Finlandia 1 @ 1,67 Unibet ✅ 5-4

Otrzymane punkty reputacji: +72
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Wszyscy grają tak tych Niemców za miliony, a moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem jest atakowanie Australijczyków. Kursy podobne, a Rosjanie bardziej przewidywalni.

Anglia v Dania 1(-2,5) @ 1,60 Sbobet ✅ 5-0
Fajne handi po fajnym kursie. Inni trzymają -3,5. Anglicy nie powinni ruszyć od początku, no ale trzy legi dla Duńczyków to chyba za dużo. Laursen sam nie da rady. Skau ma przeszkadzać, tak pisałem wczoraj, przypominam.
Anglia v Dania 1(-2,5) @ 1,60 Sbobet ✅ 5-0

Otrzymane punkty reputacji: +16
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Irlandia v Polska 1(-1,5) @ 1,67 betcity ✅ 5-0
Kurs miodzio, podobnie jak wczoraj z SBOBET. Inni trzymają -2,5. Zaniżone handi w tym meczu jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Zwycięstwo Irlandii nie podlega dyskusji. Trzy legi dla Polaków ? Maksimum, zdecydowanie. Różnica klas, tak jak już wspominałem. Finnan będzie tym drugim w zespole, ale czy dużo gorszym od któregoś z Polaków ? Nie żartujmy. O&#39;Connor zrobi różnicę. 1/8 UK Open czy 1/4 w jednym z ET to już coś. Kilkanaście dni temu postraszył na Gibraltarze Huybrechtsa. Nasi to no-name. Kurwunia, bajecznie się zapowiada.

Irlandia v Polska 1(-1,5) @ 1,67 betcity ✅ 5-0

Otrzymane punkty reputacji: +12
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Trzeci dzień World Cup of Darts

Formuła: Lepszy z 7 legów 501, 2 mecze singlowe. Przy stanie 1:1 po singlach rozgrywany będzie mecz deblowy - lepszy z 7 legów 501.
Zestaw par: Belgia v Hiszpania
Kim Huybrechts - Cristo Reyes
Ronny Huybrechts - Antonio Alcinas
Australia v Gibraltar

Simon Whitlock - Dyson Parody
Paul Nicholson - Manuel Vilerio
Irlandia Północna -Nowa Zelandia
Brendan Dolan - Rob Szabo
Mickey Mansell - Warren Parry
Hong Kong v Irlandia
Scott MacKenzie - Connie Finnan
Ting Chi Royden Lam - William O’Connor
Szkocja v Węgry
Gary Anderson - Nandor Bezzeg
Peter Wright - Gabor Takacs
Holandia v RPA
Michael van Gerwen - Devon Petersen
Raymond van Barneveld - Graham Filby
Anglia v Japonia

Phil Taylor - Haruki Muramatsu
Adrian Lewis - Morihiro Hashimoto
Austria v Niemcy
Mensur Suljovic - Jyhan Artut
Rowby-John Rodriguez - Max Hopp​

