>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wobec tego, że fragment wpisu kolegi @PortowiecMKS w wątku o uzależnieniu od hazardu odnosi się do podatku obrotowego/Ustawy o grach - to przenoszę go (oraz moją odpowiedź) do tego wątku:
Ktoś kto zarabiał na tym wie doskonale , że granie w fortunie, sts nie ma sensu przyklad gram za 1000 singla o kursie 2 wygrywam ? 1760zł. 240 zł poszło na 500 +...
Dotąd pisałeś całkiem rzeczowo i bardzo rozsądnie, ale teraz zabawiłeś się w kreatywnego księgowego - bowiem od wprowadzonej przez PO dla zatuszowania ich afery hazardowej Ustawy z roku 2009, podatek obrotowy wynosi 12% a dopiero pozostała po tym poborze podatku kwota jest stawką w grze.

Czyli przy chęci zaryzykowania 1000zł, krajowy bukmacher pobiera już od 8 lat w imieniu i na rzecz fiskusa 12%: 1000*0.88=880zł a zatem fiskus na podatek obrotowy zabierze 120zł a nie 240zł i dopiero pozostała kwota jest stawką w grze, stąd grając za te 880zł zdarzenie z kursem @2 ew. wygrana dlatego wyniesie 880*2=1760zł.

Tak więc należy to mieć na uwadze, bo inaczej wypaczasz zasady odliczania podatku obrotowego i obowiązującą zasadę obliczania wygranych, obowiązującą w Polsce od roku 2009.

Jeżeli nie możesz tego zrozumieć i nie chcesz - jak totalnie błędnie uważasz - płacić ponoć 240zł w formie podatku, to graj u buka za 1000zł netto, ale wtedy przynosząc do buka 1137zł, gdyż 1137*0.88=1000zł a wtedy będziesz wiedział, że na rzecz fiskusa pobrano od Ciebie 137zł czyli 12% a za resztę czyli 1000zł zagrasz z kursem @2 i trafiając, dostaniesz 2000zł.

Tak więc jeśli uważasz że płacisz w formie podatku obrotowego 240zł, to przez ten w/w ruch będziesz teraz płacił 137zł :cool: a wygrana z kwoty 1760zł skoczy Ci do 2000zł.
................

Na marginesie: w Niemczech (gdzie obowiązuje 5% podatek obrotowy) nie jest on odliczany od wnoszonej kasy - a stosowany jest tam mechanizm dopłaty w kwocie wysokości tego podatku, tak więc grając za 1000 € gracz musi wpłacić 1000*5%=1000+50=1050 €

ddk1910 133

ddk1910

Użytkownik
Siemankko ktorzy z zagranicznych bukmacherow na ktorym mogą pograć gracze z PL oferują ciekawe bonusy powitalne , oddwdzięczę się reputacją . pozdrawiam.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
P.S.
Edi, Ty wariacie, bój się Pana ... zapomniałeś tym razem fragmentu o Tusku i Hannie Suchockiej ????
Lukasz_dyn&gt;&gt; wcale nie zapomniałem a jedynie już w tej kwestii historii wprowadzania w Polsce podatku obrotowego, wyedukowałem szerokie grono przeróżnych oszołomów, łącznie z Tobą Ty megawariacie ????

sven@ 808

sven@

Użytkownik
Panowie właśnie zainstalowałem sobie VPN CyberGhost....

Internet śmiga, bez zarzutu a sprawdzając moje IP jestem blisko Kaliforni w USA.

I teraz pytanie dlaczego uważacie, że to się nie sprawdza skoro bet365 śmiga jak talala?

Drugie pytanie, czy przykładowo obstawiając wtakim 1xbet mogą robić problemy z wypłatą?
To wszystko zależy od przepustowości, jak widzisz z tego IP w tym momencie nie korzysta za dużo osób. Spróbuj czasami zalogować się na Ukrainę lub bardziej popularny kierunek to nie zawsze Cię zaloguje na konto a jak już to zrobi to pewnie będziesz 10 101 korzystającym z tego samego adresu.
Ale do śledzenia wyników powinien zdawać egzamin.

R 32

rafael1987

Użytkownik
Fonfe ja raz vpenem logowałem i działałem na 1xbet , nie zauważyłem problemów.
Nie mam blokady,ale też nie wypłacałem na razie.
Unibet za 1 razem mi już skrilla zablokował i dowalił limit , a miałem że tak powiem bardzo dobre konto.
Rozmawiałem z 1xbet i teorytycznie nie pozwalają na używanie vpn. Pan z chatu zwrócił mi uwagę że mam opis na stronie co zrobić by omijać blokady , mówił żeby tego używać ????
Ciekawa polityka.

cybul108 8

cybul108

Użytkownik
Poproszę o kontakt z Adminem FB, odnośnie mojej akcji pt:
&quot;KONIEC USTAWY HAZARDOWEJ&quot;
Jakiś mail do admina w celu omówienia szczegółów? ???? ????

K 90

konikpolny

Użytkownik
cybul108 8

cybul108

Użytkownik
BET365 nie śmiga jak ta lala na VPNach, nawet płatnych, nie daje rady sie zalogowac na konto, nawet na zrobione na obcokrajowca. Wiem bo sprawdzalem 4 VPNY. Ja znam chodzącą metodę i dlatego chcę się skontaktować z adminem. Wtedy podzielę się z resztą forumowiczów dobrą nowiną.

K 90

konikpolny

Użytkownik
BET365 nie śmiga jak ta lala na VPNach, nawet płatnych, nie daje rady sie zalogowac na konto, nawet na zrobione na obcokrajowca. Wiem bo sprawdzalem 4 VPNY. Ja znam chodzącą metodę i dlatego chcę się skontaktować z adminem. Wtedy podzielę się z resztą forumowiczów dobrą nowiną.
Teraz dużo ludzi szuka VPN-ów i przez to niektóre robią się oklepane. Nie wiem, co wymyśliłeś, ale wykupienie prywatnego adresu ip dla odpowiedniego kraju daje nam jakiś komfort. Miałem kiedyś w pewnym VPN-ie dedykowany adres ip, ale było to USA, więc nieprzydatna lokalizacja w sprawach bukmacherskich.

sven@ 808

sven@

Użytkownik
juz sie tak nie pucuj. wystarczy dobry vpn i nic wiecej. Słowo klucz DOBRY. Mam duzo kont i wszystko przetestowalem. im mniej info na publicznych forach tym lepiej
Dokładnie, dajcie mi chwile, zaraz wstawię screeny UK konta, Gruzji, Luxemburg dla przykładu jak ktoś sadzi, ze nie da rady się zalogować to korzysta ze złego VPNa lub robi gdzieś po drodze błąd.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
dyskusja o polityce ciekawa
tylko co z tego skoro jeden matołek z drugim teraz tak psioczący na pis, zamiast iść zagłosować na Korwina w następnych wyborach to albo wybierze jakieś sld albo inną kupe ????
po co głowować na korwina, lepiej oddawać pieniądze złodziejskim komunistom z pisu ???? ludzie przecież pis to komuna, no bo jak nazwać to, że zabierają mi pieniądze bez mojej zgody i dają je na 500+ dla biednych dzieci? ???? to prawie jak che ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
sven@ 808

sven@

Użytkownik
Gonsek i Sven to nie wasze forum tylko ogólne forum bukmacherskie, jezeli nie chcecie ludziom pomóc to wasza sprawa. Siedzcie sobie na tych dobrych VPNach...
Tylko skoro nie potrafisz się zalogować z 4 VPNach to ciężko wierzyć, że masz jakiś sposób ale wybacz, mało wiarygodne.

I ja staram się pomóc, uświadamiam, że normalnie da radę się grać na Bet365, podałem parę VPN ale gdy za dużo z niego osób korzysta wtedy pada a naprawdę w Necie jest wiele dobrych VPNów.

cybul108 8

cybul108

Użytkownik
Sven co z tego ze zalogujesz sie z VPN z lokalizacją w Kambodży i zalogujesz się na 365 na konto z danymi gościa dajmy na to z Uk. Brytol na wakacjach w Kambodży cały rok? Nie o to chodzi zeby sie zalogować, a zalogować i nie mieć potem zablokowanego konta

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom