>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Value by Fibonnacci (Piłka i Tenis)

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Humbert - Wolf
Typ: Wolf
Kurs: 2.3
Bukmacher: Superbet

Humbert zaskoczył wygrywając z Tsitsipasem, ale inaczej nie było z Wolfem, który pokonał i Norriego i Arnaldiego. Dla obu tenisistów będzie to bardzo ważny pojedynek, bo rzadko mieli okazję zachodzić daleko w turniejach takiej rangi. Uważam, że pojedynek będzie bardzo zacięty i skłaniałem się nawet minimalnie na Wolfa, który rozkręca się na turnieju i wydaje mi się nieco lepszy na bezpośredniej wymianie piłki niż Humbert. Kurs nie jest szalony w tym wypadku, ale i tak coś mi mówi, że Wolf może zajść dalej w Szanghaju.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Sasnovich - Haddad Maia
Typ: Sasnovich
Kurs: 2.6

Bardzo wyrównane spotkani i mógłbym sam sobie podać argumenty przemawiające za obiema tenisistkami, dlatego tutaj gram czysto ze względu na kurs, bo to jest 50-50. I Sasnovich i Maia miały ostatnio dobre i słabsze mecze, ale prezentują wysoki poziom i trochę szkoda, że spotykają się na tak wczesnym etapie turnieju. Jeśli miałbym obstawiać szczegółowo to tutaj widziałbym 3 sety i zadecydują detale. Podoba mi się gra Sasnovich w obronie i jej gra na returrnie. Maia ma mocny serwis, lecz nie szuka nim asów i to właśnie jakość returnu może być decydująca w nadchodzącym starciu.

Saville - Mertens
Typ: Saville
Kurs: 2.75
Bukmacher: Fortuna

Tutaj gram pod jednowymiarowość Mertens, która jeśli nie ma dnia, wybija wszystkie piłki i pakuje torby. Saville dobrze trzyma piłkę w korcie i pojedynki obu tenisistek były zawsze wyrównane i zacięte (raczej te na twardej). Kurs wystarczająco korzystny, aby skusić się na mniej faworyzowaną Australijkę.

Hon - Blinkova
Typ: Hon
Kurs: 4.1
Bukmacher: LVBet

Stawiam na Hon, po zobaczeniu jej gry w pierwszej rundzie. Byłem naprawdę zaskoczony jak ta tenisistka zalicza większość turniejów rangi ITF a nie WTA, bo grała (nie licząc początkowych gemów) naprawdę dobrze zarówno w ataku jak i w obronie. Dobry serwis, porządna mobilność i siła uderzenia, dobry defensywny slice. Jestem ciekaw jak poradzi sobie w kolejnej rundzie, ale zdecydowanie po takim kursie daje jej więcej szans niż bukmacherzy.

Typy bez analizy (nie zdążę opisać). Spróbuję później dać jeszcze kilka, bo możliwe, że jeszcze będę szukał czegoś po wyższych kursach.

Juvan - Yuan
Typ: Juvan
Kurs: 1.79
Bukmacher: STS

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Dorzucam jeszcze jeden typ

Alcaraz - Dimitrov
Typ: Dimitrov
Kurs: 5.05

Widać już pierwsze oznaki małego kryzysu u Alcaraza, który przez bardzo długi czas w tym sezonie prezentował kosmiczny tenis. W Szanghaju jego gra wygląda dalej spektakularnie, ale widać, że nie ustrzega się sporej jak na siebie ilości błędów. Już z Evansem było sporo momentów, w których Hiszpan był bliski oddania co najmniej seta Brytyjczykowi. Nie można podchodzić do spotkania z Dimitrovem jak do formalności i odhaczenia kolejnego zwycięstwa. Uważam, że na ten moment Dimitrov ma szansę ograć Hiszpana, bo sam prezentuje dobry tenis, nie stracił w Szanghaju seta, w Pekinie odpadł z fantastycznie tam grającym Sinnerem w 3 setach. Za Bułgarem nie przemawiają bezpośrednie pojedynki z młodzym z tenisistów, bo przegrał 3 razy na 3 różnych powierzchniach. Kurs powyżej 5 jest bardzo wysoki jeśli patrzymy na ostatnią dyspozycję obu graczy i skuszę się na granie przeciwko Alcarazowi, czego wcale nie planuje robić często jak tylko wróci do swojej poprzedniej formy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +250
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Lys - Bouzkova
Typ: Lys
Kurs: 2.9
Szansa wg. Bukmachera: 34.5%
Szansa wg. analizy: 0.41%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1129756098

