>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ustna matura z polaka :)

masa 0

masa

Użytkownik
Chciałbym się dowiedzieć czy znajdują się na forum osoby które piszą prace na maturę ustną ??

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
napisz sam, potem daj komuś sprawdzić co się zna. Najlepiej tak, bo jak sam piszesz to wiesz co napisałeś i lepiej się nauczyć. Na gotówke nie warto czekać:jezora:

radek03 90

radek03

Forum VIP
a ja sie zabieram od wrzesnie i do tej pory tkwie na poziomie konspektu, ale w necie znalazlem juz kilka gotowcow to cos sie zrobi

A 0

auri

Użytkownik
Ciekawie będzie wyglądać prezentacja ???? . Jak ja nie nawidzę występować przed kimś ;P

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
hehe a ja z kumplem wybrałem ten sam temat i zrzuciliśmy się po 40 na gotową. zobaczymy jak to będzie :p

aduss 5

aduss

Użytkownik
Ja rok temu w przeddzień matury napisałem prace, nauczylem sie i dobrze zdalem ???? heh a temat o koncepcjach literackich tylko ja mialem...

zbiku17 0

zbiku17

Użytkownik
Ja rok temu w przeddzień matury napisałem prace, nauczylem sie i dobrze zdalem ???? heh a temat o koncepcjach literackich tylko ja mialem...
Ja napisałem nieco wczesniej (tydzien przed) ale wyuczyłem się podobnie jak ty dzien przed egzaminem :] Jeśli człowiek wybierze temat i ma dobre opracowania to jak najbardziej może spokojnie 14+ osiągnąć ????

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Jak by ktos chcial moge komus dac bardzo dobra prace na temat &quot;Od powiesci gotyckiej do htorroru omow przemiany gatunku na wybranych przez siebie przykladach&quot; Praca bardzo spoko 4 kisazki sa w niej zawarte ja nawet zadnej z nich nie przeczytalem ale i troche posciemnialem komisji ktora tez o nich nie miala pojecia &lt;lol2&gt; i dostalem 18/20 ????

luniu 20

luniu

Użytkownik
Ja swój temacik : Motyw łez w literaturze. Jak został ujęty w literaturze i jaką funkcję pełni? Omów zagadnienie na wybranych przykładach. Realizowałem przez całe ferie no i udało mi się. Chociaż było troszkę problemów z opracowaniami do lektur. Musiałem tu i ówdzie pojeździć za nimi bo oczywiście w naszej szkolnej bibliotece nie znalazłem żadnych co by przypasowały do mojego tematu. Teraz jeszcze muszę nanieść kilka drobnych poprawek i będzie ok. Temat myślę że mam dobrze zrealizowany i tym się nie martwię. Bardziej interesuje mnie to co będzie po prezentacji czyli rozmowa z komisją. Jakich pytań można się spodziewać itp ? Może podpowiedzą coś dawni maturzyści. Pozdrawiam. ;)

hugo_bosss 0

hugo_bosss

Użytkownik
Ja w tamtym roku miałem maturkę i temat miałem &quot;różnorodne kreacje kobiet na przestrzeni różnych epok&quot;
pytania miałem dość łatwe:

1. jak pomogła mi literatura podmiotu w napisaniu tematu.
2. dlaczego taki temat??
3. i jaką kobietę z omawianych chciałbyś mieć za żonę ????

Pytanie dość łatwe, miałem coś koło 14 pkt, uczyłem się dzień przed, także dla chcącego nic trudnego.
Ciężko jest polaka ustnego nie zdać xD

galek7 0

galek7

Użytkownik
Jezeli, ktos nie moze sobie poradzic z matura ustna z polskiego to jak cos to moze sie odezwac sie na pw i mysle ze sie dogadamy ;) ... jak narazie wszystkie napisane na 20/20, wiec polecam ;)

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Mam prośbę. Jeśli ktoś ma czas albo jest znawcą hip-hopu to poproszę o jakieś utwory w których wyrażany jest bunt.
Mój temat to: &#39;Język piosenek młodzieżowych jako wyraz pokoleniowego buntu. Omów temat na podstawie zgromadzonego materiału.&#39;
Mój znajomy ma ten sam temat (z klasy) i nie chcemy żeby się teksty powtórzyły. Mam już kilka utworów w głowie, ale brak czasu.
Ostatnio nie mam czasu na zabranie się do tego i jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam

Do góry Bottom