Co za koles ???? Nadal nie ma szans z Murrayem na trawie? tak? spoko ???? )) ja myslalem, ze to Rafał po fanasycznje grze broni tytułu z przed roku i to On jest zdecydowanym liderem no ale chyba sie pomyliłem:-? Hiszpan miał ponad 2 tygodnie na odpoczynek i na pewno nie bede mi przeskadzac podobna sytuacja była przeciez z Monfilsem a wiiemy jak zagrał... nie wiem czym tak Murraya faworyzujesz? w zeszłym tygodniu nic wielkiego w Londynie nie pokazał, wygrał bo nie miał godnych rywali Blake? no ja Cie prosze, przegrał po swoich glupich błedach a wiadomo jedno przelamanie i po secie,meczu...
co do Haasa to mas pewnie racje no ale ostatnio strasznie duzo gra a mlody juz nie jest nie wiem jak wytrzyma max 3,4 runda. Ciekawy jestem co pokaze Djokovic
ale beda sie i tak liczyc Federer,Nadal, Murray moze Roddick nie wiem jak tam ze zdrowiem i ciekawe jak Soderling lubi grac na trawie bardzo.... ciekawy tutniej naprawde ????
a ten Kubot nie gra dzisiaj w kwalach? czemu? wiecie cos na ten temat?
Widzu :
1. Jestem ciekaw, kiedy Nadal pozbiera się psychicznie po porażce na French Open - nie zagrał nigdzie po meczu z Soderlingiem i nie zdziwi mnie, jak Hiszpan dostanie jakiś " tough draw", jakiegoś dobrze serwującego zawodnika i odpadnie w 1 rundzie po 2 - setowym kreczu. Ja od dłuższego czasu podkreślałem, że forma Nadala systematycznie spada i potwierdziło się to najpierw w Madrycie, potem w Paryżu. Hiszpan najlepsze już ma za sobą, a był to okres RG 2008 - Pekin 2008, potem miał dobre turnieje i występy, ale zwłaszcza jego serwis był coraz słabszy i z takim podaniem go na trawie nie widzę.
2. Murray nie pokazał nic w Londynie? Dobre ???? Ja widziałem wszystkie jego spotkania i dla mnie granie każdego seta do spokojnego 4-4 lub 5-5 i potem przełamanie na życzenie z obojętnie kim to jest coś. Zwłaszcza jeśli swoje gemy wygrywał w jakieś 5 minut, serwując dwa asy i dwa serwisy wygrywające. O passingshotach i lobach nie wspomnę.
3. Roddick z tego co pamiętam kreczował z Blake'em i nie mam pojęcia o dalszym info na jego temat, natomiast kursy na niego na
Betfair poszły w górę, więc oficjalnie jeszcze chyba swojego występu nie potwierdził ani nie odwołał. Roddick jak dla mnie nic w Londynie ciekawego nie pokazał, widziałem wszystkie mecze i przełamał tylko Vliegena, Tie - breaki przegrywali z nim na własne życzenie Hewitt i Karlovic, warto wspomnieć, że w meczu z Australijczykiem to Kangur lepiej prezentował się w odbiorze.
4. Ja nie pisałem o Blake'u jako o kandydacie, on dla mnie jest co najwyżej kandydatem na 2 - rundowy exit ????
5. Novak w Halle grał baaaaaaaaaaaaaardzo przeciętnie, niskie statystki serwisu i multum niewymuszonych, Serb niestety najlepsze momenty tego sezonu ma już za sobą, może odrodzi się na hardzie, ale nie jest dla mnie nawet takim "pewniakiem" na półfinał jak Murray czy Federer.
6. Warto byłoby jeszcze podyskutować o Del Potro - ja go nie lubię, ale trzeba przyznać, że jest szalenie systematyczną maszynką do wygrywania spotkań, która zacina się tylko o wyłącznie w momencie, kiedy gra z Fedexem. Chociaż to właśnie mecz na RG ze Szwajcarem jest dowodem jak ogromny postęp poczynił Argentyńczyk nie tylko na przestrzeni roku/ dwóch, ale doraźnie, od
Australian Open. Wielu mówi, że to nie nawierzchnia dla Juana Martina ale jak dla mnie to nie zrobi mu ona żadnej różnicy. Trzeba jednak odnotować, że Del Potro robi potężny błąd nie grając w żadnym turnieju na trawie - ma na tej nawierzchni najmniej ogrania z czołówki i właśnie ten czynnik trochę psuje mi jego obraz jako kandydata na półfinał.
7. Aha - Soderlinga podejrzewam, że zobaczymy takiego jak przed Roland Garros. Zagrał turniej życia, tak jak pisałem, w meczu z Davydenką wchodziło mu dosłownie WSZYSTKO, miał też sporo szczęścia, jeśli chodziło o dyspozycję psychiczną i fizyczną kolejnych przeciwników, cały czas praktycznie doskonale serwował co w dłuższym czasie jest niemożliwe, a Soda bez serwisu - to nie Fed albo Nadal żeby w takich kryzysowych sytuacjach dalej ogrywać słabszych graczy.