Niestety, ale takie jaja dzieją się nie tylko w Polsce. :?
najwyższy czas coś z tym zrobić i jestem tego zdania od dawnaNiestety, ale takie jaja dzieją się nie tylko w Polsce. :?
No bez przesady,przyda się chociażby do obstawiania u buków internetowych czy też do uczestniczenia w tym naszym forum.Dla mnie praktycznie internet stanie się bezużyteczny.
z tego co wiem to obstawianie jest także nielegalne, a jak już będą mieli pełną inwigilację i ciągły podgląd to będą dużo szybciej to wyłapywać, może się mylę, ale tak mi się wydaje.No bez przesady,przyda się chociażby do obstawiania u buków internetowych czy też do uczestniczenia w tym naszym forum.
Podgląd to oni już mają od dawna. Każdy kto chociaż raz zagrał u bukmachera w internecie, zagrał choćby jedno rozdanie w pokera itd. jest odnotowany. Póki co jednak nie mają specjalnego oparcia w "lewie", żeby legalnie zwalczać jednostki preferujące takie formy aktywności. Nie ulega jednak wątpliwości, że prędzej, czy później uzyskają takie narzędzia, chyba że...z tego co wiem to obstawianie jest także nielegalne, a jak już będą mieli pełną inwigilację i ciągły podgląd to będą dużo szybciej to wyłapywać, może się mylę, ale tak mi się wydaje.
Obym się mylił...Okazuje się,ze organizatorami protestów są: kibole/narkomani/terroryści/hazardziści/narodowcy/antysemici/szpiedzy z Chin/osoby czerpiące zyski z nielegalnego oprogramowania.
Podczas protestów dochodzi do zamieszek,w których ranni zostają policjanci,emeryci,renciści,rowerzyści,dzieci,strażacy oraz lekarze i pielęgniarki.
Przy okazji "hakerzy" doprowadzają do zamknięcia/zablokowania Giełdy Papierów Wartościowych, co ładnie opiszą "obiektywni i niezależni" dziennikarze.
Po tych wydarzeniach,społeczeństwo nie kryje swojego oburzenia wybrykami rozwydrzonej młodzieży i przyjmuj z zadowoleniem podpisanie ACTA
Nic dodać, nic ująć. A całość tutaj: http://rewers.computerworld.pl/2012/01/22/o-suwerennosci-i-reprezentacji-rozmyslania-na-marginesie-acta/I druga refleksja, też całkiem serio: losy ACTA, niemożność ograniczenia listy leków refundowanych, niemieckie protesty na temat energetyki jądrowej w Polsce, podejmowane przez Brukselę próby zablokowania poszukiwania gazu łupkowego w Polsce (rzekomo w imię ochrony środowiska, faktycznie w imię ochrony niemieckich firm współpracujących z rosyjskimi oraz francuskiego sektora energetycznego), z dość dużym zakłopotaniem każą patrzeć na suwerenność naszego kraju.
Wszędzie tam, gdzie Polska próbuje się wyrwać z postkolonialnego modelu wyzyskiwanej przez metropolię prowincji (miliardy płacone koncernom farmaceutycznym, Gazpromowi, kary za emisję CO2, itd.), pojawiają się – oczywiście całkowicie uzasadnione, obiektywne oraz kierowane wyłącznie troską o nasz los – powody, dla których akurat nie możemy tego zrobić. I to jest moja najbardziej przygnębiająca refleksja z ostatnich miesięcy.
Ja np nie wyobrażam sobie teraz za bardzo tego,że będę musiał zrezygnować z oglądania najnowszych odcinków moich ulubionych seriali.
To co jeszcze youtube ocenzurować, zabronić onetom przepisywać newsy i nie będzie nawet po co się do sieci logować...z tego co wiem to obstawianie jest także nielegalne
W większości, no bez jaj....Do sprawy odniósł się również Donald Tusk. "Niektóre informacje o uzyskaniu haseł do służbowych skrzynek mailowych sprawdzamy, w większości nie są prawdziwe" - zapewnił premier
To jest lepsze, sprawdzenie jakie było hasło wymaga półminutowego telefonu albo smsa. A najśmieszniejsze w tym jest to, że założę się o wszytko, że osoba włamująca się nie strzelała: donald nie, donald1 też nie, admin nie, admin1 - działa :browar565:. Dodał, że wciąż sprawdzane jest to, czy rzeczywiście login i hasło do serwisu Kancelarii Prezesa Rady Ministrów brzmiały "admin" i "admin1".
DONALD TUSK PODPISAŁ UPOWAŻNIENIE DO PODPISANIA ACTA
- Podpisałem dziś upoważnienie dla ambasador w Tokio do podpisania ACTA – oświadczył we wtorek premier Donald Tusk. Szef rządu zastrzegł, że podpisanie przez Polskę dokumentu w czwartek nie oznacza przyjęcia umowy – przypomniał, że musi ją jeszcze przyjąć parlament, a podpisać prezydent. Odnosząc się do blokowania przez „hakerów” stron administracji rządu Tusk zapowiedział: Nie będzie ustępstwa przed brutalnym szantażem.
Zawsze znajdzie się kilka osób,które chcą zarobić na rożnego rodzaju protestachhttps://www.facebook.com/RobertMOffi...69008386535953 calkiem fajna forma sprzeciwu