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Belgia v Hiszpania (✅*) 2-0
Belgowie nie będą mieli łatwo, z dwóch względów. Hiszpanie w 1.rundzie spisali się naprawdę nieźle. Baa, byli trzecią reprezentacją ze wszystkich pod względem średniej, a i na kończących w topie. Pewnie pokonali Norwegów, 5-0. Ave3- 90.54, dubel - 41.67%. Myślałem, że jeden z Hiszpanów będzie mocno odstawał, ale tak nie było. Nie spodziewam się jednak, że w 2.rundzie zagrają lepiej, niee. Pytanie, jak mocno dadzą się w kość. Hmm, Alcinas może pomóc i doprowadzi do debla. Ronny nie porywał, w gruncie rzeczy zagrał mizernie. Jak tak będzie i dziś to mecz będzie dłuższy. Kim bajka. Ciągnął grę, rzucał spore oczka. Widać, że jest w formie. Zejście przez dwa duble, klasa! O jego singiel jestem spokojny. Czyli co ? 2-0, 2-1 ? Chyba tak. Jak dojdzie do debla, to młodszy z Belgów powinien wziąć sprawy w swoje ręce. Staty Belgów: Ave3- 93.92, dubel - 41.67%.
Australia v Gibraltar (✅*) 2-0
Nie żartujmy, gdzie Gibraltar do 1/4 ? Hehe. Z Włochami niby 5-2, ale dużo szczęścia. Jakby jeden Włoch sam grał, to by się skończyło w 3 minuty. Parody i Vilerio zrobili średnią 71.60 i 29.41%. Hehe. Miałem wrażenie, że Vilerio i tak nieźle zagrał. Dziś gorzej nie będzie, ale o ile lepiej ? Nieznacznie chyba. Australijczycy też nie porwali, ale to głównie za sprawą Nicholsona, który zagrał kiepsko, jak zwykle zresztą. 82.94 i 27.78% to dla tej reprezentacji wstyd. Simon nieźle, ale sam dużo nie zrobi. Dobrze, że w parze ma Parodiego. Tak to może się 2-0 skończy, bo Paul mimo wszystko swojego rywala powinien łyknąć. W deblu Gibraltar szans nie ma.
Irlandia Północna v Nowa Zelandia (⛔*) 2-0
Szabo i Perry zgodnie z planem, moim. Łyknęli Kanadę 5-4 przy średniej ~83 i 23.81%. Nieźle rzucał Szabo, który kilka razy pokazał, że z pierwszej łapanki to on nie jest. Ziomek mu bardzo nie przeszkadzał, a i zamknął 92 na koniec meczu. Jak Ci z północy ? 5-2 z Tajlandią, od 1-2 wyszli. Średnia 82.06 i 26.32%. Bez fajerwerk, chyba miało być lepiej. Dziś będą mieli baardzo ciężko. Może być wesoło, choć tak prawdę mówiąc nie wiem do końca jeszcze jak ugryźć ten mecz. Z jednej strony czuję smród, ale z drugiej liczę na poprawę Brytyjczyków. Dolan gra z Szabo, więc 0-1 nie można wykluczyć. Jak będzie debel to powinna być sieczka. Mansell. To klucz do tego meczu. Jak zagra ? No właśnie. W każdym razie nie widzę pewnego 2-0.
Hong Kong v Irlandia (✅*) 2-1
Fajnie, naprawdę fajnie zagrali Azjaci z Walijczykami. Pamiętacie ? Grani byli z handi, weszło mięciutko. Dla mnie żadna sensacja, że wygrali. Scott zagrał tak, jak zagrać miał - nieźle. Obaj zrobili średnią 85.74 i 38.46%. Jeden z lepszych wyników w 1.rundzie. Rok temu postraszyli w 2.rundzie Australię. Przegrali 2-1. Singla wygrał MacKenzie. Dziś powinno być podobnie. Jak ich nie skreślam, absolutnie. Tym bardziej, że Irlandczycy wczoraj nie błysnęli. Średnia tylko 81.68, dubel 38.46%. Najważniejsze - z Finnanem zagra lepszy z Azjatów - Scott. Wydaje mi się, że zrobi przód na spokojnie. W deblu szanse oceniam na równe. Niech ten Hong Kong utrzyma formę, a będzie super. Nie widzę pewnego 0-2.
Szkocja v Węgry (✅*) 2-0
Ok, Szkoci średnio, a i tak statystyki dobre. Ave3 - 92.71, dubel 45.45%. Lega Singapurczykom oddali, ale trzeba przyznać, że ten im się należał, w końcu źle nie rzucali. Gary i Peter powinni podkręcić tempo i pewnie to zrobią. Jakoś trzeba się nakręcić na dalsze fazy turnieju. O sensacji mowy być nie może. Wystarczy, że sprawili ją Węgrzy eliminując Szwedów. Zagrać lepiej już nie powinni, zdecydowanie. Średnia 81.52 i 41.67% to ich szczyt. Ajj, Ci Węgrzy, napsuli mi krwi wczoraj. Gary z Beezegiem, więc nawet odpada ewentualna niespodzianka w postaci wygranego singla przez lepszego ze słabszych w meczu ze słabszym z lepszych.
Holandia v RPA (✅*) 2-0
Nie ma co za dużo kminić. Suche staty: 91.13 i 35.71% v 85.16 i 33.33%. Co prawda, lotnicy z Czarnego Lądu zagrali nieźle, ale to chyba maks, szczególnie w wykonaniu Filbiego, który rozkręcił się w drugiej części spotkania i rzucał przyzwoicie, choć w kratkę. Holendrzy wiadomo, na luziku wyszli i stąd przegrane dwa legi. Dziś zepną się bardziej, na pewno. &#39;Shrek&#39; z Petersenem, więc lipa. Drugi z Afrykańczyków raczej &#39;Barneyowi&#39; nie podskoczy, nawet jak ten zagra padlinę.
Anglia v Japonia (✅*) 2-0
Powtórka sprzed dwóch lat, kiedy to Japończycy postraszyli Anglików i urwali im jeden punkt w grę nie wchodzi. Z prostego względu. Forma &#39;mniej Skośnych&#39; nie jest najlepsza. Co prawda tragedii w 1.rundzie nie mieli, baaa, zagrali najlepiej w historii, ale nie było wesoło i nic nie zapowiada, że będzie. Ave3 - 82.58, dubel 27.78%. Eee tam, nawet jak będzie lepiej, to i tak szanse nikłe, bo &#39;ThePower&#39; z &#39;Jackpotem&#39; wydają się być pewni siebie, bardzo. Z Duńczykami 5-0, średnia mizerna, bo 87.38, dubel 50%, ale było widać, że się bawią. Pełno luzu. Dziś się mocniej zepną, trzeba na 1/4 się nastroić.
Austria v Niemcy (⛔*)
Jedna z lepszych par 2.rundy. Ojjj, zapowiada się arcyciekawy pojedynek. Nie mogę się doczekać. Austriacy w 1.rundzie narobili trochę smrodu. Przegrywali z Czechami 1-2. Ogarnęli się w porę i skończyło się 5-2, ale tak być dzisiaj nie może, bo Niemcy to nie ogórki, aż takie. Średnia 83.90 i 41.67% na dublu. Powinno i musi być lepiej. Mensur ciągnął grę, czyli tak, jak przewidywałem. &#39;Mały John&#39; trochę przeszkadzał, ale myślę, że dziś zagra dużo lepiej. Raz, że go na to stać, a dwa, że wyjścia nie ma. Niemcy z Indiami na pewniaka, 5-0, ale nie porwali. Średnia 81.68 i 29.41% na dublu. Artut bez rewelacji, ale nieźle, za to Hopp tragedia. Zepsuł dużo, a i małe oczka rzucał. Właśnie, albo on gra bajkę albo jest fatalnie, to co pisałem dwa dni temu. W 2.rundzie na większe błędy miejsca nie ma, nie w takim spotkaniu. Jak będzie ? Na pewno nie 0-2. Czyli minimum debel, w którym większe szanse daję Austriakom. Mocniejsi są dla mnie, po prostu. Mensur najlepszy z czwórki, a Rodriguez nie gorszy od Hoppa. Wyjaśniło się szybciutko. Mój ulubienic gra z Artutem, więc elegancko to wygląda. Dojdzie do debla ? Jak myślicie ?

