>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Value by Fibonnacci (Piłka i Tenis)

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Collins - Garcia
Typ: Garcia
Kurs: 2.8
Bukmacher: Superbet
Szansa wg. Bukmachera: 45.7%
Szansa wg. analizy: 69%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.014724638

Z dużym zaskoczeniem patrzę na kursy na Garcię. Nie wiem, o czym mogę wiedzieć zakłady, ale na podstawie turnieju wygląda to zupełnie inaczej. Garcia w meczu z Stephens wyglądała jak najlepsza wersja siebie, wyjątkowo mało błędów, pewny serwis (liczyłem w poprzedniej rundzie na coś innego) i forehand. Collins wydaje się mieć na lepsze zawodniczki wyłącznie jedną broń i jest atak na słaby return, jednak tutaj nie będzie miała ku temu okazji, bo pierwszy serwis Garcii jest po prostu za mocny i nie widzę konkretnych atutów w tym pojedynku, które przemawiałyby za Amerykanką. Garcia jest często jednowymiarowa i nie kalkuluje, więc zakładam, że jest pewne ryzyko, że nie tyle wygra Collins, co Francuska przegra ten mecz sama ze sobą

Dodatkowy typ:
Typ: Collins - Liczba asów: Poniżej 4.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: STS
Collins jest dosyć niekonsekwentna na serwisie, więc może działać to w dwie strony, ale do 5 asów z obecną dyspozycją potrzebna byłaby jej 3-setówka, Garcia ma spory zasięg, a Collins problemy ze skutecznością pierwszego serwisu.

Haddad Maia - Krejcikova
Typ: Liczba asów: Powyżej 5.5

Obie tenisistki są w stanie zrobić taki wynik w pojedynkę. Jestem jedynie ciekaw jak fizycznie zaprezentuje się Maia po maratonie z Kostyuk.

Sakkari - Navarro
Typ: Navarro
Kurs: 2.75
Szansa wg. Bukmachera: 53%
Szansa wg. analizy: 36.6%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.5332075472

Patrząc na ranking Sakkari jest murowaną faworytką, lecz jeśli patrzeć na obecną formę i to jak atuty Navarro (świetna gra na returnie, regularność na wymianie, gra w obronie) kontrują ofensywną grę Sakkari to sytuacja może się odwrócić. Navarro zaimponowała mi w ostatnim spotkaniu, a Sakkari pokazuje, iż pomimo swojej atletyczności i mocy w uderzeniu jest niesamowicie niekonsekwentna i popełnia masę błędów.

Potapova - Kenin
Typ: Kenin
Kurs: 2.25 (Hit dnia)
Bukmacher: Fortuna
Szansa wg. Bukmachera: 44.4%
Szansa wg. analizy: 57%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2256140351

Jeśli faktycznie Kenin ma wrócić do wielkiego tenisa to prawdopodobnie to jest ten turniej. W ostatnim spotkaniu z Volynets w dwóch ostatnich setach grała tak pewną piłkę w ofensywie, że w przypadku defensywnej Potapovej powinno to wystarczyć. Z drugiej strony Potapova wypada na potencjalnego czarnego konia turnieju wyrzucając Park i Jabeur (Jabeur bardzo jej pomogła błędami serwisowymi).

Dodatkowy typ:
Typ: Potapova: Poniżej 3.5 asów
Kurs: 1.65

Potapova nie zaserwowała tylu asów w 5 setach (jeden z TB), więc szansę, że przełamie się znacznie ponad normę nie są wysokie.

Otrzymane punkty reputacji: +77
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Górnik - Ruch
Typ: Ruch
Kurs: 3.52 (Hit dnia)
Szansa wg. Bukmachera: 28.41%
Szansa wg. analizy: 36%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3198222222

Zakładam, że Górnik zagra nieco lepiej niż w poprzednich spotkaniach, z racji tego, że gorzej się grać nie dało. Wsparcie kibiców może być przydatne, lecz bez umiejętności może nie pomóc wystarczająco. Ruch jak na beniaminka radzi sobie całkiem dobrze, nie widać różnicy klas między nimi a zespołami, z którymi grają, mają swoich liderów i przede wszystkim piłkarsko na ten moment wyglądają nieco lepiej niż zespół z Zabrza, Z kursem powyżej 3.5 na zwycięstwo gości można zaryzykować.

Bayern - Bayer Leverkusen
Typ: X (Remis)
Kurs: 5 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 20%
Szansa wg. analizy: 31.35%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.210207337

To Bayer gra tak jak powinien grać Bayern, ofensywnie, kreatywnie, stwarzając wiele sytuacji bramkowych. Jest to w obecnym momencie, najmilej dla oka grająca drużyna w Bundeslidze. Bayern zawsze jest faworytem, lecz w obecnej dyspozycji możemy mieć niespodziankę i to niekoniecznie zakończoną remisem, myślałem o kursie na Leverkusen, ale oferta 5 na remis jest bardziej korzystna i mniej ryzykowna niż mniejszy kurs na zwycięstwo drużyny Alonso.

Otrzymane punkty reputacji: +958
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Krejcikova - Collins
Typ: Krejcikova
Kurs: 2.16
Szansa wg. Bukmachera: 46.3%
Szansa wg. analizy: 65%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3623384615

Nie wiem co takiego ma w sobie Collins, że przeciwniczki nagle grają z nią dużo słabiej niż jeszcze kilka dni wcześniej, ale po przejściu Ostapenko i Garcii jest to dla mnie niespodzianka. Mam wrażenie, że Amerykanka nie jest już w takiej formie jak jeszcze parę sezonów temu. Nie odmawiam jej atutów, ale czysto tenisowo Krejcikova ma dużo lepsze uderzenie (zarówno forehand jak i backhand) oraz grę serwisową. Tutaj na pewno stawiam na Czeszkę i każdy kurs powyżej 2 uważam za atrakcyjny

Kenin - Navarro
Typ: Kenin - Liczba asów: Powyżej 1.5
Kurs: 2.75

Wysoki kurs na 2 asy Kenin. Faktycznie brakuje jej lepszych liczb w tej statystyce, ale jej serwis wygląda w San Diego na całkiem dobry. Zapowiada się zacięte spotkanie, więc duża liczba gemów zwiększa szanse na wydarzenie.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Pogoń - Korona
Kurs: 4.2
Szansa wg. Bukmachera: 23.81%
Szansa wg. analizy: 28.71%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2128930686

Pogoń zagrała swój najsłabszy mecz z Zagłębiem i widać, że brakuje im pomysłu na grę. To co wcześniej mogło być interpretowane jako chwilowa zadyszka na starcie może trwać nieco dłużej. Korona za to jest dobrze ułożonym zespołem w defensywie i mimo braku gwiazd ekipa z Kielc spisuje się solidnie.

Raków - ŁKS
Typ: Raków strzeli powyżej 3.5 gola i Raków powyżej 8.5 rz. rożnych
Kurs: 18 (SuperBets)

Oczywiście super ryzyko z takim kursem, ale spodziewam się dużej dominacji Rakowa, wielu sytuacji i oblężenia bramki. Wreszcie Raków będzie mógł wystawić wypoczętych zawodników, jest spora walka o miejsce w składzie, więc nawet przy korzystnym wyniku każdy piłkarz będzie się chciał pokazać z jak najlepszej strony

Piast - Legia
Typ: Obie drużyny strzelą i wykonają powyżej 5.5 rożnych
Kurs: 11 (SuperBets)

Również ryzykowny kurs, ciężko przewidzieć wynik, ale obie ekipy mają sporo jakości w grze i jeśli wynik się otworzy wcześniej to powinny grać mniej asekuracyjnie. Legia i Piast lubią budować akcje skrzydłami, stąd wybór rzutów rożnych w większej ilości.

Fulham - Luton
Typ: Luton
Kurs: 5.2
Szansa wg. Bukmachera: 19.23%
Szansa wg. analizy: 24.62%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.514261576

Tutaj zbyt kusi mnie tak wysoki kurs na Luton. Obie drużyny grały z mocnymi przeciwnikami i ciężko wyciągnąć głębsze wnioski, co może wydarzyć się w tym sezonie. Fulham pokazało jednak za mało jakości w grze, żeby nawet w starciu z beniaminkiem miało mieć łatwą przeprawę. Luton po graniu z lepszymi drużynami niż Fulham nie powinno być spięte, bo już zostali "ochrzczeni" przez Brighton i Chelsea.

Manchester Utd - Brighton
Kurs: 4.4 (Super kursy)
Bukmacher: Superbets
Szansa wg. Bukmachera: 22.73%
Szansa wg. analizy: 28.05%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.514261576

Można znaleźć ciekawy kurs i na MU i na remis. Zdecydowałem się na remis, ponieważ Superbet oferował bardzo ciekawą ofertę - 4.4. Uważam, że to wciąż Czerwone Diabły będą faworytem. Brighton jest mocno nieustabilizowane pod względem formy i pomimo, że Ferguson popisał się hat-trickiem, to nie za bardzo wierzę, że będzie regularnie strzelał, a brak klasowego napastnika będzie w sezonie widoczny. Nie odmawiam szans Brighton w tym starciu, stąd kieruje się przy tak wysokim kursie w stronę podziału punktów.

Tottenham - Sheffield
Kurs: 6.6
Szansa wg. Bukmachera: 15.2%
Szansa wg. analizy: 21%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.073151515

Kolejny typ na remis, dużo bardziej ryzykowny. Biorę pod uwage, że Tottenham może rozjechać Sheffield, ale wciąż widać w grze zespołu z Londynu wiele manamentów. Zrezygnowanie (w końcu) z Richarlisona wydaje się trafionym pomysłem, Maddison wygląda na najlepszy transfer sezonu, ale nie obstawiam jak na razie Tottenhamu w roli pewniaków w starciu ze słabszymi drużynami.

Koln - Hoffenheim
Kurs: 3.9
Szansa wg. Bukmachera: 25.64%
Szansa wg. analizy: 31.68%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2754343434

Obie drużyny raczej rozczarowują swoją grą. Hoffenheim niby ograło Wolfsburg, ale nie był to wynik odzwierciedlający liczbę sytuacji obu ekip, a wcześniej również ograło Heidenheim, ale byli o krok od blamażu przegrywając 2-0. Koln zagrała niesamowicie przeciętnie ostatnie 2 spotkania - Wolfsburg i Eintracht. Nie jestem w stanie wskazać faworyta na tym etapie sezonu, a kurs na remis jest atrakcyjny, stąd taki typ.

Mainz - VFB Stuttgart
Typ: VFB
Kurs: 2.7
Szansa wg. Bukmachera: 37%
Szansa wg. analizy: 43%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.05041860465

Bardzo podoba mi się VFB w tym sezonie i uważam, że to goście są faworytami tego starcia. Guirassy i Fuhrich wyglądają na ten moment jak gracze, którzy mogliby poradzić sobie w lepszych zespołach i dokładając Silasa napędzają oni ofensywę drużyny ze Stuttgartu. Mainz jak na razie mocno przeciętne, nie pokazało nic wielkiego, mecz z Werderem był w ich wykonaniu bardzo słaby i musieliby kompletnie odmienic swoją grę w dzisiejszym spotkaniu, aby ograć VFB.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Warta - Lech
Typ: Warta
Kurs: 5.57
Bukmacher: ETOTO
Szansa wg. Bukmachera: 17.95%
Szansa wg. analizy: 27.8%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.326340794

Na ten moment nie kupuje Lecha w tym sezonie, w żadnym spotkaniu nie zaprezentowali się jak zespół, który miałby walczyć o mistrzostwo. Na razie w dużym kryzysie, a Warta gra bardzo konsekwentnie w defensywie i potrafi wykorzystywać najmniejsze potknięcie rywala. Kurs E-TOTO jest lekko odklejony od pozostałych bukmacherów.

Jagiellonia - Radomiak
Typ: Obie drużyny powyżej 5.5 rożnych i otrzymają powyżej 2.5 kartek i każda powyżej 4.5 celnych strzałów
Kurs: 90 (SuperBets)

Coś szalonego na ten mecz. Łączone szanse na wszystkie 3 wydarzenia są niskie, ale Radomiak bardzo podoba mi się w tym sezonie w ofensywie, a Jagiellonia zawsze gra lepiej jakościowo u siebie.

Bournemouth - Chelsea
Typ: Chelsea
Kurs: 1.8 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 55.56%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.04553846154

Mimo opinii większości, osobiście podoba mi się Chelsea w tym sezonie. Sterling wygląda jak za najlepszych czasów grania w City, jest wiele kreatywności w zespole, lecz słaba jakość wykończenia, która widoczna była w szczególności w ostatnim starciu z Forest. Bournemouth gra w zasadzie jak co roku, gdy jest w Premier League, nic specjalnego, ale dryfują na powierzchni. 1.8 jest jak najbardziej ciekawym kursem na drużynę z Londynu.