Bouzkova zagrała bardzo kiepskie spotkanie z Day, którą powinna ograć bez większych problemów, a oddała kompletnie inicjatywę Amerykance i gdyby w pierwszej rundzie trafiła na kogoś nieco lepszego to turniej dla niej by się skończył. Nie widzę na ten moment powodów, żeby faworyzować Czeszkę, która ma wysoki ranking, ale od dłuższego czasu tego nie potwierdza grą. Swoją drogą nie mogę pojąć jak można cały czas trzymać się w czubie prowadząc wymianę tak pasywnie. Lys w ostatnich pojedynkach wygląda za to dużo pewniej, przegrywając po US Open jedynie w 3 setach z Ostapenko, a zwyciężając z Fernandez, Bucsą i Schmiedlovą. Jak najbardziej będzie w stanie nawiązać kontakt w spotkaniu z Czeszką.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Trevisan- Fręch
Typ: Trevisan
Kurs: 2.05
Szansa wg. Bukmachera: 48.8%
Szansa wg. analizy: 65%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2655384615

Ciekawe, że udało znaleźć się kurs, w którym to Fręch jest faworytką spotkania. Żadna z tenisistek nie dysponuje uderzeniem, którym umiałoby szybko zamykać wymianę piłki, a w przypadku dłuższych pojedynków to Trevisan jest lepsza i bardziej konsekwentna. Polka musiałaby dodać coś extra do dotychczasowej gry żeby wygrać to spotkanie. Jedyne co mnie martwi to ostatnia porażka Trevisan z Marią, co było dla mnie zaskoczeniem, bo Włoszka wcześniej była na fali wznoszącej i odpadała głównie z wysoko rozstawionymi przeciwniczkami, ale jeśli uznać to za jednorazową wpadkę to stawianie dzisiaj na nią jest jak najbardziej uzasadnione.

Korneeva- Fruhvirtova
Typ: Fruhvirtova
Kurs: 1.92
Szansa wg. Bukmachera: 52%
Szansa wg. analizy: 73%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3197369863

Tutaj pełne zaskoczenie, że 16 letnią Korneevę bukmacherzy stawiają tak wysoko. Na ten moment startuje głównie w turniejach rangi W60 W80, co kompletnie odbiega od poziomu turnieju w Honk Kongu. Wygrana w 3 setach z przeciętną Savinykh nie powinna zmienić tego obrazu. Fruhvirtova radzi sobie ostatnio całkiem nieźle, bo w ostatnim miesiącu ograła i Blinkovą i Bronzetti, Rus, a na obecnym turnieju wymęczyła zwycięstwo ze Stearns, więc to ona jest tutaj faworytką i jej przegrana byłaby niespodzianką.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +180
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Typy bez analizy, bo zabrakło czasu

Yuan - Bouzkova
Typ: Yuan
Kurs: 3.7

Tormo- Blinkova
Typ: Blinkova

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Wcześniejsze typy dosłownie na ostatnią chwilę, ale musiałem poczekać z kursami do dnia dzisiejszego, bo można było znaleźć znacznie lepsze niż wczoraj wieczorem. Tutaj dorzucam typy na późniejsze godziny

Trevisan- Mertens
Typ: Trevisan - Liczba asów: Powyżej 0.5
Kurs: 2.05

Trevisan w ostatnich kilku spotkaniach, w tym z Fręch serwuje dużo lepiej niż miało to miejsce wcześniej i pierwszy serwis jest bardziej ryzykowny, a nie zawsze zagrany rotacyjnie na ciało. Spotkania Włoszki zazwyczaj należą do długich z wieloma gemami, więc 1 as powyżej kursu 2.0 jest dobry do wzięcia.

Siegemund - Paolini
Typ: Paolini
Kurs: 1.95
Szansa wg. Bukmachera: 51.3%
Szansa wg. analizy: 71%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3075492958

Bardzo dobru kurs na Paolini jeśli w szczególności weźmiemy jej grę od meczu z Sabalenką w poprzednim turnieju. Widać u niej zmianę z gry bardziej pasywnej typowej dla kortów na których się wychowała na szybszą nawierzchnię. Już z Sabalenką miała świetne wymiany, dużo winnerów, zachowując swoje atuty w postaci mobilności, uderzeń z rotacją, trzymania piłki w korcie i grze defensywnej. Dodatkowym atutem Włoszki jest jej charakter, nigdy nie spuszcza głowy i nigdy się nie poddaje, oddaje całe serce na korcie. Potwierdziła to w meczu z Garcią, gdzie dla mnie sprawiła sensację (sam chciałem szukać tam gry na nią, ale kursy były zdecydowanie za niskie na takie ryzyko). Z Siegemund po prostu musi być rozstawiona jako faworytka, zwycięstwo z Samsonovą może imponować, ale jeśli się widziało liczbę błędów Rosjanki to jest dużo bardziej wytłumaczalne.

Humbert - Rublev
Typ: Liczba przełamań: Powyżej 3.5
Kurs: 2.12

Spoitkanie obu tenisistów należą zazwyczaj do zaciętych i obaj nie są aż tak konsekwentni w trzymaniu swoich gemów serwisowych. W przypadku 3 setów można być bardzo spokojnym o 4 przełamania. Dodatkowo dochodzi to jak zagra Humbert, bo jego ostatnie pojedynki jeśli chodzi o formę są nierówne, potrafi grać pewnie i wychodzi mu prawie wszystko jak z Wolfem, ale też męczył się z dużo słabszym Zandschulpem.

Humbert - Rublev
Typ: Rublev - Liczba asów: Powyżej 5.5
Kurs: 1.85

STS oferuje niższą linię asów niż inni i z chęcią ją wezmę. Najlepiej byłoby, gdyby Rublev był bardziej zdenerwowany niż zwykle, bo wtedy te asy wchodzą seriami. Uważam, że będzie miał bardzo dużo okazji na linii, bo mecz nie powinien być jednostronny i 6 asów oscyluje w planie minimum.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +210
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Jeden typ nieco na ostatnią chwilę

Fernandez - Blinkova
Typ: Blinkova
Kurs: 3.2
Szansa wg. Bukmachera: 31.25%
Szansa wg. analizy: 42%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.435047619

Obie zawodniczki prezentują się bardzo dobrze na turnieju w Hong Kongu, Fernandez miała trudniejsze przeciwniczki i to ona wskazywana jest jako zdecydowana faworytka dzisiejszego starcia. Osobiście uważam, że będzie to wyrównane starcie. Blinkova ma świetne, mocne uderzenie i stanowi obecnie zagrożenie dla każdej tenisistki. Gra bardzo pewnie w Chinach i jeśli nie spuści z tonu ma jak najbardziej szansę ograć Kanadyjkę. Kursy na Rosjankę jest bardzo dobry i widzę sporą wartość w stawianiu na nią.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Trevisan - Siniakova
Typ: Trevisan
Kurs: 2.15
Szansa wg. Bukmachera: 46.51%
Szansa wg. analizy: 68%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.4214117647

Po tym jak Trevisan zaprezentowała się w ostatnich spotkaniach, w tym ostatnio z Mertens, gdzie grała bardzo dobry tenis jest dla mnie zdecydowaną faworytką tego spotkania. Myślę, że Trevisan i Paolini, które nigdy nie były brane poważnie na twardych kortach w tym momencie są najbardziej niedoszacowanymi tenisistkami, bo nie można w tym wypadku patrzeć na statystyki z ubiegłych lat, bo to nie one wychodzą na kort i nie grają w obecnych turniejach. Siniakova najbardziej zaskoczyła zwycięstwem z Pavlyuchenkovą, ale trzeba pamiętać, że dosłownie przed chwilą przegrała z Savilee 6-2 6-2 i Podoroską 6-1 6-1 co nie wystawia świetnej noty. Zdecydowanie biorę taki kurs na Trevisan.

