Lublin @2,5 totalbet
Lublin -4,5 @3,09 betclic
Lampart powyżej 3,5 @1,83 iforbet
Lublin wygra bieg juniorski (bez remisu) @1,95 ewinner
Rybnik +30,5/+28,5 betclic
Milik powyżej 5,5 @1,75 iforbet
Jeszcze przed wystawieniem kursów mówiłem sobie, że wszystko powyżej @2 na Lublin biorę z pocałowaniem ręki. Wczoraj wieczorem rzuciłem się na Lublin po @2,42 na ewinnerze w obawie, że szybko spadnie, a dziś od rana niektóre buki nawet @2,55 dawały. Teraz idzie @2,5 złapać, ale już na ewinnerze np. @2,02 i ten kurs moim zdaniem bliżej prawdy. ZG z MJJ i Lindbackiem, moim zdaniem to nie są obecnie zawodnicy gwarantujący wysoki poziom w każdym meczu. Wystarczy, że jeden z nich nie pojedzie i Zielonka ma problem. Do tego Dudek, który też jest daleki od swojej optymalnej formy i coraz starszy Protasiewicz. Juniorka wydaje się mocna, ale to dziś będzie prawdziwa weryfikacja. Z kolei juniorka Lublina z meczu na mecz się rozkręca. Lampart wydaje się jeździć już na swoim normalnym poziomie, Trofimow wysyła coraz więcej pozytywnych sygnałów. Jedna dziura w postaci Miesiąca, ale on tutaj w zeszłym sezonie zrobił 9 punktów, ogólnie tor w ZG sprzyja walce, więc myślę, że Łełek podoła. Należy dodać, że zielonogórzanie wcale dobrze nie czują się w tym sezonie na swoim torze, Częstochowa zrobiła im tu pogrom, a Lublin to zespół na podobnym poziomie. Ktoś powie, że wysoko wygrali z Gorzowem, ale gdzie jest Gorzów wszyscy wiemy, a od połowy zawodów zaczęli jechać jak równy z równym. Dla mnie kursy zupełnym nieporozumieniem. Do tego warto pograć na Lamparta, który moim zdaniem powinien wygrać bieg juniorski i potem pozostaje mu dołożyć punkt w pozostałych biegach. Skoro wygra, to zwycięstwo Lublina w biegu juniorskim (bez remisu) również warte spróbowania.
Nie przekonuje mnie nadal Wrocław. Muszą odpalić obaj Maksowie, jeśli chcą utrzymać Rybnik poniżej 30 punktów, a kto wie czy swoich szans pod koniec nie dostanie Liszka. Grudziądz praktycznie bez Nickiego i Buczka wyjechał tu z 37 punktami. 31 dla Rybnika spokojnie w zasięgu, sam Lambert powinien się zakręcić w okolicach 16. Wystarczy, że odpali drugi zawodnik wskoczy na jedną ZZ i da Lambertowi szansę na zastąpienie najsłabszego i tutaj spokojnie moim zdaniem Rybnik powinien skończyć w okolicach 35 punktów. Miedziak nie wygląda źle, nieco lepiej ostatnio w
SEC wyglądali Milik i Woryna. Liczę przede wszystkim na Czecha, który zna ten tor i ma coś do udowodnienia. Moim zdaniem znowu dziś 6 startów w jego wykonaniu, więc linia nieco za nisko.