Sam format konkursu naprawdę bez słodzenia konkretnie przemyślany. Podział na grupy, etapy - to wszystko powoduje, że więcej graczy gra o coś. Jest zaciekła walka nawet o te trzecie miejsce.
Konkurs rozbudowany, a w swojej prostocie i braku rozbudowanego regulaminu do ogarnięcia praktycznie dla wszystkich - a już na pewno po początkowych kolejkach. Opcja typowania zamkniętego to świetny pomysł jeżeli skrypt forum na to pozwala. Prywatne wiadomości do modów od wszystkich uczestników jak w przypadku barażu to mało realny pomysł. Jednak pozostawienie tego tak jak jest będzie na pewno rodziło kontrowersje w kolejnych etapach. Hipotetycznie mam stawiać handi na drużynę "A", wchodzę aby zatypować i oczom nie wierzę bo wszyscy konkurenci stawiają przeciwnie. Nie ma bata abym będąc prawie pewnym swego typu nie postawił na drużynę "B". Może czegoś nie doczytałem, może jakaś kontuzja, pojawią się wątpliwości i typ pójdzie taki sam... Dorzucając praktycznie dowolny typ punktowy na zawodnika ( szczególnie jeden z popularnych) dubluję któregoś z konkurentów. Pół biedy gdy w dniu meczowym są dwa spotkania bo da się pokombinować aby coś pozamieniać chociaż w drugim spotkaniu. Jeżeli jednak play offy będą systemem pt/nd po jednym spotkaniu?
Zmodyfikowałbym jeszcze system nagród. Nawet kosztem I miejsca, które ma miłą wartość. Dałbym po 25pln miejscom 11-12. Rok walki, systematyczności i wiedzy/szczęścia i pozostanie z niczym... Smutno
Kilka pomysłów mi chodzi po głowie, ale to takie zarysy, kotłowanina w głowie.
W sezonie jesienno - dupiasto - zimowym, kiedy ryk motorów będzie tylko wspomnieniem postaram się ubrać je w słowa i coś skrobnąć. Na tą chwilę powodzenia życzę w kolejnych etapach. Oby cało i zdrowo!
Pozdro