Kupon # 365 ????
J.M. Del Potro - S. Wawrinka
Stawka: 50,00 PLN | Typ: 1 | Kurs: 1,317 | Bukmacher:
E/W: 65,87 PLN 
Dobrze spisujący się na turnieju w Portugalii Wawrinka podniósł kurs na wygraną Del Potro w jutrzejszym pojedynku tych dwóch panów. Faworytem zdecydowanie Del Potro, za którym przemawia kilka istotnych aspektów:
- H2H - prowadzenie Del Potro 2:0
- aktualna dyspozycja na clay'u. Choć Wawrince zarzucić wiele nie można, to jednak Argentyńczyk potwierdza, że dobrze czuje się na tej nawierzchni.
- Wyniki, ich wysokość przemawia za Del Potro, który pokonał Montanesa (tracąc 4 gemy) oraz Machado (tracąc 1 gema). Wawrinka również mało gemów traci, jednak w pojedynku z Navarro w 1. secie męczył się, wygrywając w tiebreak'u.
- Ranking ATP, to zostawiłem sobie na koniec, gdyż podobnie jak H2H nie będzie to miało tak bezpośredniego wpływu na jutrzejszy pojedynek, jak aktualna forma, osiągane wyniki itp. W ranku wiadomo, przeważa Del Potro i to w zasadzie tyle.
- Del Potro broni tytułu z przed roku, gdzie wygrał ATP Estoril
Widziałem fragment meczu Del Potro z Montanesem i mogę jedynie powiedzieć, że serwis u Argentyńczyka, jak był dobry tak jest, fizycznie wygląda dobrze jak wyglądał, mądrość gry zachowana, nic więcej tutaj nie wymyślę. Moim zdaniem wygra Del Potro. Myślałem o DW 2-0 dla Argentyńczyka, ale to zwiększa loterię, różnie bywa, może nie być to spacerek dla Del Potro, gdy Wawrinka będzie miał dzień i postawi się rywalowi.