Dodatkowy typ
Typ: Liczba przełamań: Poniżej 8.5
Kurs: 2.02

Bardzo wysoko linia przełamań w tym spotkaniu. Trevisan dobrze trzymała ostatnio serwis i liczę, że większość zdobytych gemów będzie jednak na własnym serwisie. 9 przełamań wskazuje z miejsca 3 sety. Siniakova ma spore problemy na konwersji breakpointów, a Trevisan świetnie je broni, więc w tym spotkaniu skuteczność wykorzystywania tych momentów będzie kluczowa.

Zheng - Paolini
Typ: Paolini
Kurs: 3.4
Szansa wg. Bukmachera: 29.4%
Szansa wg. analizy: 47%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.8643404255

Chinka jest tutaj oceniana jako zdecydowana faworytka, wygrała pewnie swoje sportkania nie oddając nawet seta, szczególne wrażenie robi ogranie Sakkari. Ja tutaj widzę jednak wyrównane spotkanie, Zheng ma to do siebie, że potrafi zrobić bardzo dużo niewymuszonych błędów, a jak wiadomo Paolini będzie bronić wiele piłek, które w przypadku gry z kimś innym skończyłyby się łatwymi punktami, więc Chinka będzie musiała być bardzo skoncentrowana i mieć pewną rękę przez większą część spotkania. Wiele również zależeć będzie od serwisu Zheng, który funkjconuje doskonale na ten moment oraz returnu Paolini, który oceniłbym bardzo wysoko. Myślę, że jest całkiem przyzwoita szansa, że Paolini wyszarpie tutaj zwycięstwo, w ostatnim miesiącu jedynymi tenisistką, która była w stanie ją ograć (po zaciętym meczu i tiebreaku) to sama Sabalenka.

Hurkacz- Korda
Typ: Hurkacz
Kurs: 2 (Super kurs)
Szansa wg. Bukmachera: 50%
Szansa wg. analizy: 58%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.03586206897

Generalnie ciężki do obstawienia mecz i nie zbyt polecam pod względem value, bo jest dosłownie minimalne jeśli uznamy Hurkacza za dosłownie malutkiego faworyta. Hurkacz nie zaimponował mi w ostatnim spotkaniu z Marozsanem, był spóźniony do wielu piłek, szarpał na wymianie, gdzie miał problemy z jej utrzymaniem i skorzystał z błędów Węgra, który nie zachował koncentracji w najważniejszych momentach. Nie brzmi to na dobrą prognozę przed meczem z Kordą, lecz Amerykanin grał według mnie jeszcze słabiej z Sheltonem i aż dziw mnie bierze jaki on musiał mieć dzień, że ograł tego Medvedeva. Co do jego ostatniego spotkania z Sheltonem, poziom meczu był znacznie poniżej ćwierćfinału ATP1000. Mało długich wymian, bardzo dużo błedów i więcej punktów straconych przez główę niż zdobytych przez umiejętności. Największa różnicą na ten moment, która przemawia za Hurkaczem jest jego lepsza umiejętność trzymania gemów serwisowych, jeśli będzie w formie jest możliwość, że nie odda ani jednego gema na własnym podaniu. Obaj tenisisci w ostatnich spotkaniach prezentowali się naprawdę słabo na grze na returnie, nie tworzą wielu okazji na przełamanie i tutaj jeden moment słabszej gry może zdecydować o losach spotkania.