edit: * - dla Was, ale i dla samego siebie rozliczyłem sobie analizki. Kursów oczywiście brak. Nie wiem, co bym polecał, bo tak jak napisałem w późniejszym poście dupy dali bukmacherzy (czekałem szczególnie na zakłady h2h i się rozczarowałem), ale coś tam sugerowałem, chyba dość mocno.

Otrzymane punkty reputacji: +1
brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Belgia + Australia + Irlandia Płn + Irlandia + Szkocja + Holandia + Anglia
AKO: 2.62/totolotek (po odjęciu 2.3 ???? )
Stawka: 2/10j ⛔⛔⛔

Jebać Irlandie :/

Pierwsza runda bez zaskoczeń i pieniążki wygrane. Grając za 4jednostki udało mi się wyciągnąc na czysto 9, więc jestem bardzo zadowolony. Dziś idę także we faworytów spotkań i ich czyste winy gdyż granie w naziemnym totolotku jak na razie na nic innego mi nie pozwala. Powiedzmy, że spotkaniami Holendrów, Szkotów, Anglików czy też Australii nie będę się zajmował gdyż inny wynik niż 2-0 dla tych drużyn to dla mnie będzie spore zaskoczenie. Zajmę się tymi 3-ma innymi. Kurs na Belgów trochę niski moim zdaniem gdyż spodziewałem się 1.40. Hiszpanie zaprezentowali się w pierwszej rundzie bardzo dobrze i wygrali 5-0. Jednak nie można zapomina, że bracia Huybrechts też bez większych problemów pokonali swoich przeciwników. Nie będę przypominał liczb gdyż kolega wyżej zrobił to za mnie. Plusik leci do Ciebie za to i patrzcie tam co on pisze, bo bardzo mądrze to robi. Co do meczu to spodziewam się gładkiego 2-1. Jak dla mnie Kim przesądzi o wygranej swojej reprezentacji w decydującym pojedynku gdyż po prostu jest dużo lepszy niż pozostali zawodnicy w tym gronie. Od razu mówię, że nie oglądałem Nowej Zelandii jednakże oglądałem Irlandię Północną, która zagrała dużo poniżej oczekiwań dlatego kurs wynosi aż 1.30. Zagrali oni dużo poniżej oczekiwań jednak dziś mają mecze singlowe gdzie powinni wyglądać dużo lepiej. Wydaję mi się, że Dolan powinien być X-Factorem w tej serii i w razie przegranej jego kolegi z teamu powinien dać wygraną w meczu deblowym. Na koniec zostawiam reprezentacje Irlandii, która gładko pokonała Polaków 5-0 i mnie osobiście przekonała. Nie mogę się jednak zgodzić, że to Hongkong pokonał Walię tylko jak dla mnie to drużyna z Wielkiej Brytanii przegrała to spotkanie. Wydaję mi się, że dziś będzie jednak odwrotnie i Irlandczycy nie dadzą sobie wyciągnąć zwycięstwa i gładko wygrają 2-0.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Skandal z kursami. Kurwunia, sesja popołudniowa zaczyna się za 40 minut, a bukmacherzy oferują tylko zakłady 1 2. Takiego dziadostwa to się nie spodziewałem, i co gorsza nie jestem na nie przygotowany. Siekierka!

