>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ważne informacje, ciekawostki...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
E tam całym światem. A kto na świecie interesuje się co się dzieje w polskiej piłce.
chociażby pan Platini ... Wiesz chyba jakie mogą być konsekwencje tego burdelu ?
Przypomina mi się jedna wypowiedź osoby z tego forum, że w PZPN-ie zasiadają ci którzy grali na MŚ strzelili kilka bramek i są gwiazdami, zamiast ludzi, profesjonalistów.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dla mnie najwięcej namieszał PZPN i Wydział Dyscypliny. PZPN sam sobie robi burdel a później ma pretensje do każdego. Jak słucham Koźmińskiego to naprawdę myślę sobie jak tacy ludzie reprezentują polski futbol. Człowiek który nie umie zbudowac poprawnego zdania w naszym języku. Wydział Dyscyplin pokarał degradacjami kluby nie wiedząc o tym że czynny które się przedawniły nie mogą byc brane pod uwagę chodzi o 2 lata. Nie mieszałbym Trybunału Arbitrażowego przy PKOL ponieważ ich rozpoczęcie ligi raczej nie interesuje oni działają tak jak nakazuje polskie prawo. Ogólnie ośmieszamy się przed całym światem
Boavistę Porto zdegradowali za kupowanie meczów w sezonie 2003/2004. FC Porto zostalo ukarane za korupcję sprzed kilku lat.

Dlaczego podobnej kary nie mogą ponieść Zagłębie, Korona i Widzew ? Nawet nie patrzę komu kibicuję, a komu nie. Nie ukrywam, ze darzyłem sympatią kazdy z tych zespołów, ale nie zmienia to faktu, ze wszystkie powinny ponieść karę. Nie powinno być mowy o żadnym przedawnieniu, a to co robi teraz Widzew w sprawie licencji dla Polonii Bytom to juz dla mnie przesada.... Nie mogą się pogodzić, że kiedyś ktoś załatwiał punkty dla Widzewa ? Podobnie Zagłębie juz niby się przyznało do korupcji i moim zdaniem wszystko byloby na dobrej drodze, ale zmieniły się władze klubu i nagle zachciało im sie walczyc o Zaglebie w Ekstraklasie. Zupelnie niepotrzebnie...

sutek 79

sutek

Forum VIP
Tylko obowiązuje prawo polskie. Jest jasno napisane że jest okres przedawnienia. Widzew w sprawie licencje według mnie walczy o swoje czyli o sprawiedliwośc. Licencja dla Polonii Bytom została przyznana nie zgodnie z prawem . Widzew miał kiedyś podobną sytuacje w sprawie licencji i zupełnie odmiennie postępował PZPN który pomógł Polonii, a teraz jeszcze przekazał błędne informacje ministrowi sportu. Jest to rzecz prosta. Pierwszy termin Polonia Bytom nie dostaje licencji, odwołuje się nie dostaje licencji i jasno jest powiedziane że to jest już decyzja nie odwołalna, po czym PZPN pisze pismo do UEFA by pomóc Polonii ( zgodne z prawem ), UEFA odrzuca prośbę o ponowne rozpatrzenie sprawy i dla mnie to jest wystarczające. Następnie dalej dalej jest kombinowanie, szef Komisji do spraw licencji powiedział że dla niego sprawa jest już zamknięta i zapowiedział że nie ma zamiaru tracic czasu na coś co jest już dawno postanowione ( zrobiłbym tak samo ) i nie przyszedł na posiedzenie które nie powinno miec miejsca i tylko dla tego Polonia dostała licencje ponieważ gdyby Sadowski pojawił się na posiedzeniu głosowałby za nie daniem Polonii licencji, tak głosował przedstawiciel Ekstraklasy SA, tylko ludzie z PZPNu głosowali za licencją dla bytomian, w kuluarach mówi się że w zamian dostaną głosy na zjeździe PZPNu.
Dodam że jestem kibicem Widzew i dla mnie jest obojętne czy Widzew będzie grał w III lidze czy w Ekstraklasie

celahim 4

celahim

Użytkownik
Widzew w sprawie licencje według mnie walczy o swoje czyli o sprawiedliwośc.
Sutek, powiedz mi, ktore miejsce zajal Widzew na koniec sezonu? Moze Ci przypomne. Widzew zajal miejsce 15, ktore jest miejscem spadkowym (czyli juz powinniscie grac w starej 2 lidze). Teraz mi przypomnij, dzieki czemu Widzew awansowal do ekstraklasy. Tez Ci przypomne, przez kupowanie meczy. Czyli zgodnie z prawem spadacie do starej 3 ligi.
To, ze PKOL wlasnie zalegalizowal korupcje, jest dla mnie kpina. A ze skorzystal dzieki temu Twoj klub, to gdybyscie mieli troche honoru, to podkulilibyscie ogon i siedzieli cicho, cieszac sie, ze zagracie o klase wyzej.
Ale oczywiscie Widzew, ktory przegrywac nie umie, uczepil sie Polonii, ktora z korupcja w futbolu nie miala nic wspolnego, a miejsce w ekstraklasie, jak i awans do niej wywalczyla ciezka walka na boisku i ambicja zawdonikow.
Wiec nie na miejscu jest mowienie tutaj o jakiejs sprawiedliwosci dla was, bo pomimo handlowania meczami zadnej kary nie poniesiecie.
Gdyby pomimo tego wszystkiego Widzew mial grac znowu w ekstraklasie, to przestalbym juz wierzyc calkowicie w sprawiedliwosc.

Licencja dla Polonii Bytom została przyznana nie zgodnie z prawem . w kuluarach mówi się że w zamian dostaną głosy na zjeździe PZPNu.
Tak, i postawia tez wodke Listkowi i jego kolegom.
A nawiasem mowiac, to licencja ta zostala przede wszystkim odebrana niezgodnie z prawem, poteb bylo juz tylko naprawianie swojeo bledu.
Dodam że jestem kibicem Widzew i dla mnie jest obojętne czy Widzew będzie grał w III lidze czy w Ekstraklasie
Wiesz, ja tez jestem kibicem Polonii Bytom, chodzilbym nawet na B-klase, ale akurat ma dla mnie znaczenie, w ktorej lidze gra Polonia.
Nie mow, bo i tak Ci nie uwierze, ze klasa rozgrywkowa nie ma dla Ciebie zadnego znaczenia, bo inaczej bys sie tak nie wypowiadal, Jesli jest Ci to obojetne, to skonczcie temat i zacznijcie grac w tej starej drugiej lidze, i tak klase wyzej niz powinniscie. Napisales, ze nie ma to dla Ciebei znaczenia, zeby wydac sie jak najbardziej obiektywnym.
Jak, jako kibic Polonii obiektywny tez nie moge byc, ale na szczescie nie tylko kibice Polonii uwazaja zachowanie Widzewa za przesadne i niehonorowe, co mozna przeczytac na forach klubow w calej Polsce, ktore nie maja nic wspolnego ani z Widzewem, ani z Polonia.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Panowie nie oceniam tej całej sytuacji jako stróż prawa, czy kibic jakiejkolwiek z drużyn... oceniam ogólnie jako kibic polskiej piłki nożnej. Według mnie każdy klub, który brał udział w aferze korupcyjnej i zostało mu to udowodnione powinien ponieśc konsekwencje. Czy to Widzew, czy Zagłębie czy też Korona ! Tak powinno być dla dobra polskiej piłki !

sutek 79

sutek

Forum VIP
Widzew awansował do Ekstraklasy prawidłowo. Zarzuty korupcyjne jakie łódzki klub dostał miały miejsce sezon wcześniej :!:
Ja mówie szczerze dla mnie nie ma znaczenia w której lidze zagra Widzew, bardzo duża rzesza fanów myśli podobnie jak ja. A dlaczego ? Bo Widzew to Widzew i ja i tak będę jeździł na mecze Widzewa czy mecz byłby w Wolbromiu czy też w Krakowie nie ma znaczenie ważne że gra Widzew.
W Polsce walka z korupcją trwa już kolejne lata i końca nie widac. Trybunał przy PKOL rozważa wszystkie sprawy z prawnego punktu widzenia.
Jeśli chodzi o korupcję polskich klubów to uważam że ponad 3/4 wszystkich polskich klubów miała doczynienia z korpucją

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jeśli chodzi o korupcję polskich klubów to uważam że ponad 3/4 wszystkich polskich klubów miała doczynienia z korpucją
Jak nie więcej.... Niestety śmieszne to jest. We Włoszech potrafili zrobić porządek, u nas nie. Jeżeli w PZPN-ie będą te same osoby, nic się nie zmieni :!: Korupcja dalej będzie ... Minister Sportu - Drzewiecki powiedział jasno : Zjazd PZPN -u musi być 30 października inaczej wprowadzam kuratora. Dlaczego TERAZ NIE WPROWADZĄ?!

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił odroczyć podjęcie decyzji w sprawie Zagłębia Lubin o degradacji do 6 sierpnia.
- Postanowiliśmy zobowiązać Polski Związek Piłki Nożnej do dostarczenia do 3 sierpnia do godziny 12 statutu PZPN i regulaminu dyscyplinarnego w brzmieniu z daty 12 marca 2004, następnie wszystkich zmian uchwalonych przez organy związku w tych dwóch dokumentach - poinformowała sekretarz Trybunału Arbitrażowego Romana Troicka-Sosińska.
Reprezentanci Zagłębia Lubin podnosili zarzut różnicy uchwalonych przez Walne Zgromadzenie PZPN zmian w statucie, a zarejestrowanych przez sąd dokumentów. &quot;Prosimy o dostarczenie dowodów na to do poniedziałku&quot; - dodała Troicka-Sosińska.
Kolejna rozprawa odbędzie się w środę, 6 sierpnia o 11.30.
Przypadek Zagłębia Lubin Wydział Dyscypliny PZPN rozpatrywał dwukrotnie. 20 czerwca Związkowy Trybunał Piłkarski podtrzymał decyzję o degradacji klubu o jedną klasę rozgrywkową oraz ukaraniu go grzywną w wysokości 70 tys. złotych za korupcję. Zagłębie odwołało się do Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl, który w czwartek podjął decyzję o odroczeniu sprawy do 6 sierpnia.
O godzinie 13.45 rozpoczęło się rozpatrywanie przez Trybunał podobnego odwołania złożonego przez Koronę Kielce.
.... no to zaj**** Polska liga ruszy w tym roku ? :!:

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zagłębie Lubin będzie występował w sezonie 2008/09 w piłkarskiej 1. lidze - poinformował prezes klubu Paweł Jeż.
- Nie będziemy komentowali decyzji Trybunału, tylko jej się podporządkujemy. Rozpoczniemy sezon w pierwszej lidze - powiedział Jeż.
W środę w Warszawie Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim rozpatrywał apelację KGHM Zagłębie Lubin od kary degradacji za korupcję.
Trybunał zajmuje się obecnie odwołaniem Korony Kielce, podobnie jak Zagłębie ukaranej degradacją za udział w tzw. aferze korupcyjnej.

onet.pl

Z 0

zork123

Użytkownik
No i liga rusza bez Zagłębia i Korony, które zostały zdegradowane. Spotkanie Lecha z Bełchatowem i Legi z Polonią w ramach 3 kolejki będą tak naprawdę spotkaniami inaugurującymi ligowe zmagania.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Czyli co ???? ? Są w naszej lidze równi i równiejsi ? Osobiscie nie mogę pojąć dlaczego zdegradowano Koronę i Zagłębie, a Widzewa nie tknęli. Kara powinna być jednakowa dla wszystkich. Może Widzew zdegradują po sezonie ???? ?

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ja powiem jedno : Sprawiedliwości stała się zadość (mowa o Zagłębiu i Koronie). Nie wiem dlaczego oba kluby miały w ogóle czelność domagać się aby ich nie degradowano :!: Ci ludzie chyba nie wiedzą co to wstyd za przeproszeniem... Jakie przedawnienie kar ?!
Cieszę, się że wreszcie że tak jakby kolejna &quot;bitwa&quot; o &quot;czystość&quot; w polskiej piłce wygrana. Teraz czekam na wygranie prawdziwej &quot;wojny&quot;.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Litewski obrońca białostockiej Jagiellonii, 31-letni Andrius Skerla doznał kontuzji podczas towarzyskiego meczu z Mołdawią. Ma nadciągnięty lub zerwany mięsień dwugłowy i nie zagra w najbliższym meczu z warszawską Legią.

Osłabiony wystąpi także GKS Bełchatów w meczu przeciwko Wiśle. Paweł Janas nie będzie mógł skorzystac z kontuzjowanych Łukasza Garguły, Dawida Nowaka, Grzegorza Fonfary, Łukasza Sapeli i Mariusza Ujka. Możliwe że nie zagra również Carlo Costly, który ma za sobą podróż po spotkaniu swojej reprezentacji.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Zauważyłem że kurs na Podbeskidzie jest dzisiaj 3.5 w meczu z Zagłębiem Lubin (1.90) w unibet...czy ma ktoś może jakieś info czemu tak wysoki kurs, czy są jakieś kontuzje w zespole itp. ? jak coś to proszę na PW, dzięki!

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
wazne informacje eh...

Międzynarodowy sędzia piłkarski Grzegorz G. z Radomia i jego asystent Tomasz S. zostali zatrzymani we wtorek przez CBA w związku z korupcją w polskiej piłce nożnej. Grzegorz G. na Euro 2008 był sędzią technicznym, wielokrotnie sędziował mecze Ligi Mistrzówa, a niedawno FIFA wydelegowała Grzegorz G. do prowadzenia meczów podczas mistrzosw świata, które odbędą się w 2010 rku w RPA.

Nikt nie jest czysty, szkoda ze zaden buk nie wystawil jeszcze oferty &#39;ktory sedzia zostanie teraz zatrzymany?&#39; Jak nie Gilewski, to ktory nie bral ?!

wilu 9

wilu

Użytkownik
Dokładnie jeśli nawet Pan G. jest umoczony w tą aferę to próżno szukać czystej osoby wśród sędziów. Poczekamy na ogłoszenie zarzutów, ale jak już zapowiedziano będą one druzgoczące.????

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
He he słyszeliście? Franciszek Smuda może zostac trenerem Celtiku ???? Czego to ten marne dziennikarzyny nie wymyślą w sezonie ogórkowym, ażeby miec zapełnione strony w swojej gazecie. Podobno napisał to jakiś gośc w Gazecie Polskiej. Co ciekawe, aktualnie Smuda negocjuje nowy kontrakt z Lechem, widac że można nawet dziennikarzom zaplacic, żeby pisali takie bzdety w czyimś interesie. W naszym kraju to normalka już od dawna.:kwasny4565:

Do góry Bottom