Dimitrov- Rublev
Typ: Dimitrov
Kurs: 2.4
Szansa wg. Bukmachera: 41.67%
Szansa wg. analizy: 55%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2938181818

Tutaj obstawiam faworyta inaczej niż robią to bukmacherzy, bo to Bułgar prezentuje sie lepiej w Szanghaju. Jeśli zobaczymy jaką drogę przebył Dimitrov pokonując Jarry'ego, Alcaraza, Khachanova i Vukica oddając seta jedynie z Hiszpanem jest to niezwykle imponująca postawa. Rublev miał dużo łatwiej bo nie ujmując mu wygranych Humbert, Paul, Mannarino i Halys to dużo łatwiejsza ścieżka. Pomimo, że widzimy Rosjanina w półfinale, to nie uważam, że jest to jego najwyższa dyspozycja i jego gra pozostawia wiele do życzenia nawet w momencie, w którym ogrywa swoich rywali. Sporo niewymuszonych błędów, nie takie przyśpieszenie z forehandu, do jakiego wszystkich przyzwyczaił i zbyt pasywny pierwszy serwis nie wystarczy na Dimitrova. Oczywiście, każdy może mieć w pamięci, to, że Bułgar gra wyśmienicie, a ostatecznie w dalszych etapach turnieju jego głowa nie dojeżdza, ale może 32 lata robią już swoje i zobaczymy bardziej doświadczoną wersję tego świetnego tenisisty, który zdobył dużo mniej w swojej karierze niż czysto sportowo powinien.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Mały komentarz na temat spotkań

Dzisiaj niestety nie po myśli, bo na 4 typy tylko jeden trafiony i to po najniższym kursie. Krótkie podsumowanie spotkań i wnioski:

WTA

Siniakova najmocniej zaskoczyła mnie jeśli chodzi o pozytywy, nie zdążyłem oglądnąć żadnego jej spotkania na tym turnieju przed Trevisan i widocznie był to błąd, bo wykazała się niesamowitym czuciem kortu, jej uderzenia miały bardzo dobrą głębokość i była w stanie uderzać tak regularnie. Dodatkowo, dobry serwis i kontrola wydarzeń, zdecydowanie u mnie zaplusowała.

Podobna sytuacja z Fernandez, oglądałem tle jej spotkań, ale nie na tym turnieju i największym zaskoczeniem był jej serwis. Nigdy nie widziałem, aby serwowała tak dobrze, każda pierwsza próba była staraniem się o asa serwisowego bardzo dobre serwowanie do środka i wykorzystywanie przewagi bycia leworęczną. W zasadzie zamykała swoje gemy samym serwisem i Blinkova była bezradna, bo zanim weszła dobrze w spotkanie, to już przegrywała 3-0 w 2 secie.

Dimitrov - Rublev

Druga strona medalu, gdzie ciężko chwalić. Spotkanie było na dużo niższym poziomie niż się tego spodziewałem. Obaj Panowie nie grali wielkiego tenisa ibyło dużo więcej niewymuszonych błędów niż udanych akcji. Rublev kompletnie nie przypomina swojej lepszej wersji, gdzie jego forehand na szybszej nawierzchni budził strach rywali, grał dosyć pasywnie jak na siebie. Co do Dimitrova, nie chce się nad nim znęcać, ale tutaj znowu nie dojechał, bo jego gra była po prostu średnia. Jeszcze niedawno z Alcarazem grał odważnie, dobry na linii, atakował kiedy była tylko okazja, grał pod siatką, żeby skończyć szybkiego Hiszpanu, a tutaj, ani razu nie pamiętam jego udanej akcji pod siatką, bardzo mało winnerów, pierwszy serwis albo nie istniał albo dawał za mało. Nie była to gra na miarę półfinału turnieju takiej rangi.

Hurkacz- Korda

Tutaj akurat sprawdziło się to co myślałem, że się stanie, bo Korda, podobnie jak w meczu z Sheltonem nie prezentował niczego co dałoby mu szanse na wygraną z Hurkaczem. Nie miał żadnej szansy na przełamanie, a Hubertowi wystarczył plan minimum, żeby wyserwować zwycięstwo. Szkoda, że nie jest to forma Polaka jaka prezentował tuż przed US Open, ale ma on niezłe szansę na wygraną dużego turnieju i zdobyciu sporej ilości punktów.

Co jutro można grać?

Wiadomo, że niedziela to dzień z małą ilością spotkań, ale jest jeden bardzo wysoki kurs, na który na pewno się skuszę i jest to Juan, która będzie grała z Pegulą - kurs 7 na LVBet. Nie można brać pod uwagi rankingu Yuan (128), bo gra naprawdę świetny tenis na turnieju w Seulu. To w jakim stylu pokonała Bouzkovą, która broniła każdą możliwą piłkę jaką tylko można wyciągnąć było niesamowite. Yuan ma bardzo dobry forehand, gra bardzo ofensywnie i jest mobilna. Uważam, że kurs na nią jest bardzo zawyżony, bo grałbym ją nawet po kursie ponad 4.5. Należy również zaznaczyć, że chociaż Pegula jest już długo w tenisowej czołówce wygrała jedynie 4 turnieje, a Yuan będzie głodna, by to był jej pierwszy tak duży sukces.

Czekam na lepsze kursy na Hurkacza, jeśli będą dawać powyżej 2.6 można się skusić. Uważam, że Rublev ma sporą przewagę na wymianie neutralnej piłki, ale Rosjanin mnie nie przekonuje aż tak, żeby stawiać go w roli zdecydowanego faworyta, jeśli Hubert zagra swoje A game na linii to może wyjechać z Szanghaju z trofeum.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Pegula - Yaun
Typ: Yuan
Kurs: 7.25
Bukmacher: LVBET
Szansa wg. Bukmachera: 13.8%
Szansa wg. analizy: 28%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 3.028571429

Krótka analiza była wczoraj, dzisiaj zagrane na ostatnią chwilę, żeby znaleźć wyższy kurs

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Ofner - O'Connell
Typ: Ofner - Liczba asów: Poniżej 7.5

Bardzo wysoka linia asów na Ofnera, który w zdecydowanej większości spotkań nie był bliski przekroczenia 8 asów serwisowych z przeciwnikami sklasyfikowanymi w pierwszej setce.

McDonald - Purcell
Typ: McDonald- Liczba asów: Poniżej 5.5

Takie liczby McDonald raczej wykręca na Wielkich Szlemach, ale w przypadku maksymalnie 3 setów będzie dużo ciężej. Serwis ma jak najbardziej porządny, ale nie kieruje piłki po asy, a zdobycie przewagi w gemie.

Auger-Alliasime - Vukic
Typ: Vukic
Szansa wg. Bukmachera: 38.5%
Szansa wg. analizy: 45%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.06577777778

O problemach Francuza nie trzeba wiele mówić i przekonywać, jest w głębokim kryzysie i nie można rozpatrywać go na ten moment jako gracza rozstawionego z 15 numerem na świecie. Przy życiu trzyma go w tym momencie jego świetny serwis, bo z gry nie jest w stanie wiele wyciągnąć, popełniając masę niewymuszonych błędów. Na jego nieszczęście Vukic również ma bardzo dobry serwis i nie będzie łatwo o przełamania. Stawiam Alliasima jako minimalnego faworyta, a to daje całkiem przyzwoity kurs na Vukica, który jest solidnym zawodnikiem

Paul - Altmaier
Typ: Altmaier
Kurs: 4.25
Szansa wg. Bukmachera: 23.5%
Szansa wg. analizy: 29%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2917241379

Chyba uczepiłem się tego Paula, bo ostatnio bezskutecznie gram przeciw niemu, ale tutaj kurs jest atrakcyjny, a Altmaier sprawił już w tym sezonie kilka niespodzianek, chociaż głównie były one na mączce. Mimo to, nie lubię grać na faworyta kiedy Niemiec jest po drugiej stronie, bo ciężko przewidzieć w jakiej będzie dyspozycji, w tej lepszej wersji potrafił urywać seta świetnym graczom, z drugiej strony na kortach twardych ostatnio nie wiedzie mu się tak dobrze, w tym roku notuje słabiutki bilans 8-12, jednak daję mu tutaj szansę o powalczenie o coś więcej niż pierwsza runda turnieju w Tokio.

Xinyu - Tormo
Typ: Tormo - Liczba asów: Powyżej 0.5

Z perspektywy ostatnich spotkań nie uważam serwisu Tormo za słaby, a przeciwniczka szykuje się tutaj wyjątkowo łatwa do ogrania, co może nie wpływać na więcej prób serwisowych, ale będzie mogła więcej zaryzykować. Nawet 3 asy nie byłyby tutaj dla mnie zaskoczeniem, spodziewałem się osobiście po tym kursie linii 1.5

Jutro dorzucę typy na mecze popołudniowe

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Barrere - Galan
Typ: Galan
Kurs: 4
Szansa wg. Bukmachera: 25%
Szansa wg. analizy: 32%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.395

Nie będzie to żaden szlagier, bo żaden z zawodników nie powinien tutaj zajść za daleko. Galan nie jest graczem, który sprawdza się na kortach twardych stąd to Barrere będzie tutaj faworytem, jednak nie jest to zawodnik, który pewnie wygrywa mecze na takich turniejach, ponieważ sam w tym momencie oscyluje pomiędzy ATP a Challengerem. Galan nieraz pokazał, że potrafi toczyć wyrównane pojedynki z dobrymi ostatnio zawodnikami - 3 sety z Arnaldim, przegrane w TB, wyrównana walka z Baezem w Salem, gdzie ten drugi ostatecznie wygrał turniej. Myślę, że kurs jest tutaj na tyle wysoki, żeby zaryzykować stawiając na Kolumbijczyka.

Rinderknech - Gaston
Typ: Rinderknech
Kurs: 1.67
Szansa wg. Bukmachera: 59.9%
Szansa wg. analizy: 73%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.0997369863

Chociaż w rankingu nie są oddaleni od siebie i w bezpośrednich pojedynkach to Gaston górował nad swoim rodakiem to tutaj Rinderknech jest dla mnie sporym faworytem. Gaston ma znaczny zjazd formy i w tym momencie odpada często w pierwszych rundach Challengera, dodatkowo preferuje grać na kortach ziemnych, rozgrywając maksymalnie kilkanaście spotkań rocznie na powierzchni twardej. Drugi z Francuzów ma dużo lepsze warunki i pomimo 3 porażek w ostatnich spotkaniach można go rozgrzeszyć przez przeciwników, których miał - Marozsan, Mannarino, Musetti. Kurs nie jest wysoki, ale tutaj spodziewałem się, że ciężko będzie znaleźć kurs powyżej 1.65

Lajovic - Sonego
Typ: Sonego - Liczba asów: Powyżej 4.5
Kurs: 1.75

Niska linia na Sonego jeśli chodzi o asy serwisowe. Włoch ma dobre warunki i mocny serwis, a Lajovic nie jest zawodnikiem, który jest w stanie odbierać regularnie dobrze zaserwowane piłki. Możliwy jest tutaj trochę dłuższy pojedynek z TB.

Akugue - Masarova
Typ: Akugue
Kurs: 3.45
Szansa wg. Bukmachera: 29%
Szansa wg. analizy: 34%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.09482352941

Wciąż mam w pamięci fantastyczny występ Akugue na turnieju w Hamburgu i mam nadzieje, że nie był to jednorazowy pokaz lepszej dyspozycji, bo 19-latka grała wtedy niesamowity tenis i widać, że jej potencjał jest ogromny. Ostatnio nie ma czym się pochwalić, bo odpadała we wczesnych rundach, ale jej przeciwniczka też nie może uznać ostatnich tygodni za udanych. Masarowa odpadła w pierwszej rundzie zarówno w Ningbo jak i Pekinie, tutaj jest dużo wyżej rozstawiona, ale niekoniecznie ma szczęście, bo Akugue, mimo, że klasyfikowana jeszcze niedawno w okolicach 300 miejsca (duży skok po Hamburgu) to będzie ciężką przeciwniczką.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Bardzo kiepski dzień w typach, szczególnie zdziwiony jestem Rinderknechem, który miał łatwa pierwszą rundę i nie dał rady Gastonowi. Zarówno Vukic jak i Alliasime grali bardzo słabo, ciężko znaleźć taki festiwal błędów, dlatego można szukać gry przeciwko Felixowi w dalszych rundach. Z ciekaszych spotkań, Atlmaier był całkiem blisko zaskoczenia, bo miał lepszy okres gry niż Paul i nie trzeba było wiele, żeby to on miał kluczowe przełamanie, ale Amerykanin był konsekwentny i dał radę sie podnieść po przegraniu seta.

Kilka typów na jutro, ale niestety nie zdążę nic opisać ze względu na brak czasu:

Minaur - Draper
Typ: Minaur
Kurs: 1.79

Dodatkowy typ:
Draper - Liczba asów: Poniżej 6.5

Borges - Koepfer
Typ: Borges
Kurs: 1.76

Hruncakova - Sasnovich
Hruncakova - Liczba asów: Poniżej 6.5
Podwójna stawka - 20j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +120
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Baena - Perricard
Typ: Baena
Kurs: 2.07

Blockx - Hanfmann
Typ: Blockx
Kurs: 3.7

Baez- Wolf
Typ: Baez
Kurs: 2.42

Kotov - Eubanks
Typ: Eubanks

Gojo - Wawrinka
Typ: Gojo
Kurs: 2.32

Fernandez - Guo
Typ: Fernandez- Liczba asów: Powyżej 2.5
Kurs: 2.5

Paolini- Cornet
Typ: Paolini - Liczba asów: Powyżej 0.5
Kurs: 2.7
Podwójna stawka -20j

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Paul - McDonald
Typ: McDonald- Liczba asów: Powyżej 2.5

Monfils - Fucsovics
Typ: Liczba asów: Powyżej 5.5
-40j

Tutaj zrobię wyjątek i gram za 40j, bo albo to błąd albo czegoś nie widzę. 5.5 asa powinno być na samego Monfilsa i to byłoby do wzięcia. Tutaj mamy 6 asów w całym spotkaniu zrobione przez obu tenisistów, co może wydarzyc się spokojnie w jednym secie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +481
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Griekspoor - Ruusuvuori
Typ: Griekspoor
Kurs: 2.25

Wolf - Djere
Typ: Djere
Kurs: 2.46

Shelton - Thompson
Typ: Thompson
Kurs: 2.15

Naef - Cristian
Typ: Cristian
Kurs: 1.9

Podoroska - Hontama
Typ: Hontama
Kurs: 1.9

Wild - Safiullin
Typ: Wild - Liczba asów: Poniżej 5.5

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +570
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Dzisiaj dużo lepiej, bo 7/8 typów, a zapomniałem wstawić niestety Girona, którego również grałem. Polecam sprawdzanie aktualnie kursów na Girona, bo Amerykanin od meczu z Sinnerem, w którym zagrał świetnie wydaje się niedoszacowany przez bukmacherów. Dzisiaj wieczorem wstawię kilka typów.

Wnioski z dzisiejszych spotkań:

Shelton jest dla mnie nieco przewartościowany po US Open. Oczywiście niezbyt ta teza sprawdza się, gdy dochodzi do dalszych rund turniejów, ale warto zobaczyć na kogo w nich trafia. Oprócz serwisu nie pokazuje takiej jakości, by móc spokojnie na niego stawiać, a często może być rozstawiany w roli faworyta.

Polecam przyglądać się Cristian, bo Rumunka jest naprawdę dobrą tenisistką i obecnie gra na swoim terenie, możliwe, że uda jej się wygrać turniej w Transylvani

Griekspoor w tym momencie jest również niedoszacowany, bo jakby w zapomnienie poszedł jego fantastyczny sezon na trawie. To gracz ze świetnym uderzeniem, dobrym serwisem, który nadaje się na grę na kortach twardych. Może wskoczyć on wkrótce do pierwszej 20 ATP i byłoby to jak najbardziej zasłużone.

Otrzymane punkty reputacji: +120
Do góry Bottom