A więc jutro się zaczyna esportowe święto w
LoL'u a wraz z tym trochę typów i przemyśleń jedziemy!
kursy z
fortuny.
Kto lepszy? czyli która drużyna zajmie lepsze miejsce
Fnatic - G2 Esport @1.52
No jak dla mnie prezent od buka do ako idealny ale do rzeczy, generalnie rzecz mówiąc Fnatic jest duużo lepszą drużyną obecnie niż G2 które już miało spore problemy w fazie play-in z teoretycznie dużo słabszymi drużynami niż mają w grupie ( a w grupie mają na prawdę ciężko ) patrząc na składy to botlane Fnatic jest o kilka klas wyżej niż G2, Hjarnan (strzelec G2) według mnie jest jednym z gorszych adc na tym turnieju wystarczy, że zbanują mu heimera a w innych matchupach zostanie dolna aleja po prostu zjedzona w moim odczuciu, Perkz czyli gracz ze środkowej alei pokazał, że nie jest w formie, przypomina mi się gra przeciw Ascension Gaming gdzie już w 9minucie miał 3 zgony co jest nie do pomyślenia na takim poziomie jedynie leśnik (nasz rodak) i toplaner grają na przyzwoitym poziomie lecz już na tą fazę jest to o wiele za mało, nie będę się rozpisywał kogo mają w grupie ale grupę na pewno mają cięższą niż FNC. Co do Fnatic ich strzelec Rekkles uznawany za najlepszego w europie czyli przeciwieństwo Hjarnana, Caps mega talent mega forma w splicie, wielu doświadczonych ludzi w esporcie mówiło jeszcze nie dawno, że może rywalizować nawet z najlepszymi midlanerami świata więc coś to musi oznaczać reszta ekipy też solidna, do tego grupa dużo łatwiejsza i wierzę w przejście do następnego etapu turnieju. Biorę ten kurs z pocałowaniem ręki.
Zwycięzca grupy C
KT Rolster @1.20
Mistrzowie ligi koreańskiej czyli najlepszej ligi w mojej opinii w tej grze KT Rolster pierwsze miejsce w letnim splicie i wygrana letnich playoff'ów wielu komentatorów i znawców esportowych jednogłośnie podtrzymuje opinię, że będą drużyną nie do powstrzymania w grupie jak dla mnie kurs powinien oscylować gdzieś w 1.05 w swojej grupie nie ma kto ich zdetronizować, MAD Team nie ma opcji, Team Liquid każdy kto się interesuje Lolem wie co NA robi na dużych imprezach i wątpię żeby najlepsza drużyna ameryki wyszła chociaż z grupy, zostaje EDG mieli swoje problemy w playinach mogą postawić opór ale i tak zostaną zdemolowani jak reszta nie opcji aby ktoś inny wygrał grupę C. Każdy z graczy biję resztę na głowę mechanicznie i grą mapy. Są to moi faworyci do wygrania całych mistrzostw ale to później.
Końcowy zwycięzca
KT Rolster @4.0
Oczywiście każdy wie jak trudno wytypować mistrzów jakiegoś turnieju czy to siatkówki czy piłki nożnej, tak tu mam swoje ewentualne 3 ekipy które mogą tego dokonać a mianowicie KT, RNG lub Invictus Gaming.
Wybrałem mistrzów z Korei myślę, że to ich czas wygrali ligę wygrali playoffy teraz zostały mistrzostwa mają super skład, niesamowity strzelec Deft, świetny leśnik Score który został MVP wraz z midlanerem Ucal'em reszta też nie odbiega poziomem mają mega potencjał kurs mi się podoba. RNG jest faworytem po 2.6 według buka z czym się nie zgadzam chińska drużyna która wygrała swoją ligę chińską LPL, oglądałem finał i szczerze nie wiem jak oni to wygrali 3:2 właśnie przeciw Invictus Gaming, mają w swojej ekipie gwiazdę Uzi'ego strzelca RNG ale wątpię aby poprowadził drużynę po zwycięstwo przy tak marnym kursie. choć skład mają też dobry, mógłbym się rozpisywać o każdym zawodniku ale by to za dużo zajęło. Jest jeszcze IG gdzie przegrali finał z RNG tak jak pisałem ale dla mnie to oni byli lepsi i byli o włos od wygrania na pewno wolałbym zagrać na nich po @6.5 i liczył na rewanż z finałów LPL. Starczy w moim przeczuciu jak i analizie typuje KT oczywiście nie za nie wiadomo jaką stawkę.
Jeszcze typ bez analizy
Kto lepszy?
Gen.G - EDG @1.55
Tyle z typów powiedzmy długo terminowych.
Fajnie jakbyście zostawiali po sobie jakiś ślad czy reakcję fajnie wiedzieć czy ktoś z nami ruszył w tą podróż ???? i czy ktoś z nami gra. Pozdrowienia. Później jeszcze wlecą typy na jutro.