>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
R 0

radeka

Użytkownik
blokowanie blokowaniem, ale oprocz hortexa to nikt ostatnio nie pisał, że na kogokolwiek donieśli do prokuratury... przypadek?
z platnosci na karte nie slyszalem zeby na kogokolwiek donieśli... ale przy platnosciach bezposrednio na konto to juz jakieś sygnały dochodzą... chyba, że ludzie się nie chcą chwalić ????

H 32

hortex

Użytkownik
Nie każdy ma taką potrzebę. Ale to oświadczenie PKO z dzisiaj raczej nie wzięło się przypadkowo ???? Zapewne dużo osób składa reklamacje &quot;gdzie moje pieniądze&quot;.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Pytany pytałeś mnie o odpowiedź na Twoje pytanie, a ja Ci powiem tak:
Daj jutro lub pojutrze znać w temacie czy przelew doszedł czy też nie, najlepiej jakbyś wkleił screen i zamazał swoje dane o ile dojdzie do transakcji. Wtedy udowodnisz wszystkim czy te blokady to pic na wodę i B. Straszydło czy rzeczywisty problem.
Raczej nikt inny Ci teraz nie odpowie na pytanie, bo jest dużo niespójności w wypowiedziach.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
ale teraz będzie się działo, bo cwele potrzebują pieniędzy. Te 6 lat o których wspominasz to już przeszłość, sam się pchasz pod rozpędzony pociąg. Niestety eldorado jakie było się kończy.

G 294

gostek365

Użytkownik
ale teraz będzie się działo, bo cwele potrzebują pieniędzy. Te 6 lat o których wspominasz to już przeszłość, sam się pchasz pod rozpędzony pociąg. Niestety eldorado jakie było się kończy.
Dokładnie teraz trzeba się ukrywać i maskować jak jakiś przestępca , ale lepsze to niż dać się okradać 12. % podatkiem .

H 32

hortex

Użytkownik
I proporcje są zapewne 50-50 skrill-konto (przelewy i karty). Myślę, że wiele osób od kilku lat wypłaca regularnie małe sumy i nie są nawet na tym forum. Problem jest taki, że banki dostały wręcz nakaz kablowania od Komisji Nadzoru Finansowego i to robią. W końcu w działach prania kasy też pracują ludzie i mają targety i zadania do wykonania. Ale z drugiej strony jak bank śmie blokować kasę w podejrzeniu o &quot;granie na terenie RP w gry losowe i zakłady wzajemne&quot;, skąd oni mogą wiedzieć kto gdzie grał? To już jest chyba troszeczkę wyjście przed szereg.

R 0

radeka

Użytkownik
I proporcje są zapewne 50-50 skrill-konto (przelewy i karty). Myślę, że wiele osób od kilku lat wypłaca regularnie małe sumy i nie są nawet na tym forum. Problem jest taki, że banki dostały wręcz nakaz kablowania od Komisji Nadzoru Finansowego i to robią. W końcu w działach prania kasy też pracują ludzie i mają targety i zadania do wykonania. Ale z drugiej strony jak bank śmie blokować kasę w podejrzeniu o &quot;granie na terenie RP w gry losowe i zakłady wzajemne&quot;, skąd oni mogą wiedzieć kto gdzie grał? To już jest chyba troszeczkę wyjście przed szereg.
jesliby tak bylo, to ktokolwiek - kiedykolwiek wplacal/wyplacal na konto/karte zamiast na skrilla/netka, to i tak ma przesrane ???? bo nie chodziloby o ostatnie 2-3 mce kiedy to KNF &quot;zmobilizował banki&quot;... co za problem przeczesac baze w banku od dnia wejscia ustawy... myslisz ze to realne? bardziej prawdopodobne wg mnie jest podejście typu &quot;gruba kreska&quot;, od dnia w którym ostatnio zaczely sie problemy z wyplatami od buków... ale kto wie... czas pokaże

H 32

hortex

Użytkownik
czyli sądzisz że to pic na wode to całe blokowanie ?
Żaden pic na wodę. PKO BP takie płatności blokuje. Mi blokował na kartę, a zmieniłem na przelew i wypłaciłem śmieszną ilość kasy i jak tylko przyszła zablokowali i po kilku dniach list od wymiaru sprawiedliwości ???? Życzę im powodzenia w udowodnieniu, że grałem na terytorium RP w jakieś gry i zakłady.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
czyli sądzisz że to pic na wode to całe blokowanie ?
W ostatnich tygodniach pojawiło się kilka newsów o tym, że banki blokują takie płatności. Jednak patrząc na komentarze to nie widziałem za bardzo potwierdzenia tych słów, tak samo jak na forum, są to jakieś pojedyncze przypadki, więc ta informacje nie jest na pewno jakaś wiarygodna.
Wątpię, żeby banki były aż tak bardzo skrupulatne, żeby łączyły fakty obstawiania na terenie RP i przelewy na rzecz usług hazardowych poza RP. Może to tylko straszenie, wysyłanie komunikatów jeszcze o niczym nie świadczy.
Wbrew pozorom to afera z firmą Bet-at-home pokazała jak wiele osób robi przelewy bezpośrednio z kont bankowych do firmy bukmacherskiej. Kolejny paradoks był taki, że firma Bet-at-home miała wiele lat polskie konto w banku służące do wpłat/wypłat ???? .
Wypłacam od 6 lat tylko na konto różne sumy i nic nigdy się nie działo.
To jest właśnie prawo w rzeczywistości.
Chociaż teraz rząd się zmienił na PiS, więc kto wie czy niedługo w jednej linii nie będziemy stać z Petru Żydami i innymi Nowoczesymi ???? .
Czas wszystko pokaże...

yam 93

yam

Użytkownik
jesliby tak bylo, to ktokolwiek - kiedykolwiek wplacal/wyplacal na konto/karte zamiast na skrilla/netka, to i tak ma przesrane ???? bo nie chodziloby o ostatnie 2-3 mce kiedy to KNF &quot;zmobilizował banki&quot;... co za problem przeczesac baze w banku od dnia wejscia ustawy... myslisz ze to realne? bardziej prawdopodobne wg mnie jest podejście typu &quot;gruba kreska&quot;, od dnia w którym ostatnio zaczely sie problemy z wyplatami od buków... ale kto wie... czas pokaże
Jesli juz to tylko i az ostatnie 5 lat, bo obowiazuje przeterminowanie. (liczone od konca roku nie od konkretnej daty).
Swoja droga takie posty jak &#39;wyplacam juz 125lat na konto i nic&#39; bywaja co jakis czas, a pozniej nagle nastepuje &#39;doradzcie co zrobic bo sie przyczepili nagle&#39;.
Ostatni taki przypadek byl ze 3 strony temu.

B 482

bmoran

Użytkownik
Jesli buk wyplaca pieniadze ze swojego konta i jest jako zleceniodawca jakis np &quot;bukmacherABC&quot; to jeszcze rozumiem jak bank to weryfikuje, ale z polowa bukow wyplaca przez posrednikow, gdzie nadawca jest odpowiednik przelewy24. Czy do takiego czegos tez moga sie doczepic?

H 32

hortex

Użytkownik
Patrząc po Twojej ortografii i &quot;przeterminowaniu&quot; to jednak zakładam, że te przypadki lepiej sobie poradzą. Nawet na wokandzie. U mnie zleceniodawcą był jakiś bank z Londynu, a w opisie przelewu nazwa buka i stąd zablokowali. No właśnie, tylko co w takim wypadku? Jak ten przelew de facto nawet od buka nie wyszedł hehe.

H 32

hortex

Użytkownik
Możliwe, że blokują, możliwe że nie. Nikt tego nie wie, bo procent grających i udzielających się tu oscyluje wokół błędu statystycznego...

yam 93

yam

Użytkownik
Patrząc po Twojej ortografii i &quot;przeterminowaniu&quot; to jednak zakładam, że te przypadki lepiej sobie poradzą. Nawet na wokandzie. U mnie zleceniodawcą był jakiś bank z Londynu, a w opisie przelewu nazwa buka i stąd zablokowali. No właśnie, tylko co w takim wypadku? Jak ten przelew de facto nawet od buka nie wyszedł hehe.
Wymien choc jeden ortograficzny blad w moim poscie. ????

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Dziennie w każdym banku pewnie jest kilka tysięcy przelewów, które można podpiąć pod hazard i jakby każdy bank musiał tak skrupulatnie zgłaszać te akcje to by nie mieli czasu na inne sprawy. Skoro się pojawiły takie głosy że banki blokują przelewy to pewnie tak jest, ale na pewno nie blokują wszystkich takich transakcji i dlatego nie ma wysypu postów na ten temat. Po prostu, jak ktoś tu pisał, jeden pośrednik daje możliwość wyczajenia skąd pochodzi przelew i wtedy pewnie banki się interesują tym, a inny kamufluje to.
Zapewne też mają też znaczenie kwoty wypłat. To nie jest akcja sprzed kilku lat, gdzie Kapica jak na tacy za friko dostał kilkanaście tysięcy &#39;pewnych&#39; (z samego rachunku bankowego) transakcji.
Zgadzam się także z opiniami kilku poprzedników, że ludzie wypłacając na konto/kartę sami się pchają w gips, no ale potem nie powinni mieć pretensji do rządu/banku/pośrednika o to że ich ktoś złapał, bo przecież nie od wczoraj wiadomo, że granie w zagranicznych nie jest legalne. Ale co to za problem założyć skrill i dopiąć do niego kartę? No jak widać dla niektórych to ponad siły. I możliwości.
@down: cofnij się dwie strony i poczytaj...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom