Mino , ze prezydent wywodzi się wiadomo z jakiej partii, mimo iż na niego nie głosowałem to jest to człowiek inteligentny i ma suwerenność więc takich bzdur raczej nie puści.skad ty mozesz wiedziec czy prezydent to podpisze czy nie? a niby czemu ma nie podpisac skoro to juz przeszlo przez sejm wiekszoscia glosow? nieuniknione jest ze ta ustawa poprostu wejdzie w zycie tak jak to mialo miejsce we Francji, i zaden trybunał ani KE nie pomoze, mimo ze napewno beda protesty, paradoksalnie ten podatek moim zdaniem bardziej nas ratuje bo jest on za wysoki i zaden buk przy zdrowych zmyslach nie bedzie chcial dzialac w Polsce placac taki podatek, wiec zapewne po krotkim czasie beda znowu przerabiac albo zdejmowac te ustawe, jednak ja jestem pewien ze i tak ona wejdzie, bo nasz prezydent niczym sie nie rozni od tych konserwatystow w sejmie i senacie.
Gdyby tam byli konserwatyści to by nie wymyślali 20 ustaw dziennie, akurat konserwatyzm w tym względzie jest pozytywny, tylko, że tam są socjaliści!