Klasa Okręgowa Nowy Sącz
LKS Kobylanka - ULKS Korzenna
vs
Typ: LKS Kobylanka
Kurs: 2,05
Tobet
O Kobylance pisałem - solidna drużyna. Zbieranina najlepszych grajków z okolic, następny twór z tej miejscowości po Malinexie, który jak wiadomo po kilku latach padł. Ten jest nowy, więć do upadku mu jeszcze daleko i w tym roku celuje w czołowe pozycje. W ostatnich 3 meczach zdobył jednakże ledwo 1 pkt (remis w Dobrej) przegrywając z Popradem Rytro i z Łososiem Łososina Dolna. Czas na przełamanie - Kobylanka nie będzie się tułała przecież w środku tabeli.
Przeciwnik? Średniej klasy - ULKS Korzenna ze słynnym jednorękim bandytą (prezes klubu z Korzennej nie ma jednej ręki i tak żartobliwie mówi się na niego w okolicy) to bardzo solidna ekipa, która jednak moim zdaniem w tym roku jest w dołku i o czołowych lokatach może zapomnieć. Wygrane z outsiderami u siebie i to jedną bramką dają jej jak narazie środek tabeli tuż za jutrzejszym rywalem, ale z co mocniejszą ekipą Korzenna zbierała ostre bęcki. Chociażby z wspomnianymi wcześniej Łososiem (0:6) i Popradem Rytro (0:3). Jutro takiego lania się nie spodziewam, ale jednak Kobylanka musi gonić i gospodarze będą bardzo zmotywowani do wygrania spotkania.
Olimpia Pisarzowa - Poprad Rytro
vs
Typ: Olimpia Pisarzowa / Olimpia Pisarzowa lub remis
Kurs: 2,85 / 1,90
Kursy wskazują na ogromną dysproporcję w umiejętnościach drużyn. Nic bardziej mylnego.
Olimpia to spadkowicz ze zlikwidowanej V ligi i od pierwszej kolejki chyba odczuła przeskok klasy, nie radziła sobie z długimi piłkami granymi przez graczy grających ligę niżej, być może podchodzili bez odpowiednego respektu do rywala.
To się jednak zmieniło. Dwa zwycięstwa i minimalna porażka z Łososiem Łososina Dolna pokazały, że Pisarzowa wraca do gry. Strata do czołowej dwójki jest już za duża, ale Olimpię stać na miejsce w pierwszej piątce.
Poprad Rytro również stać na takie miejsce, szczególnie na koniec sezonu, gdyż Rytrzanie wszystkie mecze na wiosne grają u siebie - na nowym stadionie. Obecnie według mnie to największa niespodzianka na plus tej rundy. Raczej spodziewałem się ich w ogonie tabeli - a tu bezproblemowy środek. Jestem pod wrażeniem, ale każda passa musi mieć koniec - obawiam się, że goście nie dadzą sobie rady z bardziej ogranym i doświadczonym zespołem. Ambicja to nie wszystko.
Sokoł Stary Sącz - Gród Podegrodzie
vs
Typ: Sokół SS / lub remis
Kurs: 2,45 / 1,70
Właściwie co mogę powiedzieć? Typ na przełamanie. Sokół nie gra tak słabej piłki, żeby być na ostatnim miejscu w tabeli bez punktu. Siódma kolejak to chyba wystarczający argument za tym, żeby te punkty zdobyć? W końcu to czwarty zespół ostatniego sezonu, prędzej czy później zaczną wygrywać. Goście także solidna drużyna ale grają bez błysku, wiary we własne umiejętności. Mają kilku ciekawych zawodników - mieszanke młodych i starych a jednak czegoś brakuke. Czy zabraknie i tym razem??