ted
Forum VIP
Oficjalna strona turnieju: http://www.wimbledon.com/index.html
Drabinka: http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=QS
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.
There were some spectacular storms over London last night and we're afraid the capital has been left a bit soggy. Luckily the grass has been snuggling under the covers at Roehampton and we have players warming up for the first action of the day.Czy ktoś wie dlaczego mecze przełożone na 14 skoro nie pada ? Roger Vaselin miał dzisiaj grać i również przełożone, o co chodzi ?
Pewnie chodzi Ci o tzw typy "do kombinacji", które podaje tu jeden z użytkowników. Do dziś pamiętam typ na Wawrinkę w 1r AO rok temu po kursie 1.08 ????PS. Niech mi ktos wytlumaczy - jaki jest sens pisania analiz do meczy po 1,16 czy 1,20, albo nawet 1,08? i to analiz w stylu, kiedys byl 25 w rankingu a teraz jest 35-40? Moim zdaniem powinno sie to opierac na szukaniu value, tak mi sie wydaje ze ludzie wchodza tutaj w szukaniu wlasnie takich meczy. Powinno to polegac na opisaniu krotko dlaczego i tyle. A nie pisanie rozprawek na temat jak to kiedys 10 lat temu ogral jeden drugiego na jakims ITF w Sobotce.
Tymczasem mamy połówkę i Karen znajduje się dokładnie na setnej pozycji i wszystko wskazuje na to, że w następnym sezonie na dobre opuści challengery występując w turniejach pod banderą ATP :]. Lubię grać na Khachanova w eliminacjach i tym razem znów nie odmówię sobie tej przyjemności, bo tylko kwestią czasu jest to, aż zadebiutuje na Szlemie. Kilka razy dał fajnie zarobić, jak w meczu z Saville'm na USO, ale raz też potopił - z Robertem na AO. Do tej pory za każdym razem brakowało niewiele, choć w kwalifikacjach dopiero drugi raz w karierze dociera do 3R. Styl Rosjanina jest wręcz skrojony na trawę, serwis i forehand to zdecydowanie jego atuty, co nie zmienia faktu, że jego BH z tygodnia na tydzień wygląda coraz lepiej. W swojej grze przypomina mi nieco Del Potro. Barton to nikt więcej jak przeciętniak, 25 lat na karku w tym roku i żadnych rokowań na poprawę swojej pozycji w rankingu. Z reguły rozbija się na pierwszych rundach w czelkach, gdy Khachanov w turniejach tej rangi zaliczył dwa finały (jeden wygrany) oraz dwa półfinały. Barton ma teoretycznie dobry bilans na trawie, no ale nie oszukujmy się - jest on nabity na totalnych leszczach z Futuresów. Co prawda ostatnio pokonał niezłego Matosevicia (niezłego to za dużo powiedziane, tak mogłem pisać o nim dwa lata temu, bo wtedy ostatni raz widział formę) i Escobedo, no ale nie przemawia to do mnie, zwłaszcza, że w 3R kwali gramy best of five, gdzie przypadek ma jeszcze mniejsze znaczenie. Wraz z dobrą grą wzrasta pewność siebie, a okres gry przed trawą Khachanov miał naprawdę dobry, notując dwa półfinały z rzędu, o czym pisałem wyżej. Zdziwiło mnie trochę brak uczestnictwa w jakimkolwiek turnieju na trawie, ale wierzę, że od dłuższego czasu Karen przygotowuje się w Londynie do Wimbledonu - jeszcze tydzień po Moskwie miał zaplanowaną bodajże Perugię, ale z niej zrezygnował. Wierzę, że w końcu uda się przebrnąć kwalę i liczę, iż w końcu Khachanov da nacieszyć oko w turnieju głównym. Można powiedzieć - najwyższa pora, bo patrząc na skalę talentu - to czas, aby zameldować się na Wielkim Szlemie.Myślę, że w tym roku będzie progres i robi setkę na miękko
bym uwazal na khachanova bo moze miec juz pewny awans jako LL i wcale nie musi tego wygracO Khachanovie, w dużym skrócie, jeszcze w styczniu pisałem tak:
Tymczasem mamy połówkę i Karen znajduje się dokładnie na setnej pozycji i wszystko wskazuje na to, że w następnym sezonie na dobre opuści challengery występując w turniejach pod banderą ATP :]. Lubię grać na Khachanova w eliminacjach i tym razem znów nie odmówię sobie tej przyjemności, bo tylko kwestią czasu jest to, aż zadebiutuje na Szlemie. Kilka razy dał fajnie zarobić, jak w meczu z Saville'm na USO, ale raz też potopił - z Robertem na AO. Do tej pory za każdym razem brakowało niewiele, choć w kwalifikacjach dopiero drugi raz w karierze dociera do 3R. Styl Rosjanina jest wręcz skrojony na trawę, serwis i forehand to zdecydowanie jego atuty, co nie zmienia faktu, że jego BH z tygodnia na tydzień wygląda coraz lepiej. W swojej grze przypomina mi nieco Del Potro. Barton to nikt więcej jak przeciętniak, 25 lat na karku w tym roku i żadnych rokowań na poprawę swojej pozycji w rankingu. Z reguły rozbija się na pierwszych rundach w czelkach, gdy Khachanov w turniejach tej rangi zaliczył dwa finały (jeden wygrany) oraz dwa półfinały. Barton ma teoretycznie dobry bilans na trawie, no ale nie oszukujmy się - jest on nabity na totalnych leszczach z Futuresów. Co prawda ostatnio pokonał niezłego Matosevicia (niezłego to za dużo powiedziane, tak mogłem pisać o nim dwa lata temu, bo wtedy ostatni raz widział formę) i Escobedo, no ale nie przemawia to do mnie, zwłaszcza, że w 3R kwali gramy best of five, gdzie przypadek ma jeszcze mniejsze znaczenie. Wraz z dobrą grą wzrasta pewność siebie, a okres gry przed trawą Khachanov miał naprawdę dobry, notując dwa półfinały z rzędu, o czym pisałem wyżej. Zdziwiło mnie trochę brak uczestnictwa w jakimkolwiek turnieju na trawie, ale wierzę, że od dłuższego czasu Karen przygotowuje się w Londynie do Wimbledonu - jeszcze tydzień po Moskwie miał zaplanowaną bodajże Perugię, ale z niej zrezygnował. Wierzę, że w końcu uda się przebrnąć kwalę i liczę, iż w końcu Khachanov da nacieszyć oko w turnieju głównym. Można powiedzieć - najwyższa pora, bo patrząc na skalę talentu - to czas, aby zameldować się na Wielkim Szlemie.
Karen Khachanov @ 1,61 (Bet365)
losują najwyżej rozstawionych z przegranych w ostatniej rundzie kwali, więc średnio może mieć pewny awansbym uwazal na khachanova bo moze miec juz pewny awans jako LL i wcale nie musi tego wygrac