Oferta w powijakach, ale nie ma na co czekać. Dobre bety już wjechały w betsafe i bet365.
Maksym Drabik - Rune Holta Typ: Drabik -5 @ 2.05 w betsafe
Szymon Woźniak - Rune Holta Typ: Woźniak -1.5 @ 1.8 w SB oraz Woźniak -2.5 @ 2.10 w betano
Drabik od początku sezonu wysoka forma. W biegu juniorskim w zasadzie z urzędu trzy punkty. Obok Magica i Taia trzecia broń ekipy Piotra Barona. Wysoka forma, sporo objechanych kółek w tym sezonie. Tor na Golęcinie ponoć w kiepskim stanie, miała być typowa wrocławska "sucha kopa", ale deszcz trochę krzyżuje te plany Barona. To że popadało to na pewno nie działa korzystnie na Ryśka. Wątpię, żeby w takich warunkach Holta z tymi swoimi wiecznie kontuzjowanymi nadgarstkami cokolwiek ujechał. Na treningach w Rybniku też wyglądał raczej słabo. Była opcja, że Holta miał być poza składem kosztem Szombierskiego. Myślę, że Rysiek wiele punktów nie dorzuci, a w dalszej fazie zawodów zostanie zmieniony przez AJ czy Griszę. Drabik koło dyszki powinien zapunktować.
Andreas Jonsson over 8.5 @ 1.85 w betano /over 9 @ 2.20 w bet365
Adrenalina dobrze wygląda na początku sezonu. Trudne warunki na torze w Poznaniu nie powinny stanowić dla niego większych problemów. Jeśli Rybnik nie chce okrasić powrotu do E-ligi sromotną porażką to punkty AJ są niezbędne. Najprawdopodobniej czeka go sześć startów, co powinno ułatwić sprawę overa.
Bartosz Zmarzlik over 11 @ 1.95 w bet365
14
Juniorzy z Grudziądza to raczej niezbyt wysoka poprzeczka dla Bartka. Zresztą w Gorzowie mało kto jest w stanie pokonać młodzieżowca Stali. Przyszły mistrz świata póki co prezentuje bardzo wysoką formę, był ojcem zwycięstwa gorzowian w Lesznie. Dzisiaj jest domowy tor, łatwiejsi rywale - linia spokojnie do pokrycia.
Patryk Dudek over 13 @ 1.83 w bet365
6 (5 w 2 startach, a potem 1 w 5 ;o)
Falubaz zawsze dobrze czuł się w Toruniu i liczę, że tym razem będzie podobnie. Jest Z/Z za Jarka, więc dodatkowy start dla liderów, a nie wykluczam sytuacji, że dojdzie tutaj siódmy start jak RT, zmieniając Karpova. Dudek na ten moment klasa sama w sobie, gdzie się nie pojawi robi świetne wyniki. Ponadto w tym sezonie już miał okazję startować w Toruniu, gdzie zrobił dobry wynik w turnieju par.
Gorzów -20 @ 1.83 w bet365
Gorzów dla mnie główny kandydat do mistrzostwa. Słowa Iversena, że to kapela konkretna nie są przypadkowe. Nie od dziś wiadomo, że żeby walczyć skutecznie o mistrzostwo potrzebny jest mocny junior - Gorzów ma ten atut w postaci Zmarzlika. Odradza się Kasprzak. Jensen i Pawlicki mogą tutaj tylko i wyłącznie zyskać. Wracają na tor, który w przeszłości im bardzo służył. Na Iversena i Żagara też można liczyć. GKM poza własnym torem wiele nie zdziała. W Gorzowie nie będzie takiego betonu jak w Grudziądzu, więc Gollob nie będzie istniał, Okoniewski też będzie miał znacznie trudniej. Toninho jakiś pogubiony mam wrażenie, skoro przegrywa rywalizacje z Ljungiem ... Juniorzy jeśli nie przegrają swojego biegu 5-1 to już będzie sukces. Gorzów to też nie jest ulubiony tor dla Artioma Łaguty. Jeśli Grudziądz sprawił lanie Jaskółkom u siebie, to dziś myślę, że wynik może iść w drugą stronę, tylko że tym razem Stal wystąpi w roli kata.