Kurde, próbowałem coś wykombinować z coś a'la fotoradarem dla ruchu koła i kulki (mierzący czas co 0,2 sekundy). Jeśli liczba np 32 jest w tym miejscu, a za 0,2 sekundy jest w tym miejscu, za kolejne 0,2 sekundy w takim miejscu itd to ma się pojęcie o prędkości koła i jego zwolnieniu. I w którym miejscu będzie za powiedzmy 20 sekund potrafiłoby też przewidzieć. Prędkość kulki to samo. Jeżeli teraz jest w tym miejscu, za 0,2 sekundy w tamtym itd. to ma się pojęcie z jaką prędkością zwalnia i kiedy powinna się zatrzymać. Patrzyłem po forach w jakim programie dałoby się zaprogramować, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Wiem tylko że w Pascalu raczej się nie uda ???? Ktoś wie w czym dałoby się takie coś skleić? Delphi albo coś?
Wykombinowałem też takie coś, aby zrobić program, który będzie robił zrzuty ekranu w danym polu co powiedzmy te 0,2 sekundy i mierzył odległość na każdym zdjęciu kulki oraz np. cyfry 0 (bo się wyróżnia) i wtedy porównywać wyniki jak daleko od zera padła kulka przy takiej a takiej prędkości koła względem startu kulki oraz zera. Przykładowo, zero było naprzeciwko puszczanej kulki w momencie rzutu. Koło miało taką prędkość, kulka taką, wg iluś tam zdjęć kulka traci prędkość taką, koło traci taką, kulka spada kiedy pomiędzy jednym zdjęciem a drugim jest powiedzmy 5 centymetrów różnicy, na podstawie kilku pierwszych zdjęć dałoby się pewnie oszacować, że skoro w momencie rzutu mamy co 0,2 sekundy odległość powiedzmy 7,2 centymetra, na 3 zdjęciu 6,9 to znaczy, że powiedzmy spadnie za 10 sekund. Policzyć w którym rejonie będzie akurat koło za te 10 sekund (koło ruletki raczej nie zwalnia tak szybko, więc tu wielu obliczeń nie trzeba), jaką trasę pokona kulka w te 10 sekund i proszę, mamy wynik ???? Wykonać kilka testów i może w przybliżeniu dałoby się oszacować w którą część koła spadnie mniej więcej kulka. Może zna ktoś taki program, co wykonuje automatyczne zrzuty ekranu przez wybrany przez siebie czas po naciśnięciu jakiegoś klawisza? Byłoby ekstra np. zanotować 3 sekundy (razem 15 zdjęć) i sprawdzić jak wygląda sprawa? Może by coś z tego wyszło?