>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Włamywacz na konta Betgun

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Witam , chciałbym wszystkich uczulić ponieważ grasuje teraz włamywacz podobno już od dawna jak się dowiedziałem i włamywał się na konta betgun niestety mnie to spotkało fakt że była tam skromna suma ale zdążył zmienić hasło i wszystko postawić także uczulam was na zmianę hasła i gdy was to spotka zaraz zablokujcie konto zrobiłem to podobnie , sprawa już zgłoszona na policję IP złodzieja także jest radzę więc uważać na to czy kogoś na waszym koncie nie było i na wasze hasła aby i was to nie spotkało.

Pozdrawiam

V 256

vernix

Użytkownik
No sorry, ale śmieszą mnie takie wypowiedzi: &quot;na Betgun grasuje włamywacz&quot;. Sam jesteś sobie winien, bo zapewne masz/miałeś zainfekowany komputer jakimiś trojanami lub keyloggerami. Nie wszczynaj alarmu, bo zmiana hasła nic nie da jak się ma oprogramowanie szpiegujące na dysku.
A co do policji, to nic nie wskórają, IP to nie wszystko, a tym bardziej jeżeli korzystał z publicznych sieci bezprzewodowych.
Mnie kasa jakoś nie zniknęła z konta...

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dobrze skoro ciebie nie przekonuje mam wszelkiego rodzaju zabezpieczenia itd. Jednak widzisz jakoś przeszedł tylko ostrzegam o ostrożność kto chce ten skorzysta kto nie , to nie także nie rozumiem poco zawierasz bezsensowny głos. Przecież nie musisz tego robić nikt ci nie każę.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Tyko w jaki sposób ten &quot;włamywacz&quot; miałby działać? Są 3 możliwości:
1) Włamanie na serwer Betgun i kradzież bazy danych z loginami i hasłami,
2) Kradzież danych przy transferze między Twoim komputerem a serwerem Betgun,
3) Przechwycenie danych na Twoim komputerze (keylogger, trojan, itp.)
Pierwsza możliwość jest raczej mało prawdopodobna - myślę że Betgun prowadząc działalność tego typu inwestuje w zabezpieczenia. Poza tym po co ktoś mając wszystkie hasła i loginy miałby kraść Twoją &quot;skromną sumę&quot;, jeżeli mógłby ogołocić kilka kont z ciekawą kwotą.
Druga możliwość też odpada - posłuchanie protokołu https jest praktycznie niemożliwe.
Trzecia możliwość jest najbardziej prawdopodobna. Więc albo antywirus nie wykrywa zagrożenia, albo w systemie siedzi jakiś rootkit. Proponowałbym przeskanowanie kompa pod tym kątem. Zakładam oczywiście że używasz MS Windows.

R 125

roger12

Użytkownik
lol co ci da że masz gościa IP no to teraz mnie rozśmieszyłeś stary żeby oni gościa złapali to on nie może mieć zmiennego IP Musi Administrator serwera czyli admin betgun z tobą współpracować jak i z glinami musi mieć wszystkie kopie typu Logi itp z samym ip to tak jakbyś miał 0 dowodów juz miałem tego typu sprawę i nie radze jej ciągnąc za marne grosze nie dość że sprawa tego typu ciągnie sie ok 2-3 miesięcy a nawet i pół roku to i tak nic nie wskórasz

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Możliwę ale chłopak jest z moich okolic także możliwe że jeżeli sam się dowiem kto to po prostu się do niego przejdę.

D 0

dario

Użytkownik
Dobra rada.:-D
Nie zawsze pomaga sama zmiana hasła do konta.
Pamiętajcie też o skrzynce pocztowej, z której się rejestrujecie (adres mailowy). Ja już walczyłem z takim jegomościem, ale na szczęście to on przegrał.:-DUdało mu się przechwycić moje hasło do skrzynki, a stąd już łatwa droga do konta, zmiany hasła itd. Format C: i te dwie czynności opisane powyżej powinny pomóc. Do buka nie ma co pisać o włamaniu, bo na 99% nic nie to nie da.:zoltakartka:

Do góry Bottom