>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Wimbledon 2012​
Turniej główny kobiet​

Miejsce: Londyn (Wielka Brytania)
Data: 25.06.2012-07.07.2012
Nawierzchnia: Outdoors Grass
Rozmiar drabinki: S-128 D-64
Oficjalna strona turnieju: http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html
Drabinka turnieju singlowego: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ws/index.html
Drabinka turnieju deblowego: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/wd/index.html
Plan meczów na dany dzień: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Historia Wimbledonu: http://en.wikipedia.org/wiki/Wimbledon_Championships

Kursy na końcowe zwycięstwo w turnieju singlowym (Bet365):

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

Otrzymane punkty reputacji: +11
C 9

czaron1991

Użytkownik
Kim Clijsters wygra ten turniej, drugą faworytką jest Agnieszka. A tej Pironkovej wcale bym nie skreślał... i nie sugeruję się meczem z Radwańską którego nie widziałem, ale grą Bułgarki na trawie w ciągu ostatnich 3 lat. Z zawodniczek grających &quot;bum-bum&quot; czemu trawa raczej sprzyja mocna będzie Maria ale nie wygra, bo dwa szlemy pod rząd to nie z jej mentalnością (tak tak wiem że stado ekspertów skrytykuje moją opinię - zróbcie to po Wimbledonie.) Sereny to nigdy skreślać nie można, tak samo Venus. Podsumowując jestem na 90% pewien że turniej wygra jedna z tych pań:
-Serena Williams
-Venus Williams
-Agnieszka Radwańska
-Maria Sharapova(...)
-Kim Clijsters(jej forma małą niewiadomą, wczoraj podobno grała wyjątkowo mocno)
-Tsvetana Pironkova
i to tyle, chętnie skrytykuje ewentualnie pojawiające się wychwalające opinie dotyczące Viki, Li, Kvitovej, Wozniacki. ŻADNA Z TYCH 4 PAŃ NIE MA SZANS... zapraszam do dyskusji

Jurek Janowicz na 99% w turnieju głównym!!!! (6-1;6-0) ????
PS. Sory za offtopa

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
nie ma to jak deprecjonować pozycję zawodniczki, który przez ostatnie dwa lata była w Wimbledonie w półfinale i ćwierćfinale. Pironkova zupełnie słusznie, Radwańska jako faworytka to żarcik.
Widocznie mamy inne pojecie o slowie faworytka. Jarasz sie ze doszla do 1/4 i 1/2 i co z tego ? Pokonywala Venus po kotnzuji, slaba Vere i kelnerki. Przyszlo zagrac z &quot;prawdziwa&quot; faworytka to przegrala. Dorzucajac do tego dzisiejszego straconego seta z kelnerka Dubois wspolczeje takiego przeswiadczenia. Co do Radwanskiej to samo. Ona nigdy nie bedzie faworytka Szlema i nigdy go nie wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +3
C 9

czaron1991

Użytkownik
Widocznie mamy inne pojecie o slowie faworytka. Jarasz sie ze doszla do 1/4 i 1/2 i co z tego ? Pokonywala Venus po kotnzuji, slaba Vere i kelnerki. Przyszlo zagrac z &quot;prawdziwa&quot; faworytka to przegrala. Dorzucajac do tego dzisiejszego straconego seta z kelnerka Dubois wspolczeje takiego przeswiadczenia. Co do Radwanskiej to samo. Ona nigdy nie bedzie faworytka Szlema i nigdy go nie wygra.
Krótko, ???? dla Ciebie. Ocenianie zawodniczek po turnieju poprzedzającym szlema świadczy o Tobie bardzo żle...
A Agnieszka spokojnie może wygrać tego szlema i to zrobi jeżeli nie trafi na jedną z ww zawodniczek no i może jeszcze Cetkowską ????

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Pironkova ma wygrać Wimbledon ?!Ja w to nie wierze,nie mam żadnych złudzeń,że Bułgarka nie zdobędzie Szlema w Londynie,jest za cienka.Może i Pironkova wykręcała niezłe wyniki wcześniej ale ona zagra 2-3 spotkania dobre i tyle,nie jest na tyle stabilna by grać ciągle na wysoki poziomie.Poza tym wystarczy spojrzeć na ostatnie zwyciężczynie Wimbledonu,nie było większych niespodzianek,zawsze wygrywał ktoś z czołówki a jak wiemy Pironkova w niej nie jest i bardzo mocno wątpie by się kiedyś w niej znalazła.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Nigdy, nigdy, prorok się znalazł:grin: bez obrazy ????

Jeszcze dwa lata temu mówiono, że nie wygra żadnego większego turnieju, później narzekano na jej psychikę etc etc.

