Ogólnie cały ten temat to jedna wielka bezsensowna gadka. Kto jest sprytny i będzie chciał dalej grać w bukach zagranicznych będzie to robił nawet jeśli dostawca będzie blokował to i owo a kto jest dupa w sensie boi się wszystkiego lub w sensie nie potrafi sobie poradzić z blokadami to fortunki i inne czekają na naiwniaków ????
Pozdr dla kumatych a dzieci albo płacić podatek albo kończyć z bukiem.
Nie mam zamiaru więcej wypowiadać się w tym jakże bezsensownym wątku.
Ten wątek, jak i ogólny rozgłos na temat tej ustawy (czyt. bubla prawnego) jest bardzo potrzebny, bo jeśli będziemy siedzieć cicho to politycy dalej będą załatwiać swoje lewe interesy kosztem obywateli, ale w tym kraju obywatel dla
polityka (nie ważne z jakiej formacji) jest na ostatnim miejscu, jest tylko od płacenia podatków.
Na temat ministra Janczyka, nawet nie chce mi się pisać - bo on tylko jak się pomyli to mówi prawdę. Najbardziej rozbawił mnie jego tekst, że "jest to najnowocześniejsza
ustawa hazardowa w Europie i inne kraje chcą się na niej wzorować" - no po prostu klękajcie narody jaki geniusz.
Poza tym okazuje się, że ta ustawa nie ma szans na uzyskanie notyfikacji (wg. Janczyka ma już ją od grudnia - co jest oczywiście nieprawdą) więc z jej ogzekwowaniem będzie podobnie jak przy okazji poprzednich ustaw... Jedyne co się zmieni to cenzura w internecie, więc mający niewielki udział w polskim rynku bukmacherzy zwijają się bo i tak niewielki udział - jeszcze spadnie - a utrzymywanie polskiego supportu, polskojęzycznych pracowników kosztuje, więc byłoby to już bardzo mało opłacalne. Co innego potentaci, jak Bet365, bet at home, itp