>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

VTB 2013/2014

Status
Zamknięty.
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Ostatnio jestem trochę nie na bierząco,ale od razu wpadł mi w oko mecz Tsmoki Minsk-Volgograd.
Rosyjski zespół to chyba jakiś &quot;wynalazek&quot; ale skład mają ciekawy z doświadczonymi zawodnikami. Choćby z naszej ligi pamiętam Hinsona,oraz Kevina Fletchera,który w Śląsku grał świetnie.
Tsmoki już ograły VEF na wyjeździe a dla Ruskich to będzie debiut i to na wyjeździe więc troszkę spięci mogą wystąpić.
Lekko próbuję handi na gości.
Volgograd +5,5 ✅
1,9 unibet

E: Ależ mecz ???? Ruscy w 4Q +13 i dają doprowadzić do dogrywki!!!
Całkiem nieźli murzyni,ale jak to u nich bywa czasem grają jak debile*. Vołgograd to ciekawy zespół ale za łatwo oddawali zbiórki i stracili dużo za dużo pkt spod kosza.Przydałby im się jeszcze ktoś pod koszem.

*bodajże Culpepper zagrał kontrę 1na5 i rzuca za 3 :razz:

No i świetny mecz zagrał Culperpper,zdobył 41pkt i kilka razy połamał kostki rywalom.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dwill 620

dwill

Użytkownik
PGE Turów Zgorzelec - Spartak St. Petersburg
Pilnowałem od samego rana kursów na ten mecz, przekonany że ruskie będą pakować na swój zespół. Do pewnego momentu krusy w bwin był 2.15 , a pinn 2.12. Czekałem by dobiło do 2.20 i wtedy chciałem brac, jednak śledząc kursy w obu bukach spadki i złapałem w ostatnim momencie +1.5 @ 1.85 na Turów w bet365, bo pinn i bwin zrzucili jako pierwsi, a bet365 trzymał jeszcze ML @ 2.00 .
Przy obecnych kursach nie ma żadnego value. Dlatego jeśli ktoś rozpatruje obstawienie tego meczu, to na live, gdyż w necie będą streamy na to spotkanie i kurs 2+, można ryzykować, gdyż...
Goście mają zredukowany budżet w graniach 40%, względem poprzedniego sezonu. Kompletnie przemeblowany zespół, w 90% to nowi zawodnicy. Gra opeira się na trójce graczy ze Stanów Zjednoczonych i reszta to po prostu lokalni gracze.
Popatrząc na ubiegły rok, gdzie w składzie brylowali Zach Wright, czy Beverley - który obecnie bardzo dobrze radzi sobie na parkietach NBA, w barwach Houston Rockets...
Trzeba spojrzeć, że skoro Spartak miał takie bogactwo, w poprzednim sezonie , a Turów miał w swoim składzie BEOgruz pod nazwiskami Micic i Aleksic, potrafili z zespołem z Rosji walczyć, jak równy z równym.
10.03.13 PUC Petersburg Turów Zgorzelec 76 : 74
09.12.12 PUC Turów Zgorzelec Petersburg 59 : 63
Turów, w porównaniu z poprzednim sezonem dysponuje znacznie mocniejszym zespołem, szersza i głębsza rotacja z wartościowymi zawodnikami, tworzy niebezpieczna kombinacją - szczególnei na dystansie, gdzie nawet silni skrzydłowi, czy center - Damian Kulig, potrafią seryjnie katować rywali z dystansu.
Przede wszystkim proponowałbym zwrócić uwagę na JP Prince&#39;a, który poprzedni sezon spędził w turckiem Mersin. Mersin był zespołem, w którym nie panowała żadna kultura gry. jednak w niczym nie przeszkodziło to dla JP, by wyróżniał się boiskową inteligencją.
Niezwykle opanowany na parkiecie, odnajdujący się w obronei 1on1 oraz zespołowej. Świetny instynkt do przechwytów i zbiórek. Przypomina mi mieszankę umiejętności Q Hosleya oraz Q Woodsa - obym się nie zawiódł, bo w tym zawodniku drzemie ogromny potencjał, by stać się wyrazistą postacią w lidze, i być jednym z głównych kandydatów po najlepszego obrońcę w lidze .
Na pozycji rozgrywającego Turów ma prawdziwego point guard - Taylora. Dodatkowo kilkuminutowe zastępstwo może pełnić kilku zawodników: Jaramaz, Chylinski, Wisniewski, czy w/w Prince.
W pierwszej rundzie Turów przegrał w Kazaniu 72:62, jednak jak na zespół,w którym jest sporo nowych twarzy i był to pierwszy tak długi trip, który kierował się Zgorzelec -&gt; Berlin -&gt; Moskwa -&gt; Kazań. Siłą Turowa będzie obrona, indywidualności oraz szeroka i wartościowa ławka.
Powodzenia!