hiro 112,3K

hiro

Użytkownik
Bukmacherzy niestety nie popisali się i wystawili kursy tylko na końcowe zwycięstwa zespołów, zapominając o meczach singlowych.
Australia v Gibraltar
Typ: Australia @ 1,083 Sportingbet ✅ 2-0
Szkocja v Węgry
Typ: Szkocja @ 1,04 Sportingbet ✅ 2-0
Holandia v RPA
Typ: Holandia @ 1,071 Sportingbet ✅ 2-0

Powyższe 3 mecze to dla mnie absolutne pewniaki na dzisiaj. Wszystkie mecze powinny zakończyć się wynikami po 2:0 i będzie dla mnie niespodzianką jeśli tak się nie stanie. Gibraltar i Węgry to ogórki, tam nie ma kto powalczyć. W RPA Petersen powalczy, ale ma Michaela więc raczej nie za dużo. A Barney z Filbym sobie poradzi. AKO wynosi 1,20 i jest absolutnie NIE do grania.
Ja sobie to połączę z żużlem - zwycięstwo Danii w Pucharze Świata @ 1,60. ⛔ Dania ????
Co daje:
AKO: 1,931 @ 3/10j Sportingbet ⛔

A do tego zagram:
Zwycięzca kwarty 3
Typ: Szkocja @ 1,25 Sportingbet ✅
Zwycięzca kwarty 4
Typ: Holandia @ 1,25 Sportingbet ✅
Australia v Gibraltar
Typ: Australia @ 1,083 Sportingbet ✅ 2-0
AKO: 1,69 @ 3/10j Sportingbet ✅

Szkoci dzisiaj spokojnie, jutro z lepszym z pary Hong Kong/Irlandia, więc też powinno być spokojnie, już w singlach powinni wygrać. Holendrzy dzisiaj RPA odprawią, a jutro lepszy z pary Irlandia Północna / Nowa Zelandia. Mansell słaby, Dolan też pod formą, więc najpóźniej w deblu ich rozpykają. A Australia nawet ze słabym Nicholsonem pokona Gibraltar.
Na żywo polecam śledzić mecz Ronny&#39;ego Huybrechtsa z Antonio Alcinasem (Ronny około 1,80 można grać) oraz Nicholson - Vilerio (Nicholson -2,5 lega).

hiro 112,3K

hiro

Użytkownik
Kim Huybrechts v Antonio Alcinas
Typ: Kim Huybrechts @ 1,33 ✅ 4-1
Simon Whitlock v Dyson Parody
Typ: Simon Whitlock @ 1,23 ✅ 4-0
Paul Nicholson v Manuel Vilerio
Typ: Paul Nicholson @ 1,40 Looool ✅ 4-3
AKO: 2,29 @ Marathon 3/10j
✅

Wystarczyło ponarzekać i są single ???? Kursy z nosa wyciągnięte, do tego zmiana pary u Kima i mamy piękny kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +11
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Raymond van Barneveld v Devon Petersen under 6,5 180&#39;s @ 1,85 sportingbet zwrot
Kurwunia, ale bet, chyba roku. Wjeżdżajcie na pełnej. Za milion.

Raymond van Barneveld v Devon Petersen under 6,5 180&#39;s @ 1,85 sportingbet zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +19
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom