Widzew w sprawie licencje według mnie walczy o swoje czyli o sprawiedliwośc.
Sutek, powiedz mi, ktore miejsce zajal Widzew na koniec sezonu? Moze Ci przypomne. Widzew zajal miejsce 15, ktore jest miejscem spadkowym (czyli juz powinniscie grac w starej 2 lidze). Teraz mi przypomnij, dzieki czemu Widzew awansowal do
ekstraklasy. Tez Ci przypomne, przez kupowanie meczy. Czyli zgodnie z prawem spadacie do starej 3 ligi.
To, ze PKOL wlasnie zalegalizowal korupcje, jest dla mnie kpina. A ze skorzystal dzieki temu Twoj klub, to gdybyscie mieli troche honoru, to podkulilibyscie ogon i siedzieli cicho, cieszac sie, ze zagracie o klase wyzej.
Ale oczywiscie Widzew, ktory przegrywac nie umie, uczepil sie Polonii, ktora z korupcja w futbolu nie miala nic wspolnego, a miejsce w
ekstraklasie, jak i awans do niej wywalczyla ciezka walka na boisku i ambicja zawdonikow.
Wiec nie na miejscu jest mowienie tutaj o jakiejs sprawiedliwosci dla was, bo pomimo handlowania meczami zadnej kary nie poniesiecie.
Gdyby pomimo tego wszystkiego Widzew mial grac znowu w
ekstraklasie, to przestalbym juz wierzyc calkowicie w sprawiedliwosc.
Licencja dla Polonii Bytom została przyznana nie zgodnie z prawem . w kuluarach mówi się że w zamian dostaną głosy na zjeździe PZPNu.
Tak, i postawia tez wodke Listkowi i jego kolegom.
A nawiasem mowiac, to licencja ta zostala przede wszystkim odebrana niezgodnie z prawem, poteb bylo juz tylko naprawianie swojeo bledu.
Dodam że jestem kibicem Widzew i dla mnie jest obojętne czy Widzew będzie grał w III lidze czy w
Ekstraklasie
Wiesz, ja tez jestem kibicem Polonii Bytom, chodzilbym nawet na B-klase, ale akurat ma dla mnie znaczenie, w ktorej lidze gra Polonia.
Nie mow, bo i tak Ci nie uwierze, ze klasa rozgrywkowa nie ma dla Ciebie zadnego znaczenia, bo inaczej bys sie tak nie wypowiadal, Jesli jest Ci to obojetne, to skonczcie temat i zacznijcie grac w tej starej drugiej lidze, i tak klase wyzej niz powinniscie. Napisales, ze nie ma to dla Ciebei znaczenia, zeby wydac sie jak najbardziej obiektywnym.
Jak, jako kibic Polonii obiektywny tez nie moge byc, ale na szczescie nie tylko kibice Polonii uwazaja zachowanie Widzewa za przesadne i niehonorowe, co mozna przeczytac na forach klubow w calej Polsce, ktore nie maja nic wspolnego ani z Widzewem, ani z Polonia.