Kadra która powinna poleciec do Rosji wg. mnie :
Szczęsny, Fabiański, Białkowski,-
Glik, Pazdan, Piszczek, Jędrzęjczyk, Bereszyński, Cionek, Rybus,-
Mączyński, Krychowiak, Linetty, Zieliński, Grosicki, Błaszczykowski, Frankowski, Michalak, Mierzejwski, Peszko -
Lewandowski, Milik, Teodorczyk
Pogrubionym tekstem zaznaczyłem pewniaki, których nie będe opisywal, opisze tylko tych którzy powinni dołącząć do pewniaków, krótki komentarz.
Białkowski: A więc 3 bramkarzem który poleci do Rosji powinien być Białkowski, który zbiera bardzo dobre noty w Ipswich Town, oglądałem jego kilka meczu na zapleczu
premier league, i zrobił na mnjie duże wrażenie, wole jego niż Tytońa czy Skorupskiego którzy grzeja ławę w swoich klubach, Białkowski pewny punkt swojej drużyny, W Ipswich włąsnie od niego trener ustala skład, a kilka interwencji któremogłem zobaczyć na światowym poziomie,
Cionek - tu nie będę się rozpisywał, gdyż dla Cionka miejsce w kadrze powinno być, gra w swoim klubie w
serie a, a w kadrze gdy wchodził z ławki udowodnił że jest solidny i warto na niego psotawić
Rybus - Bardzo uniwersalny zawodnik, może zagrać w obronie jak i na boku pomocy, powinien zagraćw Rosji gdyż zna ten klimat grywa na co dzień w Lokomotiwie, i na pewno przyda się kadrze,
Frankowski - Chyba najbardziej wartościowy gracz lidera naszej
lotto ekstraklasy, Jagielloni Białystok, którego obserwowali już skauci Borussi Dortmund, bardzo solidny, dobra technika, z dużymi perspektywami na przyszłość, wielki talent którego w karze nie powinno zabraknąć,
Michalak - Dla niektórych może to być niespodzinka że go wpisałem, ale widziałem jego kilka meczów w Wisłe Płock, i muszę przyznać, że Selekcjoner przy ustalaniu 23 osobowej kadry powinien wziąć go pod uwagę, bardzo szybki zawodnik, i bardzo dobry technicznie, który potrafi jednym rajdą stworzyc akcję bramkową, takich graczy kadra potrzebuje,
Mierzejwski - gracz niewiadoma, z jednej strony bardzo dobre wystepy w lidze australijskiej 12 bramek, 6 asyst, 3 miejsce w klasyfikacji strzelców, ale z drugiej strony czy liga australijska jest na tyle mocna żeby brać go pod uwagę, myślę że trener powinien go jednak powołać, doświadczony zawodnik, który przyda się kadrze, liczby w
A-League nie wzięły się z nikąd, Adrian zapracował aby trener dał mu jeszcze jedną szansę
Peszko - według mnie taki zawodnik powinien pojechać do Rosji, ma charyzmę, bardzo waleczny, mimo iż zaawansowany wiekowo, to na pewno taki duch drużyny się przyda, znakomity Joker, który nie raz pokazal że potrafi wnieśc sporo ożywienia do gry,
Milik - Dla mnie spora niewiadoma, wraca po kontuzji, nie gral kilka miesięcy, i ciężko coś powiedzieć o jego formie, osobiście, nie z bardzo cenię tego gracza, ze względu na ilość niewykorzystanych sytuacji w meczu ile potrafi zmarnować, co było widać na euro we francji, ale czy mamy duży wybór z przodu? Wilczek się nie sprawdził, może Świerczok, chociaż też byl raz powołany i nie błysnął, ew, Kownacki, tak czy siak Nawalka i tak powoła MIlika, bo zbytnio wyboru nie ma, a do mistrzostw pzostalo 100 dni,
Teodorczyk - Wydawało się że Teo się zagubił, gdyż w pewnym momencie stracił miejsce w Anderlechcie, mało grał, malo strzelał, ale ostatnio z powortem wróćl do łask trenera, i pokazał że stać go na wiele, 5 bramek w 2 spotkaniach, pokazuje że jescze nie powiedzail ostatniego słowa...
A wy kogo byście zabrali do Russia 2018?