Dodatkowy typ
Chelsea wygra obie połowy i Chelsea wykona więcej rożnych
Kurs: 7 (Superbets)

Ciekawy kurs jeśli już się idzie po pewną wygraną Chelsea

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Sasnovich - Rus
Typ: Liczba asów: Powyżej 4.5

Spodziewałem się po takim kursie 5.5 asa na mecz, Rus świetnie serwuje, a Sasnovich ostatnio wyciągała średnio 1 asa na set. Powinno być całkiem zacięte spotkanie, a 5 asów może spokojnie paść w 2 pierwszych setach

Chirico - Paolini
Typ: Liczba asów: Poniżej 3.5

Musielibyśmy zobaczyć tutaj niezły maraton żeby faktycznie padły 4 asy serwisowe. Zapowiada się pewny mecz dla Paolini, która serwuje bardzo bezpiecznie.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Stal - Zagłębie
Kurs: 3.75 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 26.67%
Szansa wg. analizy: 32%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1759762574

Ciężko jest mi wskazać faworyta tego spotkania stąd przy takim kursie stawiam na remis. Zagłębie jest nieco lepiej piłkarsko, ale tutaj niwelowane jest to graniem na wyjeździe, w którym Lubinianie nie radzą sobie najlepiej. Na ten moment obie drużyny są niewiadomymi w przewidywaniu ich pozycji na koniec rundy i sezonu, mają słabsze i gorsze momenty i nie widzę, żeby któraś z ekip miała być rozgoryczona podziałem punktów w Mielcu.

Haddad Maia - Collins
Typ: Haddad Maia
Kurs: 2.45 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 40.82%
Szansa wg. analizy: 63%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.5686984127

Tenisowo Haddad Maia jest dla mnie po prostu lepszą zawodniczką i ma szerszy repertuar zagrań + fantastyczne warunki. Collins ma ostatnio wyniki, ale na ten moment uważam, że jest wyżej klasyfikowana niż jej faktyczna gra. Maia walczy zawsze do końca i nie uważam, że odpadnie z turnieju już w pierwszej rundzie.

Kostyuk - Fung
Typ: Kostyuk - Liczba asów: Poniżej 4.5

Kostyuk nie gra sporo asów serwisowych, a pojedynek zapowiada się na wyjątkowo krótki i jednostronny stąd taki typ. Nie będzie musiała wiele ryzykować, a jej liczba podwójnych z Maią może ją ograniczyć w pierwszym serwisie do grania bezpieczniejszej piłki.

Sheriff - Giorgi
Typ: Sheriff - Liczba asów: Poniżej 3.5

Żeby padło tyle asów dla Sheriff, Giorgi musiałaby totalnie odpuścić. Sheriff jest typową tenisistką kortów ziemnych, gdzie wprowadzenie piłki do gry jest dużo ważniejsze niż asy serwisowe (WTA).

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Giorgi - Bucsa
Typ: Giorgi
Kurs: 1.64 (Hit dnia)
Szansa wg. Bukmachera: 60.98%
Szansa wg. analizy: 76%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1274105263

Fortuna ma bardzo przyzwoity kurs na Giorgi, która jest w starciu z Bucsą o klasę lepszą tenisistką. Ostatnio rzadziej zdarzają jej się spotkania, w których oddaje niewymuszonymi błędami swoje spotkania, bo to w tym wypadku jedyna nadzieja Bucsy na zwycięstwo. Wszystkie argumenty są po stronie Włoszki.

Dodatkowy typ
Podwójne błędy: Poniżej 10.5
Kurs 2.05

Oczywiście jeden typ może być powiązany z drugim, bo Giorgi lubi zagrać głęboką piłkę na drugim serwisie, ale myślę, że w przypadku 2 setów 11 DF nie będzie łatwe do zrobienia

Sasnovich - Garcia
Typ: Sasnovich - Liczba przełamań serwisu: Powyżej 3.5
Kurs: 2.3

Jeśli ma dzień, Garcia świetnie serwuje, ale tutaj skłaniam się ku świetnemu returnowi i grze w obronie Sasnovich, który jest w ostatnim czasie światowej klasy.

Jabeur - Parks
Typ: Parks
Kurs: 4.1
Szansa wg. Bukmachera: 24.4%
Szansa wg. analizy: 34%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.6668235294

Jabeur jest ostatnio lekko pod formą i nie może znaleźć odpowiedniego rytmu. Nie jest to dobry moment, aby w pierwszym spotkaniu w turnieju dostawać Parks, która jest jedną z lepiej serwujących zawodniczek WTA i mając dzień potrafiłaby napsuć krwi każdej zawodczniczce, niezależnie od pozycji w rankingu. Obie tenisistki są dla mnie grymaśne jeśli o chodzi o dyspozycję dnia i wiele zależy od tego, czy po prostu mecz będzie im się układał, czy będzie dokładnie na odwrót. W tym wypadku kurs na Parks jest bardzo dobry, szczególnie zważywszy na jej poprzedni mecz, gdzie była niesamowicie ciężka do złamania na swoim serwisie

Dodatkowy typ
Asy serwisowe: Powyżej 7.5
Kurs 1.85

Parks potrafi fantastycznie serwować, Jabeur zawsze dokłada asy do swojej gry. Nie spodziewam się krótkiego pojedynku, a dodatkowo znając Jabeur, przy sytuacjach 40-0, będzie chodzić nie odbierając niczego, aby zakończyć gem.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Jabeur - Trevisan
Typ: Trevisan
Kurs: 7.25
Bukmacher: LVBET
Szansa wg. Bukmachera: 13.8%
Szansa wg. analizy: 28%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 2.808571429

Uważam, że to bardzo przeszacowany typ na Jabeur. Jeśli bierzemy dyspozycję tu i teraz, nie jest to z pewnością kurs w okilcach 1.1 na Tunezyjkę. Trevisan nie jest traktowany na poważnie na kortach twardych, ale jej ostatnia dyspozycja zdaje się temu zaprzeczać. Jest zawodniczką bardzo dobrze trzymającą wymianę, jest mobilna i świetna w defensywie. Jabeur przeszła gładko Parks, ale nie musiała się nawet wysyilać, bo Amerykanka przestrzelała każdą piłkę o kilkadziesiąt centrymetrów. Oczywiście Tunezyjka pozostaje faworytką, ale nie widzę tutaj tak gładkiego meczu jak miało to miejsce wczoraj.

Dodatkowy typ
Trevisan - Liczba gemów: Powyżej 6.5
Kurs 1.9

Jak wyżej, bezpośrednie wymiany w setach będą bardzo zacięte, Trevisan nie ma specjalnie dobrego serwisu, ale liczę, że będzie walczyć w gemach na odbiorze.

Baptiste - Garcia
Typ: Baptiste
Kurs: 3.5
Bukmacher: LVBET
Szansa wg. Bukmachera: 28.57%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1388235294

Garcia rozegrała świetny mecz z Sasnovich, jednak wiadomo, że nigdy nie wiadomo, co może pokazać w kolejnej rundzie. Jest to zawodniczka bardzo uzależniona od swojego serwisu, jeśli on zawiedzie, siada jej gra. Baptiste jest zawodniczką spoza pierwszej 100, ale może być to mylące, bo ograła już Garcię i rwa razy Pliskovą (wysokie tenisistki, dobrze serwujące). Pomimo tego, że Amerykanka nie wygląda, to rusza się bardzo lekko i jest świetna technicznie. Ma dużo większą lekkość w uderzeniach na wymianie niż Garcia, która zawsze dużo ryzykuje i już tego nie zmieni. Spodziewałem się wyższych kursów na zwycięstwo Baptiste, ale 3.5 jest na skraju zagrania.

Kenin - Ostapenko
Kurs: 2.75 (Super Kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 36.6%
Szansa wg. analizy: 45%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1472727273

Ciężki mecz do obstawiania zwycięzczyni, dlatego musiał pojawić się dobry kurs na Kenin, aby był sens grania. Taki pojawił się na Superbet, więc chętnie go wezmę. Szykuje się zacięty pojedynek, obie tenisistki są w formie i jestem ciekaw jak rozwinie się powrót Kenin, która widać, z każdym turniejem wraca na wyższy poziom. Z drugiej strony Ostapenko zagrało świetny mecz z Kostyuk (tak dobrze nie zagrała w żadnym w turnieju w San Diego). Stawiam na Kenin, ponieważ ma zdecydowanie więcej szans niż 36% na wygraną.

Dodatkowy typ
Ostapenko - Liczba asów: Poniżej 4.5
Kurs 2.5

Skusił mnie tutaj kurs, bo spodziewałem się go w okolicach 1.9-2. Ostapenko może oczywiście tyle asów zdobyć, ale jej serwis jest grany zazwyczaj na ciało. Trochę ryzyka jest z Kenin, która nie zawsze daje wszystko, aby dotknąć piłki na returnie, ale wciąż warto się temu przyjrzeć nawet w przypadku 3 setów.

Navarro - Fernandez
Typ: Navarro
Kurs: 1.97
Szansa wg. Bukmachera: 50.8%
Szansa wg. analizy: 62%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1206967742

Navarro jest ostatnio w wyśmienitej formie. Wygrana z Madison Keys, Sakkari, Sasnovich, Paolini na przestrzeni krótkiego okresu czasu nie jest przypadkiem. Zapowiada się zacięty i prawodopodobnie długi pojedynek, w którym to jednak Amerykanka powinna być rozstawiona wyżej.

Kudermetova - Azarenka
Typ: Kudermetova
Szansa wg. Bukmachera: 43.5%
Szansa wg. analizy: 61%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3846557377

Kudermetova jest w dołku od dłuższego czasu, ale i tak stawiałbym na nią w starciu z dużo starszą rywalką. Azarenka potrafi sprawiać sensacje, ale z Yastremską nie wyglądała najlepiej. Możliwe, że to kwestia wieku, ale w tak krótkim okresie regeneracji rzadko wygrywa kolejne spotkania (więcej niż 2 spotkania z rzędu miała ostatnio w Londynie, a wcześniej w Dubaju). Z drugiej strony Kudermetova miała maraton z Bouchard, ale takie zwycięstwo może ją w końcuu odblokować.

Dodatkowy typ
Podwójne błędy: Powyżej 10.5
Kurs 1.9

Obie tenisistki robią sporą ilość DF, myślę, że zmęczenie ostatnimi dłuższymi meczami może dać się we znaki i możemy zobaczyć ich znacznie więcej.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Azarenka - Garcia
Kurs: 2.9 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 34.5%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.013538462

Uważam, że kurs na Garcię jest kompletnie odklejony od rzeczywistości. Jeśli zagra tak jak w poprzednich spotkaniach, Azarenka nie ma większych szans. Niestety, w przypadku Garcii dyspozycja dnia ma ogromne znaczenie, jednak z takim kursem nie jest to tak istotne, bo to Azarenka jest stawiana w roli faworytki.

Dodatkowy typ
Garcia - Liczba asów: Powyżej 5.5
Kurs 1.72

Nawet w dwóch setach Garcia powinna zaserwować powyżej 6 asów serwisowych. Na obecnym turnieju idzie jej świetnie na linii serwisowej.

Trevisan - Dolehide
Typ: Trevisan - Podwójne błędy: Poniżej 2.5
Kurs: 1.9

Trevisan zrobiła tyle podwójnych łącznie we wszystkich 3 meczach, licząc maraton z Jabeur, dlatego oceniam kurs na 3 DF na atrakcyjny.

Fernandez - Kenin
Kurs: 1.8
Szansa wg. Bukmachera: 55.6%
Szansa wg. analizy: 68%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1134117647

Forma Kenin rośnie (wraca?) z każdym turniejem i obecnie oceniam ją już na Top10 WTA. Świetne uderzenie, skuteczność zarówno w ataku jak i obronie, mądre rozgrywanie piłki po korcie. Fernandez nie jest nigdy przyjemną zawodniczką, bardzo mobilna, leworęczna tenisistka preferująca dłuższe wymiany potrafi napsuć krwi najlepszym. W meczu z Navarro miała jednak dużo łatwiej niż można było sie tego spodziewać, bo Amerykance spotkanie kompletnie nie wyszło, a żeby pokonać Kenin będzie musiała zagrać o klasę lepiej.

Dodatkowy typ
Fernandez - Liczba asów: Poniżej 4.5
Kurs 2.05

Biorę też opcję na asy, bo 5 w wykonaniu Fernandez zdarza się rzadka. Fakt, że potrafi zmieścić dokładną piłkę i jestt leworęczna, więc to zawsze zaskoczenie serwując po stronie przewagi, ale jej warunki (wzrost) nie pozwalają na posłanie regularnych bomb. Możliwe, że kurs przeciwko Kenin został tak podbity po tym jak Ostapenko zdobyła 9 asów, ale miała po prostu dobry dzień na serwisie.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Garcia - Sakkari
Szansa wg. Bukmachera: 43.5%
Szansa wg. analizy: 58%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.299862069

Bardzo ciekawy półfinał i spora stawka dla zawodniczek, które w tym roku nie zdobywają łatwo punktów na większych imprezach. Garcia jest dla mnie tutaj faworytką, ma świetny turniej z serwisem, którego próżno szukać na poziomie WTA. Sakkari gra zbyt niepewnie i to ona może zrobić więcej niewymuszonych błędów, co w meczu z Francuzką może być kluczowe.

Dodatkowy typ
Garcia - Liczba asów: Powyżej 6.5
Kurs 1.95

Garcia jest w niesamowitym gazie na linii serwisowej i nawet atletyzm Sakkari może jej nie pomóc w przypadku tak mocnego i precyzyjnego serwisu jakim dysponuje Francuska

Korona - Widzew
Typ: Widzew
Kurs: 3.2
Bukmacher: Superbet (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 31.25%
Szansa wg. analizy: 36%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.03822222222

Korona będzie chciała zaprezentować się dużo lepiej niż w meczu z Pogonią, ale wcale nie czeka ich łatwa przeprawa. W dzisiejszym meczu Widzew wydaje mi się nieco lepszy, mimo, że grają jako goście. Sanchez i Pawłowski zdecydowanie wyróżniają się w ofensywie na tle ligowym i ta różnica w jakości może mieć tutaj największe znaczenie w kluczowych momentach. Wciąż ciężko ocenić jaka będzie zmiana myśli szkoleniowej trenera Myśliwca, ale drużyna z Łodzi ma całkiem spory potencjał i można ją zbudować na coś więcej niż ligowego średniaka.

ŁKS - Jagiellonia
Typ: Jagiellonia
Kurs: 2.8
Bukmacher: Superbet (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 35.71%
Szansa wg. analizy: 42%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.08304761905

Ciężko powiedzieć, czy to ŁKS zagrał tak dobrze, czy Raków tak słabo, bo Łodzianie mogli ograć mistrzów Polski, grając lepiej i stwarzając więcej groźnych sytuacji bramkowych. Jestem ciekaw, czy coś podobnego zobaczymy dzisiaj. Mimo wszystko, to Jagiellonia pokazuje się z lepszej strony, chociaż w ich przypadku mecze u siebie, a na wyjazdach są zupełnie różne. Wyceniam szansę Jagi na nieco wyższe niż remis i wygraną ŁKS stąd 2.8 to przyzwoity (nie szalony) kurs.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Dolehide - Sakkari
Typ: Dolehide
Kurs: 5.4
Bukmacher: LVBet
Szansa wg. Bukmachera: 18.5%
Szansa wg. analizy: 44%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 2.479272727

Kosmiczny kurs na Dolehide, która patrząc na dyspozycję na turnieju miała dużo cięższe pojedynki niż Sakkari. Na papierze wszystko dla Greczynki wygląda kolorowo, ale tak naprawdę zwycięstwa z Giorgi i Garcią były tak samo zasługą Sakkari jak i jej przeciwniczek, które nawet nie doprowadzały do dłuższych wymian przez niewymuszone błędy. Nie widziałem tak dobrego kick serwisu u kobiety od dawna i widać jak dużą rolę odgrywa on w gemach serwisowych Dolehide. Wraz z czasem trwania turnieju gra coraz pewniej, robi coraz mniej błedów i ma więcej winnerów. Sakkari jest dla mnie wciąż niesamowitym diamentem, który nie jest i możliwe, że w najbliższym czasie nie zostanie oszlifowany, liczba błędów w meczu na dłuższych wymianach jest wciąż zbyt duża, żeby stawiać ją w roli aż takiej faworytki

Dodatkowy typ
Dolehide - Liczba gemów: powyżej 7.5
Kurs 1.8

Jeśli Dolehide nie wręci się w podwójne, na własnym serwisie jest bardzo pewna i to powinno wystarczyć do 8 gemów w meczu (w przypadku słabszej dyspozycji i przegranej)

Dodatkowy typ
Dolehide - Liczba asów: Powyżej 4.5
Kurs 3

Trochę ryzykowne, bo jednak jest to 5 asów, ale z kursem 3 jak najbardziej do wzięcia. Serwis Dolehide jest świetny i może dać jej sporo punktów, szczególnie w przypadku grania 3 seta.

Radomiak - Puszcza
Typ: Radomiak strzeli powyżej 2.5 gola i wykona powyżej 8.5 rz. rożnych
Kurs: 13 (SuperBets)

Cały czas chciałbym korzystać z ofensywnej dyspozycji Radomiaka, który ma niesamowity ciąg na bramkę przeciwnika, okazja z Puszczą na własnym stadionie może być dobrą szansą na większe ryzyko po bardzo wysokim kursie jeśli tylko drużyna z Radomia będzie miała dobrą skuteczność pod bramką rywala.

Śląsk - Piast
Typ: Piast powyżej 4.5 celnych strzałów i powyżej 1.5 gola i powyżej 5.5 rożnych
Kurs: 8 (SuperBets)

Możliwe, że to obecnie pojedynek najbardziej przewartościowanej drużyny w tym sezonie z najmniej. Gdyby tylko Piast miał skuteczność na najbardziej przeciętnym poziomie, to wszyscy patrzyliby na tę drużynę jako potencjalnego kandydata do włączenia się o walkę o mistrzostwo. Liczę, że będą próbowali stwarzać dużą liczbę sytuacji ze Śląskiem, który stroni od gry pozycyjnej i będzie szukał swoich szans z kontry.

Lech - Stal
Typ: Stal
Kurs: 15
Szansa wg. Bukmachera: 6.67%
Szansa wg. analizy: 17.25%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 7.402898551

Cały czas zamierzam grać przeciwko Lechowi przy takich kursach. Zespół z Poznania na ten moment wizualnie dominuje w wielu spotkaniach, ale kompletnie nie potrafią przełożyć gry pozycyjnej na tworzone sytuacje. W kilku wypadkach ratowała ich skuteczność Marchwińskiego, w innych uciekali spod topora. Zespół z Mielca prezentuje się lepiej niż zakładano przed sezonem, Domański w tym sezonie jest jednym z ciekawszych ofensywnych zawodników, dodatkowo boczni obrońcy oraz stałe fragmenty gry należą do atutów Stali. Po takim kursie z chęcią wezmę ryzyko na niespodziankę w postaci zwycięstwa gości.

Crystal Palace - Fulham
Typ: Crystal Palace
Kurs: 1.96
Szansa wg. Bukmachera: 51%
Szansa wg. analizy: 62%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1118967742

Analizując grę obu drużyn, na ten moment sezonu widać różnicę co najmniej różnicę klasy. Crystal Palace wygląda na więcej niż ligowego średniaka, którym był przez wiele sezonów. Z kolei Fulham zawodzi w swoich meczach na pełnej linii. Ciężko doszukać się pozytywnych elementów w ich grze, nawet mecz z beniaminkiem (Luton) był w ich wykonaniu niesamowicie przeciętny. Crystal Palace jest mocnym faworytem w tym spotkaniu i kurs w okolicach 2 uważam za korzystny.

Burnley - Manchester Utd
Typ: MU
Kurs: 1.8 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 55.6%
Szansa wg. analizy: 64%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.0215

Z przebiegu spotkań w Premier League uważam, że United dostaje trochę za dużo krytyki niż powinno. Nie jest to oczywiście jeszcze ten poziom jaki chcieliby oglądać kibice (kiedy ostatnio był?), ale wiele aspektów funkcjonują poprawnie i wciąż możemy mówić o drużynie, która może walczyć z takim składem o wysokie cele. Burnley wprowadza do składu trochę młodych zawodników i próbuję budować zespół, który utrzyma się w najwyższej lidze rozgrywkowej, jednak na ten moment, z taką dyspozycją są bliżej do zamykania tabeli. United powinno się przełamać i pewnie ich ograć.

Union - Hoffenheim
Typ: Union
Kurs: 2.15
Szansa wg. Bukmachera: 46.5%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.1376140351

Szczęście Hoffenheim w pierwszych kolejkach sezonu powinno rozłożyć się na cały rok. Na ten moment ich gra, a ich wyniki to zupełna rozbieżność i same statystyki mogą dać mylny obraz. Union buduje kolejny sezon na europejskie puchary i widać jak zespół rozwija się na przestrzeni lat. Drużyna z Berlina będzie u siebie zdecydowanym faworytem i powinna pokazać wyższość w starciu z Hoffenheim. Przy kursie powyżej 2 stawianie na Union ma jak największy sens.

Dortmund - Wolfsburg
Kurs: 4.5
Szansa wg. Bukmachera: 22.2%
Szansa wg. analizy: 27%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2645084996

Borussia wygląda na połączenie sukcesu i porażki w jednym. Po fantastycznym sezonie wydawało się, że podrażniony zespół z Dortmundu zacznie rozgrywki śpiewająca, szczególnie przy tak dobrym kalendarzu. Ich dyspozycja jest jak na razie bardzo męcząca w odbiorze, nie mają wielkich problemów z tworzeniem sobie sytuacji bramkowych, ale liczba błędów jakie popełniają sprawia, że każdy ich mecz jest nerwowy i o wynik trzeba walczyć do końca. Dobrze dysponowany zespół z Wolfsburga. Wind i Svanberg wyglądają wyjątkowo dobrze i mogą namieszać w niepewnych szykach defensywy Borussi.

Monchengladbach - RB Lipsk
Kurs: 4.8
Szansa wg. Bukmachera: 20.8%
Szansa wg. analizy: 24.1%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.07289995849

Nie planowałem grać przeciwko RB, które jest świetnie dysponowane, a Gladbach wprost przeciwnie, wyciągnięcie remisu z Darmstadt i tak pokazało Borussię jako bezradną, bo bez pomocy sędziego prawdopodobnie przegraliby sromotnie z beniaminkiem. Głównym powodem jest kurs, według mnie Borussia u siebie postawi się bardziej i kurs 4.8 na remis jest jak najbardziej do przyjęcia i warty ryzyka. Nie obędzie się to jednak przy lepszej dyspozycji gospodarzy i wyjściu z obecnego dołka.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Nie znalazłem żadnych ciekawych typów na pierwszą rundę, trochę kusi grać na Dart, bo Kudermetova jest w jeszcze gorszej dyspozycji niż myślałem, ale bukmacherzy nie dawali za Brytyjkę szalonych kursów. Kilka znalezionych zagrań na asy i gemy poniżej:

Krueger - Kalinina
Typ: Liczba przełamań serwisu: Poniżej 8.5
Kurs: 1.75

Bazuje na porządnym serwisie Krueger i jej serii, w której nie gra za często 3 setów. 9 przełamań to nawet w przypadku WTA rzadki widok.

Day - Uchijima
Typ: Uchijima - Liczba asów: Powyżej 4.5
Kurs: 1.8

Uchijima najwybitniejszą tenisistką nie jest, ale ma bardzo dobry pierwszy serwis, który jest najlepszym elementem jej gry. 5 asów jest na pewno bardzo realistycznym celem nawet na 2 sety

Kasatkina - Kostyuk
Typ: Kostyuk - Liczba asów: Powyżej 1.5
Kurs: 2.4

Liczę na długi pojedynek, bo obie tenisistki preferują dłuższe wymiany i są w stylu gry dosyć podobne. Kostyuk wygląda na linii serwisowej lepiej niż wcześniej, a kurs 2.4 jest wysoki jak na jedynie 2 asy

Shnaider- Bai
Typ: Bai - Liczba gemów: Poniżej 11.5
Kurs: 2.35

Jak dla mnie kurs jak marzenie. Shnaider idzie różnie ostatnimi czasy, ale to młoda tenisistka, która powinna poradzić sobie z kwalifikantką. Bai musiałaby zagrać coś, czego jeszcze nie grała żeby zdobyć ponad 12 gemów.

Ostatnia edycja:
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
W Astanie na razie cięzko o jakieś lepsze kursy, więc wrzucam tylko jeden skromny typ na asy serwisowe

Medjedovic - Djere
Typ: Medjedovic- Liczba asów: Powyżej 4.5

Według mnie lekkie niedoszacowanie potencjału serwisowego Medjedovica, 5 asów nie powinno być żadnym problemem, nawet w przypadku gry z Djere. Sam Djere bardzo rzadko wygrywa gładko i szybko co sprzyjać będzie dłuższemu pojedynkowi i potencjalnie większej ilości prób na linii serwisowej młodszego Serba.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +136
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Arnaldi - Wolf
Typ: Wolf - Liczba asów: Poniżej 6.5

Wysoko oceniono 7 asów serwisowych na Wolfa, który w eliminacjach nie był w stanie zaserwować 3 asów na mecz. Może się to oczywiście zmienić, ale Arnaldi nie jest graczem, który nie odpuszcza piłki na returnie, na US Open dobrze bronił zarówno przeciwko Alcarazowi (2 asy na 3 sety) oraz Norriemu (3 asy, 3 sety). Wolf musiałby naprawdę odpalić na linii, lecz kieruje się tutaj aktualną formą z kwalifikacji

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Lech - Raków
Typ: Raków wygra mecz i Powyżej 2.5 gola w meczu i Raków powyżej 4.5 rożnych i obie drużyny powyżej 1.5 kartek
Kurs: 25

Pojedynek Lecha z Rakowem nie traktuje jako rywalizację drużyn, które walczą ze sobą o mistrzostwo Polski. Goście, jak najbardziej traktują to jako główny cel, ale są konsekwentni w stylu jakim grają i budową zespołu, wokół piłkarzy, którzy doskonale wpasowują się w ideę i założenia Rakowa. Z drugiej strony Lech, który obecną dyspozycją nie może rywalizować ani z Rakowem, ani z Legią, tabela może pokazywać nieco inny obraz, ale jeśli nic się nie zmieni to drużyna z Poznania w końcu zaliczy wpadki. Dla mnie w tym pojedynku to Raków jest faworytem i dysponuje kadrą, w której rotacja nie obniża wartości drużyny.

Dodatkowy typ:
Typ: Padną co najmniej 3 gole w meczu (Mistrzowski Boost)
Kurs: 3

Niesamowicie korzystny kurs ma over 2.5 gola w Poznaniu. Obie drużyny nie powinny zamykać się i jest duża szansa na otwarte spotkanie z wieloma sytuacjami bramkowymi.

De Minaur - Murray
Typ: Murray
Kurs: 3.8 (Super kursy)
Szansa wg. Bukmachera: 26.32%
Szansa wg. analizy: 33%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3136969697

Kapitalny mecz jak na pierwszą rundę i nie można przejść obojętnie wobec kursu na Andy'ego Murraya. Szkot jest zawsze niebezpieczny i jest w stanie wygrać dosłownie z każdym i mam tu na myśli tenisistów lepszych niż De Minaur. Australijczyk jest w dobrej formie patrząc na jego dyspozycje na kortach twardych w tym roku, jeśli miał przegrywać, to tylko z wielkimi nazwiskami, ale jest też zawodnikiem, który nie słynie ze stabilnej formy. Jednym z największych atutów De Minaura jest jego szybkość, ale jak wiadomo to nigdy nie wystarczy ma Murraya, który zawsze biega od linii do linii w zawrotnym tempie, nawet jeśli później wygląda tak jakby miał zakończyć karierę. Po kursie 3.8 mamy gwarancje walki o każdy gem, każdą piłkę i jest to jak najbardziej dobra wartość, choć to Australijczyk pozostaje faworytem spotkania.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Pavlyuchenkova - Alexandrowa
Typ: Pavlyuchenkova
Kurs: 2.7
Szansa wg. Bukmachera: 37%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.6216140351

Pavlyuchenkova wygląda jakby wzięła drugi oddech w karierze. Jej statystyki z ostatnich dwóch lat można wyrzucić do kosza, bo jej dyspozycja na turnieju jest świetna, wygląda bardzo pewnie, porusza się lepiej niż można byłoby się spodziewać od 32-latki, która grała tyle co nic w ostatnim czasie i dysponuje potężnym uderzeniem. Odprawiła Vekic w chwilę i podobnie mogło być z Noskovą, ale przez wiele niewykorzystanych break pointów mecz przedłużył się do 3 seta. Alexandrovę w Tokio trzyma w tym momencie serwis, bo gdyby on nie funkcjonował na wysokim poziomie to sama wymiana jest bardzo wątpliwa w jej wykonaniu. Stawiam Pavlyuchenkovą w roli faworytki na podstawie obejrzanych spotkań na turnieju

Dodatkowy typ
Typ: Liczba asów: Powyżej 7.5

Wygląda trochę na rozstrzał wśród bukmacherów, bo Superbet daje taki sam kurs za 10.5 asów, co jest ogromną różnicą. Obie tenisistki serwują bardzo dobrze, sama Alexandrova jest w stanie wyciągnąć tyle asów na ten moment. Dodatkowo, trzeba podkreślić, że obie tenisistki nie należą do najbardziej mobilnych.

Garcia - Sakkari
Kurs: 2.9
Szansa wg. Bukmachera: 34.5%
Szansa wg. analizy: 43%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.2264186047

Jeszcze kilka tygodni temu brałem w tym spotkaniu kurs 2.3 na Garcię, więc jak mógłbym nie wziąć 2.9. Oczywiście szanse trzeba nieco zrewidować, bo wygrana Sakkari na ostatnim turnieju 6:3 6:0 zdecydowanie wpływa na ocenę sytuacji. Jednakże, tak jak zawsze, Garcia ma dzień albo nie, liczę, że tym razem będzie w stanie pokazać wszystkie swoje atuty, szczególnie na swoich gemach serwisowych i sprawić, że mecz z Greczynką będzie dużo bardziej wyrównany. Dobry kurs na Francuzkę.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Kudermetova - Pavlyuchenkova
Typ: Pavlyuchenkova - liczba asów: Powyżej 3.5

Pavlyuchenkova jest w świetnej formie na linii serwisowej i nie zapowiada się, żeby miała to się zmienić. Spodziewałem się 5 asów zamiast 4 po tym kursie, nie jest to tak atrakcyjne jak jeszcze w meczu z Alexandrovą, ale wciąż jak najbardziej do zagrania. Jeśli mecz miałby potoczyć się szybko to raczej na korzyść bardziej doświadczonej Rosjanki, jeśli Kudermetova złapie wiatr w żagle po wygranej z Igą spotkanie może trwać dłużej, co zwiększa też szansę na wyższą linię serwisów.

F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Rublev - Humbert
Typ: Humbert
Kurs: 3.2
Szansa wg. Bukmachera: 31.25%
Szansa wg. analizy: 40%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.316

To powinno być dużo bardziej zacięte spotkanie niż wskazuje na to kurs. Humbert jeszcze nie pokazał pełni potencjału i sam jestem ciekaw kiedy to wszystko u niego zaskoczy. Mocny serwis, leworęczny, bardzo mocne uderzenie i wiele winnerów, co w samym stylu gry przypomina grę Rubleva, więc piłka będzie dzisiaj chodziła wyjątkowo szybko i jedno przełamanie będzie kluczowe dla losów seta. Humbert będzie miał tutaj przewagę z powodu lepszego serwisu, a Rublev popełnił na turnieju dużo więcej sporo niewymuszonych błędów, które ostatecznie nie kosztowały go kolejnej rundy. To Rosjanin pozostaje faworytem ze względu na niesamowity forehand i doświadczenie w starciach na najwyższym poziomie, ale wygrana Humberta nie byłaby dla mnie większą niespodzianką.

Otrzymane punkty reputacji: +180
F 18,8K

Fibonnacci

Użytkownik
Kudermetova - Pegula
Typ: Liczba asów: Powyżej 7.5
Kurs: 2.05

Kursy samego meczu, nie są aż tak zachęcające, ale dużo ciekawsze wydają się na asy i podwójne błędy. Jeśli chodzi o asy, to Kudermetova totalnie odpaliła w ostatnim spotkaniu i nie jest to aż taki przypadek, bo przecież jest to tenisitka z dobrymi warunkami i mocnym uderzeniem, ale ostatnimi czasy jej precyzja była fatalna. Dodatkowo mamy Pegulę, która dorzuca kilka asów w większości setów w Tokio.

Kudermetova - Pegula
Typ: Podwójne błędy: Powyżej 4.5

Obie tenisistki stosują mocniejszy drugi serwis i nie jest trudno w takim spotkaniu o błędy. Pegula nie jest w tym aspekcie aż tak nieprzewidywalna, ale Kudermetova potrafi nieraz zaciąć się i zrobić kilka DF w secie.

Sabalenka - Kenin
Kurs: 4.65 (Superoferta)
Szansa wg. Bukmachera: 21.5%
Szansa wg. analizy: 33%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 1.06169697

Kenin w ostatnich dwóch turniejach doszła do finału i półfinału pokazując, że jej powrót do czołówki jest tylko kwestią czasu. Dziwi mnie tak wysoki kurs na Amerykanką, Sabalenka jest obecnie numerem jeden na świecie, ale nie jest ona, jak powszechnie wiadomo aż tak solidna. Światnie radzi sobie ostatnio z tenisistkami czysto tenisowo słabszymi od niej, ale w meczu z Kenin nie będzie mogła liczyć na "wystawki" i wolne piłki. Bardzo ciekawy kurs na Amerykanką, która będzie mogła sprawdzić się z no.1 WTA.

Dodatkowy typ:
Typ: Kenin - liczba gemów: Powyżej 7.5

Mniej ryzykowna opcja, która brzmi sensownie i można łatwo ją obronić ostatnią formą Kenin. Sabalenka wraca po małej przerwie i nie będzie jej łatwo od razu wejść na najwyższe obroty.

Paolini - Haddad Maia
Typ: Haddad Maia - Liczba asów: Powyżej 2.5
Kurs: 2

Dobry kurs na 3 asy serwisowe Brazylijki, która ma bardzo dobry serwis, tylko, że niezbyt kierunkowy. Skusił mnie jednak mały zasięg Paolini, bo nawet z dobrym czytaniem i sprawnością 1.6 cm mocno ją będzie ograniczać. Licze, że Maia spokojnie przebije granicę kilku asów.

Krejcikova- Andreeva
Typ: Krejcikova - Liczba asów:: Powyżej 2.5

Tutaj jednak spore niedoszacowanie po turnieju w San Diego gdzie Krejcikova serwowała znakomicie i będzie to jej pierwszy występ od tego momentu, spodziewałem się linii 3.5, więc jest to na pewno ciekawa opcja, jeśli Czeszka jest dalej w tak wysokiej formie.

Vondrousova - Kalinina
Typ: Kalinina
Kurs: 4.7
Szansa wg. Bukmachera: 21.28%
Szansa wg. analizy: 29%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.6877241379

Warto się przyjrzeć wydarzeniu ze względu na wysoki kurs. Vondrousova rozegra pierwsze spotkanie od US Open, w którym ostatnie dwa mecze w jej wykonaniu pozostawiają wiele do życzenie. Kalinina jest solidną tenisistką i ostatnio odpadała z turniejów z lepszymi zawodniczkami (Kenin, Garcia, Krejcikova). Z jednej strony wygrana Ukrainki byłaby niespodzianką, ale widzę na to szansę, do atutów Kalininy należy dobra gra na wymianie i jest w stanie ona wykorzystać bardzo skutecznie niewymuszone błędy rywalek. Będzie to również dobra okazja, aby sprawdzić formę Vondrousovej po jej wyjątkowo udanej części sezonu

Etcheverry- Ruud
Typ: Etcheverry
Kurs: 3.7
Szansa wg. Bukmachera: 27%
Advantage (liczone z 12% podatkiem): 0.3148235294

Argentynczyk nie jest traktowany poważnie na kortach twardych, ponieważ prawie na nich nie grywa. Jest to zawodnik znany z nawierzchni ziemnej, chociaż ma świetne warunki by zaistnieć na innych (wzrost, serwis). W spotkaniu z Harrisem świetnie bronił swoich gemów serwisowych i tego samego będzie można się spodziewać w spotkanie z Norwegiem. Ruud jest wielkim zagrożeniem na mączce, ale wchodząc na inny rodzaj kortu jego styl gry nie sprawdza się już tak bardzo. W tym sezonie jego wynik na kortach twardych to 8-9, co mówi wiele. Ciekawy kurs na Etcheverrego, myślę, że z czasem zawodnik ten będzie mógł z powodzeniem odnaleźć się na innych turniejach w tym okresie sezonu.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom