Arcyciekawy pojedynek obejrzą dziś o 20 kibice zgromadzeni w Katowickim Spodku oraz przed telewizorami. Znajdująca się w fenomenalnej dyspozycji USA zmierzy się z naszymi wczorajszymi rywalami - reprezentacją "Trójkolorowych". Wielka siła ataku i zagrywki Amerykanów, kontra doskonała obrona Francuzów. Czynniki w dużej mierze decydującym o dzisiejszym rezultacie może być wczorajszy morderczy pojedynek Francji z naszą reprezentacją. Pięciosetowy, jednakże przegrany bój może znacznie nadwątlić siły, jak i morale wicemistrzów Europy. W zupełnie innym tonie wypowiedzieć się można o przybyszach zza Oceanu, dla których będzie to pierwsze spotkanie finału tegorocznej edycji LŚ. Przybyli oni do Katowic w bardzo bojowych nastrojach, świadomi swej wysokiej dyspozycji i dużych możliwości. Wygrali oni swą grupę, w której mierzyć im się przyszło właśnie z Francją, która 3-krotnie pokonali, Włochami oraz Japonią. Okazali się w tej stawce zdecydowanie najlepsi, a kluczowymi postaciami tego zespołu byli znany z polskich parkietów Rilly Salmon, dysponujący siłą niedźwiedzia Cleyton Stanley, czy również doskonale znany w naszym kraju libero olsztyńskiego PZU AZS - Richard Lambourne.
Francuzi we wspomnianych rozgrywkach grupowych grali ze zmiennym szczęściem, przegrywając oprócz wspomnianych Włochów, również z najsłabsza w grupie Japonią. Gwiazdy zespołu na chwilę obecną to czarnoskóry środkowy Ramoin Vadeleux, który napsuł wczoraj nieco krwi Polakom, przymujący Stephan Antiga, oraz Guillaume Samica.
Myślę, ze Francuzi odczuwający trudy wczorajszego boju przeciwko Biało Czerwonym nie będą w stanie zatrzymać grających prostą, siłową, aczkolwiek skuteczna siatkówkę.
Prawdopodobne składy zespołów:
USA
Rozgrywający: Kevin Hansen
Przyjmujący: Gabriel Gardner & William Priddy
Atakujący: Clayton Stanley
Środkowi bloku: David Lee & Ryan Millar
Trener: Hugh McCutcheo
FRANCJA
Rozgrywający: Pierre Pujol
Przyjmujący: Stéphane Antiga & Guillaume Samica
Atakujący: Antonin Rouzier
Środkowi bloku: Romain Vadeleux & Oliver Kieffer
Trener: Philippe Blain
Mój typ: USA - Francja 1
Typ na wynik: 3:1
Francuzi we wspomnianych rozgrywkach grupowych grali ze zmiennym szczęściem, przegrywając oprócz wspomnianych Włochów, również z najsłabsza w grupie Japonią. Gwiazdy zespołu na chwilę obecną to czarnoskóry środkowy Ramoin Vadeleux, który napsuł wczoraj nieco krwi Polakom, przymujący Stephan Antiga, oraz Guillaume Samica.
Myślę, ze Francuzi odczuwający trudy wczorajszego boju przeciwko Biało Czerwonym nie będą w stanie zatrzymać grających prostą, siłową, aczkolwiek skuteczna siatkówkę.
Prawdopodobne składy zespołów:
USA
Rozgrywający: Kevin Hansen
Przyjmujący: Gabriel Gardner & William Priddy
Atakujący: Clayton Stanley
Środkowi bloku: David Lee & Ryan Millar
Trener: Hugh McCutcheo
FRANCJA
Rozgrywający: Pierre Pujol
Przyjmujący: Stéphane Antiga & Guillaume Samica
Atakujący: Antonin Rouzier
Środkowi bloku: Romain Vadeleux & Oliver Kieffer