Miałem się nie odnosić do waszych "zażaleń" na temat forum, ale skoro sprawa jest znowu na tapecie to napiszę parę subiektywnych zdań.
Nie chciałem nic pisać, bo to temat wałkowany od jakiegoś czasu, tłumaczone to było również wiele razy w różnych działach, no ale skoro poruszyliście to w "naszym" to nie wypada pominąć. No właśnie, celowo zaznaczam słowo "nasze", bo to że jestem tu moderatorem nie znaczy, że to mój dział. Nie mam obowiązku ciągnięcia Was za język, podawania typów i analizowania poszczególnych meczów. Robię to z przyjemności i ogromnej chęci do "czarnego" sportu. Nie udaję fachowca od przykładowo ligi angielskiej, bo nim nie jestem, poza tym to wyjątkowo nieprzewidywalne rozgrywki, ale lubię wyzwania, więc poznaję drużyny, oglądam mecze, obserwuję zawodników i tak staram się poszerzać swoją wiedzę na temat tego sportu.
Za każdym razem jednak, gdy widzę czyjeś posty w których motywem przewodnim jest narzekanie, że mało typów, że słabe, że późno to widzę obraz gościa, który wpłaca sobie ostatnie dwie stówki na konto, pobiera gołe typy z forum i potem wjeżdża z pretensjami, że nie są one skuteczne.
Jest milion płatnych stron z typami, czemu nie zapłacisz "dniówki" i na meila podeślą Ci "gotowca"? Przecież to wygoda, stawiasz, wygrywasz, wypłacasz kasiorkę i już. To takie łatwe. Ale nie, Ty jesteś w miarę rozsądny i wiesz, że takowego gotowca nie ma, a takie strony to zwykłe nabijanie ludzi w butelkę.
Tu masz okazję wejść, podpytać o jakiś typ, poradzić się, podyskutować, ale nie, bo Ty chcesz "PEWNIACZKI JUUUUUUŻ, TERAZ!". Chcesz być milionerem, a gdy przegrywasz ostatnie 20 złotych, które miałeś na koncie postanawiasz wylać swoje żale, bo nie chciało Ci się napisać pięciu zdań i wymienić opinią. Mało tego, napiszesz jeszcze o reklamach, bo jak to możliwe, że na takim forum mają prawo być reklamy? Ma ich nie być, bo Ty chcesz.
Nie moi drodzy Panowie i drogie Panie, nie tędy droga. Jak chcecie zobaczyć, jak to powinno wyglądać to zajrzyjcie sobie na przykład do działu hokejowego, który prowadzi znany Wam zapewne @rasijskij. Nie jest tam jakoś bardzo dużo udzielających się użytkowników, czasem mniej, czasem więcej, jak to na forum, ale jest dyskusja, opinie, analizy, nie zawsze zdania są takie same, ale odbywa się to w kulturalny sposób i gwarantuję Wam z zyskiem dla wszystkich zainteresowanych. Oczywiście nie mam tu na myśli jawnego "zerżnięcia" wszystkich typów i wklejenia ich na swój kupon.
Żużel to specyficzna w Polsce dyscyplina, bo zainteresowanie nią wykazują w szczególności konkretne regiony, więc nigdy nie będzie miał tak wielkiego fejmu, jaki ma np.
piłka nożna. To jednak nie oznacza, że nie można o nim merytorycznie podyskutować, tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że wieści z pierwszej ręki w tym sporcie są na wagę złota, czego pewnie każdy zainteresowany doświadczył, jednak nie mamy ochoty się nimi dzielić, wolimy wytykać porażki (tu taka rada - najlepiej zrobić to po meczu, jak już wszystko wiemy).
Mam jedną straszną wadę. Nie cierpię ludzkiego narzekania, nie mogę przebywać z ludźmi, którym cały czas coś nie pasuje i którzy szukają sobie na siłę problemów, dlatego uderzają we mnie te "stęki", szczególnie gdy atakowani są ludzie, którzy naprawdę chcą coś zrobić i którzy się mocno angażują, po czym obrywają takim marudzeniem, szybko się zniechęcają, uciekają, a pseudo bukmacherzy dalej przelewają swój jad na innych i oczekują mega zdarzeń z super kursami.
Nie będę się odnosił w tym poście do konkretnych użytkowników, bo nie chcę nikogo atakować, każdy wie, po co zakładał tu konto i w jakiej dziedzinie się realizuje (tak, narzekanie też się wlicza w listę dziedzin). Tłumaczyć się z niczego również nie zamierzam, choć jeśli ktoś o coś spyta to pewnie odpowiem. Jestem w tym dziale pierwszy, niepełny sezon, który niestety się już kończy, może coś tu się ruszyło, może nie, zależy kto i jakie ma oczekiwania. Czasem fajnie udało się podyskutować, co momentalnie było widać w skuteczności typów, to dla mnie mały pozytyw. Negatywna informacja jest taka, że taka dyskusja miała miejsce za rzadko. Wielkie dzięki dla @wasp40 , który jest bardzo regularny i obiektywny, zawsze wtrąci swoje "dwa grosze" do dyskusji, mam nadzieję, że utrzymasz regularność, jak najdłużej.