Wy moi drodzy panowie natomiast krytykujecie ją po kilku gorszych meczach. Radwańska na hardzie pokazała na co ją stać i przypominam wszystkim Wygrała turniej w Miami! Też przypadek? Wimbledonu moim zdaniem nie wygra, US Open też nie, bo historia pokazuje, że tamtejsza nawierzchnia jej nie służy. Ale jak będzie się tak dalej rozwijała to AO w następnym roku może być jej ????

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Krótko, dla Ciebie. Ocenianie zawodniczek po turnieju poprzedzającym szlema świadczy o Tobie bardzo żle... A Agnieszka spokojnie może wygrać tego szlema i to zrobi jeżeli nie trafi na jedną z ww zawodniczek no i może jeszcze Cetkowską
Nie no lepiej brac pod uwage wyniki zeszloroczne hehe. To dopiero kompletna bzdura. Twoja faworytka dzisiaj 0-6 4-6 z Paszek. Rozumiem ze specjalnie odpuscila ? Powtarzam. Nie da sie czytac takich bzdur ze Pironkova to faworytka turnieju. Najpierw radze dowiedziec sie co znaczy slowo - FAWORYT...

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Nie no lepiej brac pod uwage wyniki zeszloroczne hehe. To dopiero kompletna bzdura. Twoja faworytka dzisiaj 0-6 4-6 z Paszek. Rozumiem ze specjalnie odpuscila ? Powtarzam. Nie da sie czytac takich bzdur ze Pironkova to faworytka turnieju. Najpierw radze dowiedziec sie co znaczy slowo - FAWORYT...
Zgadzam sie tutaj z Soltysiao.

Pironkova moze miec jakas fajna serie, moze na trawie radzic sobie nawet nawet, ale nie ma ani mentalnosci, ani wystarczajacego doswiadczenia ani wystarczajacych umiejetnosci, zeby wygrac jakikolwiek szlem, nawet jesli pierwsza dziesiatka zrezygnuje.

michu00 86

michu00

Użytkownik
Petra Martic - Sabine Lisicki 1 @4.05
Bwin

1. runda Wimbledonu. Bwin zagalopował się z tym kursem, z pewnością spore value na Petre - bardzo fajnie grającą zawodniczkę, z kąśliwym serwisem i dobrą techniką. Ponadto Sabina bez formy. Jedyne co może niepokoić to fakt, że Chorwatka jeszcze nie grała w tym roku na trawie.

// Kurs spadł do 2.15 na bwin, najwyższy na pinnacle 2.21

Otrzymane punkty reputacji: +6
civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Camila Giorgi - Flavia Pennetta 1 4.05 Bwin ✅
Pennetta jest w fatalnej formie, dała się ograć gładko Urszuli Radwańskiej. Na trawie nigdy jej nie szło, nie wygrała żadnego turnieju na tej nawierzchni. Giorgi jest w dobrej formie, przebrnęła przez kwalifikacje bez straty seta. Myślę, iż młoda Włoszka powalczy ze starszą, a Penneccie łatwo będzie się będzie pogodzić z porażką, bo w końcu ogra ją rodaczka, w dodatku taka, która ma przed sobą jeszcze całą karierę.

arces1992 580

arces1992

Użytkownik
Camila Giorgi - Flavia Pennetta 1 4.05 Bwin

Pennetta jest w fatalnej formie, dała się ograć gładko Urszuli Radwańskiej. Na trawie nigdy jej nie szło, nie wygrała żadnego turnieju na tej nawierzchni. Giorgi jest w dobrej formie, przebrnęła przez kwalifikacje bez straty seta. Myślę, iż młoda Włoszka powalczy ze starszą, a Penneccie łatwo będzie się będzie pogodzić z porażką, bo w końcu ogra ją rodaczka, w dodatku taka, która ma przed sobą jeszcze całą karierę.

Oceniaj mecz przed Wimbledonem, napewno jest obiektywny ???? Formy może nie ma ale Giorgi też wybitna nie jest i nie wierze tutaj w niespodziankę.

C 9

czaron1991

Użytkownik
Raczej miałem na myśli fakt, że tak się dobrze czuję na trawie że przy tym bezkrólewiu w kobiecym tenisie nie można jej skreślać, żle stwierdziłem że jest faworytką macie rację. Ale jest takim graczem że jest takim moich cichym... faworytem.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Oceniaj mecz przed Wimbledonem, napewno jest obiektywny ???? Formy może nie ma ale Giorgi też wybitna nie jest i nie wierze tutaj w niespodziankę.
A co ma się oceniać przed typami na Wimblu? Wiadomo, nie ma co tak kurczowo trzymać się tych ostatnich spotkań, ale obiektywnie to czym się sugerować można? Meczami sprzed roku? Flavia grała coś początkiem sezonu, jednak im dalej w las tym gorzej. Zresztą mniejsza o to, dla mnie osobiście ten mecz to no bet, niby kurs na starszą Włoszkę zaniżony ale też nie odważyłbym się pograć na Giorgi. Chciałem tylko zwrócić uwagę na ten aspekt przy analizie.

W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
S.Williams Maria Sharapova

stawiam na to ze obydwie panie dojda do polfinalu,nie znalazlem jeszcze oferty,ale poczekam.
Mysle ze ktoras z tych pan wlasnie wygra ten turniej dlaczego?
Serena od roku wraca do gry i po porazce we francji bedzie sie chciala zrehabilitowac a trawa idealne miejsce na jej gre,sadze ze trenowala po odpadnieciu FO juz na trawie,jest doswiadczona,ma talent i juz tu wygrywala kilka razy,wiec dlaczego nie??
Maria to jedyna zawodniczka ktora moze jej zagrozic. Ktos napisal ze nie wygra 2 szlema z rzedu,a dlaczego by nie?? Maria podobnie wraca do wielkiej formy po latach zmagania sie z kontuzja,juz rok temu top ten swiadczy o tym ze nie bylo zle...wygrywala ten turniej ,rok temu final,mimo iz wali po 15 DF na mecz jak wieje to i tak ten mecz wygrywa. Jest mimo mlodego wieku bardzo doswiadczona ,ma triumfy w wielkim szlemie.
Nie sadze zeby turniej wygrala jakas malo znana tenisistka, nie bedzie nowej dziewczyny z tytulem wielkiego szlemu po tym wimbledonie. To co sie dzieje w kobiecym tenisie to totalna rotacja,kazda zkazda moze wygrac. Poza tym nie skreslajmy Kvitovej,wiem wiem gra tak jak nasza kadra w pilke,ale... to jest Kvitova,ma serw i mocny return,wszystko zalezy od jej glowy.

W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
Wy moi drodzy panowie natomiast krytykujecie ją po kilku gorszych meczach. Radwańska na hardzie pokazała na co ją stać i przypominam wszystkim Wygrała turniej w Miami! Też przypadek? Wimbledonu moim zdaniem nie wygra, US Open też nie, bo historia pokazuje, że tamtejsza nawierzchnia jej nie służy. Ale jak będzie się tak dalej rozwijała to AO w następnym roku może być jej ????
Mam nadzieje ze dopiero od roku interesujesz sie kobiecym tenisiem,bo wtedy jestem w stanie potraktowac cie powaznie. Nie wiem czy wiesz ale jedna z Twoich faworytek a zarazem Twoja rodaczka, zaliczyla 2 razy QF w londynie oraz triumf w imprezie juniorskiej,wiec warto sie wglebic w szzegoly jak sie opisuje bo wieje tu antyprofesjonalizmem.

A co do pironkovej,hmm owszem zaliczyla 2 turnieje dobre tutaj,ale jak historia pokazuje max 4 runde jej daje.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Pironkova - Dolonc 1 1.32 bwin
Niezły prezent. Dolonc jest dwusetna. Pironkova gra na trawie świetnie. Ograła z łatwością Radwańską, rok temu QF, dwa lata temu SF. Spokojnie można na nią zagrać po takim kursie, bardzo bym się zdziwił jakby wtopiła.

M 4

matlang

Użytkownik
Co panowie myślicie nad typem Paszek-Wozniacki po kursie 3. Wiadomo że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale to zwycięstwo może bardzo podbudować Austriaczkę i uwierzy w siebie. Dunka w ostatnim czasie gra bardzo przeciętnie i może mieć wiele problemów by odnieść zwycięstwo w tym spotkaniu.

B 30

boher

Użytkownik
Pironkova - Dolonc 1 1.32 bwin
Niezły prezent. Dolonc jest dwusetna. Pironkova gra na trawie świetnie. Ograła z łatwością Radwańską, rok temu QF, dwa lata temu SF. Spokojnie można na nią zagrać po takim kursie, bardzo bym się zdziwił jakby wtopiła.
Popieram! Taki kurs to prezent, nie wiem czym sugerowali się bukmacherzy wystawiając tak wysoki kurs na czołową zawodniczkę na trawie. Dolonc największy swój sukces miała rok temu, gdy doszła do 1/16 Australian Open, pokonując po drodze Bartoli i w kwalach Lisicki, od tamtego czasu niczym się nie wyróżniła. Dodać trzeba, że w kwalach do Roland Garros pokonała ją w tym roku nawet nasza Sandra Zaniewska. Ta zawodniczka niczym nie może zagrozić Pironkovej, chyba, że nie wiemy o jakiejś kontuzji. Warto postawić (jak zawsze zresztą) u buka, w którym krecz=zwrot. Typ bardzo pewny, a kurs świetny na to spotkanie.

R 28

roki1

Użytkownik
Na Paszek mysle ze mozna za drobne postawic.Ja wczoraj na nia dalem i sie udalo.Wozniacka forma wedlug mnie nie razi i na ta chwile nie jest taka dobra jak Kerber wiec Paszek ma szanse.Nie wiem jak Wozniacka gra na trawie bo dopiero sie interesjuje bardziej tenisem.No ale Paszek widze ze forme ma i jak wczoraj komentator mowil to wygrala jak dobrze pamietam juniorskiego wimbledona,wiec trawa jej lezy.Co mi sie w tej Paszek wczoraj pdobalo i co tez mowili komentatorzy,ze ona sie nie przejmuje zla sytuacja,gra swoje,nie widac w niej frustracji czy jakiegos zwatpienia.I to mi sie bardzo podoba w zawodniczkach.Bo na zachowanie Kerber to patrzec nie moge.Zachowuje sie jak dziecko 2.8 miesiecy mojej siostry jak cos jej nie pomysli.Najchetniej to bym wszedl na kort i przelozyl bym ja na lawce i bym ja z...l w pupe bez zadnej rozgrzewki ani nic hehe moze by cos pomoglo.Pisze ze za drobne bo wczoraj Paszek zagrala mecz zycia wiec moze tego nie powtorzyc i Wozniacka mysle ze od samego poczatku moze wejsc mocno w ten mecz,wiec nie ma co szalec.Zreszta kazdy zrobi jak uwaza.Oprocz tego gram over gemowy.Spodziewam sie wyruwnanego meczu jak wczoraj i comon Paszek.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Serena Williams
Chyba słusznie jest główną faworytką do końcowego zwycięstwa. Przez chwilę poważnie się zastanawiałem nad zagraniem tego za naprawdę wielkie pieniądze, jednak po kursie 4,10-4,20 się nie skusiłem i na razie nie gram tego wcale. Wszystko za sprawą tego, że mimo wszystko nie wiemy, czego się po niej spodziewać. Jej ostatni mecz to przegrana pierwsza runda Roland Garros z Razzano. Korty ziemne jednak nie należą do jej ulubionych, wręcz przeciwnie, a trawa jak najbardziej - Wygrywała Wimbledon 4 razy. Nie wiem też nic o jej treningach i motywacji. Nie zapominałbym także, że ma ponad 30 lat, więc granie na kogoś takiego to zawsze loteria, nie wiemy czy fizycznie da radę dotrwać tak daleko. Poza tym kurs 4,10 to ehhh, to tak jakbym grali 7 zdarzeń dających takie AKO. W WTA byłoby to głupotą. Także raczej odradzam i mam nadzieję, że Serenka nie wygra.
Wygra Wimbledon: Victoria Azarenka
Kurs: 10

Vicky odpuściła ostatnio grę, ale w przeciwieństwie do Amerykanki - wiemy, że ostro pracowała w tym czasie i ma wielkie plany co do Londynu. Rok temu była tu w półfinale, wtedy przegrała z Kvitovą po trzech setach (Czeszka była wtedy naprawdę mocna, w tym roku nie obroni punktów na 100%). Ma łatwą drabinkę, więc w pierwszych kilku meczach nie powinna mieć problemów w dążeniu do celu, a więc kurs będzie systematycznie spadał. Zaufam. Niestety kompletnie nie radzi sobie z S. Williams, więc niech ta odpadnie wcześniej. ????
Kim Clijsters
Kurs 30 to może być value. Wszyscy wiemy jak Belgijka jest groźna, nawet po powrotach. Niestety nie ma za łatwo, bo już na starcie trafia na Jankovic, ale skoro sama podkreśla, że to jej ostatni turniej w karierze - na pewno będzie chciała to uczynić w godny sposób, a nie odpaść w pierwszej rundzie. Lekko można pograć. Jest w ćwiertce z Sharapovą, także będzie ciekawie, jeśli dojdzie do takiego spotkania.
Moim zdaniem nie wygrają Wimbledonu 2012 także: Sharapova, Radwańska, Kvitova, Stosur.
Także moje faworytki to przede wszystkim Williams i Azarenka, a można spokojnie upatrywać zwyciężczyni także w wspomnianej Clijsters, Kerber (kurs 47), Bartoli (kurs 65) czy nawet Ivanovic (kurs 122). Także te zdarzenia także można zagrać za jakieś grosze. Aha i pamiętajcie, że u kobiet często dużo niżej rozstawione zawodniczki docierają daleko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom