Typ nr 103

Real Sociedad v Athletic Bilbao
2 DNB 2.05
Kurs: 2.05
Stawka: 100
Możliwa wygrana: 205
Typ nr 104

Real Sociedad v Athletic Bilbao
Ponad 2.5 gola 1.80
Kurs: 1.80
Stawka: 100
Możliwa wygrana: 180
Parę słów o meczu:
Jak wiadomo to derby Baskonii, a derby rządzą się swoimi prawami. Zespoły nie grały ze sobą jak się nie mylę od 3 sezonów, więc porównanie ich H2H nie ma sensu.
Sociedad to moim zdaniem solidny beniaminek. Mimo wszystko za lepszego beniaminka uważam ekipę Herculesa. Druga rzecz. Ekipa Bilbao to oczywiście zespół swojego boiska, ale to nie oznacza, że od razu mają polec w San Sebastian, że nie potrafią grać na wyjazdach. Każdy kto ogląda mecze Bilbao na pewno zauważył, że grają oni o wiele lepszą piłkę niż w poprzednich latach. Ich ekipa staje się powoli całością. Warto zauważyć z kim grali już na wyjeździe gracze Bilbao. Uwaga po kolei:
Valencia, Sevilla, Villarreal, Real Madryt. Mnie nie dziwi, że mogli tam przegrać, bo to zespoły, które nie wypadły sroce z pod ogona.
Sociedad natomiast jest dla mnie drużyną typowych wyrobników, grająca bez fajerwerków, po prostu orają swoje. Ich celem będzie wygrywanie spotkań u siebie, pewnie marzą o tym by Estadio de Anoeta stało się taką twierdzą jak San Mames. Obie ekipy są sąsiadami z tabeli jednak myślę, że właśnie nastał czas by Bilabo zaczęło marsz w górę tabeli. Darzę ich bardzo dużą sympatią i życzę o wiele lepszej pozycji. Ich skład moim zdaniem upoważnia ich do myślenia o pierwszej szóstce ligi. Po prostu nie zakładam wygranej gospodarzy. Po drugie myślę, że padnie tam trochę goli, bo obie ekipy będą na pewno chciały pokazać swoim fanom kawał dobrego widowiska (nie koniecznie dobrej piłki)