R 22

romek36

Użytkownik
moze Dwillowi chodzilo o &quot;miskowata &quot;posture Kulig na centrze to raczej na chwile do rozciagniecia defense - bardzo dorbze rzuca za3 , spod kosza to raczej przy przepychaniu jest polobrot i rzut ala Wojcik

dwill 620

dwill

Użytkownik
Jeśli ktoś oglądał dziś transmisję z VTB, to zrozumie dlaczego piszę o Kuligu jako C. Na tę chwilę jest sporo chudszy, niż mialo to miejsce sezon temu. Zyskał na szybkosci. Znacznie szybciej się roluje i składa do rzutu. Obecnie w PLK wśród wysokich zawodników - Polacy - ma najlepiej ułożony rzut z bliskiego, czy dalekiego półdystansu. Do tego jak wyżej zauważyliście - bdb skuteczność na dystansie.
Jeśli ktoś uważa Kuliga jeszcze za &quot;miśka&quot;/&quot;sumite&quot;, proponuję wybrać się na jakiś mecz i zobaczyć go na żywo, jak bryluje na parkiecie. Widać, że pracował facet w wakacje, a nie wygrzewał.

K 0

kamil91pro

Użytkownik
Turów - Enisey 2.90 STS
Straszny spadek kursów na drużynę z Kasnojarska. Według mnie szanse w tym meczu równe, patrząc na składy obu zespołów. Nie mam informacji o osłabieniach, jednak bardzo możliwe, że kursy lecą bynajmniej z tego powodu. Chyba warto zagrać na drużynę Enisey Kasnojarsk, patrząc na fakt iż napewno jest to bardziej ograna drużyna od Turowa w pojedynkach europejskich.W tabeli ligi VTB identyczny bilans obu drużyn czyli 1 zw- 3por.Zapowiada się zacięty pojedynek. Idę w stronę gości i pobieram 2.90 jakie oferuje STS.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Kalev/Cramo - Enisey Krasnoyarsk @ 1.85 Marathon ⛔

Ciekawie zapawiada się dziesiejszy dzień z rozgrywkami VTB. Ja wypatrzyłem sobie spotkanie rozpoczynające się najpóźniej (godzina 18:00). Kalev zmierzy się z Enisey. Myślę, że kursy na gospodarzy są przesadzone. U siebie ta ekipa jest naprawdę bardzo groźna. Nie mówię tu o zwycięstwach w Estonii gdzie praktycznie nie mają sobie równych ale o dobrych meczach w VTB. Wygrywali ostatnio u siebie z takimi drużynami jak UNICS (w VTB) czy Banvitspor (w Eurocup). W Eurocup mają co prawda ciężką sytuację ale przynajmniej u siebie prezentowali się tam dobrze. Zagrali np. świetny mecz z Maccabi, który przepuścili w ostatniej kwarcie i ostatecznie ulegli 64:68. Do tego wspominane zwycięstwo z Banvitspor. W ostatnim meczu z Rigą na wyjeździe raczej nie wiele mogli zrobić.
Co do Enisey to oglądałem ich ostatnio w starciu z Turowem i mizernie to wyglądało. Nie mają zbytnio pomysłu na grę. Sporo im jeszcze brakuje żeby o coś walczyć. Wyniki to zresztą potwierdzają.
Dzisiaj czeka ich starcie z bardzo ogarniętym przeciwnikiem na wyjeździe i ja im nie daję raczej większych szans. Tutaj gospodarze powinni odnieść pewne zwycięstwo.
Myślę, że po takich kursach naprawdę warto brać.

niewiemnajaki 160,8K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
CSKA Moscow - Neptunas
Neptunas +19.5 @ 1.85 // bet365 ✅✅✅ 90:77, trochę śmieszny mecz, w dogrywce 13 punktów przewagi ????

Jedynym dzisiejszym spotkaniem będzie pojedynek rozgrywany w Moskwie, pomiędzy CSKA a litewskim Neptunasem. Zdecydowanym faworytem w tym pojedynku są gospodarze, nie widzie się - CSKA drugie miejsce w tabeli i tylko jedna porażka z Khimky Moskwa. Na drugim końcu tabeli znajduje się litewska drużyna prowadzona przez Kazysa Maksvytisa - przedostatnie miejsce i jedynie dwa zwycięstwa w ośmiu meczach. Ostatnie dwa pojedynki między tymi drużynami wygrywało CSKA, jednak ostatnie spotkanie odbyło się prawie dwa temu i myślę, że szczególnie Neptunas o tym pojedynku zapomniał i będzie chciał się lepiej pokazać. Sam szkoleniowiec Litwinów mówił, że nie zamierzają odpuszczać w jakikolwiek sposób tego meczu i podejdą do niego w pełni zaangażowani. Mam nadzieję, że CSKA zlekceważy swoich słabszych na papierze rywali i Neptunas pokaże się z dobrej strony, przynajmniej nie tracąc dużej ilości punktów.

Otrzymane punkty reputacji: +20
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Dyscyplina: Puchar VTB
Lokomotiv Kuban vs Enisey
Typ: under 160,5
Buk: Bet365
Kurs:1,85

Na dziś spotkanie Pucharu Vtb...........
Gospodarze tego meczu Lokomotiv Kuban jest zdecydowanym faworytem tego meczu i nie wykluczam że mogą zdobyć więcej niż 83 pkt ( linia pkt ), Lokomotiv u siebie jest bd, silną drużyną a wszystko przez doskonałe proporcje defensywy z ofensywą ( oglądałęm ostatnie mecze)... Enisey to typowa drużyna która swoją grę opiera na obronie, i właśnie na to liczę. Lokomotiv bd prowadzić przez całe spotkanie i bd wolno rozgrywać piłkę, natomiast Enisey nie lubiąc grać szybkiej piłki nie bd zdobywać dużej ilości pkt ( 72,5), a bd do tego zmuszona, bo przecież grają z lepszą od siebie
drużyną Lokomotivu...

Ostatnie mecze zakończyły się wynikiem łącznym ok.180pkt ( cały mecz).
Dziś wszyscy którzy pograli na over, patrząc po statach, bd, pewny mecz...
Się po prostu nadzwyczjniej zdziwią ....:razz:

czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Triumph - Krasnye Krylya
Typ: 1st Half Winning Margin 21 points or more - Triumph
Kurs: 10
Bukmacher: WilliamHill

Krasnye Krylya ma problemy ze skladem, nie zagra dzisiaj czterech kluczowych zawodników. Ostatni mecz też grali bez tych zawodników i przegrali u siebie z Khimki aż 33 punktami, przegrali każdą kwarte. Mam nadzieje że gospodarze zaczną mocno od początku i odskoczą na bezpieczną ilość punktów. Po takim kursie chyba warto spróbować.

G 0

graczz90

Użytkownik
jak sadzicie czy wygra TURÓW w meczu z ENISEY?
Dodam ze ENISEY jest gospodarzem,mecz u siebie wygrali(chodzi o Turów) ale to nie ma czym sie sugerowac,moze ktos interesuje sie ta liga i ma jakies sugestie.

misha12 72

misha12

Użytkownik
Któż to wie ? Bukmacherzy sądzą, że nie wygra.
Bwin dla przykładu szanse widzi następująco : 1.28 - 3.40

niewiemnajaki 160,8K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Enisey - Turów Zgorzelec
Turów +9.5 points @ 1.80 Unibet ✅✅ Szkoda, że nie wygrali :/

Myślę, że handi na ten mecz będzie dobrym pomysłem. Turów ciągle ma szanse do grania w play-off i akurat to spotkanie będzie dla nich bardzo ważne, żeby osiągnąć ten cel. Polska drużyna trzy zwycięstwa z rzędu w VTB, na wyjeździe cztery zwycięstwa z rzędu dodając polską ligę, do tego dochodzi dosyć niespodziewane i wysokie zwycięstwo w Doniecku. Co prawda Turów nie gra dobrze na wyjazdach (1/4) jednak wyżej wymieniona przeze mnie ostatnia wygrana będzie jakimś przełamaniem? Co do Enisey, u siebie grają w kratkę (3/4), zajmują ostatnią pozycję, która pozwala dostać się do play-off więc tego meczu na pewno nie odpuszczą. Walka w tym meczu będzie spora bo i jest o co walczyć.

