Witam, ten typ to Dominikana -1.5 seta?? I masz jakąś analize?
Poprawiłem. Według mnie Dominikana jest zespołem bardziej doświadczonym, zgranym i przewyższającym Polki fizycznie. Po nieudanych eliminacjach do IO Dominikanki raczej odbudowały się psychicznie. Pierwszy weekend WGP miały jeszcze słaby - porażka 2-3 z Bułgarią i wymęczone zwycięstwo z Argentyną (Kenii nie biorę pod uwagę). Zwrot według mnie nastąpił w meczu z Bułgarkami tydzień temu. Początek pierwszego seta słaby, lecz później nie dały Bułgarkom dojść do głosu (3-0). Gładkie 3-0 również z Kanadą i 3-2 z Czeszkami. Wczoraj w półfinale wygrana z Portoryko po bardzo dobrym meczu. Świetną formą błysnęła gwiazda tego zespołu - Bethanie De la Cruz. Nie puszczą takiej okazji, awans na wyciągnięcie ręki. Polki rozgrywają bardzo dobry turniej. Wczoraj pokonały faworyzowane Bułgarki. Nie umniejszając naszym, które momenty mają naprawdę świetne, to Bułgarki zagrały słabo. Zespół Jacka Nawrockiego to drużyna przyszłościowa, ale skoncentrowane i grające na swoim poziomie Dominikanki fizycznie je rozjadą.