don-gordo 217

don-gordo

Użytkownik
Enisey - Krasnye Krylya
typ: over 164 @1.94 ⛔ 159 tempo było w porządku, ale cegielnia niesamowita - nie wyszli poza 40% skuteczności
buk: Pinnacle

Enisey to maszyna do robienia overów i w tym sezonie dali sporo na sobie zarobić: w VTB granie ich każdego meczu na over przyniosło wynik 14-4 (77%). Podczas ostatnich 10 spotkań nawrzucali kolejno: 195, 178, 176, 190, 160, 163, 174, 183, 200, 191. Kiedy oglądałem ich mecz z Lietuvosem to chłopaki grali takie run &#39;n&#39; gun jak Phoenix Suns za najlepszych czasów.
Krasnye nie gra takiego wariactwa, ale też się specjalnie nie ślimaczą: z ostatnich 10 meczy linię punktową pokryli w 6.

Po takim wstępie zasadne byłoby więc pytanie: to co tu może pójść nie tak ? Ano niestety VTB miała miesiąc przerwy między rundą zasadniczą, a play-offami (to jest pierwszy mecz I rundy) i zespoły w niej występujące pogrywały przede wszystkim w rozgrywkach krajowych i innych pucharach (plus mecze towarzyskie), jednak rytm meczowy nie był tak regularny jak w pełni sezonu. W związku z tym zespoły mogą być dzisiaj nieco zardzewiałe po tej przerwie i mogą mieć problem ze skutecznością.

Pomimo tego uważam, że ta stosunkowo niewygórowana linia jest satysfakcjonująca i warta gry. Przerwa przerwą, ale DNA drużyn się nie zmienia. Ewentualnie można przeczekać pierwszy mecz, zobaczyć jak wyglądają drużyny i wejść w kolejne mecze serii.

Można też złapać linie na poziomie 161-162 z nieco mniejszym kursem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Nizhny Novgorod - CSKA Moscow (-12.5 pkt)
Data: 09.06.2014 18:00
Typ: 2
Kurs: 3.00
Bukmacher: William Hill
Analiza: Dzisiaj o 18:00 odbędzie się pierwszy mecz finałów Zjednoczonej Ligi VTB. Zagrają w nim z Nowogrodu oraz CSKA Moskwa. Zdecydowanym faworytem jest oczywiście CSKA i według mnie całe playoffy wygrają pewnie 4-0. Od początku powinni objąć prowadzenie, które ani na chwile nie będzie podlegać dyskusji. Handicap -7pkt więc biorę w ciemno. CSKA to bardzo mocna drużyna. W Eurolidze zajęli 4 miejsce przegrywając w meczu o medal Barcelonie. Warto dodać, że w półfinale bardzo niefortunnie przegrali z Maccabi Tel Aviv 67:68, przegrywając ostatnią kwartę 11 punktami. Ale to przeszłość. W drodze do finału VTB pokonali w ćwierćfinale Lokomotiv Kuban 3:2, wychodząc ze stanu 0:2, a w półfinale ograli Unics Kazań 3:0. Notują serię 5 zwycięstw pod rząd i dzisiaj ona nie powinna się zatrzymać. Nizhny Novgorod jest sensacją sezonu. W sezonie zasadniczym w swojej grupie wygrali 11 spotkań i zanotowali 7 porażek. Rozkręcili się na dobre w play-offach. W pierwszej rundzie pokonali 2:0 zespół Astany, w ćwierćfinale nieoczekiwanie 3:0 pokonali Khimky Moskwa, a w półfinale ograli Lietuvos Rytas 3:1. Wszystkie spotkania oprócz trzeciego z Khimky były wyrównane. Warto tutaj dodać także, że Nizhny Novgorod doszedł do półfinału Eurocup ulegając dopiero triumfatorowi turnieju - Valencii. Po drodze pokonali Besiktas i Hapoel Jerusalem. Mnie jakoś ta drużyna nie przekonuje za bardzo, a już napewno nie na tle CSKA. Pierwsza piątka: Baburin, Antonov, Korobkov, Khvostov i Panin. Jest jeszcze Rochestie, Gubanov czy Ivlev. Dla porównania w CSKA mamy: Teodosic, Weems, Vorontsevich, Kaun i Khryapa oraz Krsticia, Fridzona, Pargo czy Hinesa. Zdecydowanie lepszy skład. Jest to finał, myślę, że CSKA podejdzie do niego poważnie i potraktuje pierwszy mecz wyjazdowy prestiżowo. Aby odnieśli końcowy sukces, muszą wygrać na wyjeździe, ponieważ decydujący mecz rozgrywany jest w Nowogrodzie. Myślę, że już dzisiaj to zrobią.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jest to finał, myślę, że CSKA podejdzie do niego poważnie i potraktuje pierwszy mecz wyjazdowy prestiżowo.
Z tym się zgadzam, tym bardziej, że CSKA frajersko przerżnęła w Eurolidze mecz z Maccabi o awans do finału, więc dobrze by było zakończyć sezon z europejskim pucharem.
Warto napomknąć, że seria jest do 3 wygranych. I zastanawia mnie właśnie to dlaczego Novgorod ma przewagę parkietu. Ktoś wie ? Nie śledzę za dokładnie VTB i nie wiem na jakiej podstawie jest przewaga parkietu w finale tych rozgrywek ?

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Sam się właśnie zdziwiłem i nie wiem dlaczego tak jest. Bilans w sezonie zasadniczym lepsze miało CSKA, a przewagę parkietu ma Niżny. Może dali im taki handicap, coś w rodzaju draftów w NBA. Bo innego pomysłu znaleźć nie mogę.
Pozdro

K 27

kleczes

Użytkownik
Niżny Nowogród wygrywając serię z Khimkami, niejako &quot;przejął&quot; ich bilans, który mieli lepszy niż CSKA i stąd przewaga parkietu.

Otrzymane punkty reputacji: +23
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Powyższy typ na minus. CSKA wygrało różnicą 11 punktów.
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Nizhny Novgorod - CSKA Moscow (-12.5 pkt) ✅
Data: 10.06.2014 18:00
Typ: 2
Kurs: 2.75
Bukmacher: William Hill
Analiza: Drugi mecz finałowy Zjednoczonej Ligi VTB, w którym stawiam na zdecydowanych faworytów, czyli CSKA Moskwa. Wczoraj opisałem jak według mnie wygląda sytuacja obydwu zespołów i jaki mają potencjał. Nie widzę sensu powielać tego samego, ponieważ różnica jest widoczna gołym okiem, powielam po prostu typ. Wczoraj CSKA wygrało mecz 65:54, pokrywając tym samym normalny handicap, zabrakło 2 punktów do tego handicapu większego, dzisiaj spróbuje to odrobić, tym bardziej, że szanse są naprawdę duże. Wczorajszy mecz od początku do końca należał do gości, którzy na początku 4 kwarty nieco spuścili z tonu i przegrywali 0-7, ale przewaga minimum 10 punktów została utzrymana. Dzisiaj powinno być podobnie, a nawet i lepiej. Niżny fatalnie spisywał się zza lini rzutów 3pkt, gdzie trafili 5/23 rzuty. Zawiódł także Thompson i Khvostov, którzy trafili 2/14 rzutów z gry. Antonov i Korobkov zdobyli 11 punktów, Rochestie 10 pkt i to by było na tyle analizy tego zespołu. Dodam jescze, że zanotowali więcej strat niż asyst i tylko 2 przechwyty. Ogólnie gra nie wyglądała kolorowo. CSKA Moskwa także nie spisał się wczoraj dobrze, ponieważ w takiej sytuacji zespół Nowogrodu powinnien już w połowie zostać rozbity, dzisiaj mają szansę na rehabilitację i jeszcze lepszą grę. Szczególnie Woroncewicz, który został wyfaulowany w 18 minut na parkiecie. Swoje jeszcze dołożą Weems i Pargo i będzie wszystko git. Reszta zespołu zagrała dobrze i stabilnie. Na szczęście kadra CSKA jest na tyle duża, że trener może śmialo rotować składem jak chce. CSKA przeważała praktycznie w każdej statystyce w porównaniu do Niżnego, lepsza skuteczność (choć i tak tragiczna), 44:35 w zbiórkach, 18:10 w asystach, 2 straty mniej, 4 przechywty więcej to wszystko na korzyść CSKA. Jak ktoś chce coś więcej na temat tego meczu, niech poczyta moje wczorajsze wypociny ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom